Originally Posted by
ioannis2
Είναι σε σημαντικό βαθμο θεμα δειλείας φιλε μου, αυτό μου λεει η δικη μου εμπειρία. Η δειλεία μας βαζει στο νου ενα σωρο δικαιολογίες, ενα σωρό εμποδια, χαμηλή αυτοπεποίθηση, δεν είμαι έτσι , δεν έχω το ένα, μου λειπει το άλλο, δεν ειναι καταλληλη στιγμη, όχι τωρα αλλά μετα, αυριο, να το παρω αργα και φιλικα και πολλες άλλες δικαιολογίες. Κι όμως αυτό που ανακαλύπτω είναι ότι ο τροπος να το κανουμε την κίνηση και να το προχωρησουμε βρίσκεται σε σημαντικό βαθμό μεσα μας, κατα βαθος ξερουμε πως να το κανουμε.
Απλά κομπλάρουμε, προχωραμε λίγο την κουβεντα ερχονται μετα οι διακιολογιες και σταματουμε. Τον τροπο να το κανεις τον έχεις μεσα, σου ψαξε και θα δεις οτι έχω δικαιο, όμως η δειλεία σε κόβει, δε σε αφηνει να προχωρήσεις. Άσκησε τον εαυτό σου, επεδιωκε να κανεις πραγματα που υποτιθεται σε φοβίζουν. Έτσι αποκτάς δυνάμεις και σταδιακα μειωνεις το χωρο που καταλαμβανει μεσα σου η δειλεία. Οι άλλοι που τα καταφερνουν, συνηδητοποίησε το, ακομα και αντικειμενικα, δεν ειναι καλήτεροι σου. Εσύ απλά μειώνεις τον εαυτό σου.
Σε καταλαβαίνω όμως ότι θα χες και συ στη ζωη σου τις δυσκολιες, τα βιώματα που σε κρατησαν πισω εκεί που οι άλλοι προχωρούσαν. Ξερω ότι για πολλούς, κι ας το ακουουν και αρκετοι εδω, καταστασεις που για καποιους είναι ρουτινα, καταστασεις αυτονοητες και ευκολες, για άλλους δεν ειναι. Δυστυχώς δεν υπήρξαμε και όλοι, ο καθενας για τους δικούς του λογους, ιδιαίτερα τυχεροί στη ζωή μας, κι ας γελανε καποιοι ή ας διερωτονται γιατί σε τοσο ευκολα πραγματα γι αυτούς εμείς δυσκολευόμαστε.
Τόλμησε φίλε μου, κι αποδεξου το αποτελεσμα ότι και να ναι αυτό. Ν ατο βλεπεις ότι είναι μερος της διαδικασίας για να παρεις τις δυναμεις, να τονωθεί η αυτοπεποίθηση σου και να ρθει η γα..μ...νη η εμπειρία στις σχεσεις. Από την αλλη φροντιζε τον εαυτό σου, ρουχα, γυμναστηρια, διατροφή, ευγενεια, να δειχνεις δειναμισμό και να μιλας όταν εισαι στην παρεα και να παιρνεις πρωτοβουλίες.