Quote:
Originally posted by dimm
Ναι το κατάλαβα.Δέν πάω βέβαια εκεί να της αλλάξω την μεθοδό της.Απλά έχω δεί πολλά ντοκυμαντέρ για τους πανικούς και βλέπω οτι ,έξωτερικο τουλάχιστον, οι ασθενείς βγαίνουν με τους θεράποντες.Για να μη αναφέρω περιπτώσεις που μπαίνουν και σε αεροπλάνο μαζί ή που πάνε σπίτι του \"ασθενή\" στην περίπτωση που είναι πολύ αγοραφοβικός.
Και σκέφτομαι οτι στην εποχή μας δέν ειναι και πολύ δύσκολο να μην έχεις κανένα να σε βοηθήσει.Και αν δεν το κουνάει και ο γιατρός απο την θέση του είσαι λιγο καταδικασμένος.Δέν θέλω ουτε να το σκέφτομαι οτι υπάρχει ένας άνθρωπος που είναι μόνος και έχει αγοραφοβία.Που σημαίνει οτι δέν θα έχει κάποιο εισόδημα αφου δέν μπορεί να δουλέψει.Και τότε πώς θα γίνει καλά;Ειλικρινά θα πρεπε να υπάρχει μια μέριμνα γιαυτούς τους ανθρώπους.Ίσως δωρεάν περίθαλψη; Γιατί οκ και να βγεί κάποιο επίδομα προφανώς θα το πάρουν και πολλοί άσχετοι που θα προφασίζονται την ασθένεια για να πάρουν τα λεφτά.Και μην μου πείτε για τα κέντρα ψυχικής υγείας.Η για τα ταμεία που στην πόλη μου δέν υπάρχει ψυχολόγος στο ΙΚΑ.
Είναι ένα πρόβλημα που το ξέρουμε μόνο εμείς.Και είμαστε ξερω γώ το 2%-4% της ελλάδας.Άν δεν πούμε κάτι εμείς δεν πρόκειτε να αλλάξει κάτι.Με πικραίνει πραγματικά οταν διαβάζω για παιδία που κάνουν μέχρι και χρόνια ψυχοθεραπεία και λένε θα μπορούσα αυτά τα λεφτά να τα επενδύσω στον εαυτό μου και να μάθω κάτι αλλό πχ για την καριέρα μου παρά να προσπαθώ να μάθω να κάνω τα βασικά και να πηγαίνω στην κολοδουλεία μου χωρίς άγχος.