εχεις και παλι μηνυμα
Printable View
εχεις και παλι μηνυμα
lou lou καλησπερα...πρεπει να ηραμησεις...η μαμα σου πηγαινει σε καποιον ειδικό;εμενα πιο πολυ για εγωκεντρικη μου κανει και οτι θελεινα μονοπολει το ανδιαφερον σας.οσο για τον μπαμπα σου μεγαλος ανθρωπος ειναι οποτε για να καθεται με την μαμα σου ειναι επιλογη του...οσο για το οτι εχει να εμφανιστει δεκα μερες αν ειχε συμβει κατι θα το μαθαινες...πρεπει να σταματησεις να συμπεριφερεσαι ενοχικα δεν φταις για τα λαθη των δικων σου αλλα θα φταις αν χαλασει η ζωη σου εξαιτιας τους.
Penaki καλημέρα, Πάει σε ψυχίατρο αλλα στη ζωή της έχει αλλάξει πολλούς και ποτέ δεν έχει ακολουθήσει σωστά μια αγωγή. όποτε συμβαίνει κάτι και δεν νιώθει καλά τα ηρεμιστικά τα παίρνει με τις χούφτες. Το ένα την παχαίνει το άλλο την χαλάει .....οπότε κατάλαβες!!! Μέσα μου δεν νιώθω πλέον ενοχές απλά προσπαθώ να μην φτάσει στο σημείο της αυτοκτονίας πάλι. Μίλησα με τον πατέρα μου και μου είπε ότι δεν με παίρνει τηλ. για να με αφήσει να ηρεμήσω λίγο. Πάντως εγω έχω να σας πω ότι όλες αυτές τις μέρες είμαι μια χαρά και το μόνο που με νοιάζει είναι να είναι καλά!!! Μόνο αυτό θέλω να ακούω...! Κατά τα άλλα με τον άντρα μου έχουμε ηρεμήσει και είμαστε πολύ καλά!!!
καλησπερα,χαιρομαι που τα πραγματα πανε καλυτερα...κοιτα μονο πλεον αυτο να σου γινει τροπος ζωης κ οχι μια βδομαδα καλ μια χαλια...συναχισε ετσι και μην φοβασαι τιποτα δεν περνανε ολα απο εσενα κ δεν φταις εσυ για οτι περνανε οι δικοι σου.σχετικα με την φαση που εγραψες στο θεμα κρισεις πανικου πιθανων να ηταν κρισεις πανικου αυτα που περασες....εχεις σκεφτει να πας σε καποιον ψυχοθεραπευτη;;εμενα με εχει βοηθησει παρα πολυ εδω και δυο μηνες που πηγαινω σε συνδιασμο παντα με την προσωπικη μου προσπαθεια
φαντάσου λοιπόν πως θα νιώσεις άμα περάσει κανά εξάμηνο και έχει έρθει η πραγματική ηρεμία σπίτι σου.
Λοιπόν, εγώ σου προτείνω να δώσεις πόρτα στη μαμά σου αλλά μόνο στο σπίτι σου.
Φτιάξε δηλαδή το πρόγραμμα σου ωστε να πηγαίνεις μαζί με το παιδί να τη βλέπεις μια φορά την εβδομάδα για να βλέπεις και τον μπαμπά σου, να σφίγγεις τα δόντια και να την αντέχεις, αλλά να της εξηγήσεις με ηρεμία πως αφού το κλίμα μεταξύ της και του άντρα σου δεν είναι καλο, είναι καλύτερα για όλους να μη συναντιούνται.
Αν καταφέρεις και την παγιώσεις αυτή την κατάσταση, γλίτωσες.
Μου λέτε κάτι κουβέντες βρε κορίτσια και είναι σα να με ξέρετε. Θεοφανία έτσι κάνω κάθε φορά σφίγγω τα δόντια. Πως τεντώνεται ένα γατί όταν του ρίχνεις νερό? Έτσι αισθάνομαι.
Penaki ξέχασα να γράψω εκτος απο αυτό που παθαίνω με την ανάσα μου βγάζω και κοκκινίλες μπροστά στο στήθος. Τις κοκκινίλες τις βγάζω και για απλά πράγματα (όταν ντρέπομαι, όταν πω ψέματα...)! Δεν έχω σκεφτεί να πάω ποτέ σε ψυχοθεραπευτή αλλα έχω σκεφτεί να πάω σε έναν παπά να εξομολογηθώ γιατί έχω αμαρτήσει με όλα αυτά που λεω και που σκέφτομαι για την μάνα μου.
loyloy, ενας ψυχοθεραπευτης πιθανοτατα θα σε βοηθουσε παρα πολυ να στρωσεις τη σχεση σου με τη μανα σου, αλλα κ στη σχεση σου με τον εαυτο σου. νομιζω οτι εισαι καπως ενοχικη κ παιρνεις απανω σου ευθυνες που δε σου αναλογουν. η μητερα σου εχει μαθει να σε χειριζεται με αυτα τα "θα αυτοκτονησω" κ παρομοια, κ γιατι να μην το κανει, αφου τελικα πιανει το κολπο της κ τρεχετε ολοι κ την κανακευετε?
μπορεις φυσικα να δοκιμασεις μονη σου να θεσεις τα ορια σου, αν δεν τα καταφερεις η ψυχοθεραπεια ειναι σημαντικη βοηθεια. σημαντικη με την εννοια οτι μπορεις να δουλεψεις αυτα τα συναισθηματα που αναδυονται μεσα σου κ δε σε αφηνουν να θεσεις τα ορια σου στη μανα σου. εμεις εδω σου λεμε εν μερει το αυτονοητο. οτι αφου απο μονη της δεν καταλαβαινει κ σε χειριζεται, να της βαλεις ορια κ να προστατευσεις το γαμο σου κ τον αντρα σου (ναι, ο αντρας σου πολυ καλα κανει κ σου ειπε οτι δεν θελει να την ξαναδει, προφανως εχει φορτωσει πολυ ασχημα μαζι της, κ ξερεις αυτου δεν ειναι η μανα του, ειναι καποια που βλεπει να τον ζοριζει κ να του χαλαει κ τη σχεση). εμεις πολυ ευκολα σαν τριτοι θα της το κοβαμε, ακριβως γιατι δεν εχουμε τη συναισθηματικη σχεση που εχεις εσυ μαζι της. οποτε για σενα εκει ειναι η δυσκολια, στο πως θα κοντρολαρεις τις ενοχες σου γι αυτην. καλη αρχη εκανες, αν τωρα υποχωρησεις το εχασες το παιχνιδι κ φτου κ απο την αρχη.
σε γενικες γραμμες οσο εσυ επιμενεις κ πας κοντρα στα ενοχικα σου συναισθηματα κ βαζεις ορια κ λες "δε θα επιτρεπω στη μανα μου να με χειριζεται", τοσο θα μαθαινεις τον εαυτο σου στην καινουργια συμπεριφορα, θα κερδιζεις αυτοπεποιθηση οτι μπορεις να βαζεις ορια κ θα εξασθαινουν τα ενοχικα σου συναισθηματα. ταυτοχρονα θα παιρνει κ η μανα σου το μνμ, οτι τα κολπα της δεν πιανουν κ ισως να να αρχισει κ αυτη να προσαρμοζεται (ισως λεω, δεν ειναι κ απαραιτητο, καποιοι ειναι απιστευτα ξεροκεφαλοι).
αν παλι υποκυψεις, θα ενδυναμωνεις τα δικα σου ενοχικα κ ταυτοχρονα τη χειριστικη συμπεριφορα της μητερας σου, κ θα διαιωνιζεις το φαυλο κυκλο που πολυ ομορφα συντηρειτε κ εσυ κ ο μπαμπας σου κ με τη δικη σας συμπεριφορα.
δοκιμασε μονη σου κ αν δεις οτι δεν τα καταφερνεις μπορεις να πας κ σε εναν ειδικο.
κ οχι αν αυτοκτονησει, μεγαλη γυναικα ειναι, δεν μπορει να χειριζεται εσενα κ τον πατερα σου με τετοιες απειλες, να μαθει να αναλαμβανει τις ευθυνες των πραξεων της!
κατα πασα πιθανοτητα ειναι κουφια απειλη απλα για να τσιμπησετε, αλλα ακομα κ αν ειναι αληθινη απειλη, αυτη ειναι υπευθυνη για τις επιλογες της!
ΔΕΝ εισαι εσυ υπευθυνη κ δεν εισαι υποχρεωμενη να της καθεσαι! γι αυτο στα κανει, επειδη τσιμπας!
καλη η αγαπη, αλλα πρωτα η διακριση κ μετα η αγαπη. δεν την βοηθας με τη σταση σου. συμβαλλεις κ εσυ στο να γινεται ολο κ πιο χειριστικη κ ανευθυνη. αυτο θελεις? αυτο θεωρεις οτι ειναι για το καλο της μητερας σου?
καλησπερα...απο οτι καταλαβα τα πας καλα με την θρησκεια...τουλαχιστον εχεις πιστη και αυτο θα σε βοηθησει παρα πολυ...δεν ειναι αμαρτια το να λες αυτα που σε πονανε...αν το παμε ετσι αμαρτια ειναι και το σεξ οταν το κανεις με σκοπο την ικανοποιηση και οχι την αναπαραγωγη του ειδους αλλα το κανουμε...αλλο οι παπαδες και η εκκλησια και αλλο η πιστη στον θεο σε οποιον πιστευει ο καθενας φυσικα...το θεμα ειναι να πιστευεις...η γνωμη μου ειναι οτι και μονο που γραφεις σε αυτο το φορουμ δειχνει εναν ανθρωπο που αναγνωριζει οτι κατι δεν παει καλα και το μοιραζεται αλλα επειδη εμεις δεν ειμαστε ειδικοι και ο καθενας μας εχει αλλες εμπειριες καλο θα ηταν να επισκεφτεις και καποιον ειδικο...
Lou, μου αρέσει απίστευτα ο τρόπος που γράφεις! Φαίνετε ότι ξέρεις πολλά απο ψυχολογία. Προσπαθώ πίστεψε με και θα τα καταφέρω αυτή τη φορά. Έχουμε να μιλήσουμε απο τις 14/02. Προσπάθησε να με πάρει μια μέρα και δεν το σήκωσα και απο τότε δεν με έχει ξαναπάρει. Φανταστείτε για τι εγωίστρια μιλάμε. Ούτε για το εγγόνι της δεν τη νοιάζει. Περιμένει και είναι σίγουρη ότι θα πάρω εγω. Penaki θα ήθελα να επισκευτώ έναν ψυχολόγο αλλα μέσα μου και στους άλλους δεν θέλω να δείξω ότι κάτι μου συμβαίνει. Δεν θέλω να πούν κοίτα τρέχει και αυτή σε ψυχολόγους όπως η μάνα της. Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν με αυτό που λέω. Ελπίζω να καταλαβαίνετε πως το λέω. Αν θα πάω θέλω να μην το ξέρει κανένας, ούτε και ο άντρας μου.
Λουλου, σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια! μπραβο σου στην προσπαθεια που κανεις κ καλη δυναμη! παντως να ξερεις δεν ειναι ντροπη το να παει κανεις σε εναν ειδικο ψυχικης υγειας. ολοι μας κατα καιρους περναμε καποιο προβλημα κ το να παρουμε σωστη στηριξη δεν ειναι ντροπη. γιατι δινεις τοση σημασια στη γνωμη των αλλων? ας λενε. αν θελουν να σε κουτσομπολεψουν καποιο ψεγαδι θα σου βρουν, μην ανησυχεις για αυτο! εγω εχω κανει ψυχοθεραπεια στο παρελθον, κ τωρα αυτη τη περιοδο παω. οταν πρωτοπηγα, ημουνα κ μικρη κ ειχα κ τρελο προβλημα, ειχα κολλησει τελειως στη ζωη μου, το θεωρουσα μεγιστη καταντια. τωρα εχω αλλαξει τελειως γνωμη γι αυτο. μακαρι να ειχαν ολοι τη δυνατοτητα κ τη θεληση να πανε. μακαρι να ηταν δωρεαν σαν κοινωνικη παροχη σε ενα στοιχειωδες συστημα υγειας, μακαρι να βαζανε ομαδικη ψυχοθεραπεια στα σχολεια (στα λυκεια), σαν μερος του διδακτικου προγραμματος!
Lou το ξέρω ότι δεν είναι ντροπή και δεν ήθελα να παρεξηγηθώ με αυτό που έγραψα. Απλά δεν θέλω να σκεφτούν ότι η μάνα μου τελικά με επηρέασε. Κάποια στιγμή στη ζωή μου σίγουρα θα πάω γιατί το θέλω πολύ, θέλω να βγάλω όσα έχω μέσα μου και να πάρω μια συμβουλή! Μέχρι στιγμής όμως όλα καλά!
Ναι, σωστα...αλλωστε ειναι παραλογο να μας επηρεαζουν οι γονεις....