Originally Posted by
Remedy
λεμε πολλοι "οπου κι αν πας, ο εαυτος σου θα σε ακολουθει", το γνωστο... μιλωντας για τα θεματα που μας ταλαιπωρουν και δεν εχουν σχεση με το μερος που μενουμε.
αρχιζω να αναθεωρω.
μπορει να ισχυει αν μιλαμε για μετακινησεις μεταξυ μεγαλων πολεων, αλλα η ελληνικη επαρχια ειναι μια αλλη ιστορια... ζουν ο ενας πανω στον αλλο, γνωριζουν τα παντα, συζητουν τα παντα.
το συνειδητοποιησα προσφτα που χρειαστηκε να ειμαι εναν μηνα σχεδον για δουλεια στην επαρχια.
μεσα σε λιγες μερες ηξεραν αγνωστοι ανθρωποι ποια ειμαι γιατι ειμαι εκει, τι κανω, σε ποιο ξενοδοχειο μενω, τα παντα...και μου τα ελεγαν κιολας με καθε καλη διαθεση, αλλα εγω συνηθισμενη να κινουμαι ησυχα, φρικαριζα.
μου ελεγαν πχ, "α τι ωραια, σας βλεπουμε που δουλευετε εκει κι εκει τοσες μερες, μπραβο μπραβο"
η πηγαινα για φαγητο και μου ελεγαν. "ξερουμε, δεν ειστε απο δω, σε ποιο ξενοδοχειο μενετε?" ειλικρινα ,αν και ειμαι απο τους ανθρωπους που δεν τους ενδιαφερει ιδιαιτερα η κοινωνικη πεπατημενη, δεν τολμησα να πω στον φιλο μου να ρθει να μεινει μερικες μερες γιατι δεν ειχα την διαθεση να σχολιαζουν τι κανω και δεν κανω μιας και ολοι ηξεραν που δουλευω, για ποια δουλεια πηγα εκει κλπ. και τι δεν κανω. (αφηστε που θα με ρωτουσαν με την γνωστη τους "καλοπροαιρετη" διαθεση ) ποιος ειναι ο ωραιος νεος που ειναι μαζι μου..
πολυ ενοχλητικη αισθηση
σκεφτομουν ποση πιεση θα νοιωθει καποιος που ζει μονιμα εκει και δεν εχει διαθεση να κανει τον οικογενειαρχη , η γενικοτερα οποιοσδηποτε θα μπορουσε να διαφερει απο το συνολο...