Originally Posted by
Lou!
οχι το να πιστευει ενας ανθρωπος σε Θεο δεν εχει καμια σχεση με τη λογικη, ειναι μια φυσικη ανθρωπινη αναγκη κ ειναι υπερλογη διαικασια. γι αυτο συνηθως αυτοι που τα βλεπουν ολα με τη λογικη δεν πιστευουν σε κανενα Θεο, γιατι ο Θεος δεν ανιχνευεται, δεν βιωνεται με τη λογικη. ο ορθολογισμος ειναι μια μεγαλη τροχοπεδη για να γνωρισει κανεις το Θεο.
υπαρχουν θεοι κ θεοι. ακομα κ αν δεχτουμε οτι υπαρχει αληθινος Θεος, (εγω κατα πασα πιθανοτητα πιστευω οτι υπαρχει πλεον, παλια οχι, ημουν hard core αθεα) αυτο δε σημαινει οτι ολοι οι ανθρωποι εχουν το σωστο Θεο στο κεφαλι τους. κυκλοφορουν κ πολλοι ψευδοθεοι για πολλους κ διαφορους λογους. ειτε επιτηδιοι προσπαθουν να πλασαρουν τετοιους θεους για το κερδος κ την εξουσια, ειτε οι ανθρωποι ασυνειδητα στρεβλωνουν το Θεο γιατι προβαλλουν πανω του δικα τους χαρακτηριστικα η χαρακτηριστικα των γονεων τους κλπ, η εχουν μαθει σε ενα στρεβλωμενο Θεο γιατι ακολουθησαν πιστα καποια στρεβλωμενη θρησκευτικη παραδοση. εγω πχ αν κ διαβασα τι εστι Θεος συμφωνα με την ορθοδοξη παραδοση (Θεος ειναι μονο αγαπη κ τπτ αλλο) κ τι με την καθολικη (ο Θεος ειναι δικαιος, συνεπως μεσα απο τη δικαιοσυνη του προκυπτει η τιμωρια στους αμαρτωλους), ειχα μια ταση να τον νιωθω σαν τον Θεο τιμωρο της καθολικης παραδοσης, κ αυτο μαλλον γιατι δεν εχω καλη σχεση με τον εαυτο μου, δεν αποδεχομαι πληρως τον εαυτο μου, θα ηθελα να ειμαι καλυτερη απο οτι ειμαι κ ετσι προβαλλω στο Θεο τη δικη μου κατασταση μη αποδοχης κ αισθανομαι οτι κ αυτος θα με απορριψει