Quote:
Originally posted by antara
Σας ευχαριστω ολους ειλικρινα για τις σκέψεις σας
η διαφορετικότητά τους τις καθιστά ακόμη πιο πολύτιμες!
Είναι αλήθεια επαφίεμαι πολύ στη \"λύση\" άνωθεν..η μαγική θεραπεία, το μαγικό χάπι, ο μαγικός θεραπευτής...τα λόγια των συμφορουμιτών.
Αυτό που βλέπω εγώ, είναι μια ανησυχία, οτι αν δεν είναι το κατάλληλο μέσο - ο κατάλληλος θεραπευτής, όλα θα αποτύχουν. Και προσπαθώ να σου πω, οτι ακόμα κι αν δεν είναι η ΤΕΛΕΙΑ ( το μαγικό εκεί παραπέμπει, σε κάτι υπερεξιδανικευμένο) θεραπεία για σένα 100%, σίγουρα, θα είναι για σένα ένα εργαλείο απο όπου μπορείς να λάβεις σημαντική βοήθεια, αν επενδυθείς γερά στην διαδικασία. Να επενδύσεις τον εαυτό σου, τις σκέψεις σου, την πίστη και την θέλησή σου. Στοιχεία του εαυτού σου όλα αυτά, που έχουν και το σκονάκι για την ίασή σου μέσα τους. Όλα τα άλλα, τα εξωτερικά βοηθήματα, απλά συμπαρίστανται. Την δουλειά, την κάνουμε ΕΜΕΙΣ Αντάρα μου, εσύ, εγώ, ο καθένας μας.
Εβγαλα οντως τον εαυτο μου εξω ...δε μου εχω εμπιστοσυνη οτι μπορω εγω με τις δυναμεις μου να με απαλλαξω απο το φορτιο που κουβαλαω. καποιος αλλος , κατι αλλο , εγω οχι..
τωρα ομως υποχρεωνομαι να το κανω..με την αναλυση, που δεν ειναι τιποτα αλλο απο εμενα να βλεπω και να αναλυω τον εαυτο μου και με τη διακοπη των χαπιων -η οποια σημειωτεον δεν εγινε αποτομα . είχα φτασει για δύο μηνες να παιρνω μισο σεροξατ , αλλα ειναι τετοιο κολοφαρμακο που δεν φανταζεστε...μετά από 10 χρόνια συνεχούς χρήσης ...όσο και να ηθελα να μην εχω συνεπειες..
..αντιστάσεις ..αντιστάσεις...\"αμφισβητώ άρα υπάρχω\"... Αρση , δεν ξέρω αν είναι ο πόνος και το χάος που φοβάμαι να αντικρύσω εξ ου και ξεπροβάλλουν τόσες αμφισβητήσεις ή απλώς η στενοκεφαλιά μου.
γεγονός είναι ότι παρα πολλες φορες έχω εκφράσει στον αναλυτή τις ανησυχίες μου.. ήμουν προκατειλλημένη εξ αρχής απ\' όλα όσα ήξερα σχετικά με την ανάλυση , ότι δεν είναι επιστημη , ότι δεν είναι αποτελεσματική , μπλα μπλα και -το χειρότερο για μένα- ότι ο αναλυτής ΔΕΝ είναι γιατρός, αλλά κλινικός ψυχολόγος που για μένα αυτό φαντάζει κάτι σαν φιλόλογος.
Η επιστημονικότητα του εγχειρήματος δεν συνεπάγεται και την πλήρη επιτυχία του Αντάρα μου. Open your eyes ( της καρδιάς και του συναισθήματος τα μάτια) που λέει και το τραγούδι. Η επιστημονικότητα έχει και τα όριά της. Ακόμα και η ίδια η λογική έχει κι αυτή τα όριά της. Μένουν περιοχές ασύλληπτες ακόμα και για την λογική, περιοχές και του μακρόκοσμου, και του μικρόκοσμου και του ψυχικού σου κόσμου, του δικού σου και του καθενός. Κάποτε η αντικειμενικότητα εξαντλει τα όριά της και μπαίνουμε στον υποκειμενισμό. Ο υποκειμενισμός σε τρομάζει και είναι λογικό. Δεν υπάρχει μέθοδος προδιαγεγραμμένη, δεν υπάρχει σιγουρη δοκιμασμένη λύση ή αυθεντίες ή στατιστικές ή αποδείξεις για την επιτυχία της μεθόδου. Όλα αυτά όμως, δεν σημαίνουν οτι δεν υπήρξαν άνθρωποι που μέσα απο το καθαρά δικό τους μονοπάτι έλυσαν πολλές απο τις παθήσεις και τις συγκρούσεις τους, ακούγοντας την δική τους φωνή κι ανακαλύπτοντας τον εαυτό τους. Η ίαση δεν ήρθε απο τα χάπια ούτε απο την σίγουρη μέθοδο, ήρθε απο την επαφή με τα εσώτερα του εαυτού κομμάτια και απο την σύναψη μιας επιτυχημένης θεραπευτικής σχέσης. Ξέρεις, όλη αυτή η αμφιβολία σου για τον υποκειμενισμό που ενυπάρχει σε μια μη καθαρά επιστημονική μέθοδο δεν μου φαίνεται ασύνδετη με την δυσπιστία στον ίδιο σου τον εαυτό...
το είχα πει και στη >weird καποτε σε σχεση με τη gestald ..ότι το θεωρούσα πολύ γραφικό ..σαν τις αφίσες που βλέπουμε στο δρόμο με παραψυχολογικές εκδηλώσεις...
είμαι ΤΟΣΟ κολλημένη που θεωρώ ότι όλα πρεπει να μπαίνουν σε καλουπια ταμπελιτσες , γιατρος για αυτη την ασθενεια, να σου δωσει αυτο το φαρμακο, να σου βγαλει διαγνωση με ερωτηματολογιο dns και να σου πει τα δεκα βηματα που θα κάνεις απο δω και μπρος.
Θα μου πεις , αφου δεν μπορεις να ξεκολλησεις την κεφαλα σου απο αυτο τον προκατ τροπο σκεψης , τραβα σε ενα γιατρο να σε εμπνευσει, να σου δωσει τα φαρμακα που θες και να ησυχασεις...περιπου αυτο μου ειπε και ο αναλυτης οταν για χιλιοστη φορα τον αμφισβητουσα.
Μήπως αμφισβητώντας τον αναλυτή, τελικά αμφισβητείς, στο πρόσωπό του, τον ίδιο σου τον εαυτό?
ομως για να μιλησω με καθε ειλικρινεια ο συγκεκριμενος ανθρωπος είναι μακραν πολύ περισσότερο καλλιεργημένος σαν ανθρωπος, με ένα πολύ βαθύ , αναλυτικό και αξιοθαύμαστο τρόπο σκέψης, με ερωτήσεις που σπαζουν κόκαλα , και επιπλεον , αν θυμαται η WEIRD μια παλιοτερη συζητηση , δεν μπορω να τον χειραγωγησω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ σε σύγκριση με τους ψυχιάτρους ...
Πολύ ελπιδοφόρο αυτό. Το να μην μπορείς να χειριστείς τον θεραπευτή σου είναι για μένα πάρα πολύ σημαντικό. Αφού μπορεί να αφοπλίζει το έξυπνο μυαλουδάκι σου, αυτό είναι θετικό.
για να στο δωσω παραστατικά είναι σα να βλεπω τωρα ταινια του μπουνουέλ και πριν του σπιλμπεργκ.
γιατι εχει τοση σημασια για μενα ομως ποιος ειναι ο θεραπευτης και τι ειδους θεραπεια κανω;;
Αν ψάξεις μέσα σου πιστεύω θα βρεις την απάντηση.
γιατι ειναι η πρωτη φορα που δεν βρισκω ανακουφιση στη θεραπεια , αλλα αντιθετα ειναι πολυ επωδυνη.. υπηρχαν φορες που ημουν σχετικα καλα και εφυγα χαλια με τις ερωτησεις !
Αρα κάτι γίνεται, κάτι διαφορετικό. Στην θέση σου, θα το υποδεχόμουν θετικά, αφού, τις άλλες φορές στις άλλες θεραπείες μου, έβλεπα μια πρόσκαιρη ανακούφιση αλλά μάλλον, το μόνο που μου πρόσφεραν μακροπρόθεσμα ήταν μια συμπτωματική αντιμετώπιση του προβλήματος, χωρίς να φτάνουμε ποτέ στην ρίζα. Και σίγουρα, το να σκάβει κανείς τον εαυτό του, πονάει Αντάρα μου...Είχαμε επίσης κουβεντιάσει παλιά για το πόσο εύκολα έφευγες απο την θεραπεία με το που αισθανόσουν κάπως καλύτερα, διψώντας να ζήσεις ανέμελα την ζωή σου. Ουσιαστικά όμως έφευγες απο το πρόβλημα. Και τώρα πας σε κάποιες συνεδρίες σχετικά καλά, αλλά καλείσαι να σκύψεις πάνω απο το πρόβλημα με όλη την εσωτερική αναστάτωση που αυτό συνεπάγεται, να μείνεις με τον πόνο, όσο δύσκολο κι αν είναι. Ίσως μια μέρα έτσι μπορέσεις να ξεφορτωθείς καποια πράγματα εντελώς.
για μενα το θεμα γιατρος -φαρμακο ηταν απο τα 19 μου καταφυγιο στα δυσκολα. ετσι εμαθα να κανω απο τοτε που ξεκινησε η ιστορια..( α τελικα 11 χρονια ειμαι στη λουμπα ε;)
δεν εμαθα να μενω μονη μου. ουτε πιστεψα ποτε οτι μονη μου θα τα καταφερνα.
και τωρα φοβαμαι πολυ...αλλα σας ευχαριστω ειλικρινα για αλλη μια φορα
Εϊναι ανθρώπινο και λογικό να φοβάσαι...