Quote:
Originally posted by explorer2004
Η Aggelika έχει δίκιο, έβλεπα μόνο την κορυφή του παγόβουνου...
Σκέφτομαι τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρία, και αρχίζω να εστιάζω στην εξής κατάσταση:
α) Η γυναίκα μου είναι ανεξάρτητη -και καλά κάνει :)
β) εγώ είμαι άντρας και κυριαρχικός. Δεν την περιόριζα ποτέ στις κινήσεις της, νομίζωντας ότι έτσι σέβομαι την ανεξαρτησία της, στην πραγματικότητα όμως την καταπίεζα στην επικοινωνία:
Όποτε μου έλεγα τα προβλήματά της, εγώ αντί να της δίνω αυτό που θέλει, να την ακούω δηλαδή και να είμαι κοντά της, της πρότεινα λύσεις, χωρίς να μου τις ζητάει. Αυτό την καταπίεζε, με αποτέλεσμα να αρνείται την περαιτέρω ουσιαστική επικοινωνία μαζί μου. Εγώ εκλάμβανα την άρνηση αυτή σαν επιθετική κίνηση εναντίον μου, με αποτέλεσμα να ανατροφοδοτείται η έλειψη επικοινωνίας.
Νομίζω ότι αυτό είναι η αρχη του προβλήματος.... Θέλω να πω στη γυναίκα μου ότι θα αλλάξω (όχι γενικά και αόριστα) αλλά συγκεκριμένα, ότι θα την ακούω περισότερο, και θα της δίνω συμβουλές και λύσεις μόνο αν τις ζητάει... Ρώτησα την ψυχολόγο από το τηλέφωνο, μου ζήτησε να μην μιλήσω ακόμα, μέχρι την επόμενη συνεδρία γιατί η γυναίκα μου δεν είναι έτοιμη να τα ακούσει αυτό.
Νιώθω ότι μας τελειώνει ο χρόνος, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να κερδίσουμε από κοινού έυκολα αν είχαμε συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα εγκαίρως...
κοινως ποτε δεν φταει μονο ο ενας.