Γιαννη ξερεις και εχω δειχνω συνεσταλμενος η ακομα και ντροπαλος αλλα αυτο συμβαινει οταν δεν νιωθω ασφαλης.Δλδ εχω βρεθει σε παρεα οπου δεν ηξερα κανενα και ουσιαστικα ειπα μονο ενα <<γεια σας>> και ενα <<αντιο σας>>.Με βοηθησε πολυ η ομαδα ψυχοθεραπειας οπου ουσιαστικα ξεκινησα σιγα σιγα να μιλαω με πολυ φοβο στην αρχη αλλα λυθηκε η γλωσσα μου αρκετα.Εκει ειδα οτι μπορουσα να εμπιστευτω τον εαυτο μου γιατι ενιωθα οτι ημουν ασφαλης να ειμαι ο εαυτος μου καθως ακομα και οι συγκρουσεις μπορουσαν να γινουν διαχειρισιμες απο τα μελη της ομαδας με την βοηθεια των θεραπευτων.Σημερα εχω διαλεξει ανθρωπους με τους οποιους νιωθω ασφαλης για να σχετιζομαι παρολα αυτα στην πραγματικοτητα καταλαβα οτι η ασφαλεια υπαρχει μονο μεσα μου γιατι συνεβησαν γεγονοτα με τους ανθρωπους αυτους τα οποια με αιφνιδιασαν δλδ δεν το περιμενα.Κανω μικρα βηματα με ανθρωπους που γνωριζω λιγο καιρο και με ενδιαφερουν τετοια ωστε το ρισκο να ειναι ελεγχομενο παρολα αυτα εχω φαει και Χ .Νταξει ειναι και αυτο και η αποριψη ειναι στο παιχνιδι.
Αυτο που συνεβαινε εντονα στο παρελθον ηταν σε παρεες οπου δεν ηξερα το μυαλο μου να μου επιτιθεται συνεχως δλδ.<<Τι θα πεις τωρα?Μαλακια θα πεις>>,<<μη μιλας θα γινεις ρεζιλι>>συνεχεια στην κριτικη και εμενα καθε φορα που ηθελα να πω κατι μου στραβωνε το στομα σαν να παθαινα εγκεφαλικο ηταν.Φρικη και μονο φρικη....
Δεν το εμπιστευομαι το μυαλο μου πια τοσο πολυ τις περισσοτερες φορες μου στηνει παγιδες ειδικα στην δουλεια οπου περιεγραψα πιο πανω.
Σε ρωτησα για το συμπτωμα στις διαπροσωπικες σου σχεσεις γιατι ηθελα να δω αν μου συμβαινει κατι παρομοιο και δεν το εχω δει.............