Originally Posted by
O Frikoubikos
Δεν βρήκα παρόμοιο θρέντ , και είπα να ανοίξω ένα προς δική μου πληροφόρηση αλλά και των υπολοίπων ενδιαφερόμενων.
Εχω ένα συγγενικό μου πρόσωπο που παρουσιάζει έντονα σημάδια σύνδρομου καταδίωξης . Δεν ξέρω κατα πόσο είναι σωστός ο όρος αυτός αλλά έτσι το είχα ακούσει παλαιότερα. Το άτομο αυτό λοιπόν όποτε το συναντάω μου λέει οτι υπάρχουν άνθρωποι στην γειτονία μας , που έχουν έρθει με αυτοσκοπό να μας κάνουν ζημιά όπως ''μάγια'' π.χ. η να μας προκαλέσουν κάποιο ατύχημα η οτι μας παρακολουθούνε και παρομοίου είδους μη ρεαλιστικές φοβίες . Απο οτι καταλαβαίνω αυτό τον έχει οδηγήσει να μην βγαίνει πολύ και απο το σπίτι , και είναι κατανοητό βάση με αυτών που πιστεύει αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να βοηθηθεί κατ'αυτόν τον τρόπο .
Προσπάθησα με λογικά επιχειρήματα να του αποδείξω οτι έχει εσφαλμένες εντυπώσεις αλλά πήγαν όλα στον ''κουβά''. Δεν έπιασε κανένα απο αυτά , και εν όλιγοις με ακύρωσε εντελώς . Δεν με πέιραξε αυτό γιατί αναγνωρίζω οτι έχει πρόβλημα και αυτά που λέει είναι υπο την επίδραση του άνχους και της εμμονής αλλά έχω προβληματιστεί ειλικρινά , πως θα μπορούσα να βοηθήσω σε μια τέτοια κατάσταση. Παρόλο που έχω αρκετή εμπειρία με ψυχολογικά προβλήματα , στην συγκεκριμμένη περίπτωση δεν γνωρίζω πολλά και το νετ δεν παρέχει κάτι ιδιαίτερο ..
Υπάρχει κάποιος-α , που να έχει περάσει απο αυτό , η έστω να γνωρίζει κάποιες πληροφορίες για τρόπο αντιμετώπισης ;;; Εννοείται οτι δεν μπορώ ακόμα να του κάνω λόγο για να πάει σε ψυχίατρο . Θα νιώσει οτι προσβάλλεται και θα διακόψει την επικοινωνία μαζί μου , και αυτό δεν θα βοηθήσει σε τίποτα.