Originally Posted by
Remedy
δεν ειχε τυχει ποτε να ερθω σε επαφη με ατομα εξαρτημενα απο το αλκοολ στο περιβαλλον μου και δεν ειχα παρατηρησει συμπεριφορες.
με αφορμη πολλα περιστατικα στο φορουμ, οπου εμπλεκονται παραπανω απο ενα ατομα και το λεω αυτο για να μην θεωρηθει οτι μιλαω για ενα συγκεκριμενο ατομο, ειπα να συζητησουμε κατι που με εχει βαλει σε σκεψεις πολλες φορες στο φορουμ. δεν τοεκανα μεχρι τωρα γιατι τυχαινε να συμβαινει μονιμως με ενα συγκεκριμενο ατομο.
τωρα που τα περιστατικα εχουν πληθυνει, νομιζω οτι μπορουμε να το συζητησουμε πιο γενικα.
ειναι ο αλκοολισμος αλλοθι για οποιαδηποτε απαραδεκτη συμπεριφορα?
δεν ειμαστε ολοι αλκοολικοι (προφανως) αλλα ολοι εχουμε μεθυσει εστω και μια φορα, νομιζω.
προσωπικα δεν κανω τπτ διαφορετικο αν πιω, εκτος απο το να δειχνω και να ειμαι ζαλισμενη.
ουτε πιο καλος ανθρωπος γινομαι ουτε χειροτερος, ουτε πραγματα που δεν πιστευω λεω, ουτε πραξεις που δεν αποδεχομαι κανω.
το ιδιο συμβαινει και με οσους κοντινους μου εχω δει πολυ πιωμενους.
για τον λογο αυτο, ουδεποτε δεχομαι το μεθυσι, ειτε προκειται για μεμονωμενο περστατιοκο ειτε για αλκοολισμο, σαν δικαιολογια για να παρουσιαζει κανεις ενα προσωπο που υποτιθεται πως δεν εχει.
πιστευω οτι ειμαστε τα ιδια ατομα ειτε πιωμενοι ειτε οχι και οτι απλα οταν πινουμε το δειχνουμε πιο ξεκαθαρα.
δεν συγχωρω λοιπον μια συμπεριφορα υπο την επηρρεια αλκοολ, αν δεν επροκειτο να την συγχωρεσω ....ξεμεθυστη...
εχω δε παρατηρησει, οτι πολλα ατομα εθισμενα αρεσκονται να χρησιμοποιουν σαν δικαιολογια την συνηθεια τους αυτη.
εγω αρνουμαι να τους το αναγνωρισω σαν αλλοθι.
συμφωνειτε η διαφωνειτε?