Quote:
Originally posted by Empneustns
κατα τη γνωμη μου παντα,η αδιαφορια ειναι ενα ουδετερο συναισθημα,δεν ξερω αν ειναι καν συναισθημα.ακομα αν σκεφτουμε ποτε νοιωθουμε το μισος θα καταλαβουμε πως τις περισσοτερες φορες εκδηλωνεται οταν πληγωθει ο εγωισμος μας δηλαδη εμεις,οταν γινει κατι εναντιον μας.
αυτος ειναι και ο λογος που πολλες φορες ειναι λεπτη η διαχωριστικη γραμμη αγαπης μισους.αν και αυτο το ειδος της αγαπης μπορει να ειναι και εγωιστικη αγαπη,δηλαδη κατα τη γνωμη μου οχι πραγματικη,καθως δεν αγαπας αλλα πιστευεις πως αγαπας επειδη ικανοποιεις αλλες αναγκες του εαυτου σου και για αυτο θεωρεις το ατομο που σου τα δινει αναντικαταστατο.
για μενα η αγαπη ειναι μια και μοναδικη.στον υπερτατο βαθμο ειναι η αγαπη μιας μανας προς το παιδι της.οποιαδηποτε αλλη αγαπη,πχ αγαπη ερωτικη κρυβει και εγωιστικα στοιχεια για αυτο και απαξιωνεται.εχουμε απαιτησεις απο τον συντροφο μας κατι που δεν εχει μια μανα απο το παιδι της τις περισσοτερες φορες.
ισως ειναι και ο λογος που οι σχεσεις στις μερες μας εχουν γινει τοσο δυσκολες,οι πολλες απαιτησεις.
Empneysti μου...νομιζω πωσ το να εχουμε αναγκη να παιρνουμε αγαπη...και πραγματα και οχι μοναχα να δινουμε ...σε μια σχεση..σε μια αγαπη..ειναι απολυτοσ φυσιολογικο και φυσικο πραγμα...