Quote:
Originally posted by RainAndWind
Ωραία...Κάτσε να εξετάσουμε τις ρίζες του θυμού.Γιατί οι ρίζες του έχουν σημασία,όχι τόσο η αφορμή του ξεσπάσματος.Αν σταματούσες να είσαι απασχολημένη με το τωρινό θύμα του θυμού σου,με ποιον θα θύμωνες;
δεν θα θυμωνα με κανεναν καλη μου(σορρυ δεν ξερω αν εισα αντρας ή γυναικα)δεν εχω λογο να θυμωσω με κανενα που δεν με εχει πειραξει...εσενα αν καποιος σε πειραζε δεν θα θυμωνες?
Πες λοιπόν ότι ο παπάς αλλάζει ενορία,μετατίθεται στην επαρχία,φεύγει,άρα το αντικείμενο του θυμού σου ακυρώνεται.Με τι θα θύμωνες άραγε;
πως θα ακυρωθει το αντικειμμενο του θυμου?τι θα αλλαξει αν φυγει....παλι θα παρεμενει ο θυμος
lola,πρέπει να καταλάβεις ότι συνήθως ο θυμός κρύβει αδυναμία.Είναι counterbalancing act,δηλαδή κάποια άλλη σου ανάγκη εξυπηρετεί.Ισορροπείς την αδυναμία με το θυμό,γιατί ο θυμός σου δίνει την παραμύθα της παντοδυναμίας\"θα δεις τι χουνέρια έχω να σου κάνω\".Με την εκδίκηση και τον λάθος στόχο,απλά κρύβεις μία αλήθεια που νιώθεις να σε απειλεί.Πως στην πραγματικότητα ο θυμός κρύβει άλλα από κάτω του,που προφανώς τα απωθείς.
ποια νομιζεις οτι ειναι αυτη η αληθεια?μηπως υποσεινηδητα θελω να τον κανω να ασχολειται μαζι μου με καθε τροπο?αυτη την ερρωτηση την κανω και εγω στον εαυτο μου...και γιατι εχει τοση σημασια το συγκεκριμμενο ατομο για μενα?δεν ξερω...........
Στο θύμα,τον ιερέα,γιατί θύμα είναι,προβάλλεις δικά σου αρνητικά συναισθήματα που έμαθες να μην τα αναγνωρίζεις και αποδέχεσαι.Ο πόνος σου λοιπόν,αφού κρύβεται καλά έτσι μεταμφιεσμένος,στο άλλο μονοπάτι,αυτό της εκδίκησης και της καταδίωξης του ξένου εχθρού,μπορεί να σου είναι βολικός,αλλά σε κρατάει μακριά από τη θεραπεία των πραγματικών αιτίων.
ποια ειναι τα πραγματικα αιτια?εγω δεν μπορω να τα βρω..
αχ σε παρακαλω μην μου τον λες θυμα γιατι συφιλλιαζομαι........
Τι λες;Δεν μπορείς να πιεις τον καφέ σου εκεί που θες;Γιατί θες εκεί κοντά λοιπόν;
γιατι εκει εναι το στεκι μου...εκει πανε ολες οι φιλες μου....δεν πανε αλλου
Eπίσης,πάψε να σε θεωρείς κάτι το μοναδικό.Όχι,δεν είσαι η μοναδική που πόνεσε,ούτε που πονάει.Να σου πούνε ιστορίες κακοποίησης μέλη,που η υψηλή σημασία του καφεδάκου σου θα πάει στράφι.
εχεις διαβασει τα παραπανω ποστ μου?σε παρακαλω αν εχεις διαθεση να με βοηθησεις καντο..ειμαι ανοιχτη σε συζητηση..αν οχι αστο γιατι διακρινω μια ταση ειρωνιας και ειμαι ηδη φορτισμενη ...δεν μπηκα εδω για να τσακωθω με κανενα
:P