-
...κατάλαβα..κοίτα πάντως ως προς το θέμα με τις γάτες, νομίζω είναι χοντρό να τους έριξε κάτι καυστικό..αν και έτσι όπως το βλέπω δε μου φαίνεται για γατοκαυγάς..αλλά σαν να είχε πιαστεί με κάτι το πόδι για από το ζόρι να λυθεί ξέρεις της βγήκε το τρίχωμα..
-
οχι παιδια αυτο ειναι η καψημο η να εχει καπου σιρθει εγω παντος στη θεση σου θα το πηγαινα σε εναν κτηνιατρο
-
η τελος παντον κανε κατι τα γατια δεν ειναι ποντικοπαγιδες εχουν ψυχουλα κ αισθηματα.....
-
Αν έδερνε εσάς κατά τον τρόπο που περιέγραψες είναι παραπάνω από πιθανό να μην έχει καμία τύψη όταν κακοποιεί ζώα, ή τουλάχιστον οι εσωτερικοί του φραγμοί να είναι ελάχιστοι. Και πρώην μπάτσος, ακόμη χειρότερα. Εκπαιδεύονται να έχουν συγκεκριμένες συμπεριφορές που περιλαμβάνουν και τη χρήση βίας ή εκμεταλλευόμενοι την ανισορροπία δυνάμεων απέναντι στην άλλην/ον.
Αν μάλιστα έχει ακόμη διασυνδέσεις με το υπηρεσιακό του παρελθόν/ιδιότητα, τότε και οι δικές σου επιλογές αντίστασης με κάποια μέθοδο που να περιλαμβάνει σύσταση για συμμόρφωση, ή προειδοποίηση προτού ληφθούν περαιτέρω μέτρα, χέστηκε με το συμπάθειο.
Η πιο σοφή κίνηση θα ήταν για μένα να καλεστούν άτομα που ασχολούνται με την περίθαλψη τραυματισμένων ή άρρωστων ζώων να το πάρουν το γατάκι, για παροχή στέγης, τροφής και φροντίδας γενικότερα. καλύτερα μάλιστα εθελοντική ομάδα, παρά δήμων, γιατί τα ξαναβγάζουν στο δρόμο λόγω έλλειψης πόρων, χώρου, ατόμων να τα φροντίζουν.
-
Παιδιά στην περιοχή δεν ξέρω αν υπάρχει κτηνίατρος αλλα και να υπάρχει δεν έχω τρόπο να την μεταφέρω μέχρι εκεί..Επίσης η γάτα έρχεται όποτε θέλει οπότε και να φωνάξω κάποιον δεν είναι οτι θα ξέρω που είναι ανα πάσα στιγμή..περιφέρεται..Η ίδια γλύφει την πληγή της (ως γνωστόν το σάλιο είναι αντισηπτικό) και πριν απο λίγο της έβαλα μπεταντιν (μου έκανε χχχχχ..μάλλον δεν της άρεσε lol) ελπίζω οτι θα γιατρευτεί αν της βάζω μπενταντιν σε καθημερινή βάση..Επίσης έχει αρχίσει και σκουραίνει..μάλλον αρχίζει να σχηματίζεται καύκαλο :)
-
μαθε αν υπαρχει κτηνιατροσ κ παρτον απλα τηλεφωνο πεσ οτι ειναι αδεσποτο κ δεν μπορεις να το πας κ πες του να σου πει τι μπορεις να κανεις....σε ποιο μερος βρεισκεσαι αν επιτρεπεται?
-
Καλησπέρα σου. Έχω σκοπό να σου γράψω αρκετά πράματα, αλλά πριν προχωρήσω θα σου συστηθώ. Είμαι εθελόντρια στα αδέσποτα ζώα - και σε όσα καταλήγουνε να γίνονται "αδέσποτα" φυσικά - και είμαι και πρώην αλκοολική, μιας και έγινε αναφορά σε εξαρτήσεις στο θέμα σου. Ίσως γίνω κουραστική, αλλά "δυστυχώς" ανήκω σε μια κατηγορία ανθρώπων που το κάρμα τους αν θέλεις, τους έχεις "βαρύνει" με ένα ρόλο. Του "βοηθάω στην πράξη όποιο πλάσμα υποφέρει και είναι πιο αδύναμο από μένα, αν υποπέσει κάτι στην αντίληψή μου". Με όποιο κόστος και όποιο τίμημα. Θα σχολιάσω και δικά σου γραφόμενα και άλλων. Ευχαριστώ.
Έγραψες: "... Επίσης για έναν περίεργο λόγο νευρίαζε που οι γάτες πηδιόντουσαν. ( Ο_Ο) Πρόσφατα (εδώ και 5-6 μήνες) σταμάτησε να τις ταίζει κιόλας. Γενικώς όλη μέρα τις βρίζει και απειλεί οτι θα τους κάνει διάφορα. Έχει πάρει και μια συσκευή που βγάζει έναν ήχο και τις απομακρύνει...".
Το γιατί νευριάζει βλέποντας τις γάτες να πηδιούνται, προσωπικά δε με αφορά. Ίσως ενδιέφερε ένα επαγγελματία ειδικό ψυχικής υγείας, στον οποίο ο πατέρας σου δε θα πήγαινε ποτέ έτσι κι αλλιώς. Και ακόμη κι αν υποψιάζομαι το "γιατί", δεν έχει και νόημα. Εμένα θα με ενδιέφερε να μάθω τί απειλεί ότι θα πράξει... και συνήθως αυτοί που απειλούν ότι θα κάνουν κακό σε ζώο - και μάλιστα σε γάτα που πιάνεται πάρα πολύ δύσκολα αν είναι άγρια και θέλει ειδικό εξοπλισμό για να παγιδευτεί - βάζουν φόλα κι από 'δω παν' κι οι άλλοι... απ' ό,τι καταλαβαίνω όμως το ζωάκι αυτό πλησιάζει αρκετά και θα μπορούσε να υποστεί βία και με άλλους τρόπους.
Έγραψες: "... σαν κάψιμο μου φαίνονται αλλά δεν είμαι σίγουρη. Σκέφτηκα λοιπόν βλέποντας τις πληγές οτι αποκλείεται να έχουν γίνει απο κάποιο άλλο ζώο..γιατί προφανώς θα είχαν σημάδια απο νύχια ή δαγκωματιές. Μετά σκέφτηκα μήπως την πάτησε αυτοκίνητο? Αλλά και να την πάταγε δεν θα της είχε φύγει ολόκληρο κομμάτι απο δέρμα λογικά. Επίσης ήταν βρεγμένη η γάτα. Ο πατέρας μου όταν ήταν μικρός είχε μια γάτα για κατοικίδιο και επειδή μια μέρα τον γρατζούνισε την έπνιξε μέσα σε ένα βαρέλι με νερό. Σκέφτομαι λοιπόν μήπως της έριξε κάποιο καυστικό υγρό? Βέβαια οι πληγές είναι μόνο στα πόδια της και οχι σε κάποιο άλλο μέρος του σώματος της...Τα συμπεράσματα δικά σας. :(...".
Ναι, θα μπορούσε να την έχει δελεάσει με τροφή και να της έριξε καυστικό υγρό μόλις πλησίασε. Ειδικά αν ήταν πεινασμένη. Το ότι της λείπει κομμάτι δέρματος μπορεί να οφείλεται και σε δερματοπάθεια. Αλλά ήταν και βρεμένη μαζί. Το έργο με τα καυστικά υγρά το έχω δει πολλάκις στην εμπειρία μου με τα ζώα. Ο πατέρας σου πάντως ξεκίνησε πολύ δυναμικά την... καριέρα του. Ας μη προχωρήσω σε πιο προσωπική άποψη και για το τί θα έκανα εγώ αν μάθαινα κάτι τέτοιο για δικό μου άνθρωπο. Απλά κάνω "διαγραφή" σε ανθρώπους του περιβάλλοντός μου αν μάθω ή δω πως κάνουν ή έκαναν κακό σε ζώο. Κι αν το δω κιόλας μπροστά μου, περνάω και στην ανάλογη διαδικασία. Και δε με αφορά ή επηρεάζει ούτε ο βαθμός συγγένειας που τυχόν έχω. Απλά πράματα, αλλά για μένα "απλά"...
Έγραψες: "... To ξέρω..Τι μπορώ να κάνω δηλαδή? Παλαιότερα τον έβριζα γι'αυτά που κάνει αλλά προφανώς δεν κάνει καμία διαφορά...".
Εδώ απαντάς στον/στη Gypsy Cello... δε σε μέμφομαι για το ότι δε ξέρεις τί να κάνεις αν δεν ασχολείσαι με τα αδέσποτα ή δεν είσαι σε κύκλο εθελοντών, όχι. Αλλά γενικότερα θέλω να σου πω πως σε καταστάσεις που διαδραματίζονται μπροστά μας και που αφορούν κακοποίηση οποιασδήποτε μορφής - ακόμη και το κατάβρεγμα δλδ - αντιδράμε επίσης με πράξεις και όχι με λόγια. Και δε μιλώ μόνο για τα ζώα. Ένας πιο αδύναμος μπροστά σε ώρα κινδύνου δεν έχει ανάγκη τα λόγια μας αλλά την πράξη μας. Οι έλληνες, γνωστό τοις πάσι, ωχριούν σε αυτό. Εκτός αν πρόκειται μόνο για το τομάρι τους ή το παιδί τους. Εγώ θα κυνηγούσα επίσης τον δικό μου πατέρα, όπως "κυνηγάω" τον οποιοδήποτε σε παρόμοιο σκηνικό. Εσύ μπορείς επίσης να κάνεις πράγματα αν το αποφασίσεις.
ΚΕΝΟ: "... οταν ημουν μικρος πριν μετακομισουμε Αθηνα, ειχα κι εγω πολλες γατες. οι οποιες γεννουσαν καμποσα μικρα, και γενικα γινοταν χαμος. παρομοια συμπεριφορα μ'αυτη του πατερα σου ειχε τοτε και η γιαγια μου, η οποια οταν εβλεπε νεογεννητα γατακια τα επαιρνε και τα πετουσε στο βοθρο για να πνιγουν και να μη μεγαλωσουν και γεμισουμε γατια...".
Το γνωστό σκηνικό... κι η γιαγιά σου, κι η γιαγιά μου και η μάνα μου... το λυπηρό δυστυχώς είναι πως η μέθοδος του πνιγμού ανθίζει στις μέρες μας και μάλιστα στις νεότερες γενιές από αυτές των παππούδων μας. Βέβαια, ο πνιγμός έχει πλέον διάφορες μορφές γιατί η ελληνική κοινωνία μέσα στην κατάντια και τη σαπίλα της είναι και ευφυής, μη το ξεχνάμε... αλίμονο σε μας που ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά. Όχι με το κάθε ζωντανό που χρήζει βοηθείας... αυτό είναι το εύκολο σχετικά. Το δύσκολο είναι να έρχεσαι αντιμέτωπος με κάφρους κάθε ηλικίας, μορφωτικού ή κοινωνικού επιπέδου, οικονομικής κατάστασης και να προσπαθείς να αντέχεις - άνθρωπος όντας κι εσύ - με την πλήρη χυδαιότητα και αποκτήνωση του ίδιου σου του είδους... μη με ρωτήσεις πόσο οδυνηρό είναι...
Έγραψες: "... Και η μητέρα μου του φωνάζει αλλά αμα έχει πρόβλημα στον εγκέφαλο ο άλλος δεν ακούει κανένα. Ντάξει μπορεί και να μην της το έκανε αυτός αλλά όντως είναι λυπηρό να την ακούω να υποφέρει και να μην μπορώ να κάνω κάτι. και το θέμα είναι οτι παρ'όλο που η γάτα είναι πληγωμένη συνεχίζει να την κυνηγάει και να την βρέχει και πρέπει να ακούω κιόλας τα σχόλια του ότι θα ψοφήσει...".
Θα σου έγραφα τα ίδια που σου έγραψα και πριν. Το ότι είναι πατέρας σου, δε μου λέει κάτι. Ίσως δε θα έπρεπε να λέει και σε σένα πλέον. Ο τύπος τα κάνει γιατί δεν έχει δεχτεί αντίδραση. Βρείτε έναν τρόπο να του αφαιρέσετε τα "δικαιώματα" που έχει πάρει μόνος του. Αν συνεχιστεί, δε θα τιμά κανέναν σας όλο αυτό. Κι ούτε με ενδιαφέρει αν είναι "ικανός" να διαπράξει φόνο με θύμα κάποιον άνθρωπο αργότερα. Με ενδιαφέρει τί κάνει τώρα και πού το κάνει. Και τί θα μπορούσα να κάνω εγώ γι' αυτό.
-
Έγραψες: "... Το θέμα είναι οτι κυκλοφορούν πολλές γάτες στην γειτονιά και αν έριχνα τροφή έξω απ'το σπίτι το πιο πιθανό θα ήταν να πήγαινε χαλάλι..Εκτός αυτού ούτως η αλλως έρχονται γιατί θέλουν χαδάκια..ειδικά ο αρσενικός είναι πολυ χαδιάρης..
Κοίτα ο πατέρας μου είναι ψυχάκι..δεν καταλαβαίνει απο συζήτηση ούτε απο λογική..Και είναι και πρώην αστυνομικός οπότε θα ξέρει τι παίζει με μηνύσεις και τέτοια...".
Το θέμα είναι πως ρίχνοντας φαγητό ακόμη και πιο πέρα απ' το σπίτι σου, πάλι "στόχο" στον πατέρα σου θα δώσεις. Επίσης, γίνεται "στόχος" μια γατοαποικία έτσι κι αλλιώς, είναι ο εύκολος τρόπος για να πέφτουν οι ομαδικές φόλες. Αν αποφασίσεις να το κάνεις, θα πρέπει να αναλαμβάνεις να καθαρίζεις το χώρο, να στειρώνεις τα ζώα που θα συγκεντρώνονται και - κυρίως - να είσαι σε θέση να αντιμετωπίζεις τον κάθε αδαή και κακοπροαίρετο, καθώς και να έχεις γνώση του νόμου περί δικαιωμάτων των αδέσποτων ζώων καθώς και των ανθρώπων που τα φροντίζουν. Το ότι ο πατέρας σου είναι κακιασμένος και σιχαίνεται και τ' άντερά του, προσωπικά το κατάλαβα πολύ καλά. "Ψυχάκι" είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται σα καραμελίτσα για όσους κακοποιούν ζωντανά, μόνο και μόνο για να τη σκαπουλάρουν. Υπό τις ευλογίες του κράτους και της ψυχιατρικής κοινότητας... "άνθρωποι" που πρέπει να τους δίνεται μια "δεύτερη ευκαιρία" και άλλες τέτοιες νόστιμες παπαριές... - αρχίζω και φουντώνω και δε πρέπει - ... το ότι είναι πρώην αστυνομικός δε λέει κάτι... άλλη μια "πληγή" για μας τους εθελοντές. Ανίδεοι, ανενημέρωτοι, αδρανείς, άσχετοι στα θέματα των ζώων. Για το τί συμπεριφορές βγάζουν, δε θα μιλήσω. Δε τον απαλλάσσει από κάτι πάντως το ότι ήταν στην αστυνομία. Αρκεί, επαναλαμβάνω, να βρεις τους κατάλληλους ανθρώπους που θα τον βάλουν στον πάγκο του.
ΚΕΝΟ: "... σου τυχε κι εσενα καλος πατερας, τι να κανεις. σ'αυτες τις περιπτωσεις κι αφου δε ζεις μονη σου να φροντιζεις τα γατια, καλυτερα απομακρυνετα, γιατι ο πατερας σου προβλεπω να τα σκοτωνει κι ολας απ'την ενοχληση του...
θα πρεπε η κοινωνια να χει φροντισει για τα αδεσποτα καλυτερα (γιατι περι αδεσποτων προκειται), αλλα εδω δε φροντιζει για εμας τους ανθρωπους, τα ζωα θα φροντισει ?...".
Αν μιλάμε για δυο γατιά, όπως κατάλαβα, είπαμε και πριν πως πρέπει να ζητήσει βοήθεια. Αν περιμένει να μάθει ή να δει τον πατέρα της να τα σκοτώνει, στην ουσία δε θέλησε ποτέ να τα βοηθήσει και να βάλει τον καλό της πατερούλη στη θέση του. Τα πολλά λόγια ήταν, είναι και θα είναι πάντα φτώχεια. Δε το λέω προσωπικά για τη Νταρκ, το λέω γενικότερα.
Ποιά κοινωνία ΚΕΝΟ;... αυτή δημιούργησε τα αδέσποτα, αυτή αδιαφορεί, αυτή προσπερνά, αυτή ζητά βοήθεια από μια χούφτα ανθρώπους - εμάς - όταν ΤΑΧΑ θέλει να βοηθήσει ένα ζωάκι... φορτώνοντάς το αλλού. Αυτή το αγοράζει "δώρο" στο παιδί της - συμμετέχοντας στο έγκλημα που λέγεται "εμπόριο ζώων" - ξέρετε για τις συνθήκες διαβίωσης στα "πετ - σοπς"; - αυτή το πετάει αστείρωτο στο δρόμο, κάδο, ποτάμι... αυτή το παρατάει άρρωστο γιατί "σιγά μη πληρώσουμε για το ζώο μας που αρρώστησε"... άστο καλέ μου. Το μεγαλύτερο πράγμα για το οποίο ντρέπομαι, είναι που είμαι αναγκασμένη να ζω ακόμη εδώ. Ανάμεσα σε ανθρώπους που στη μεγαλύτερη πλειοψηφεία τους δε θα έπρεπε ούτε παιδί να κάνουνε, ούτε ζώο να έχουνε... και λέω μέσα μου πολλές φορές, πως κι αν παραμένω, μόνο για τα ζώα το κάνω. Αν λείψουμε κι εμείς, θα χαθεί και η ελάχιστη ελπίδα τους... κι αυτό είναι άποψη και θέση πολλών από εμάς που ασχολούμαστε, όχι μόνο δική μου. Η niah και η Gypsy, σου έδωσαν μια γραμμή Νταρκ... Gypsy λυπάμαι πολύ... στο ίδιο έργο θεατές. Αν έχεις αδέσποτα, να "κυνηγήσεις" το δήμο σου για δωρεάν προγράμματα στειρώσεων. Είναι υποχρεωμένοι οι δήμοι. Κι αν δε μπορείς να πιάσεις μόνη σου, ψάξε κάποια ομάδα ή και μεμονωμένο εθελοντή. Αν είσαι Θεσσαλονίκη, ευχαρίστως να σε βοηθήσω.
niah: "... Αν δεις οτι η κατασταση δεν αλλαζει με κανεναν απ αυτους τους τροπους κανε αυτο που σου ειπα.Παρε την φιλοζωικη της περιοχης σου και πες τους να ρθουν να τα μαζεψουνε γιατι εκει κινδυνευουν.Πες οτι ακουσες απο καποιον οτι σκοπευει να τους ριξει φολα,κι οτι ηδη τα βλεπεις χτυπημενα.
Μπραβο σου παντως που δεν αδιαφορεις.Μακαρι οι ενεργειες σου να τα σωσουνε...".
Νία, οι ομάδες εθελοντών συνήθως δεν έχουμε εγκαταστάσεις. Όλοι υποφέρουμε με πολλές φιλοξενίες στα σπίτια μας. Συνήθως, πιάνουμε/στειρώνουμε/επανατοποθετούμε στο χώρο τους τα ζώα. Δεν αφήνουμε ζώα σε διαφορετικούς χώρους από αυτούς που ζούσαν. Μόνο σε εξαιρέσεις γίνεται αυτό. Αν κάποιο χρειάζεται περίθαλψη, φυσικά και φιλοξενείται μέχρι να γίνει καλά. Αν δε γίνει καλά ή δε μπορεί να ξαναβγεί στο δρόμο, το προωθούμε για υιοθεσία αν είναι δυνατόν.
Νταρκ, θα σε συμβούλευα να μπεις στο φέϊσμπουκ. Στείλε μήνυμα στη "Γατο - ομάδα" Αθήνας, αν ζεις Αθήνα, καθώς και σε ομάδες που ασχολούνται με γατιά. Θα βρεις κάποιον έμπειρο να τα πιάσετε με την ειδική παγίδα. Και πες τους τί συμβαίνει. Κάνε κάτι, είναι κρίμα. Αν είσαι Θεσσαλονίκη, στα πιάνω κι εγώ.
-
Ραμ: "... τι να πω???εγω εχω μια ιδιαιτερη αγαπη προς τις γατες οποτε....
εχω μεγαλωσει με γατες κ η κορη επισεις μεγαλωνει μαζι τους,γιατι δεν κανατε στειρωση στη γατα??????θα ειχαν λυθει πολλα προβληματα...η φιλοζωικη θα εκανε καταγγελια κ μηνυση στου πατερα σου ισως του χρειαζεται!!!συγνωμη βγαλε φωτο τις γατες κ βαλτες σε αγγελια να τις χαρισεις θα ναι καλυτερα....επισεις τι να πω βρες ενα τροπο να τους "τιμωρισεις"....
συγνωμη αλλα δεν μπορω να λυπηθω ετσι ανθρωπους ειμαι μελος στη φιλοζωικη στα χανια κ εχουν δει πολλα τα ματια μου.....".
Σωστά Ραμ... έχεις δίκιο για τη "λύπηση". Κρήτη έ;... η μεγάλη "πληγή" στο θέμα των αδεσπότων. Ούτε να πατήσω το πόδι μου δε θέλω και φαντάζομαι πόσο θα υποφέρεις εκεί. Τα παλικάρια της φακής που εξαντλούν τον ανδρισμό τους κάνοντας τα αίσχη, ειδικά στα σκυλιά... Δε λυπάμαι τους ανθρώπους, λυπάμαι ΓΙΑ ανθρώπους. Για αυτούς που δεν έχουν επιλέξει να έχουν κάποιο πρόβλημα, αλλά εν τούτοις το έχουν. Αυτοί που δε σέβονται τα ζώα, δεν είναι ικανοί για τίποτα. Ούτε για τον ελάχιστο σεβασμό στον εαυτό τους ή στα παιδιά τους. Πυρά, όχι λύπηση.
Έγραψες: "... Γιατί την θέλανε για να πιάνει ποντίκια..ποτέ δεν την είδαν ως κατοικίδιο..Το θέμα δεν είναι οτι γέννησε εκείνη η πρώτη γάτα αλλα το οτι ο πατέρας μου μισεί γενικώς τα ζώα..."
Δυο μεγάλες αλήθειες μαζί. Νομίζω το είπε και ο ΚΕΝΟ για τη χρήση τους ως "αντικείμενα"... ενώ θα έπρεπε να τα βλέπουμε ως συντρόφους, συνοδοιπόρους. Παιδιά που μεγαλώνουν με ζώα, ό,τι καλύτερο... ο πατέρας σου Νταρκ μισεί τους παντες και τα πάντα. Τον εαυτό του κυρίως. Καημό το έχω όσοι μισούν τον εαυτό τους, να ξεσπούν και στον εαυτό τους... μόνο στον εαυτό τους όμως. Δυστυχώς, δε θα το δω αυτό το έργο όμως. Η κακοποίηση των ζώων γίνεται ολοένα και πιο έντονη και συχνή, σε καθημερινή πλέον βάση. Ελπίζω στην εξαφάνιση του είδους μου. Σα μόνη δικαιοσύνη και Θεία Δίκη. Σα δικαίωση για όλα τα εγκλήματα και σε οποινδήποτε "αδύνατο'...
Broken Doll: "... τωρα μερικοι απλα ηλικιωμενοι η μεσηλικες που κλωτσανε καμια γατα ειναι απλα παραξενοι...".
Κι αυτοί έχουν πρόβλημα. Και για τη δική τους νοοτροπία - σωστά το λες - ευθύνη έχουν πάλι οι παλιότεροι και από αυτούς. Δε πιστεύω σε "ψυχολογικά προβλήματα". Έτσι γαλουχήθηκαν, μια χαρούλα είναι κατ' τ' άλλα...
Rain: "... Το πρώτο είναι καφρίλα, το δεύτερο είναι σοβαρή κακοποίηση...".
Και το πρώτο είναι κακοποίηση. Και η παραμικρή ενόχληση είναι κακοποίηση. Το κατάβρεγμα μπορεί να αποβεί και μοιραίο αν την εγκλωβίσει/στριμώξει, μπορεί να την πνίξει. Μιλάω γενικότερα, αν όχι για τη συγκεκριμένη.
Broken Doll: "... κακοποιηση και βια με ολη την σημασια της λεξης στα ζωα ειναι συνηθως οι σαδιστικες πραξεις (πνιγμος - τεμαχισμος - ψησιμο - ακρωτηριασμος - βασανισμος ) και το καψιμο του ζωου ζωντανο απο φωτια...".
Στα ζώα, το λέω και πάλι, ως κακοποίηση εννοείται η οποιαδήποτε ενόχληση. Το ζώο δε μπορεί να αντιδράσει αν εγκλωβιστεί. Και το κόψιμο αυτιών και ουράς ακόμη, στην κακοποίηση έγγυνται. Όπως είναι εγκληματίες και τα πιτσιρίκια που τα κακοποιούν στην τελική. Μόνο που αυτοί που δεν έχουν "δεύτερη ευκαιρία" είναι πάντα τα ζωντανά...
Έγραψες: "... BrokenDoll είναι πρώην αστυνομικός και τα παιδικά του χρόνια δεν ήταν και τα καλύτερα, ο πατέρας του ήταν αλκοολικός..Γενικώς οι αστυνομικοί απο μια ηλικία και μετά το χάνουν...".
Να και ο αλκοολισμός. Ναι, είναι το σύνηθες αυτό που λες να συμβαίνει. Αλλά δεν είναι νόμος. Ήμουν αλκοολική και μεγάλωσα σε πολύ άσχημο περιβάλλον. Έχω υποστεί ψυχολογική/λεκτική βία σε πολύ έντονο βαθμό και για πολλά χρόνια. Ας μη το ρίχνουμε τόσο στους "αστυνομικούς" ή στους "αλκοολικούς". Μήπως αφήνουμε στην άκρη τελικά - ενώ θα έπρεπε να αναφέρεται πρώτο - κάτι που λέγεται χαρακτήρας/προσωπικότητα;... και καλά οι καταβολές που έχουμε απ' το περιβάλλον μας. Από εκεί και πέρα εμείς οι ίδιοι τί κάνουμε για το χαρακτήρα μας;... αν με ρώταγες, εγώ τον εκπαίδευσα μόνη μου. Γιατί είναι άλλο το τί συμπεριφορές υιοθετούμε εμείς οι ίδιοι για τον εαυτό μας και από πού μας προέκυψαν - π.χ. αλκοολισμός - και άλλο το πώς θα διαμορφώσουμε την προσωπικότητά μας από ένα σημείο και μετά. Άποψή μου βεβαίως αυτό.
Broken: "... το οτι απειλει τις γατες η αντε να τις κλωτσησει καμια φορα δεν ειναι καθολου σοβαρο. απλα τον ενοχλουνε οταν ειναι μπροστα του. ο επικινδηνος ανθρωπος τις ψαχνει τις γατες....δεν τις βρισκει ομπρος του...".
Με συγχωρείς, αλλά είναι πολύ σοβαρό. Δε με νοιάζει για τον ίδιο ή για τον καθένα που το κάνει. Είναι πολύ σοβαρό για το ζώο αυτό καθαυτό όμως. Και είναι επικίνδυνο γενικότερα να παίρνει τέτοια δικαιώματα όποιος γουστάρει. Δε κατάλαβα, από πού κι ως πού; Κι αν θέλεις, δεν υπάρχει πιο τραγικό και επικίνδυνο πράγμα από άνθρωπο - γονιό που κλωτσάει ή διώχνει με χειρονομίες και υβρεολόγιο ένα ζωντανό μπροστά στο παιδί του ή σε παιδιά γενικότερα. Για μένα άνθρωποι που κάνουν αυτό το τόσο "απλό" πράγμα - οι περισσότεροι δλδ - είναι επίσης "απλά" αποτυχημένοι. Ακόμη κι αν είναι πετυχημένοι σε ο,τιδήποτε άλλο... και κάνεις λάθος. Επειδή έρχομαι πολύ συχνά αντιμέτωπη με περιστατικά βίας και για πάρα πολλά χρόνια, σε ενημερώνω πως επικίνδυνος απέναντι σε ένα ζώο, μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος ακόμη και στα ξαφνικά, εκείνη την ώρα. Δε χρειάζεται κανένα ιστορικό, ούτε καν άσχημων παιδικών χρόνων και κακοποίησης που να έχει υποστεί ο ίδιος. Άλλαξαν τα πράγματα Ντολλ... τώρα οι άνθρωποι ξεσπάνε πάνω τους και χωρίς να τα ψάχνουν. Και τώρα με την κρίση θα χειροτερέψει η κατάσταση. Μη ξεχνάς πως είναι μια "λύση" και για το κράτος μας... αν δε ξεσπάσουν οι άνθρωποι σε ζώα, ναρκωτικά και αλκοόλ... πού θα ξεσπάσουν;... εξού και δεν αλλάζει ο νόμος από πλημμέλημα σε κακούργημα σε σχέση με τα ζώα. Άλλη μεγάλη ντροπή για την ελληνική κοινωνία. Έτσι, και τα αδέσποτα "ξεπαστρεύονται" χωρίς το κράτος να βάζει το χέρι στην τσέπη για να τα βοηθήσει... και οι πολίτες αφήνουν τον πενιχρό τους οβολό για να το ρίχνουν στις πρέζες και στα αλκοόλια. Ουκ ευκαταφρόνητο το κέρδος για το κράτος μας έ;...
-
Void: "...Κοίτα, προφανώς δεν ελέγχει τα νεύρα του αλλά περισσότερο για άνθρωπος χωρίς παιδεία μου κάνει παρά για φονιάς...!!...".
Συγγνώμη, αλλά μου φάνηκε λίγο αστείο αυτό... :) ... σα να λέμε, για να γίνει κάποιος φονιάς είναι δύσκολο αν δεν έχει παιδεία;... φονιάδες εν δυνάμει είμαστε όλοι μας... :) ...
Έγραψες: "... Επειδή είσαι βιολογικά δεμένος με κάποιους ανθρώπους δεν είναι απαραίτητο οτι θα τα πηγαίνετε καλά..Shit happens..!...".
Συμφωνώ και επαυξάνω. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη παγίδα από το "βιολογικό δέσιμο"... δυστυχώς...
Rain: "... μάλιστα εθελοντική ομάδα, παρά δήμων, γιατί τα ξαναβγάζουν στο δρόμο λόγω έλλειψης πόρων, χώρου, ατόμων να τα φροντίζουν...".
Εμείς οι ομάδες είμαστε που έχουμε γαμηθεί από έλλειψη χώρου και πόρων. Οι περισσότεροι είμαστε άθλια οικονομικά. Υπήρχε μέρα που μου έτυχαν και 4 διαφορετικά περιστατικά, όλα ήθελαν γιατρό. Κι όλοι έχουμε πολλά ζώα σπίτι μας, συν αυτά που φιλοξενούμε. Όλα απ' την τσέπη μας είναι. Έγραψα και πιο πάνω τί κάνουμε συνήθως. Η Νταρκ πρέπει να βρει ομάδα ή άτομο αρχικά για να πιαστούν. Αν υπάρχουν έξοδα - που θα υπάρχουν - ανάλογα με το πρόβλημα, θα πρέπει να συνεισφέρει και η ίδια χρηματικά. Αν γίνουν καλά, για να ξαναεπιστρέψουν στο χώρο τους θα πρέπει να γίνει σύσταση, αν όχι μήνυση, στον πατέρα της. Αν δεν επιστρέψουν, στους εθελοντές πέφτει κι άλλο φορτίο. Να τους βρουν καινούργιο χώρο, κάτι απίστευτα δύσκολο. Είναι και Καλοκαίρι και είμαστε σχεδόν όλοι με νεογέννητα. Δε γίνεται να είναι αμέτοχη σε όλο αυτό. Αλλά οι ομάδες δεν έχουν επιχορηγήσεις για να συντηρούν χώρους, κι ούτε μπορούμε να αφήνουμε τα πάντα για να είμαστε στους χώρους αυτούς πολλές ώρες. Και κυρίως, τους ευσυνείδητους εθελοντές μας ενδιαφέρουν κυρίως οι στειρώσεις κι όχι να εγκλωβίζουμε ζώα σε κυνοκομεία/γατοκομεία. Και βεβαίως να γίνονται υιοθεσίες. Αλλά Ελλάδα γαρ... οι 100 πετάνε και υιοθετεί ο ένας. Και τα Καλοκαίρια μας είναι ΠΑΝΤΑ... υπέροχα... και πάλι μιλάω γενικότερα. Ο κόσμος νομίζει ότι η τσέπες των εθελοντών γεννάει χρήματα απ' το πουθενά. Και οι πολίτες πρέπει να μάθουν να "κυνηγάνε" τους δήμους που έχουν την αρμοδιότητα για τα αδέσποτα τους. Αλλά δυστυχώς ο κόσμος "κυνηγάει" εμάς και τα φορτώνει όλα σε εμάς... επεναλαμβάνω πως μιλάω γενικά γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
-
Έγραψες: "... Παιδιά στην περιοχή δεν ξέρω αν υπάρχει κτηνίατρος αλλα και να υπάρχει δεν έχω τρόπο να την μεταφέρω μέχρι εκεί..Επίσης η γάτα έρχεται όποτε θέλει οπότε και να φωνάξω κάποιον δεν είναι οτι θα ξέρω που είναι ανα πάσα στιγμή..περιφέρεται..Η ίδια γλύφει την πληγή της (ως γνωστόν το σάλιο είναι αντισηπτικό) και πριν απο λίγο της έβαλα μπεταντιν (μου έκανε χχχχχ..μάλλον δεν της άρεσε lol) ελπίζω οτι θα γιατρευτεί αν της βάζω μπενταντιν σε καθημερινή βάση..Επίσης έχει αρχίσει και σκουραίνει..μάλλον αρχίζει να σχηματίζεται καύκαλο :)...".
Νταρκ, θα πρέπει να κινηθείς λίγο. Με μια αναζήτηση στο γούγλη, δες ποιοί κτηνίατροι είναι στην περιοχή σου. Το ίδιο και για σωματεία, έστω το πλησιέστερο σε σένα. Μη ψάξεις για του δήμου σου, αλλά για εθελοντές στο δήμο σου. Έχει διαφορά. Αν θέλεις, πες μου που είσαι - και με μήνυμα αν θες - για να σε βοηθήσω. Έχω πολλές επαφές με εθελοντές από Αθήνα. Προσωπικά με ενδιαφέρει να βοηθηθούν τα ζώα. Αυτά τα... ολίγα. Μπαίνω πολύ σπάνια. Θα χαρώ να βοηθήσω και στείλε μου μήνυμα αν θέλεις προσωπικό για να σου πω κάποια ονόματα ή τηλέφωνα. Καληνύχτα σε όλους.
-
καλημερα. διαβασα ολα οσα εγραψες αλλα επετρεψε μου με ολο το σεβασμο και μεσα απο μια μικρη πειρα που εχω με ατομα μεσα απο γκρουπ ζωοφιλων και οντας και η ιδια ζωοφιλη, να σου πω πως μερικες φορες ατομα σαν και εσας υπερβαλλουν σε καταστασεις ακουγοντας απλα αλλους και τεινουν να υπερβαλλουν ακομα περισσοτερο επειδη ειχαν θεματα (αλκοολισμος) και ετσι εστιαζουν στα ζωακια κατακρινοντας τους ανθρωπους,. ναι ειναι κτηνη και φταινε και κακοποιουν μεν αλλα εσεις υπερβαλλεται ξερω πααααααρα πολλους που το κανουν και ολο αυτο το κατεβατο για μια βρεγμενη γατα εμενα αυτο μου δειχνει. οργη και υπερβολη
δεν γινεται να βγαλεις τον ανθρωπο ψυχωτικο δολοφονο επειδη εγινε αυτο και επειδη βριζει την γατα. τωρα εσυ χωρις να ξερεις τον πατερα της κοπελας της βαζεις λογια για τον ιδιο και ειναι χειροτερο απ το να ακουει το ''παιδι'' τον πατερα του να βριζει την γατα.
ειχα μια φιλη τρελαμενη με τις γατες και οποιον εβλεπε εστω να κλωτσησει μια η να της κανει ''ξου'' πηγαινε και του πεταγε τα σκουπιδια πανω στα αμαξια του. οσοι καταπιανονται με κατι ειναι μονιμως στην τσιτα περι αυτου. εχω κ εγω αντικειμενο που καταπιανομαι γι αυτο στο λεω, και η υπερβολη ειναι συνεχες φαινομενο.
στον πειραια διπλα σε ενα μαναβικο μ εχει πει η συναδελφος μ ειναι καθε μερα ιδια ωρα ενα γυφτακι 12 χρονων καθισμενο χωρις να κοιταει παρα μονο κατω. η συναδελφος μ ρωτησε 1 μερα τον μαναβη τι κανει εκει καθε μερα. ο μαναβης ειπε πως δεν ηξερε αλλα η φιλη μ επεμεινε και ενας γειτονας της ειπε το εξης '' α τπτ μωρα, περιμενει τον μαγαζατορα να τελειωσει την δουλεια για να του παρει την πιπα για την οποια πληρωνεται''
αμα θελεις μπορεις να κανεις κατι και γι αυτο. εγω δεν εκανα
τονιζω πως τρελαινομαι και αγαπαω τα ζωα και οσοι με ξερουν δωθε μεσα θα το επιβεβαιωσουν
αυτα
-
Όλοι από λίγο είναι καλύτερα από λίγοι και πολλά, έτσι δεν είναι? Έχω υιοθετήσει δύο αδέσποτα προς το παρόν. Και ακόμη κι αυτά, ξέρω ότι δεν μπορώ να τους προσφέρω τα πάντα, το ανθρωπίνως ΜΟΥ δυνατόν κάνω. Όταν προκύπτει ανάγκη έκτακτη τότε κάνω περισσότερα, να πληρώσω ας πούμε τον κτηνίατρο για ένα χτυπημένο ή άρρωστο πλάσμα ή να το φιλοξενήσω για ένα διάστημα αρχικά, να προσφέρω μέρος του χρόνου μου στην περίθαλψη, τάισμα, κλπ. Η νέα γενιά είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένη από περασμένες, αυτό βλέπω γύρω μου. Ότι δεν αρκεί, δεν αρκεί. Αλλά και γω δεν αρκώ εξάλλου. Δράση τοπική, στη γειτονιά του ο καθένας καθεμιά, εκεί που είναι, μπορεί το λίγο, λίγο από πολλούς κάνει τη διαφορά. Όταν όμως παρατηρώ τα παιδιά και τ'ανηψούδια μου πως άλλοτε με ειδοποιούν για ένα γατάκι πεινασμένο, ή για ένα σκύλο άρρωστο, ή έρχονται και μου λένε μαμά, θεία, μου δίνεις κροκέτες , δώσμου μπωλ να βάλω νερό στο ζώο να πιει, έχω ελπίδα. Τα παιδιά είν' η ελπίδα, αυτά είναι ο αυριανός κόσμος. Και το παράδειγμα σημαντικό, άμα σε δουν να κινείσαι, τότε θα κινηθούν κι αυτά ανάλογα με το τι προσλαμβάνουν, η παιδεία μας δεν είναι και αυτή που θα λέγαμε η φιλοζωικά προσανατολισμένη, είμαστε δεκαετίες πίσω σε θέματα ενημέρωσης και ευαισθησίας. Και το παράδοξο, όπως ανέφερε η Ράμπολα, γεια σου κοπελιά επίσης, είναι πως η κακοποίηση στο μεγαλύτερό της μέρος είναι στην επαρχία, που υποτίθεται οι άνθρωποι είναι σε στενότερη επαφή με τη φύση. Κι όμως...υπάρχει μία χρησιμοθηρική ματιά απέναντι στο ζωικό κόσμο, όταν κάτι χρησιμεύει, τότε το προσέχουν, όταν κάτι δεν βρίσκεται στο πεδίο της χρήσης, τότε το εξοντώνουν, πολλές φορές σαδιστικά.
Δε χωράνε λόγια δλδ για περιστατικά, αλλά και ο θυμός που γεννιέται έντονος από αυτά τα ίδια. Στροφή στην ενημέρωση και στην παιδεία πάνω στη σημαντικότητα όλων των ειδών, όλων των κρίκων, ίσως λίγο λίγο να γεννηθεί μια άλλη προοπτική και νέες αντιλήψεις. Οι άλλαγές στις αντιλήψεις θα γεννήσουν τις καινούργιες συμπεριφορές.
-
broken doll οταν βλεπεις καποια πραγματα που δε σου αρεσουν αλλα δεν κανεις τιποτα για να τα αλλαξεις εισαι συνενοχη το να μην κανουμε τιποτα ειναι αυτο που μας εφερε σ'αυτη την κατασταση επισεις οταν τα ματια σου δουν σκυλια κρεμασμενα απο ελια γατες να καιγονται ζωντανες.....κτλ. μονο οργη μπορει να προκαλεσει σε ανθρωπου με αισθηματα κ λογικη...κ τα δικαμου ματια λογο φιλοζωικης εχουν δει τετοια περιστατικα....αυτοι οι ανθρωποι πρεπει να τιμορουνται κ να βρεξεις μια γατα δεν ειναι τιποτα αλλα κ παλι γιατι να το κανεις?
-
rain συμφωνω....πολυ σωστα τα λες