Έχω ναρκισσίστρια μητέρα. Οι άνθρωποι αυτοί δημιουργούν γύρω τους έναν τυφώνα συναισθηματικό. Πάντα φταις εσύ, ποτέ οι ίδιοι. Δε ζητάνε ποτέ συγγνώμη, ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. Δεν αντιλαμβάνονται τους χειρισμούς, τις ανώριμες συμπεριφορές 5χρονων που ξετυλίγουν, δεν έχουν ιδέα γιατί όλοι φεύγουν τελικά από τη ζωή τους και αν μένουν το κάνουν μόνο από φόβο. Όλοι γύρω τους είναι ένα εργαλείο γι αυτούς, είναι καθρέφτες. Ο ψεύτικος, πλαστός ιδεατός εαυτός πρέπει να παραμείνει αχάραγκτος ακόμη κι αν γι αυτό χρειαστεί να σε εξοντώσουν συναισθηματικά, οικονομικά, σωματικά. Δεν υπάρχεις απλά για τον ναρκισσιστή παρά μόνο όταν εξυπηρετείς τις ανάγκες του για θεοποίηση, θαυμασμό, επιβεβαίωση του πλαστού εικονικού εαυτού. Πληγώνουν συνέχεια τους άλλους, ακόμη και όταν κλαις και σε βλέπουν να καταρρέεις θα χρησιμοποιήσουν την κατάρρευσή σου κατά πώς θέλουν, για να σε χειριστούν άλλη μία φορά. Οι ανάγκες τους δεν τελειώνουν ποτέ και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει μεγαλύτερες και πιο επείγουσες από τις δικές τους. Οι δικές σου? Έλα μωρέ, που λες κι εσύ πως κάτι χρειάζεσαι.
Είναι συναισθηματικά βαμπίρ, είναι κυκλώνες, μαύρες τρύπες που δε γεμίζουνε ποτέ ό,τι κι αν σου ρουφήξουνε. Γιατί δε γεμίζει κάτι άδειο από τη φύση του. Είναι άδειοι. Μη γνήσιοι. Μη αυθεντικοί. Ποτέ δεν αισθάνεσαι καλά με έναν ναρκισσιστή, είσαι στην τσίτα. Δεν ξέρεις τι θα σου βγάλει την επόμενη στιγμή, είναι απρόβλεπτοι και απίστευτα επινοητικοί σε χειριστικές τακτικές. Σκανάρουν συνεχώς το χώρο που βρίσκονται για ναρκισσιστικές πηγές, δεν είσαι ασφαλής παρά μακριά τους. Φόβος, απειλές, εκβιασμοί, ταπεινωτικά σχόλια, εκμηδενιστικές συμπεριφορές, βία, ξύλο, έμμεσες και άμεσες χειραγωγήσεις του συναισθήματός σου, ό,τι καλό έχεις θα γίνει το όπλο τους εναντίον σου, είσαι η προέκτασή τους, κι όταν δεν είσαι η ΤΕΛΕΙΑ προέκταση σε τιμωρούν με χιλιάδες τρόπους, μέχρι να γίνεις, να σε σμιλέψουν ή να πεθάνεις στην προσπάθεια να τους ικανοποιήσεις, ή να αυτοκτονήσεις από απελπισία και πόνο. Δεν έχει σημασία, γιατί ακόμη και την αυτοκτονία σου θα την κάνουν ένα τους τρόπαιο.
Γι αυτό δεν έχουν ποτέ οικογένεια με την έννοια της οικογένειας (ζεστασιά, αποδοχή, αγάπη, ενδιαφέρον, στοργή, τρυφερότητα, αλληλοβοήθεια), δεν έχουν φίλους παρά καθρέφτες τους, όλοι τους τρέμουν, και όταν δεν τρέμουν θα το πληρώσουν ακριβά -με οποιονδήποτε τρόπο γεννήσει το μυαλό τους. Στο μυαλό του ναρκισσιστή δεν είσαι εσύ το θέμα, δεν υπάρχεις στην ουσία παρά μόνο ως εργαλείο του, δεν είσαι αυτόνομος, ξέχωρος, δεν έχεις το δικαίωμα να μην τους προσκυνάς. Είναι ΘΕΟΙ και ζητάνε ΟΠΑΔΟΥΣ, ΛΑΤΡΕΣ, ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ, έχουν απίστευτη ανάγκη το θυμίαμα. Δεν ζουν δίχως να είναι θεοί, δε γνωρίζουν τι σημαίνει συμπαράσταση, συμπόνοια, τι σημαίνει μοίρασμα, τι εστί χάδι.
Πιστέψτε με, δεν υπάρχει τίποτε πιο άκαρδο από μία ναρκισσίστρια μάνα, δεν έχω λόγια να περιγράψω τι σημαίνει μάνα ναρκισσίστρια, είμαι τυχερή που επέζησα και που έφτασα να καταλάβω πως δεν είχα ποτέ μάνα. Τώρα είμαι ορφανή ενώ εκείνη ζει και δεν έχω καλύτερο από αυτήν την ορφάνια. Θέλω να παραμείνω ορφανή. Αυτό κάνουν στους γύρω τους, τους βασανίζουν τόσο που οι μοναδικές τους επιλογές να είναι ή η θέση που τους χαιδεύεις αιώνια (ομηρία) ή η φυγή ακόμη και με κίνδυνο της ζωής σου. Το έχω περάσει ΚΑΙ αυτό. Επιχείρησε να με σκοτώσει πέντε χρόνια πριν. Κανένας δεν τις έκανε τίποτε. Όλοι τους φοβούνται, η ΟΡΓΗ τους είναι απίστευτη, δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει να είναι ένας ναρκισσιστής οργισμένος που του έσπασες τον καθρέφτη του, δε συγχωρούν ποτέ τις προσπάθειες ανεξαρτησίας σου, δεν είσαι γι αυτούς τίποτε, μόνο για να το παίζουν ολόγυρα κάτι, σε ξεζουμίζουν, σε στεγνώνουν, σε μισούν όταν δεν υπακούς.