Simasia exei oti piges na to allaxeis ;)
Ego ti na kanoooooooooo pou variemai apeira tora :d
Printable View
Simasia exei oti piges na to allaxeis ;)
Ego ti na kanoooooooooo pou variemai apeira tora :d
KANE PODILATOOOO....XAXAXAXA
Geia sas paidia, kathomoun kai diavaza ta post sas kai arxizw na sunhdhtopoiw ti pragmatika sumvainei kai me mena, ola 3ekinhsan prin kati mhnes pou me epiase mia foverh taxukardia enw kapniza(paro3usmikh) kai phga nosokomeio opou mou ekana endoflevies gia na sunerthw, apo tote eimai se mia genikh agxwdh diataraxh, exw paei kai 5-6 fores sta epeigonsta me taxupalmies genika exw kathhmerines taxupalmies molis agxwthw h kanw kati pou tha me kourasei estw kai ligo, kriseis panikou, adunamia ktl ktl (to gnwsto tropario me apeires e3etaseis uperhxous holter..) Vasika twra pou gurisa ligo stous goneis mou exw arxisei na strwnw kapws (vgainw e3w ktl..) alla genika eimai se mia diataraxh agxwdhs eidika to prwi otan 3upnaw kai den 3erw ti na kanw poia, arxizw kai skeftomai oti o psuxologos einai monodromh lush re gmt..
hahaha!! egw phga na kanw to pasxa podhlato kai apo thn taxupalmia kai th zalada pou me epiase molis ekana petali sthn anhfora kontepsa na lipothimhsw, opote den to 3anaepiasa.. vasika to xeirotero einai otan exw taxupalmia kai zalizomai parallhla ekei einai pou me pianei krish kateutheian..
PETHAINEIS PSILE!!!!AHAHAHAHAHA!!
ma mou fenetai pws etoimos eimai...:P
Ρε παιδια...προσεξα κατι που λετε ολοι οτι στα επειγοντα που πηγατε...σας κανανε ενδοφλεβιες για να ηρεμησετε!!!
Οταν ετυχε που πηγαινα κ εγω στα εκτακτα με τις κρισεις πανικου,,,κανενας δε μου εδινε σημασια,με ειχαν βαλει σε μια καρεκλα....εγω πεθαινα.....γιατι δεν ηξερα οτι αυτο ηταν κριση πανικου και ο φοβος μου τα εκανε χειροτερα!
Δε μου δωσανε τιποτα,δε μου κανανε καρδιογραφημα και μου ειπανε να ηρεμησω μονη μου και οτι απαγορευεται να μου δωσουν ηρεμιστικο!!!.....μα πως να ηρεμησω μονη μου οταν νιωθω οτι κινδυνευω? ....Ειχα παθει υπεραερισμο και αφου περασαν 40 λεπτα με βαλανε κατω και αρχισαν να με εξαιταζουν!!!! Αθλιοι!!!!
Την αλλη φορα που ετυχε και τρομαξα,πηγα σε κεντρο υγειας...μου ειπαν να ηρεμησω μονη μου ΠΑΛΙ!!!! και δε μου εδωσαν τιποτα ουτε και εκει!!!!!
Τοσο δυσκολο ηταν να μου κανουν οτι και σε σας δηλαδη????? Αισθανομουν σα να πεθαινα και οι γιατροι να με κοιταζαν!!!!! ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!!!!
Agia.
Επειδή έχω πάει και εγώ άπειρες φορές σε επείγοντα η αντιμετώπιση που είχα ήταν διαφορετική ανάλογα με το γιατρό. Κάποιες φορές μου δίνανε inderal (ένα χάπι για να ρίξει τις σφύξεις), 2 φορές μου κάνανε μια ένεση δεν ξέρω ποια ακριβώς ουσία, αλλά ξέρω ότι ήταν αγχολυτικό και τις περισσότερες δε μου δίνανε τίποτα μετά από το καρδιογράφημα που μου κάνανε...α συνήθως βέβαια μόνο επείγοντα δεν ήταν μιας και περίμενα γύρω στι 1 ώρα και κατι να εξεταστώ. Τέλος, κάποιοι γιατροί (2-3 φορές) έτυχε να κάνουν αυτό που περιγράφεις εσύ, να με αφήσουν να \"ηρεμήσω\" μόνος μου. Άρα από ότι έχω καταλάβει τα πάντα εξαρτώνται από το γιατρό και ποια άποψη έχει. Π.χ. κάποιος ο οποίος θέλει να \"τελειώνει\" γρήγορα με κάποιο περιστατικό οπως το δικό μας χορηγεί πολύ εύκολα κάποιο αγχολυτικό, άλλοι που θεωρούν ότι η \"καλύτερη\" θεραπεία είναι να βιώσει κάποιος όλο το άγχος του, μπορεί να μην δώσουν τίποτα και να αφήσουν το σώμα να επανέλθει στην ισσοροπία από μόνο του. Πάντως, από την εμπειρία μου (12 χρόνια έχω διαταραχή πανικού) το να πηγαίνει κάποιος στα επείγοντα δεν είναι ότι καλύτερο...σίγουρα αυξάνει το άγχος και διαγνωστικά δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο, μιας και οι γιατροί που θα σε δουν εκεί μόλις αποκλείσουν κάποιο σοβαρό-άμεσα απειλητικό- περιστατικό δεν θα δώσουν και πολύ σημασία για το τι πρόκειται.
Σχετικά με όλο το θέμα, να προσθέσω και εγώ τη δική μου εμπειρία. Ο μέγιστος αριθμός σφύξεων που έχω μετρήσει, όχι με ψηλάφηση γιατί εκεί είναι πολύ εύκολο να χάσει ή να μετρήσει κάποιος παραπάνω σφύξεις, είναι 215 σε διάδρομο γυμναστικής. Σε \"ηρεμία\" είναι 178 και το έβλεπα στο μόνιτορ του ασθενοφόρου που με πήγαινε στο νοσοκομείο. Και όσο αφορά το ρόλο του άγχους και το πόσο μπορεί να ανεβάσει τις σφύξεις θα αναφέρω το παρακάτω περιστατικό που μου συνέβει πριν από κανένα μήνα που έκανα test κοπώσεως. Και μόνο με την ιδέα ότι θα έκανα test κοπώσεως και θα ανεβάσω σφυγμούς είχα πολύ άγχος. Πριν να ξεκινήσω είχα 132 σφυγμούς, τους είδα στο μόνιτορ που ήμουν καλωδιωμένος, επίσης ένιωθα έντονη ζαλάδα, ότι θα λιποθυμήσω και πολλά άλλα. Τελικά, και αφού έπρηξα το γιατρό μου, σταμάτησα μετά από 8,5 λεπτά (ζήτησα να σταματήσω εγώ) όταν οι σφύξεις μου ήταν 195, και αυτό γιατί εκτός όλων των άλλων που 195 σφύξεις συνεπάγονται, ξέρω ότι το \"μέγιστο\" στο test κοπώσεως είναι 220-ηλικία (31 στην περίπτωσή μου) παλμοί, το οποίο και προφανώς είχα ξεπεράσει. Όταν ρώτησα το γιατρό για αυτό μου είπε ότι πρώτον δεν έβλεπε κάτι ανησυχητικό στο καρδιογράφημα και στη μέτρηση της πίεσής μου, δεύτερον δεν είχα λαχανιάσει πολύ (είπε ότι θα με άφηνε μέχρι να μου βγει η γλώσσα έξω) άρα η αύξηση των σφύξεων δεν ήταν καθαρά λόγω κοπώσεως αλλά κυρίως λόγω άγχους και τρίτον ότι όταν ξεκίνησα το test είχα ήδη 130 σφύξεις, οπότε ήταν λογικό να ανέβουν και πιο γρήγορα, και γενικά μου είπε ότι μια \"υγιής\" καρδιά αντέχει και σε πολύ παραπάνω σφύξεις.
Όσον αφορά σε υποθέσεις ξαφνικού θανάτου λόγω ανακοπής, και εμένα με τρομάξει πολύ η συγκεκριμένη ιδέα (ειδικά όταν ακούω για κάποιο περιστατικό), αλλά από την άλλη συνήθως τα άτομα που πάθαν κάτι τέτοιο στις περισσότερες των περιπτωσεων δεν είχαν κανένα ιδιαίτερο σημάδι - ενόχληση αλλά συνέβη εντελώς ξαφνικά, καθώς επίσης και λόγω του γεγονότος ότι δεν είχαν ενοχλήματα δεν \"ψάχτηκαν\" και τόσο εξονυχιστικά όσο οι περισσότεροι από εμάς (η πλειοψηφεια αιφνίδιων θανάτων σε νεαρά άτομα <30 οφείλεται σε συγγενείς καρδιοπάθειες που δεν έχουν διαγνωσθεί, το triplex κατά 95% θα έβρισκε αυτές τις ανατομικές ανωμαλίες). Επίσης, πάντα υπάρχει η πιθανότητα 1:10000 ακόμα και αυτός που έχει κανει τις πιο λεπτομερείς εξετάσεις στην καρδιά χωρίς να του διαγνωστεί κάποιο πρόβλημα να πάθει ξαφνική ανακοπή, αλλά αυτή η πιθανότητα είναι μικρότερη από την πιθανότητα να πεθάνει κάποιος από χτύπημα ενός ουράνιου αντικειμένου (π.χ. θραύσμα ενός μετεωρίτη που κάηκε μπαίνοντας στην ατμόσφαιρα της γης), για να μην αναφέρω την πιθανότητα για αυτοκινηστικό δυστύχημα. Άρα το να θεωρούμε ότι είμαστε η εξαιρετική περίπτωση που έχει κάτι τόσο σπάνιο και δεν μπορούν να το διαγνώσουν δε νομίζω ότι βοηθάει, το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει το άγχος μας και να μας οδηγεί στο να πραγματοποιούμε ακόμα πιο πολλές εξετάσεις (και αυτό γίνεται ένας φαύλος κύκλος). Οπότε, πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσουμε ότι το να αποφεύγουμε να κάνουμε κάποιες δραστηριότητες δεν μας προφυλάσσει από κάτι, αλλά αντιθέτως θα μας οδηγήσει κιόλας (μακρυπρόθεσμα σε 20-30 χρόνια) σε αυτό που φοβόμαστε, στην καρδιοπάθεια...και ίσως αυτό να είναι η \"λύτρωσή\" μας?? Η απόδειξη ότι όντως είχαμε πρόβλημα?? Δεν ξέρω και εγώ αναζητώ την απάντηση για τον εαυτό μου.
Αυτο ειναι γεγονος με το αγχος,και εγω οταν εκανα τεστ κοπωσεως ειχα 135 παλμους με το που ανεβηκα στο μηχανημα,και υστερα στο 1ο λεπτο ειχα φτασει στους 160 και ανεβηκα μεχρι τους 187,και ειμαι 22 χρονων,και πιεση μου ηταν την ωρα του τεστ 160/80,τωρα δεν ξερω αν ηταν οντως τοσο,γιατι στα επειγοντα μου εβρισκαν παντα 185/100-110,και μου φαινεται απιθανο να ειχα μονο τοσο.και επισης τα ατομα με διαταραχη πανικου ανεβαζουν περισσοτερες σφυξεις οταν αγχωνονται,εγω π.χ.εαν εχω 80 σφυγμους και γινει κατι και αγχωθω εκει την στιγμη πολυ,ανεβαζω κατευθειαν 140-150 σφυγμους,τσεκαρισμενο αυτο,μου εχει συμβει πολλες φορες.Και εμενα μου ειπε ο καρδιολογος μου οτι αν συνεχισω αυτη την αγχωδη αντιμετωπιση των γεγονοτων γυρω μου,ειναι σιγουρο οτι στα 50 μου θα αναπτυξω καρδιοπαθεια λογω του στρες,παρολο που τωρα η καρδια μου δεν εχει το παραμικρο προβλημα,επειδη αν παιζεις σε υψηλους παλμους συνεχεια και ειδικα λογω στρες η καρδια αρχιζει να φθειρεται με τον χρονο.
ΚΟΣΤΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΟΤΙ μια \"υγιής\" καρδιά αντέχει και σε πολύ παραπάνω σφύξεις.
ΜΙΑ ΥΓΙΗΣ ΚΑΡΔΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΦΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΕΤΕΛΕΙ ΟΠΩΣ Π.Χ.ΤΡΕΞΙΜΟ,ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ,ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ!
ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΑΙ Η ΑΣ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΓΩ...ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΩ Η ΠΑΩ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΠΛΕΥΡΟ...ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΑΛΛΑ ΑΝΕΒΑΖΩ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΑΛΜΟΥΣ ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ!!!
ΛΟΙΠΟΝ...ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΦΥΞΕΙΣ,ΗΡΘΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΟΥΤΟΣΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΙ ΠΑΛΜΟΙ...
ΟΠΟΤΕ ΦΤΑΝΩ ΤΩΡΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ...:1)ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΜΗ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ!
...2)ΕΦΟΣΟΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΧΩ ΥΓΙΗ ΚΑΡΔΙΑ...ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.
...3)ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΠΡΙΝ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΚΑΡΙΑΙΟ ΥΓΙΕΣΤΑΤΕΣ ΗΤΑΝ!!!
...4)ΚΙ ΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΤΟΜΕΣ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΕΣ?
ΟΠΟΤΕ...ΕΧΩ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΕΞΑΙΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ!!!
ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ...ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΜΙΚΡΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ,ΑΘΛΗΤΕΣ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΩΡΑ...! ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΞΑΙΤΑΣΕΙΣ!
ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ!
ΒΥΕΕΕ!!!
Agia kai egw akribvw to idio provlhma exw, pleuro allazw sto krevati polles fores kai kaeutheian taxukardia, les kai ekei p kathomouna 3afnika arxisa na trexw, tis teleutaies meres shkwnomai apo t krevati (exw ligh taxukardia) trww kanonika prwino kai meta apo ligo noiwthw to stomaxi upervolika gemato kai me pianei egxos kai taxupalmia, kai ekei p paei na mou perasei 3anarxizei.. molis paw na kanw kati tote oi sfugmoi anevainoun katakorufa, apo 120 3erw gw se 170 kai mporei na katsw kai na pane 88 kai meta pali 120... ena drama, noiwthw to agxos sto stomaxi kai thn kardia (an einai agxos dld gt mporei na paizei kati kai me to stomaxi mou) ti na pw , kai twra as poume skata eimai pali... exw to inderal dipla kai skeftomai na to parw na mh to parw... Oso gia to nosokomeio otan phga eixa panw apo 170 kai 3hrostomia, den epaize na me afhnan etsi, afou sunexeia tous elega voitheia petainw kai tetoia... fantasou oti otan me valane sto kardiografhma prepei na eftasa th megisth kardiakh mou suxnothta, isws kai na thn 3eperasa den 3erw auto p thimamai einai pws mou xorhghsan polles eneseis (3-4), h nosokoma dipla apo to giatro tou elege psithirista popo... akoma den peftoune e ?... ekek na deis xesimo... ase... sthn teleutaia enoiwsa ena moudiasma sto sththos kai h kardia mou stamathse kai 3ana3ekinhse !!! ekei na deis... telika meta hmoun komple gia merikes meres...
Pantws re paidia, teleutaia pou me pianei to prwi, ama kanw kati kai enteinw thn krish kai me piasei entona se shmeio pou lew paei pethainw, meta thn upoloiph mera eimai sxetika kala, mporw na kanw pramata dld..
Γεια σας και παλι....
Πετρακη οντως,ολα το πρωι με το που ανοιγει το ματι...νασου ταχυκαρδιες και κακο και ολη την υπολοιπη μερα τιποτα!!!
Ειμαι και εγω με τα χαπια κοντα μου,inderal και xanax και οταν με πιανει κατι ολο λεω να παρω και δεν περνω!
Λες και ειμαστε γεροι και γριες εχουμε καταντησει..ελεος!
Αλλα γιατι να συμβαινουν ολα το πρωι????
Πιστευω οτι κοιμομαστε με ανχος για το τι μας περιμενει η επομενη μερα και γιαυτο συμαβαινει....λετε????
Ειληκρινα δε βγαζω ακρη εγω,και θα ρωτησω τελευταια φορα τη γιατρο μου κ αν μου πει να παρω κατι θα παρω να τελειωνει το θεμα!
Αληθεια εσυ γιατι δε περνεις? ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ? ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ??
Den pairnw tpt gt den exw dei kanena giatro ths prokophs akoma mono inderal ama skourhnoun polu ta pramata.. Ase pou ap oti vlepw telika den me pianoun mono prwi...
εγω εχω υψηλη αρτηριακη πιεση τους τελυταιους 4 μηνες και οι παλμοι οταν πηγα στον καρδιολογο ηταν 200.Εκανα ενα σωρο εξετασεις και δεν βρεθηκε τιποτα εκτος απο θυρεοειδη.Για τους παλμους μου εγραψε ενα χαπι lobivon. Ο νευρολογος μου εγραψε bespar γιατι ειχα ταχυκαρδιες και δεν μπορουσα να κοιμηθω....βασικα ενιωθα ετοιμοθανατη...παει ελεγα θα το παθω το καρδιακο επεισοδιο :) θεωρησε λοιπον οτι αφου δεν μου βρηκαν κατι στις εξετασεις ολα οφειλονται στο αγχος.Το bespar δεν μου εκανε και τιποτα...οι ταχυκαρδιες συνεχιστηκαν και το εκοψα μονη μου για να μην χαπακωνομαι τσαμπα.