θα κατσεις με τις φωνες κ τους ψιθυρους ολο το καλοκαιρι? χαρας στα κουραγια σου!
Printable View
θα κατσεις με τις φωνες κ τους ψιθυρους ολο το καλοκαιρι? χαρας στα κουραγια σου!
Όχι βρε.. δεν ακούω φωνές συνέχεια... έτυχε χθές να μείνω ξάγρυπνος, δεν ξέρω για ποιό λόγο, και έφτασα στα όρια μου. Όταν αρχίσει για μένα η αποτοξίνωση από το ίντερνετ και σταματήσω να ασχολούμια πιστεύω θα είναι καλύτερα.. αν κόψω και το κάπνισμα... ουουου θα βελτιωθούν και οι φυσικές μου άμυνες.
καλα θα ηταν η ψυχωση βινς να οφειλεται στο καπνισμα κ το ιντερνετ. τοτε ολοι οι ψυχωσικοι θα εκοβαν το καπνισμα κ το ιντερνετ κ θα γινοντουσαν καλα!
απλα εισαι αλλος ενας που δε μπορει να δεχτει οτι εχει καποιο προβλημα κ ψαχνει λυσεις της πλακας. σορι κιολας που σου τα λεω χυμα, αλλα ετσι νομιζω!
απλα θα ταλαιπωρεισαι τζαμπα χωρις φαρμακα κ μια μερα θα αναγκαστεις να τα ξαναπαρεις, οταν θα εισαι κουρασμενος κ πληρως δυσλειτουργικος.
εγω στη θεση σου κ το φαρμακο θα επαιρνα κ θα το λεγα κ στους φιλους μου για να με προσεχουν! μπορει να το ελεγα κ δημοσια στα πλαισια μιας προσπαθειας κατα του στιγματος των ψυχικων νοσων. για καταθλιψη χαλαρα το ξερει ο μισος πλανητης οτι εχω περασει. κ οτι εχω νοσηλευτει, ακομα κ αυτο. κ απο εκει κ περα θα κοιταζα να ζησω τη ζωη μου οσο μπορω καλυτερα.
αυτη ειναι η γνωμη μου, εσυ κανε οπως νομιζεις καλυτερα.
Δεν είναι αυτό το ζήτημα το αν δέχομαι την οποιαδήποτε αρρώστια.. βρε και παυσανία πες με να το δεχτώ το καινούργιο μου όνομα αν αυτό σε ευχαριστεί.. είναι τι παρατηρώ και μπορώ να σου πω πως είμαι αρκετά πιο χαλαρός όταν δεν έχω το μυαλό μου εδώ μέσα.
...Ρε συ σιγά μην βγάλω και διάγγελμα στη βουλή!
Άσχετο αλλά με πιάνει μια απίστευτη θλίψη και μια παράνοια σκέφτομαι ότι κοντέυουν να μας εξοντώσουν όλους όσους έχουμε απομείνει άλλωστε το ποσοστό από 1% έχει γίνει 0.3-0.7%.... γκρρρ, αν και πιθανώς να είναι πολύ περισσότεροι όσοι κινούνται γύρω από αυτό το φάσμα της ψύχωσης με διάφορες ονομασίες......
Ξέρεις εχω μια υποψία τι έπαθα πριν 6-7 χρόνια.
Καλύτερα όμως να κάνω την ερώτηση στον γιατρό μου.
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον.. ειλικρινά.
Χμμ, να και κάτι ενδιαφέρον. Τα μυαλό ενός σχιζοφρενούς...
http://www.schizophrenia.com/images/COS_map.jpg
http://www.schizophrenia.com/disease.htm
Κάτι άλλο που το έχω απορία, μικρός είχα ζαλάδες, εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχω. Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με την ασθένεια?
Ρε παιδιά βοήθεια πως μπορώ να κάνω θετικές σκέψεις εκεί που πάω να κάνω το καλό κάτι θα διαβάσω στο ίντερνετ και θα μου ανάψουν τα λαμπάκια βοηθήστε με.
Το κρυφό μυστικό είναι ότι το κάπνισμα (η νικοτίνη, όχι η μαριχουάνα/κάνναβη) βοηθάει στην ψύχωση, δρα στους νικοτινικούς (ακετυλοχολινικούς) υποδοχείς που σχετίζονται με γνωστικές λειτουργίες όπως η προσοχή και η μνήμη και βοηθάει στην συγκέντρωση (οπότε και στην πιο "νορμαλ" ροή των σκέψεων). Γιατί λες να το αφήνουν τόσο στις ψυχιατρικές? λολ
http://schizophrenia.about.com/od/co...chiz_smoke.htm
χαχα! δεν το ηξερα! :D ωστε πολλα θετικα μαζευονται σιγα σιγα στο τσιγαρο!
ξερω κ απο προσωπικη εμπειρια κ εμπειρια της μητερας μου κ ειναι κ κοινο μυστικο αναμεσα σε ολους τους καπνιστες, οτι βοηθαει στη δυσκοιλιοτητα.
επισης ακουσα σε μια εκπομπη στην τβ πριν καποια χρονια, νομιζω ηταν ο τριχοπουλος, οτι βοηθαει κ στο παρκινσον! αληθευει? εσυ πιθανως θα γνωριζεις. κ ειπε οτι τα καλα του τσιγαρου δεν τα λενε για να μην παρουν φορα απαντες κ καπνιζουν! λολ! :)
παντως, ναι στις ψυχιατρικες κλινικες το επιτρεπουν το καπνισμα!
Wow, φανταστικό site με μαζεμένες έρευνες για την νευροεπιστήμη της σχιζοφρένειας thanks. Όπως φαίνεται χάνεται σταδιακά αρκετή φαιά ουσία από όλο τον εγκέφαλο (και αυτό χωρίς να ευθύνονται τα φάρμακα) δυστυχώς. Από ότι συμφωνούν οι σύγχρονες έρευνες, πιθανότατα οι μισές σχιζοφρένειες (με αποδιοργανωμένη σκέψη και αρνητικά συμπτώματα) να είναι από μια νευροαναπτυξιακή/νευροεκφυλιστική διαδικασία τύπου σκλήρυνσης κατα πλάκας που αντί να χτυπάει την λευκή ουσία (όπως στην ΣΚΠ), "χτυπάει" την φαιά ουσία (και μπορεί να είναι και αυτοάνωσος ο λόγος). Γι αυτό ίσως που πολλές φορές η διαταραχή έχει έναν χαρακτήρα "εξάρσεων" και "υφέσεων" όπως ακριβώς η ΣΚΠ. Οι άλλες μισές διαγνώσεις ψυχώσεων που έχουν πιο πολύ φόβο, παράνοια κλπ. σχετίζονται και με τραυματικές εμπειρίες και με την μετα-τραυματική διαταραχή άγχους. Οπότε αυτό που λένε "σχιζοφρένεια" και "ψύχωση" το πιο πιθανό να είναι δύο η περισσότερες διαταραχές/ασθένειες, άλλες πιο νευρολογικές και άλλες πιο ψυχολογικές/αντιδραστικές καταστάσεις στο άγχος. Τέσπα, thanks για το site, σκέφτομαι να κάνω πτυχιακή για γνωστικές λειτουργίες στις ψυχώσεις και έχει πολύ πράμα, cheers mate.