Quote:
Originally posted by nature
Προσωπικά βρίσκω ότι το θέμα ταιριάζει εδώ και αυτό σίγουρα δεν σημαίνει ότι όσοι έχουν ψυχική πάθηση είναι δυνάμει δολοφόνοι. Αυτή είναι πολύ απλοϊκή ερμηνεία και δεν πιστεύω ότι την δίνουμε εδώ.
Η ερμηνεία που δίνω εγώ ή μάλλον το ρεζουμέ και ο προβληματισμός μου με αφορμή την είδηση αυτή, είναι, όταν μια οικογένεια έχει μια τέτοια περίπτωση, να μην ντρέπεται να οδηγήσει τον συγγενή σε ένα γιατρό και να πάρει μια σωστή αγωγή.
Προσωπικά, γνωρίζω 2 τέτοιες περιπτώσεις (η μία στην επαρχία η άλλη στην Αθήνα) που η κατάσταση βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη δυσάρεστη κατάληξη της είδησης που αναφέρθηκε και οι μεν γείτονες και συγγενείς κωφεύουν, η δε μάνα δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα και αποδίδει τη συμπεριφορά του γιου, στο Α ή στο Β άσχετο.
Οταν μιλήσεις για πάθηση που με την κατάλληλη θεραπεία θα διορθώσει τα πράγματα, βγάζουν καντήλες!
Προτιμούν της φυλακής τα σίδερα ή τα ραδίκια ανάποδα από την επίσκεψη σε έναν ειδικό.
Η είδηση λοιπόν από μένα σχολιάζεται σαν μήνυμα να μην θεωρείται στίγμα η παραδοχή ότι κάτι δεν πάει καλά και η επίσκεψη στον ψυχίατρο. Να απενοχοποιηθεί αυτή η ειδικότητα της ιατρικής και να αντιμετωπίζεται όπως όλες οι άλλες ειδικότητες. Να σταματήσουν οι οικογένειες αυτές να άγονται από τα ταμπού και την υποκρισία.
Τέλος, σχετικά με το άκυρο θέμα, έχω να σχολιάσω πως το θέμα που είχε ανοίξει πριν από 1 μήνα: \"χώρισε η Μενεγάκη, το μάθατε?\" είχε 9 σελίδες, 126 posts και 2567 views.
και δεν σχολιάζω καν αυτό το ποστ επειδή έχει προηγηθεί το ποστ του keep_walking.