Originally posted by keep_walking
Quote:
Η ψυχωση ειναι μια ασθενεια που ειναι σχεδον ντεφακτο οτι χρειαζεσαι φαρμακευτικη αγωγη και οχι οτι το 90% των ψυχωτικων θα ηταν καλα χωρις φαρμακα.
Αλλωστε τα φαρμακα αυτα βοηθησαν στον απεγκλεισμο εκατομμυρια ανθρωπων απο τα ψυχιατρεια και να ζησουν την ζωη τους.
-=---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ---
Σα να λές δηλαδή ότι η φυσική τους κατάσταση είναι στα ψυχιατρεία αλλά λόγο των χαπιών μπορούν και βγαίνουν ε;
(Αυτο για τη δεύτερη φράση παραπάνω)
(και αυτό για τη πρώτη φράση όπως τα έχω παρατάξει παραπάνω από τις ----)
Αν ένα άτομο σε κρίση υστερίας πανικού φοβίας νευρικού κλονισμού το πας στο ψυχίατρο δε θα διαγνώσει ψύχωση ; Θα του δώσει αντιψυχωσική αγωγή ναι ή όχι; Και αυτά τα ψυχοφάρμακα θα τον βοηθήσουν να τα ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα ή θα τον βάλουν στη βιομηχανία;
Και εν κατακλείδι τι είναι η ψύχωση ; σου επιτύθονται ψυχές ή είναι χαλασμένος ο εγκέφαλος , καλά το πρώτο το απορείπτω λόγο έλλειψης επιστημονικών στοιχείων αλλά το δεύτερο , μπορεί αλλά που ξέρει ένας μαλ*****ακας που σε ρωτάει αν ακούς φωνές να βρεί ποιο κομμάτι του εγκεφάλου είναι δυσλειτουργικό και να χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα φάρμακα για να υποκαταστήσει ή να ανακτήσει τη λειτουργία του εγκεφάλου; Το πολύ 10 αντιψυχωσικά φάρμακα χρησιμοποιούν οι γιατροί για \'θεραπεία\' , πιστεύεις ότι στοχεύουν στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος ; Ή στην κυριολεκτική απενεργοποιήσει των λειτουργιών που είναι υπεύθυνες για τις επιλογές που κάνει το κάθε άτομο. Και τα ανθρώπινα δικαιώματα που είναι ;
Όλα αυτά είναι ερωτήσεις , δεν φέρω γνώμη , ο καθένας έχει το δικαίωμα να κρίνει.
@Ξωτικό Το χειρότερο που μπορώ να ζήσω σε αυτό το κόσμο είναι να έρθουν 2-3 ντημένοι στα άσπρα , να μου βάλουν με τη βία ζουρλομανδία και να ξυπνίσω σε ένα κρεβάτι όταν νιώσω πόνο στο κώλο από ένεση αλοπερδίνεις που μέχρι να σταματίσουν να μου κάνουν τέτοιες ενέσεις να μη καταλαβαίνω ούτε που είμαι ούτε τι κάνω ούτε τι είμαι μέσα σε ένα άσπρο σύννεφο ανυπαρξίας. Αυτό προσπαθώ να αποτρέψω. Κανείς δε πρέπει να το ζήσει αυτό. Εγώ ευτυχώς μπήκα με δική μου υπογραφή αν με έβαζαν με τη βία και έβγαινα τώρα δε θα μπορούσα να γράψω γιατί θα ήμουν στις ψυχιατρικές φυλακές και όχι στο ψυχιατρείο
Ειναι αυτο που εγινε αποδεδειγμενο μαθηματικα.
Τα φαρμακα βοηθησαν στο να βγουν οι ασθενεις απο τα ψυχιατρεια. Τωρα δεν υπαρχουν τυποποιημενα φαρμακα ακριβως για τον καθε ανθρωπο σε καμμια ασθενεια.
Εαν εισαι κατα του εγκλεισμου σε ψυχιατρειο τοτε εισαι υπερ των φαρμακων , γιατι αυτο καναν τα φαρμακα , οπως ειπα μαθηματικα αποδεδειγμενο.
Γιατι λες να μην ειναι και ελευθεροι και χωρις φαρμακα?
Γιατι μαλλον δεν μπορουν , τουλαχιστον εγω τωρα πιστευω θα ημουν νεκρος. Οποιος μπορει και ειναι λειτουργικος φυσικα δεν θα παει ουτε σε ψυχιατρειο , ουτε θα παρει φαρμακα και δεν θα ονομαζεται καν ασθενης.