Ρε παιδιά.... λίγη ντροπή δεν βλάπτει... Να συσχετίζουμε ψυχώσεις με πράξεις φόνου αν είναι δυνατόν!! Δεν έχετε σεβασμό προς τον άρρωστο; Έλεος, σε ποιό έτος ζούμε στον Μεσαίωνα ακόμα και δεν το ξέρω, τελικά πάμε πολύ πίσω.......
Printable View
Ρε παιδιά.... λίγη ντροπή δεν βλάπτει... Να συσχετίζουμε ψυχώσεις με πράξεις φόνου αν είναι δυνατόν!! Δεν έχετε σεβασμό προς τον άρρωστο; Έλεος, σε ποιό έτος ζούμε στον Μεσαίωνα ακόμα και δεν το ξέρω, τελικά πάμε πολύ πίσω.......
Επειδη ειχα και εγω στο παρελθον σκεψεις τετοιου τυπου, φανταζομουν οτι σκοτωνα καποιον και μετα φρικαρα και αναρωτιομουν γιατι το σκεφτομουν αυτο, και μηπως θελω πραγματικα να το κανω, και μηπως ξεφυγω καποια στιγμη και πραγματι σκοτωσω και διαφορα τετοια. Η εβλεπα το μπαλκονι και σκεφτομουν το ενδεχομενο να φουνταρω, αλλα οχι επειδη το ηθελα, αλλα μηπως μου ερχονταν η παρορμηση και δεν το ελεγχα. Η εβλεπα το μαχαιρι στην κουζινα και φοβομουν οτι θα το παρω και θα κανω χαρακιρι! :P
Εχω διαβασει για την ΙΔΨ οτι εμεις εχουμε την μικροτερη πιθανοτητα απο τον οποιονδηποτε να προβουμε πραγματι στις πραξεις που σκεφτομαστε και μας βασανιζουν, γιατι εχουμε πληρη συναισθηση και συνειδητοποιηση για το περιεχομενο των σκεψεων και τις πραγματικες επιπτωσεις των πραξεων, καθως και το οτι αυτες οι σκεψεις ειναι κατι ξενο σε σχεση με τον πραγματικο μας εαυτο. Οταν το καταλαβα αυτο, σταματησαν οι σκεψεις, γιατι πλεον ξερω οτι δεν προκειται ποτε να κανω κατι τετοιο. Δηλαδη, η εμμονη μου δεν προκειται ποτε να με οδηγησει σε καποια πραξη. Οι σκεψεις παραμενουν απλα σκεψεις.
Για πόσο καιρό το είχες αυτο Ghost? ΙΨΔ ήταν ή απλα σου ερχόταν σπάνια στο μυαλό αυτες οι σκέψεις?
Παρατηρω στον εαυτο μου οτι βγαινοντας απο ψυχιατρειο εισε πολυ πιο νευρικος.Και νοοντας νευρικος πιο επιθετικος.Μπαινοντας 2 φορες σε ψυχιατρειο βγαινοντας βλεπω τον εαυτο μου να αλλαζει σε αυτον τον τομεα.Να μαχαιρωσω δεν ειχα ποτε σκεψεις πιο πριν ενω μολις βγηκα ειχα."
Skiaxtro λες βγαίνοντας από το ψυχιατρείο, άρα όχι επειδή έχεις την ψύχωση. Σε παρακαλώ μην συνδέεις την ψύχωση με εγκληματικές σκέψεις και πράξεις. Αυτά μπορεί να είναι του χαρακτήρα σου, και ίσως συμβάλλει ότι είσαι λίγο πιο εκδικητικός λόγω της ψύχωσης, σε καμμία όμως περίπτωση δεν σε κάνει η ψύχωση εγκληματία. Όσο για το τραγούδι, τον σουγιά λέει τον έχει κρυμμένο για να αυτοκτονήσει, επειδή είναι έγκλειστος σε ένα δωμάτιο, σε παρακαλώ σβήστο να μην το βλέπουν κι άλλοι και νομίζουν ότι είμαστε εγκληματίες. Είναι ντροπή.
Ξες τι?Οντως λογο του ψυχιατρειου ειχα νευρα που δεν ειχα ποτε παλιοτερα.Περασα κακηστες φασεις και δεν ειχα νευρα.Τωρα βλεπω βγαινοντας απο το ψυχιατρειο 2η φορα με κανει ακομα πιο νευρικο.Η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.Απλα κανω μια παρατηρηση του εαυτου μου που την ειχε και ενας φιλος μου
Ok, αν θες, λέω άμα θες σβήσε αυτό με το σουγιά, γιατί είναι άδικο να λέγονται τέτοια πράγματα και κάποιος που θα διαβάσει μόνο ως εκεί, θα βγάλει λανθασμένα συμπεράσματα.
Ευχαριστώ.
light γιατι τοση σιγουριά στο οτι οι ψυχικά ασθενείς δεν μπορεί να είναι και επικίνδυνοι, λίγες φορες ακους στις ειδήσεις για άτομα με ψυχολογικά προβλήματα που διεπραξαν έγκλημα?
Πάλι ντροπή Κωνσταντίνε, θα 'πρεπε να ξέρεις ότι αυτοί που ισχυρίζονται ότι έχουν ψυχολογικά προβλήματα ενώ έχουν διαπράξει ένα έγκλημα, δεν είναι επειδή είναι άρρωστοι, αλλά επειδή λένε ψέμματα και ή πλήρωσαν τον ψυχίατρο για να τους βγάλει άρρωστους, ή απλά "το έπαιξαν" άρρωστοι, ή απλά το έκανε ο ψυχίατρός τους επειδή πήγαιναν καιρό για άλλο πράγμα πχ για κατάθλιψη, ή δεν ξέρω γω και τι άλλο. Πέρυσι μόλις με ρώταγε ένας φίλος μου τι συμπτώματα έχω για να πάει να σκοτώσει, και να δηλώσει μετά, πως είχε ψυχολογικά προβλήματα.
Επίσης, ένας άλλος λόγος που γίνεται αυτό που λες, είναι όταν πχ κάποιος έχει πιει ή έχει πάρει ουσίες και είναι ταυτόχρονα και σχιζοφρενής, ε δεν θέλει και πολύ να πουν ότι το έκανε επειδή ήταν σχιζοφρενής, και όχι επειδή ήπιε και δεν είχε αυτοέλεγχο ή επειδή είχε πάρει ουσίες και δεν καταλάβαινε τι του γινόταν! Το λέει έρευνα αυτό, ότι δηλαδή, δεν είναι παραπάνω οι σχιζοφρενείς που κάνουν έγκλημα από τους άλλους, απλά αυτοί που πίνουν ή παίρνουν ουσίες, έχουν αυξημένη εγκληματικότητα, και οι σχιζοφρενείς, και οι μη σχιζοφρενείς.
Αυτή η έρευνα είναι πρόσφατη, αλλά και να μην είχε βγει πάλι θα το υποστήριζα, γιατί ξέρω αρκετούς σχιζοφρενείς από το site, και κανένας δεν θα ήταν σε θέση να κάνει έγκλημα και ξέρω και από τον εαυτό μου... Ο λόγος που μπορεί να κρύβουν μια τέτοια έρευνα, ή να μην την κάνουν καν, είναι η προκατάληψη που έχουν απέναντι στους σχιζοφρενείς, και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ένας απλός λόγος να μην το αμφισβητήσει, είναι να τρέξει να πει σε όλους ότι είναι σχιζοφρενής, να δει αντιμετώπιση όποιος πάει να κάνει τον έξυπνο. Οπότε υπάρχει ένας φαύλος κύκλος προκατάληψης σχετικά με τους σχιζοφρενείς ότι είναι επικίνδυνοι, το πιστεύουν οι περισσότεροι, βγαίνουν οι έρευνες ότι είναι επικίνδυνοι, και μετά από τις έρευνες το πιστεύουν κι άλλοι. Και πάει λέγοντας το βασίλειο...
Γι'αυτό σου λέω, μην ακούς τι λέγεται, και κρίνε μόνος σου από τα άτομα που γνωρίζεις. Ο κόσμος ξέρει πολύ εύκολα να βάζει ταμπέλες, αυτό που δεν ξέρει όμως με τίποτα, είναι ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ του συνανθρώπου του και να σκέφτεται πως νιώθει, πως σκέφτεται, πως αισθάνεται, και άλλα. Και να σκέφτεται πως θα μπορούσε και ο ίδιος να το πάθει. Ας μη λέμε λοιπόν ανακρίβειες.
Και αφού διαβάζετε, να διαβάζετε όλες τις πλευρές και όχι μόνο αυτή που σας βολεύει:
http://www.e-psychology.gr/forum/sho...οφόνος»