Quote:
Originally posted by RainAndWind
Θεοφανία,νομίζω πως εξαρχής έδωσες μόνη σου την απάντηση στο ερώτημά σου.
\"Ηλίθιες ενοχές με καταδικάζουν στο βασανιστήριο της εικόνας.\"
Είναι σαφές πως αν θα πας,δεν θα το κάνεις γιατί το θέλεις,αλλά υποτασσόμενη σε κανόνες που σε θεωρείς υποχρεωμένη να ακολουθήσεις.
Αν δεν το κάνω όμως θα ανναρωτιέμαι μια ζωή γιατι δεν το έκανα. Και όχι, δεν είναι οι κανόνες των άλλων. Μακάρι να ήταν έτσι, απο κόντρα και μόνο θα είχα λύσει το θέμα.
Αν κάνω λάθος,διόρθωσέ με,αλλά το να είμαστε παρόντες στη ζωή όσων αγαπάμε είναι απαραίτητο,όχι στις μετά θάνατον διαδικασίες διαχείρισης του σαρκίου.
Ναι, και όμως είπα, δεν έχω καμια ενοχή για το αν ήμουν παρούσα στη ζωή της μαμάς μου. Πίστεψε με γουιν είναι πιο περίπλοκο απο, \"διαδικασία διαχείρισης του σακρίκου\".
Ούτως ή άλλως όσοι πραγματικά αγαπήσαμε,αποτελούν ένα κομμάτι του εαυτού μας,με αξία αναλλοίωτη στο χρόνο.Που μάλλον,όταν υποτασσόμαστε σε ενοχικές νόρμες,ξεφεύγουμε από την ουσία του τι είναι αγάπη και πως αγάπη είναι έννοια ασύμβατη με την υποχρέωση.
Αυτό με ταλαιπωρεί. Οι ενοχικές νόρμες όπως λες, που όμως δεν μου τις επιβάλλουν άλλοι, αλλά εγω στονε αυτό μου, χωρίς να ξέρω και τον πραγματικό λόγο που το κάνω αυτό.
Αγάπη είναι η μνήμη,που θα υπάρχει μέσα σου και χωρίς την εικόνα των λείψανων ενός φθαρτού ανθρώπινου πλάσματος,όπως είμαστε όλοι.
Ναι, άλλά μήπως πρέπει να εχω την εικόνα της μαμάς μου σε όλες της τις φάσεις? Μήπως αυτο που τελικά όλοι απεχθανομαστε να είναι λυτρωτικό να το ζήσουμε για να κλείσει ο κύκλος μες στο μυαλό μας?
Θα σου έλεγα να κάνεις αυτό που αισθάνεσαι ως ουσιώδες,όχι αυτό που οι ενοχές σου υπαγορεύουν.Στην πραγματικότητα,θεωρώ πως αντιμετωπίζεις το δίλημμα\"μήπως την ξεπερνάω;\"Αλλά το ξεπερνάω δεν ταυτίζεται με το ξεχνώ.Σημαίνει πως ο πόνος απαλαίνει το τραύμα,με τη σοφία του χρόνου,ώστε να μπορούμε να συνεχίζουμε μαζί και μόνοι.
Ειμαι στην ακριβως αντίθετη κατάσταση. Δεν φοβάμαι μήπως ξεχάσω, αλλά οτι θελω να μη ξεχασω και ισως γι αυτό κυνηγαω μια τετοια κατασταση.