Κeep,με πάσα ειλικρίνεια,ο αδερφός μου είναι στον κόσμο του.Ίσως όλο ακριβώς το θέμα να έχει τη ρίζα του εκεί...
Printable View
Κeep,με πάσα ειλικρίνεια,ο αδερφός μου είναι στον κόσμο του.Ίσως όλο ακριβώς το θέμα να έχει τη ρίζα του εκεί...
Οποτε ολα περναν απο την μανα που εχει αναλαβει ενα extra παιδι...δεν ξερω δυσκολη κατασταση αλλα επετρεψε μου να ειμαι πολυ επιφυλακτικος ως πως το προς θα το χειριστεις.
Δεν νομιζω να μπορεις να κανεις και πολλα περαν να εισαι μια καλη θεια για τα παιδια, εσυ φυσικα εχεις απειρως περισσοτερες πληροφοριες για να σκεφτεις και εισαι μεσα στα \"πραγματα\" και οι γνωμες των τριτων οντας αοματοι στην ουσια λογω ελλειψης αυτων των πληροφοριων ειναι απλως γνωμες.
για την πιθανοτητα να λενε τα παιδια κατι που σε ευαισθητοποιει,επιτηδες, αφηνουμε την περιπτωση να λενε την αληθεια,ετσι?Quote:
Originally posted by keep_walking
Οχι τα παιδια ειναι πολυ εξυπνα και λενε πολλες φορες αυτο που θες να ακουσεις.
αφηνοντας τα στην τυχη τους?
Ο παιδοψυχολογος θα απαντησει ισως αν υπαρχει πραγματι κακοποιηση...δεν ξερω παιδοψυχολογια αλλα αν υπηρχε κακοποιηση δεν θα εκφραζαν απλως παραπονα για τραβηγμα των μαλλιων.Quote:
για την πιθανοτητα να λενε τα παιδια κατι που σε ευαισθητοποιει,επιτηδες, αφηνουμε την περιπτωση να λενε την αληθεια,ετσι?
αφηνοντας τα στην τυχη τους?
Και ελπιζω να ειναι σωστος στη δουλεια του και να μην ειναι ουτε της υπερβολης ουτε το πως θα τσεπωσει χρημα και αυτος.
Για τι ηλικιες μιλαμε?
Δεν ξερουμε τιποτα...που παμε.
Δημοτικό keep.Και παίζει ρόλο πως βία δεν εισπράττουν μόνο στη δική τους οικογένεια,αλλά λόγω της δυσλειτουργίας και της δικής τους οικογένειας και από παππού και γιαγιά(τους γονείς μου),γιατί οι γονείς δουλεύουν και οι δυο και τα αφήνουν ώρες σε αυτούς.Άστο σε λέγω...Χάλι.
Η Remedy το έχει πιάσει,υπάρχει και σχέση εξάρτησης,με τη μορφή συνέχισης της κακοποίησης,με όλες τις εξιλεωτικές υποτακτικές κινήσεις στο\"δυνατό θηλυκό\",με επιλογή επίσης αυταρχικής γυναίκας(μητρικό πρότυπο).Γι αυτό\"φεύγει\"ο αδερφός μου τόσο,γιατί όλο αυτό το πέρναγε και στα παιδικά του χρόνια.Αλλά έχει σίγουρα συνεισφέρει και στη συνέχιση του μοντέλου στο τώρα του///
Αν τα \"διαόλια\" αξιζαν!! χαστούκια και μαλιοτράβηγμα, τα δικά μου έπρεπε να κυκλοφορούν με μωλωπες και φαλακρά..Καλά το θεμα του παιδιού που γινεται βουτυρομπεμπες ,δεν θα το σχολιάσω..
Ρειν,συμφωνω οτι πρεπει να δεις αν ειναι \"ρουτίνα\" η στάση της νυφης σου ή μια μεμονομένη πράξη (το έγραψα άλλωστε απο την αρχή),αλλα εσυ γράφεις οτι τα παιδιά εχουν καλούς βαθμούς και οτι το μικρό εχει επιθετική συμπεριφορά..
αρα δεν ηταν η πρωτη φορά..
μιλαμε οπωσδηποτε για ανηλικα παντως.
σχολικης ηλικιας και χωρις σωματικη δυναμη (γιατι διαφορετικα θα εριχναν κι αυτα καμια ξαναστροφη να δει η \"μανα\" πως ειναι το ξυλο), αρα μεταξυ 6-13
η κακοποιηση μπορει να εχει πολυ διαφορετικη ενταση ανα περιπτωση.
κακοποιηση ειναι και να ειναι δεμενο το παιδι στο υπογειο και να ξυλοκοπειται συνεχως, κακοποιηση ειναι να ζει \"κανονικα\", αλλα να τρωει ξυλο οποτε εχει τα νευρα της η μανα του, κακοποιηση ειναι και να τρωει ξυλο μια φορα το μηνα η το τριμηνο, οποτε φερνει τους βαθμους του.
και μαλιστα, η κακοποιηση με διαλειματα, ειναι πιο υπουλη, γιατι μεγαλωνοντας σε ενα τετοιο περιβαλλον το παιδι, μπορει να νομιζει οτι ετσι ειναι τα πραγματα, οτι το αξιζει το \"λιγο\" ξυλο που τρωει, γιατι οποιος δεν ειναι αρκετα υπακουος η αρκετα ικανος,οφειλει να τρωει ξυλο....
Η μανα δεν ανηκει στο μοντελο και εχει αναλαβει τα παντα...τοσο της δυσλειτουργικοτητας οπως λες του αδερφου σου οσο και της δυσλειτουργικοτητας του παππου και της γιαγιας τοτε.
Και δουλευει κιολας!!!!!
Rain βοηθα την μανα αυτη ειναι η γνωμη μου τελικα, οχι πολεμο ουτε το πως μαλλον ξερει περισσοτερα απλως βοηθα την οσο μπορεις.
Γιατι τελικα δεν ξερω αν πρεπει να την κατηγορησει καποιος ή να τις καταθεσει στεφανι οπως στο μνημειο του αγνωστου στρατιωτη.
ναι, ωραια ιδεα
να της δωσουμε βραβειο που αποφασισε να ικανοποιησει τις φιλοδοξιες της στα προσωπα των παιδιων της και να τις επιβαλει ξυλοκοπωντας τα
ΟΥΡΤ!
Quote:
Originally posted by keep_walking
Και δουλευει κιολας!!!!!
keep, τί εννοείς?
Οχι η δικια σου ιδεα ειναι να μπλεχτουν παιδοψυχολογοι να τις λενε πως δεν κανει καλη \"δουλεια\" ειναι αχρηστη και προφανως επικινδυνη επειδη τραβηξε τις τριχες των παιδιων.Quote:
ναι, ωραια ιδεα
να της δωσουμε βραβειο που αποφασισε να ικανοποιησει τις φιλοδοξιες της στα προσωπα των παιδιων της και να τις επιβαλει ξυλοκοπωντας τα
ΟΥΡΤ!
Ασε να αναλαβουν οι αλλοι που ξερουν καλυτερα....και δεν εχουν περασει προφανως ουτε το 1/1000 απο οτι αυτη μαλλον συμφωνα με τις περιγραφες.
Αναθεμα αν απο τα χερια των \"ειδικων\" υπαρχει τελειος γονεας ή ανθρωπος στην τελικη...ολοι ειμαστε γεματοι ατελειες.
Οσο για την ψυχοσυνθεση μαλλον δεν εχει η μανα γιατι ειναι ενα \"ρομποτ\" και δεν χρειαζεται να το υπολογιζουμε ή μαλλον εχει ειναι η \"κακια\" της ιστοριας.
Τεσπα δεν ειπα αυτα που θελατε να ακουσετε απλως κατεθεσα την γνωμη μου....με τις πληροφοριες που εκλαβα απο τα γραπτα κειμενα.
Εννοω οτι εχει εναν συζυγο μπλεγμενο στο ποτο και την κοσμαρα του...παπου-γιαγια που ειναι μαλλον οτι χειροτερο μεγαλωνει δυο παιδια μικρα μονη της και δουλευει για να βοηθαει στα εξοδα του σπιτιου (που μαλλον αυτο ειναι η ξεκουραση της οπως εχουν τα πραγματα).Quote:
keep, τί εννοείς?
σκεφτηκες μηπως κανεις αλλος δεν την ανεχοταν?