Quote:
Originally posted by γιώτα2
Με αφορμή το θέμα γιατί κάνουνε παιδιά, και γιατί δεν πάμε να βοηθήσουμε παιδιά άρρωστα στα νοσοκομεία κ.λ.π θέλω να πω το εξής.Υπάρχουν άνθρωποι που όντως το κάνουν και τους αξίζουν πολλά μπράβο.εχω μια αδυναμία στα μωράκια και θα ήθελα αν μπορούσα να αφιερώνω ελέυθερο χρόνο μια που μπορώ, να ασχολούμαι μαζί τους.Εκείνο που πολλές φορές με σταμάτησε είναι ότι λόγω κακής ψυχολογίας, δεν θα μπορούσα να βλέπω ενα παιδάκι να υποφέρει.Ειλικρινά θα ερχόμουν σπίτι ενα ράκος και θα έκλαιγα.Απο την άλλη το θεωρώ εγωϊστικό να παριστάνω την εθελόντρια και να έχω επιλέξει να κρατώ παιδάκια που χαίρουν υγείας.Τι σοϊ εθελοντισμός είναι.Πάντως όσοι ασχολούνται και υπάρχουν είναι αξιοθαύμαστοι.Υπάρχει συγκεκριμένη γυναίκα πάμπλουτη Ελληνίδα στην Αγγλία,που προσφέρει μεγάλη βοήθεια σε Ελληνες καρκινοπαθείς και όχι μόνο.Ετυχε να βοηθήσει φιλικό μας πρόσωπο, τρέχει όλη μέρα στους γιατρούς, φιλοξενεί στο σπίτι της οικογένειες και πραγματικά προσφέρει έργο.Αυτό θεωρώ χρειάζεται μεγάλη δύναμη και γεναιοδωρία ψυχής.
από την άλλη όμως παίρνεις και μεγάλη ηθική ικανοποίηση από τέτοιες εργασίες. που δεν είναι και λίγο.