κανείς δε φταίει! απλά κάποιοι άνθρωποι είναι λίγο πιο άτυχοι...
Printable View
κανείς δε φταίει! απλά κάποιοι άνθρωποι είναι λίγο πιο άτυχοι...
Σοβαρά;
Είχα έναν συνάδελφο που πέθανε από καρδιά στα 45. Κατά την γνώμη μου αιτία ήταν η μακροχρόνια κατανάλωση αντιψυχωσικών και ηρεμιστικών.
Από μια συζήτηση που είχα μαζί του μου είπε αρκετά πράγματα σχετικά με την συμπεριφορά των γονέων του όταν εκδηλώθηκε το πρώτο επεισόδιο στα 17. Κάλεσαν τον εισαγγελέα και τον πήγαν σε ψυχιατρείο. Θέλοντας να μάθω κάτι παραπάνω μου είπε κάτι για μια ομοφυλοφυλική εμπειρία σ΄αυτή την ηλικία, μόνο το ανέφερε.
Κάθησε ποτέ κανένας ψυχίατρος να ασχοληθεί μ΄αυτό; Ακόμη και να πλήρωνε ψυχίατρο κανείς δεν θα καθόταν να ασχοληθεί. Μόνο φαρμακάκια ξέρουν να γράφουν.
Αν ήταν στις ΗΠΑ ή σε καμιά χώρα της βόρειας ευρώπης ίσως οι γονείς του να μην συμπεριφέρονταν έτσι (σαν αμόρφωτοι, καράβλαχοι έλληνες), αν πλήρωνε έναν ξένο γιατρό 100 ευρώ την επίσκεψη, ο γιατρός θα έκανε την δουλειά του, θα έψαχνε σε βάθος όπως οφείλει να κάνει ο επιστήμονας και ίσως κατόρθωνε να μειώσει τις δόσεις των φαρμάκων για να ζήσει.
Ακόμη και για αυτή την ζωή, με φάρμακα, με σύνταξη των 700 ευρώ, σε μια γκαρσονιέρα, ήταν χαρούμενος.
έχεις δίκιο. στις ηνωμένες πολιτείες δεν παίρνουν ψυχοφάρμακα με το παραμικρό. (νοτ)
το θέμα είναι πως για να εκδηλωθεί η ψύχωση πρέπει να υπάρχει η προδιάθεση. ε γι' αυτό δεν φταίει ο ασθενής.
Τώρα που θέσατε το θέμα με τους ψυχιάτρους θ' απαντήσω εμβόλιμα γιατί το θεωρώ σημαντικό! Έχω διαβάσει τ' απίστευτα σε άλλα forum για τους σκατοψυχιάτρους. Ύπάρχουν άτομα αυτής της δουλειάς που γελάνε όταν κάποιος ασθενής αυτοκτονεί!!! Να παραθέσω ακριβώς και τον διάλογο; Ασθενής κάθεται μαζί με τον ψυχίατρο την ώρα που χτυπάει το τηλέφωνο, τον ρωτάει αν μπορεί να το σηκώσει, ο ασθενής του λέει ναι, αυτός το σηκώνει μιλάει και σε κάποια φάση λέει χαρακτηριστικά:α, αυτοκτόνησε τελικά; και σκάει στα γέλια....Είναι απίστευτοι σας λέω, άλλοι μπορεί να σε βλέπουν να κλαις και να μένουν απαθέστατοι, ψυχροί επαγγελματίες...και αναρωτιέμαι μετά απ' όλα αυτά, μήπως φταίνε ορισμένοι σκατομαλάκες που δεν αγαπούν το λειτούργημα τους και το κάνουν μόνο για κερδίσουν λέφτα για την επιδείνωση των ασθενών τους;;
Ε οκ τα παραλές μήπως η είναι κάποια μεμονωμένη περίπτωση? Τι καθορίζει το πότε γελάς σε κάτι αρρωστημένο-βάναυσο και πότε κλαίς?
Τι παει να πει οτι ορισμενοι ειναι πιο ατυχοι?? Δεν το καταλαβα αυτο κ διαφωνω..
Κανεις δεν ειναι περισσοτερο ατυχος απο κανεναν , το τι εφταιξε στον καθενα κ τι επαιξε ρολο αναγεται σε πολυπαραγοντικη αιτιοτητα, σαν να λες οτι οι ανθρωποι αυτοι ειναι για λυπηση μιας κ σταθηκαν "ατυχοι"..
Εγω προσωπικα δεν νιωθω καθολου ατυχη ουτε με λυπαμαι, ισα ισα ειμαι πολυ περηφανη για τον εαυτο μου κ για οσα εχω καταφερει περα απ τις δυσκολιες κ την ασθενεια που βιωνω (δεν ειναι μια αλλα ας παρω την "σοβαροτερη") που αλλοι θα ειχαν καθε αλλοθι να τα παρατησουν.. κ ουτε νιωθω μειονεκτικα, ισα ισα νιωθω ξεχωριστη κ πολυ καλυτερη απο κατι αλλα ατομακια που πραγματικα τα λυπαμαι.....
(δεν αναφερομαι σε σενα με το "ατομακια" μη το παρεις προσωπικα, γενικα το λεω.. προς αποφυγην παρεξηγησεως...:P)
Oχι ρε συ insect καθολου δεν τα παραλεει !! Βεβαια καλο ειναι να μην γενικευουμε μεμονομενες καταστασεις κ ανεγκεφαλους ανθρωπους που το παιζουν καποιοι ουτε να κρινουμε εξ ιδιων τα αλλοτρια αλλα παρα πολλοι ψυχιατροι την εχουν τη μαλακια κ την κακια ετοιμη κ τη βγαζουν κανοντας σε να νιωθεις ασχημα, ειτε να πληγωνεσαι, ειτε να τσαντιζεσαι...
Προσωπικα σ αυτο που λεει ο/η Gypsy Cello σχετικα με το θεμα της αυτοκτονιας πηγαινα παλια σε εναν βλακα κ οταν του ειπα οτι δεν αντεχω αλλο κ σκεφτομαι να αυτοκτονησω μου απαντησε το εξης κουφο "Μην το κανεις γιατι θα στεναχωρηθω" κ μετα αρχισε ειρωνικα να με ρωταει "Θα κοψεις τις φλεβιτσες σου?? Ετσι νομιζεις, τα τριχοειδη θα κοψεις" με αποτελεσμα να εξοργιζομαι...
Μια αλλη φορα ο ιδιος μιλουσε στο τηλεφωνο κ ελεγε για εναν που ειχε διπολικη διαταραχη κ αφου πρωτα ηπιε κ γλεντουσε μετα ενιωθε σουυπερμαν κ πηδηξε στη θαλασσα κ τα ελεγε κ γελουσε ο μαλακας το πιστευεις?? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΡΕΕΕΕΕ ?????? Κ ασε κ τη συνεχεια "Ηρθαν μετα τον μαζεψανε" θαρρεις κ ειναι κανα αδεσποτο η κανα σκουπιδι να το μαζεψουν....
Κακα τα ψεματα στυγνοι εκμεταλλευτες ειναι οι περισσοτεροι ποσα βγαζουν απο επισκεψεις κτλ αυτο μονο τους νοιαζει κ χεστηκαν αμα εσυ αντεχεις τη ζωη σου κτλ.. σε βλεπουν σαν αριθμο μονο κ τιποτ αλλο...Κ τους συμφερει να μην γινεσαι καλα, γιατι αμα γινεις καλα που θα βρισκουν τις επισκεψεις οεο ???
(κ για να μη μιλησω για καποιους που ειναι ****δουλοι κ κανουν σαν σαλιαριδες μολις δουν ωραια κοπελα αυτος που πηγαινα ηταν κωλογερος κ καθε φορα σχεδον μου λεγε "ειναι κριμα να περνας τετοια εισαι πολυ ομορφη κοπελα κ κοιταζε σαν το λιγουρη ο μαλακας κ σ αλλες κοπελες τα κανε τ ιδια αναγκαζομουν να πηγαινω ντυμενη σαν καλογρια με κατι φαρδιες φουστες της μανας μου..:P )
παλι γαμωτο συγχιστηκα, σημερα δεν με θελει η μερα μαλλον.....
αυτο με τη προδιαθεση ρε παιδια ισχυει μονο στην ψυχωση η κ σε αλλες ψυχικες ασθενειες??
εγω πχ που εχω δδ πως μπορω να ξερω αν ειχα προδιαθεση ??
(ψιλομαλακια ρωτησα αλλα anyway, αν καποιος ξερει ας μου πει..)
εγώ πάλι νιώθω πιο άτυχη από κάποιον που δεν αγχώνεται ποτέ και είναι πάντα ήρεμος, που δεν χάνει τον ύπνο του όταν συμβαίνει κάτι δυσάρεστο κτλ κτλ. ναι, οκ, γαμώ κι εγώ την παλεύω και έχω ξεπεράσει δυσκολίες, αλλά αν είχα την επιλογή, ναι θα προτιμούσα να είμαι σαν αυτούς που περιέγραψα πιο πάνω...
Ναι αλλα στις δυσκολιες φαινονται οι πραγματικες ικανοτητες του αλλου κ η αξια του κ μεχρι που μπορει να φτασει... αν ειναι να τα εχουμε ολα βολικα κ στρωμενα τοτε δεν εχει νοημα να προσπαθουμε... προσωπικα μεσα απ οσα εχω περασει αν κ δυσαρεστα κ απεχθη κακα τα ψεματα εχω ωριμασει απιστευτα.... κατι που αν ημουν ολα οκ δεν παιζει να συνεβαινε τοσο...:P