Ευχαριστώ Άνεμος, Σοφία,
για το ενδιαφερον σας. Έχω πολλή ευγένεια, όλο ευχαριστώ λέω και καλοσύνες, πράγμα σπάνιο που για κάποιους εκτιμάται ενώ για πολλούς είναι ευκαιρία για εκμετάλλευση.... λολ, λολ. Εδώ νομίζω εκτιμάται.
Για το μεταπτυχιακό είναι και θέμα ελεύθερου χρόνου πρωτιστα. Το μεταπτυχιακό θα χρειαστεί στο μέλλον από αποψη: αγοράζω την ελπίδα ότι θα χρησιμεύσει κάπου κάποτε στη δουλειά που είμαι, σε μια πολή ελκυστική για κάποιους δουλειά σαν αυτή που με, αφού το μεταπτυχιακό προορίζεται για θέματα της δουλειάς αυτής.
Στη δουλειά όμως αυτή, χαρακτηριστικό της οποίας είναι η ασφάλεια στην εργοδότηση και στις απολαβές (για άλλους θεωρείται πολύ καλή δουλειά) , δε με οδήγησαν «υγιείς» ψυχολογικές καταστάσεις. Με οδήγησαν ο φόβος της αποτυχίας, της απογοήτευσης, της μοναξιάς αν ακολουθούσα τις σπουδές μου και γινόμουν ιδιωτης επαγγελματίας. Δηλαδή, προτού καν ξεκινήσω!.
Και να μαι σε χώρο όπου η φύση της δουλειάς και του τρόπου εργασίας είναι τέτοιος που δεν μπορώ να αναπτύξω τη δική μου πρωτοβουλία, που δε βρίσκω αναγνώριση από τους συναδέλφους, που νοιώθω να μαι στην ίδια θέση με άλλους με λιγότερα προσόντα. Όλα αυτά με απωθούν και από το μεταπτυχιακό.
Από την άλλη το online μεταπτυχιακό, για το οποίο γράφω πιο πάνω είναι στο αντικείμενο των σπουδών μου, όμως δεν χρειάζεται στη δουλειά μου, μόνο μια μικρή προοπτική αφήνει αν αποφασίσω να αλλάξω δουλειά και να ξανοιχτώ σαν ιδιώτης, δε ξέρω αν θα ταν εφικτό αυτο. Είχα κάνει την εγγραφή παλιά, αλλά δεν μπορούσα για διάφορους λόγους να δείξω πειθαρχία στη μελέτη και ακόμα υποτίθεται πως συνεχίζει, ενώ έχω μείνει πίσω δρόμο σ΄ αυτό. Δεν έχει την υποχρεωτική παρακολούθηση και πειθαρχία αυτού που γραφω στο θέμα.
Είναι και το θέμα της προσωπικής μου ζωής, τα τελευταία χρόνια, μετά από πολλά χρόνια άρχισα να ζω αυτά που δεν έζησα ποτέ τα προηγούμενα χρόνια και νοιώθω πιο ωραία σε σχέση με τότε, και είμαι και στο ψάξιμο για σχέση. Το υποχρεωτικό και δύσκολο πρόγραμμα φοβάμαι μην μου στερήσουν αυτά.
Αυτά τρέχουν στη σκέψη μου, δε με φοβίζει το νέο περιβάλλον, ο χώρος κλπ, είναι αυτό το κάτι άλλο για το οποίο γραφω εδώ.