-
Δεν ξέρω αν μίλησες τελικά με τους δικούς της και τι ήταν αλήθεια και τι ψέμα από αυτά που σου λέει το κορίτσι.
Σίγουρα τα αντικαταθλιπτικά δεν ήταν πολλά για να πεθάνει, αλλά αρκετά για να την απομακρύνουν από τον υπολογιστή.
Εχω την εντύπωση ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να τραβήξει την προσοχή σου, μια και δεν καταφέρνει να τραβήξει την προσοχή των δικών της.
Ισως αν είναι ψέματα αυτά που λέει ή αν μπερδεψε πιά την αλήθεια με την φαντασία , να έχουν πάψει να ασχολούνται μαζί της (κακώς βέβαια, έπρεπε να την πάνε σε ειδικό ).
Ετσι και εκείνη βρήκε εσένα που άρχισες να ασχολείσαι με το πρόβλημά της και με εκείνη.
Για να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον σου , και για να περιστρέφεσαι γύρω από το πρόβλημά της , χρησιμοποιεί το παιχνίδι αυτό του θέλω - δεν θέλω, μπορώ - δεν μπορώ.
Δεν ξέρει κανείς που είναι η αλήθεια και που το ψέμα ή η φαντασία της.
Καλά θα κάνεις να ενημερώσεις τους δικούς της , ώστε να μην αισθάνεσαι και εσύ όλη αυτή την πράγματι μεγάλη ευθύνη.
Κοίταξε λίγο τον εαυτό σου, για να μην επιδεινώσεις την κατάστασή σου.
-
Το μοναδικο νεο που εχω προς το παρον ειναι οτι πηγε σε ψυχολογο αυτος διεγνωσε schizo-affective personality ....ευελπιστω οτι θα παει και σε ψυχιατρο και μετα θα μου ρθει....
-
Νεα νεα και αλλα νεα....λοιπον φαινεται οτι μου ελεγε αληθεια για τα περισσοτερα.....την εχω εδω 3 μερες συχνα πυκνα μου λεει οτι οι φωνες δεν την αφηνουν να ησυχασει και κραταει το κεφαλι της να τις σταματησει η το σκεπαζει με κατι οπως το μαξιλαρι η ενα σεντονι...δε παλευεται αυτο και η αληθεια ειναι οτι φοβαμαι μου ζητησε βοηθεια και δεχεται να παει σε γιατρο για αυτο τη τριτη εχουμε ραντεβου με γιατρο,,,,ελπιζω να μπορει να ελεγχθει με χαπια
-
Α,ήρθε ε?Πόσο καιρό θα μείνει στην Ελλάδα?Μακάρι να μπορέσει να τη βοηθήσει ο γιατρός που θα πάτε.
-
Μεχρι1 αυγουστου οποτε μακαρι να ξεκινησει θεραπεια εδω τουλαχιστον για καποιο λογο μπορω και την ηρεμω
-
Φίλε Μαζ, αν θα μπορούσες δες το και έτσι πάντως (όντως το φαντάζομαι πόσο δύσκολο είναι αλλά μπορεί να γίνει)
Η αγαπημένη σου ξαδέρφη ήρθε και σε επισκέφτεται στην Ελλάδα. Περάστε καλά. Τα προβλήματα υγείας (γιατί τέτοια είναι) που αντιμετωπίζει θα λυθούν με το χρόνο και ΤΙΠΟΤΑ δεν προσφέρει η αγωνία να λυθούν εδώ και τώρα. Η υποστήριξη - καθοδήγηση - συμπαράστασή σου ΗΔΗ έχουν φέρει θετικά αποτελέσματα και θα φέρουν και άλλα.
Να είσαι καλά.
-
Μολις γυρισα απο τον γιατρο ο οποιος με απογοητευσε ....φυσικα δε φταιει τοσο ο ανθρωπος απλα δε το περιμενα τοσο δυσκολο....μου ειπε οτι κανονικα μετα το γραφειο του η μικρη πρεπει να μπει αμεσως σε νοσοκομειο ...ψυχωτικη λοιπον ,,,χρειαζεται φαρμακα και σε ενεσιμη μορφη..... βεβαια μου ειπε οτι με ενα μηνα νοσηλεια θα εχει πολυ καλα αποτελεσματα...αρα τωρα πρεπει ολοι να μαθουν και πιθανοτατα να γυρισει και πισω...πως 8α της το πω διαολε
-
Ανένδοτος ο γιατρός? Ή κλινική ή τίποτε άλλο?
Και στην ξαδέρφη σου τι είπε αυτός?
-
Τιποτα το αφησε πανω μου ναι ανενδοτος για αμεσα και σωστα αποτελεσματα....αμερικανοσπ ουδαγμενος....τα αγγλικα του ομως χαλια...οποτε εγω εκανα τις συννενοησεις ειπα στη μικρη οτι σε κλινικη θα ναι καλυτερα και πιο γρηγορα αλλα δε θελει...απο την αλλη ο γιατρος μου απαγορευσε να παρω την ευθυνη και φυσικα δε μπορω να παρω την ευθυνη αυριο μιλαω με αμερικη αν αναγκαστω να τη διωξω παντως θα ναι οτι πιο δυσκολο εχω κανει στη ζωη μου διαολε γινεται ολο και πιο δυσκολο
-
Μαζ, σκουρα τα πραγματα. Οχι οτι δεν φαινοταν απο την αρχη οτι θα ηταν δυσκολα αλλά αυτη την εξελιξη δεν την περιμεναμε. Οι δικοι της πως πιστευεις οτι θα αντιδρασουν με αυτη την αποφαση του γιατρου?
-
δεν εχω ιδεα τι θα πουν δε ξερω πως να της εξηγησω οτι πρεπει να παει πισω και να νοσηλευτει
-
Ας είναι η μεγαλύτερη βλακεία που έχω πεί ποτέ αλλά μπας και τους είναι πιο εύκολο να έρθουν αυτοί εδώ?
Ωστε και \"στιγματισμό\" να μην έχουν στην εκεί ζωή τους?
Και η ξαδέρφη σου να νιώθει καλίτερα? (γιατί εδώ πιστεύω πως νιώθει καλίτερα.)
-
Κάτι δεν κατάλαβα . Δηλαδή ο doctor σε εσένα το είπε ότι χρειάζεται άμεσης βοήθειας. Στους γονείς της δεν θα κάνει τίποτα, δεν θα πεί τίποτα? Προφανώς εσύ δεν πρέπει να πάρεις καμία ευθύνη αλλά ο γιατρός δέν πρέπει κάποια ευθύνη να αναλάβει?
-
o δοκ ξερει εμενα δε μπορει να κανει κατι μου πε οτι θα θελε να μη κρατησω την ευθυνη και να τον ενημερωσω τι θα γινει απο την αλλη το ιδιο της ειπε και ο δοκ στην αμερικη αλλα η μικρη δεν εδωσε το χαρτι στους γονεις
-
Λοιπον μιλησα με τον θειο επεσε απο τα συννεφα εκλαιγε στην αρχη δε πιστεψε νομιζε οτι εδωσα κατι στη κορη του...γιατι του ειπα για μια κριση ...για 5 ωρες εφυγε απο το κοσμο του δωματιου μου και ειχε παγιδευτει στο ονειρο της που το βλεπε ομως μεσα στο δωματιο μου τερατα διπλα στο κρεβατι μου χαμος και δε θυμαται τιποτα....Τελος παντων της ξεκινησα το Geodon για να τη κρατησει μεχρι ο θειος να τακτοποιηει να τη παει καπου στις ηπα για βοηθεια....μολις εχει παρει 2η δοση η χθεσινη βραδια ηταν ενταξει αλλα κοιμηθηκε 20 ωρες ξυπνησε βραδυ τςρα εχει δεκατα ....
-
Θα γυρίσει δηλαδή τώρα πίσω στην Αμερική?Πάλι καλά που κατάλαβε ο θείος σου τη σοβαρότητα της κατάστασης,έστω και τώρα.
-
Οχι πιθανοτατα θα γυρισει οταν θα υπαρχει ραντεβου για αυτην ...ετσι και αλλιως καλυτερα φαρμακα και εδω παρα κλεισμενη στο δωματιο ...παντως ο θειος αντισταθηκε πηγε να μου το παιξει ιστορια...οι γιατροι θελουν μονο τα λεφτα μου και αφου ειναι κατι στο μυαλο πρεπει να το ξεπερασει μονη της ....και οταν του πα θες να τη παρουν απο το σπιτι σου με το ασπρο το ωραιο που δενει πισω οπως την αδερφη της γυναικας σου εκει το ψιλοβουλωσε
-
Είναι πολύ τυχερή που σε έχει ΜaZanG. ξέρω πόσο σημαντικό είναι να έχεις ανθρώπους δίπλα σου και να σε στηρίζουν ιδιαίτερα όταν έχεις ζήσει ανάλογες στιγμές.
-
Mazang, ίσως θα μπορούσαν να του μιλήσουν και άλλοι από την οικογένειά σου. Ξέρεις μπορεί να του κάτσει η ιδέα ότι εσύ φταις ή ότι είναι ιδέα σου κλπ. Αν μιλήσει π.χ κάποιον από τους γονείς σου και του πουν και αυτοί τι βλέπουνε και να τον προτρέψουνε να τη βοηθήσει θα ήταν καλύτερα. Επίσης καλό θα ήταν να πάρεις ένα κείμενο από το γιατρό που την είδε που να περιγράφει ποια είναι η σύστασή του και που βασίστηκε για αυτή, να έχει την υπογραφή του και τα στοιχεία του. Φαντάζομαι ότι θα χρειάζεται να δώσει άδεια η μικρή για αυτό. Το θέμα είναι να πειστεί η οικογένειά της ότι είναι κάτι σοβαρό και δε μπορούν απλά να το προσπεράσουν έτσι.
-
Το χαρτι απο το γιατρο το πηρα απο τη πρςτη στιγμη...εχεις δικιο σε αυτο που λες αλλα δε θελω να ανυσηχησουν και οι δικοι μου και του υποσχεθηκα να μη το μαθει αλλος....το ξερει μονο μια θεια μου εδω στην ελλαδα αδερφη του που τη χρησιμοποιησα σαν ενδιαμεσο και του μιλησε και αυτη....στην επομενη συνομιλια αν παρεμενει ακομα απιστος θα του προτεινω πολυ απλα να ελεγχει τη κορη του παραπανω απο 10 λεπτα την ημερα ζωντας τη πια πιστευω οτι ειναι αδυνατο να μη καταλαβεις αφου πολλες φορες απο τισ φωνες και τους πονοκεφαλους σε κοιταει με ενα χαμενο βλεμμα και κλαιει και δεν απανταει σε οτι και να κανεις....
-
Δεν μπορω να καταλαβω, θα πρεπει να την παρατηρησει για να τα δει ολα αυτα? και ενας ασχετος θα καταλαβαινε, με αυτα που μας λες, οτι η κοπελα εχει σοβαρο προβλημα
-
Τι να πω μπορει να το αρνειται....κανενας γονιος υποθετω δε θα θελε να το παραδεχτει για το παιδι του....τελος παντων εγω τα πα...του ειπα και ποσο σοβαρη ειναι κατασταση αν θελει να βοηθησει το παιδι του ας το κανει αν οχι τι να πω..προς το παρον παλευω ολομοναχος αφου κανεις στο σπιτι μου δε ξερει ...νιωθω οτι ειναι το πιο σημαντικο πραγμα που εχω κανει στη ζωη μου και ευελπιστω οτι ολα θα πανε καλα
-
Ρε παιδια μπορει καποιος που παιρνει η επαιρνε geodon να μου πει για τις ζαλαδες....η μικρη επιμενει οτι εχει συνεχεια ο γιατρος μου πε οτι πιο πολυ εινια στο μυαλο της παρα αληθεια
-
Μάνο, εγώ πήρα για λίγε μέρες. Ζαλάδα δεν μου φέρανε αλλά η υπνηλία ήταν τόση πολύ που μπορείς να την χαρακτηρίσεις και ζαλάδα. Ρωτήστε το γιατρό να τα πάιρνει το βράδυ αν ήδη δεν το κάνει. Τουλάχιστον να τα πάιρνει 2-3 \'ωρες πριν κοιμηθεί θα είναι καλύτερα.
-
παιρνει βραδυ αλλα πρεπει να παιρνει και μεσημερι και αυτο τη ριχνει και για πογευμα τελος παντων ελπιζω να τα συνηθισει και να ναι λιγο καλυτερα μεχρι να γυρισει πισω
-
Ελπιζω πως ειναι το τελος του θρεντ ....περασε ο καιρος ηρθε η ωρα να επιστρεψει πισω οι δικοι της ξερουν, πλεον παιρνει τα χαπια πανω απο μηνα πια εγω ειδα μεγαλη διαφορα αυτη επιμενει οτι λιγα αλαξαν .....πραγματικα πλεον θεωρω τις δικες μου κρισεις μηδαμινες ...ειναι δυσκολο να ζεις με καποιον με τοσο σοβαρο προβλημα και η αρχη της αγωγης ειναι ενα απο τα πιο δυσκολα σημεια, πιστευω οτι αν καταφεραμε κατι σε αυτη την επισκεψη ηταν να μεινει στα φαρμακα που αν ξεκινουσε μονη της θα τα εκοβε σιγουρα φοβαμαι οτι επειδη το περιβαλλον της ειναι δυσκολο και περιεργο λιγα θα αλλαξουν αλλα πλεον δεν ειναι δικη μου ευθυνη...απορω αφου την εζησα πλεον πως ειναι δυνατον ενας ανθρωπος να παθαινει μπλακ αουτ για ωρες να κολλαει σε εναν αλλο κοσμο και κανεις να μη το παιρνει χαμπαρι...βεβαια η απαντηση μπορει να ειναι και πολυ ευκολη αν δεν ανοιξεις τη πορτα του δωματιου του παιδιου σου ποτε μαλλον δε θα καταλαβεις τιποτα αστο κλεισμενο και ας πολεμαει με δαιμονες και με φωνες ...ευχαριστω οσους απαντησαν οσους βοηθησαν πραγματικα ειμαι απισιοδοξος γιατι απο τις συζητησεις με τους γονεις καταλαβα οτι η μικρη μπορει να υπερεβαλε λιγο αλλα ελεγε αληθειες ....ο θειος μου δεν ειχε ιδεα οπως δεν εχει και ιδεα για το ποιοι γιατροι επρεπε να δουν το παιδι του και απλα θεωρουσε οτι ηταν απλα καποιο ειδος καταθλιψης οχι σοβαρο ομως και δε χρειαζοταν να πεταει λεφτα αριστερα και δεξια....
-
mazang συγχαρητήρια για όσα έκανες.... για την φιλοτιμη - τουλάχιστον- προσπάθεια που εκανες!
αν η μικρή υπερέβαλε ήταν για κάποιο λόγο κι οχι τυχαίο γεγονός!
οσο για τον θείο σου που θεωρούσε οτι ειναι κάποιο είδος κατάθλιψης-οχι σοβαρό κ γι αυτο το λόγο δεν χρειαζοταν να πετάει λεφτά αριστερά κ δεξιά, απο αυτο κ μόνο μπορώ να τον χαρακτηρίσω με ολη την ευγένεια που με διακρίνει γελοίο (συγγνωμη αλλα γίνομαι έξαλλη οταν διαβάζω τέτοια πράγματα)
-
MaZanG έκανες ότι μπορούσες.Και ακόμα κι αν εκεί θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα πιστεύω ότι η βοήθεια που της έδωσες δεν θα πάει χαμένη.Έκανες μια αρχή για να θεραπευτεί.
Κι εσένα πιστεύω σου έδωσε πολλά όλη αυτή η ιστορία,αφού όπως λες τώρα θεωρείς τις δικές σου κρίσεις μηδαμινές.Μερικές φορές νομίζουμε ότι το δικό μας πρόβλημα είναι το πιο σοβαρό αλλά όταν βλέπουμε άλλα πιο σοβαρά προβλήματα καταλαβαίνουμε ότι τελικά ίσως και να μην είναι έτσι.
-
Mazang μην το λυπηθείς και μη φοβηθείς. Πες του τα με τον πιο σκληρό τρόπο, όχι για να τον τιμωρήσεις αλλά για να τον ταρακουνήσεις και καταφέρεις να τον ευαισθητοποιήσεις για το θέμα και αρχίζει να φροντίζει τη μικρή. Φαντάζομαι είσαι πολύ ευγενικός άνθρωπος και έχεις μία δυσκολία να εκφράζεσαι με τέτοιο τρόπο, αλλά δεν είναι ώρα για ευγένειες. Ξεδίπλωσέ του την κατάσταση όπως την γνωρίζεις, μίλα του για ώρες, ρίξε του ευθύνες που δεν την πρόσεξαν, μην τον αφήσεις να εφησυχαστεί και τόνισέ του πόσο σημασία έχει να μην αρχίσει τις παλιές ιστορίες με το να λέει της κόρης του ότι θα το ξεπεράσει, ότι όλα είναι στο μυαλό και τέτοια.
Και στα γράφω όλα αυτά γιατί από αυτά που έχεις αναφέρει φαίνεται να είναι αυτό το είδος ανθρώπου, που θα περάσει ένας μήνας και θα ξαναρχίσει πάλι τα ίδια. Ίσως αν του βάλει κάποιος χέρι, τον κάνει να αισθανθεί άσχημα, υπόλογος στους άλλους τον κινητοποιήσει και αρχίσει να αλλάζει λίγο συμπεριφορά τουλάχιστον στην κόρη του.
Σκέψου τα πρώτα, φόρτωσε πριν πάρεις τηλέφωνο για να μπορέσεις να του τα πεις με τον κατάλληλο τρόπο.
-
Mazang,
Και αν δε το κάνεις εσύ βάλε τον πατέρα σου να το κάνει (μήπως και ακούσει αυτόν εν εσένα δε σε \"ακούει\")