αυτο που λες Θεοφανια ειναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Printable View
"λακρυμοζα εχεις απολυτο δικιο" οκ αλλα δν με ακους λιγο βρε κουκλα μου! τα ιδια κ τα ιδια θα λεμε? οσον αφορα τον αυτοελεγχο, δν πιστευω οτι ΠΡΕΠΕΙ να τον αποκτησεις με την συμβατικη εννοια του ορου, δλδ να σου γινει αυτοσκοπος. εγω ειχα το ιδιο θεμα με τον ελεγχο αλλα στη διατροφικη, κ εμαθα να βρισκω τη χρυση τομη. πανω απ ολα να σεβομαστε τον εαυτο μας κ να βαζουμε ορια. σε μας κ στους αλλους. μια διαφορετικη προσεγγιση για τον αυτοελεγχο by lacrymosa after bulimia. δεν ξερω αν αυτο κολλαει κ στο δικο σ προβλημα.
οσο για τις αμφιβολιες σ σχετικα με την (αν)αποτελεσματικοτητα της ψυχολογου, αυτο θα το κρινεις εσυ. δν μπορω να στο υποδειξω εγω ουτε κανενας γτ εσυ αλληλεπιδρας μαζι της κ ξερεις καλυτερα. ευχομαι να εχεις σωστη διαισθηση κ καταληξη σε ο,τι αποφασισεις!
χαιρομαι που αποκτησες φιλη! αντι ομως να τα λετε μεσω ιντερνετ, μηπως να τα λεγατε απο κοντα? μπορεις να την πεις να ρθει σπιτι σου, αν σε πιανει πανικος με τις μετακινησεις.
επισης ΠΡΕΠΕΙ επιτελους να παρεις τη ζωη στα χερια σου ρε συ. αν ειναι δυνατον να επηρεαζεσαι απο τη γνωμη των γονιων σου. εσυ δν εχεις γνωμη για τον εαυτο σου? γιατι η δικια τους να ειναι σωστοτερη?
επισης "οποιος δν θελει να ζυμωσει 40 χρονια κοσκινιζει" οποτε take action! :) :p
οχι στο σπιτι ερχεται η κοπελιτσα καθε φορα και μαλιστα νιωθω καπως ενοχικα που διανυει τοσα χιλιομετρα προκειμενου να με δει και δεν την εχω βγαλει ουτε για ενα καφε εξω.
αλλα ειλικρινα στη φαση που ειμαι τωρα ειναι πανω απο τις δυναμεις μου.
χθες της εξηγησα ακριβως τα συμπτωματα του πανικου και με καταλαβε.
εχει και κεινη θεμα αλλα οχι με πανικους.μονο καταθλιψη.αρκετα σοβαρης μορφης.
φυσικα "η ασθενεια μας" δεν ειναι το μονο κοινο σημειο επαφης μας.
μην φανταστεις οτι συζηταμε μονο για φαρμακα, αγοραφοβιες κλπ...:p
λεμε και κανα αστειακι και ξεχνιομαστε.
και γενικοτερα πιστευω πως ταιριαζουμε σαν προσωπικοτητες παρολο που ειναι πολυ μικροτερη μου :)
Ωραια λοιπον χαιρομαι!! Ετσι λοιπον να συνεχισετε!! και να βγειτε κ για καφε, εφοσον εχετε συναντηθει αρκετες φορες κ πλεον ξερεις πως λειτουργει κ εχετε αλλωστε κοινα κ γνωριζει το προβλημα σου! Θετικη εξελιξη, τα μπραβο μου!! :)
Εννοειται οτι δν θα λετε μονο για τις ασθενειες! Δεν ειμαστε αλλωστε εμεις η ασθενεια! Ουτε προσδιοριζομαστε απο κει! Απλα ειναι κατι που συνυπαρχει! :)
να ειστε καλα κοριτσια...
να ειστε καλα :)
Κι όμως εμένα κ οι ψυχίατροι που έχω κάνει ψυχοθεραπεία μαζί τους αλλά και σε βιβλία που διάβασα αναφέρονται στη ΣΧΕΣΗ ψυχοθεραπευτή-ασθενή και ότι πρέπει κάποιες στιγμές να συζητάνε κ για τη μεταξύ τους σχέση ο γιατρός με τον ασθενή,τα παράπονα,τη γνώμη που έχει ο ένας για τον άλλο κλπ..Εννοείται ότι δεν είναι φίλοι μας αλλά είναι κι αυτή μια ανθρώπινη σχέση.Βέβαια είναι κ αναλόγως τον ψυχίατρο/ψυχολόγο.Κάποιοι τηρούν αυτή την τυπικότητα που λες ενώ άλλοι είναι πιο φιλικοί απέναντι στους ασθενείς.Εγώ έχω κάνει ψυχοθεραπεία για μεγάλα διαστήματα με γιατρούς κ από τις δύο κατηγορίες και πραγματικά με την τυπικότητα κ τη "συνεργασία" δεν βοηθήθηκα καθόλου,σε αντίθεση με τον πιο ανθρώπινο γιατρό που με βοήθησε πολύ.Δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό αλλά αν το σωστό δεν με βοηθάει τότε προτιμώ το λάθος. :)
καλημερα! :)
θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας αλλον ενα προβληματισμο μου.
εχω βρει μια ομαδα αυτοβοηθειας, η οποια αποτελειται κυριως απο ατομα που εχουν διπολικη διαταραχη.
τους πηρα τηλ. και μου ειπαν "οκ ξεκιναμε τον οκτωβρη.σας περιμενουμε"
ο προβληματισμος μου ειναι ο εξης.
δεν μου πηρε η υπευθυνη ουτε καν μια συνεντευξη προκειμενου να με ενταξει στο γκρουπ.
σκεφτομαι λοιπον...
μηπως επειδη δεν γινεται κανενας ελεγχος σε κανενα μελος προκειμενου να ενταχθει στο γκρουπ, καποιος απο τους ασθενεις, ειναι πολυ βαρια σε σημειο να ανοιξει καμια μανια την ωρα της συζητησης?
δεν εχω κανενα προβλημα με τους διπολικους.
αντιθετως τους συμπαθω παρα πολυ.
εχω και γω καποια λιγα στοιχεια διπολικης διαταραχης.
απλα δεν θα επρεπε να γινεται καποιος ελεγχος?
μια συνεντευξη πριν την ενταξη στην ομαδα?
οταν την ρωτησα σε τι ψυχολογικη κατασταση ειναι τα αλλα μελη μου απαντησε ακριβως το εξης:"ε δεν ειναι και χαλια.μενουν στα σπιτια τους.δεν ειναι συνεχεια "μεσα"!!!!"
αυτο παλι τι σημαινει οτι μπαινοβγαινουν στις κλινικες?
απο την αλλη θελω πολυ να ενταχθω σε αυτο το γκρουπ.
περα απο οτιδηποτε αλλο, θα ειναι και μια μορφη κοινωνικοποιησης για μενα.
περιμενω αποψεις :)
Είχα πάρει τηλ παλιότερα σε 2-3 ψυχολόγους που είχαν τέτοιες ομάδες κ μου είχαν πει όλοι να πάω για μια συνεδρία-συνέντευξη (δωρεάν) για να με δουν αν μπορώ να ενταχθώ στην ομάδα.(τελικά δεν πήγα βέβαια για άλλους λόγους).Τι να πω..μπορείς να ξεκινήσεις και βλέπεις..Αν δεις την πρώτη φορά που θα πας ότι δεν σ'αρέσει το κλίμα κ ότι είναι βαριές περιπτώσεις που μπορεί να σε ρίξουν περισσότερο απλά μην ξαναπάς.
ναι νομιζω οτι αυτο θα κανω Κορινα μου.
θα παω την πρωτη φορα κι αν δω οτι με ριχνουν περισσοτερο, θα την κανω με ελαφρα πηδηματακια.
δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να απορριπτουμε κατι, πριν το δοκιμασουμε...
Φρατζιλ κρατα το τελευταιο που ειπες "Δεν πρεπει να απορριπτουμε κατι προτου το δοκιμασουμε!". Γνωμη μ ειναι να πας! Ελπιζω να σου κανει καλο! Κ αμα δεις οτι σε χαλαει, δν χαθηκε κ ο κοσμος, απλα διακοπτεις! καλη συνεχεια!
δικιο εχεις κοριτσι μου :)
τελικα αλλαξαν παλι τα σχεδια. :p
δεν θα παω στην ομαδα αυτοβοηθειας.
θα παω σε ενα γκρουπ-θεραπι το οποιο ειναι αρκετα κοντα στην περιοχη μου :)
την ψυχολογο που συντονιζει το γκρουπ την ειχα επισκεφτει πριν απο εναμισι περιπου χρονο και μου ειχε αφησει πολυ καλες εντυπωσεις.
οι συναντησεις θα γινονται μια φορα τη βδομαδα και το κοστος θα ειναι 80 ευρω το μηνα.
ελπιζω μονο να "ταιριαξω" με τα υπολοιπα μελη του γκρουπ.
απο οκτωβρη ξεκιναμε :)
ευχομαι να ταιριαξεις με τα υπολοιπα μελη του γκρουπ . καλη αρχη !!!! fragile
σ'ευχαριστω πολυ κοχλια!
να εισαι καλα!!! :)
Εγω παντως ειχα παει πριν τρεις μήνες σε ένα group therapy για ένα εξειδικευμενο θέμα που με απασχολει και μονο αισιοδοξια δεν πηρα. Δεν ήταν αυτό που περιμενα. Μου θυμισε ελληνική ταινια Μαρθα Βουρτση και Ξανθοπουλο.
Αυτό που με εκνευρισε ιδιαιτερα ήταν ότι καθένας ήταν προσηλωμενος στο προβλημα του και τον άλλον ήταν σαν να μην τον άκουγε. Ηθελε να πει μονο τα δικά του.
Ευχομαι εσυ να ταιριάξεις με την ομαδα και να βοηθηθεις σε αυτο που θες.
σε ευχαριστω και εγω fragile να εισαι καλα . Ειχα παει και εγω καποτε σε ομαδα ψυχοθεραπειας αλλα επειδη ειμαι πολυ κλειστος και λιγομιλητος δυσκολευομαι πολυ να ανοιχτω και να εκφρασω τις σκεψεις μου και τα συναισθηματα μου . Ετσι αισθανομουν οτι δεν κολλουσα στην ομαδα και εφυγα μετα απο λιγο καιρο . Διαβαζοντας τα κειμενα που δημοσιευεις οσο χρονικο διαστημα ειμαι στο φορουμ διαπιστωνω οτι εσυ μπορεις να εκφραστεις και να εξωτερικευσεις με ευκολια τα συναισθηματα και τις σκεψεις σου . Γιαυτο πιστευω οτι θα λειτουργησεις πολυ καλα στην ομαδα αν υπαρχουν οι καταλληλες προυποθεσεις :)
δεν το εχω βεβαια δοκιμασει ακομα, αλλα νομιζω οτι ακουγοντας και τα προβληματα των αλλων αποσπαται η προσοχη σου απο τα δικα σου προβληματα.
περα απο αυτο θα ειναι μια καλη ευκαιρια να γνωριστω με καινουρια ατομα (με ευαισθησιες κ κατανοηση ελπιζω), γιατι εδω και ενα χρονο εχω κλειστει τρομερα στον εαυτο μου.
ναι κοχλια μου, η αληθεια ειναι οτι δεν ειμαι κατα βασην εσωστρεφες ατομο, απλα λογω καποιων καταστασεων κλειστηκα στον εαυτο μου.
θελω και να εκφρασω αυτα που νιωθω μεσα μου κ να βοηθησω αν μπορω τα αλλα μελη...αλλα οπως λες και συ αρκει να υπαρχουν οι καταλληλες προυποθεσεις...θα δειξει...
σας εχω ευχαριστα! :)
μου εστειλε μειλ η ψυχολογος που συντονιζει τα γκρουπ και μου ειπε οτι το επομενο σαββατο, γινεται η παρουσιαση των δυο ομαδων που θα τρεξουν αυτη τη χρονια, χωρις καμια δεσμευση.
προκειται για ενημερωση και γνωριμια.
θα μας κανει μια αναλυση περι τινος προκειται και θα λαβει υποψιν της τις ωρες που βολευουν τον καθενα, προκειμενου να καταληξουμε απο κοινου στην μερα και την ωρα που θα διεξαγεται το γκρουπ.
η μια ομαδα εχει θεμα "ανακαλυπτοντας τις κρυφες πτυχες του εαυτου μας" και η αλλη αφορα το πως μπορουμε να ανεβασουμε την αυτοεκτιμηση μας.
ενδιαφερουσες και η δυο ομαδες...αλλα φυσικα για οικονομικους λογους θα παω στην μια απο τις δυο.
ανεβηκε καπως το ηθικο μου :)
πραγματικα πολυ ενδιαφερουσες και οι δυο θεματικες ενοτητες . Καλη αρχη σου ευχομαι !
σε ευχαριστω πολυ κοχλια μου!!! :)
το αλλο σαββατο που θα παω στην παρουσιαση των ομαδων θα σας εχω νεοτερα!!! :)
το ποστ αυτο το εχω παραθεσει στην θεματικη ενοτητα "γενικα" αλλα για να συνεχιστει η ροη της συζητησης το παραθετω και εδω.
επικοινωνησα με την συντονιστρια των ψυχοθεραπευτικων ομαδων και μου ειπε οτι θα ξεκινησουμε στις 15 Οκτωβρη.
μεχρι τοτε θα πρεπει να εχω παρει την αποφαση σε ποια ομαδα επιθυμω να ενταχθω.
και οι δυο θεματικες ενοτητες μου φαινονται εξαιρετικα ενδιαφερουσες και γι' αυτο ειμαι σε διλημμα.
σας παραθετω τις πληροφοριες που μου εστειλε μεσω μειλ.
ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ
Οι πρώιμες εμπειρίες αποτελούν τη βάση αξιών και πεποιθήσεων που απαρτίζουν το σχέδιο ζωής μέσα απο το οποίο αντιλαμβανόμαστε, κατανοούμε και συνδεόμαστε με τον εαυτό μας και τους άλλους. Η ζωή απαρτίζεται απο προκλήσεις , δυσκολίες και αλλαγές που μπορεί να μας αποσυντονίζουν και να χρωματίζουν τον εσωτερικό μας κόσμο με αρνητικά συναισθήματα . Συναισθήματα όπως ο φόβος, η θλίψη, ο θυμός μπορεί να γίνουν μόνιμες συγκινησιακές καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά και ως αποτέλεσμα μας οδηγούν σε αδιέξοδο. Μπορεί να αμυνόμαστε με διάφορους τρόπους για να επιβιώσουμε αλλά η ζωή δεν είναι επιβίωση αλλά Δημιουργία!
Στόχος της ομάδας είναι να κατανοήσουμε τις εμπειρίες μας και πως διαμορφώνουν τις αξίες μας ώστε να επιλέγουμε το νόημα και το τρόπο ζωής μας μέσα απο την ελευθερία της επιλογής και όχι την ανάγκη της επιβίωσης.
ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ : ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ
Αυτοεκτίμηση μια υπερτιμημένη αξία ή στάση ζωής. Τι σημαίνει να έχει κάποιος αυτοεκτίμηση? Συνδέεται με την ευτυχία? Την Επιτυχία? Την Επίτευξη Στόχων?
Η αυτοεκτίμηση αποτελεί θεμελιακό , πολυσύνθετο χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς μας και ελάχιστα συνειδητοποημένο. Αυτοεκτίμηση είναι ο όρος που χρησιμοποιούμε τακτικά και αντικατροπτίζει τη συνολική εκτίμηση που έχουμε για την για την προσωπική μας αξία. Η αυτοεκτίμηση περιλαμβάνει πεποιθήσεις και συναισθήματα που έχουμε σχετικά με τον εαυτό μας. Ο τρόπος που εμείς οι ίδιοι βλέπουμε τον εαυτό μας μέσα απο τις εμπειρίες μας. Όταν η αντίληψη του εαυτού μας είναι θετική μας δίνει την δυνατότητα να ενεργούμε αποδοτικά, να νοιώθουμε καλά με τον εαυτό μας και να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής .
Στόχος της ομάδας είναι η απόκτηση των βασικών αρχών της αυτοεκτίμησης : Θετική ψυχολογία, αγάπη και εμπιστοσύνη του εαυτού μας.
με βαση τα οσα εχετε διαβασει για μενα, την ψυχοσυνθεση και την προσωπικοτητα μου, ποια απο τις δυο ομαδες πιστευετε οτι θα με βοηθησει περισσοτερο.
φυσικα την τελικη αποφαση θα την παρω εγω.
απλα θα με ενδιεφερε να ακουσω τις αποψεις σας.
Να στο θέσω απλά. Και μόνο το γεγονός ότι ζητάς τη γνώμη των άλλων, μου δείχνει ότι θα πρέπει να πας στο δεύτερο σεμιναριο, ώστε να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και να μην σε νοιάζει η γνώμη των άλλων...
(καταπληκτικός συλλογισμός ε? :))
χεχε δεν εχεις και αδικο...
μου αρεσε ο συλλογισμος σου!
εξαλλου...νομιζω πως αποκτωντας αυτοεκτιμηση, εισαι σε θεση να ανακαλυψεις τις κρυφες πτυχες του εαυτου σου. ;)
Fragile, συμφωνω κι εγω με την kuxumuxu.
Moλις διαβασα στο πρωτο "Οι πρώιμες εμπειρίες....." εε δεν χρειαστηκε να διαβασω παρακατω. Αλλωστε εχεις κανει τοσο καιρο ψυχοθεραπεια, οποτε πιστευω οτι τα εχεις αναλυσει αυτα..Κι οσο για τις κρυφες πτυχες του εαυτου σου, επισης πιστευω οτι τις ξερεις.
Κατι άλλο χρειαζεται..Κατι πιο πρακτικό...Ισως να μην ειναι το ιδανικο, αλλα πραγματικα ειμαι σιγουρη οτι θα σε βοηθησει τη δεδομενη στιγμη περισσοτερο απο κατι αλλο. Και ποιος δεν χρειαζεται λιγη αυτοπεποίθηση ...Ασε που αμα την αποκτησεις, σιγα να μην σε νοιαζουν οι κρυφες πτυχες μετά:p
μια χαρα τα λες Σουελ :)
θα επιλεξω το γκρουπ "ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ" που τοσο πολυ μου χρειαζεται...
με εξιταρει η ιδεα οτι θα δουλεψω αυτο κομματι του εαυτου μου καθως και το οτι θα συναναστραφω με νεα ατομα!
ωστοσο...με προβληματιζει λιγακι που τα γκρουπ ξεκινανε στις 10:30 το πρωι.
δυστυχως τις πρωινες ωρες το αγχος και η αγοραφοβια μου ειναι σε μεγαλη εξαρση :(
σε ευχαριστω πολυ gossamer :)
απλα φοβαμαι μηπως με πιασει καμια κριση πανικου στη διαδρομη ή κατα τη διαρκεια του γκρουπ.
παιδια δεν ειμαι καθολου καλα.
τις τελευταιες δυο μερες εχω κοιμηθει συνολικα 7 ωρες!
με βασανιζουν διαφορα.
1)παιρνω τηλ και στελνω μηνυμα στην συντονιστρια του γκρουπ ρωτωντας την ποτε αρχιζουμε και δεν μου απανταει.
2)στο τελος της εβδομαδας περιμενω τηλεφωνημα απο εναν εκδοτικο οικο στον οποιο εστειλα τα ποιηματα μου.
3)το οικονομικο-η καβατζα μου, οσο παει και κατεβαινει.
αγχωνομαι αγχωνομαι αγχωνομαι
ξενυχταω ξενυχταω ξενυχταω
υποφερω υποφερω υποφερω
1.είσαι στην τελική ευθεία κ αυτό πρεπει να σε χαλαρώνει(η αποφαση είναι το παν)
2.τέλειο το βρίσκω που εκανες την κίνηση να στείλεις τις δημιουργίες σου(είται θετικη είτε αρνητική απαντηση η εμπευση σου είναι κατι το μοναδικο ετσι κ αλλιώς)
3.'ολοι στο ιδιο καζανι βραζουμε(παρε κουραγιο)...fragile χαλάρωσε..κοιμήσου κ μην υποφερεις αλλο ..ολα ειναι σε σωστό δρομο..αυτο πρεπει να το πιστεψεις κ να κερδίσεις τη ζωη ομορφια μου.
σε ευχαριστω πολυ γλυκια μου!
με ηρεμησε το μηνυματακι σου!
να εισαι παντα καλα :)
:) :) :) :)
της στελνω sms δεν απαντα (στην ψυχολογο αναφερομαι)
την παιρνω στο σταθερο δεν απαντα
την παιρνω στο κινητο δεν το σηκωνει
της στελνω μειλ ουτε και σε αυτο απαντησε
φοβαμαι μηπως επειδη δεν πηγα στην παρουσιαση των νεων ομαδων το Σαββατο (την ειχα ειδοποιησει οτι δεν θα πηγαινα) , θυμωσε και δεν προκειται να με ενταξει σε κανενα γκρουπ.
αλλα εστω και ετσι να ειναι γιατι δεν απανταει αρνητικα???
η αληθεια ειναι οτι μου ειχε πει να την παρω στο τελος της εβδομαδας, αλλα εγω, δεν ειναι απλα οτι ανυπομονω, αλλα ανησυχω κιολας μηπως δεν με δεχτει.
αυτη η σκεψη με κανει να γινομαι τοσο επιμονη στα τηλ, μειλ κλπ...
μου εχει γινει εμμονη ιδεα και εχω πολυ αγχος. :(
επιτελους απαντησε στο τηλεφωνο!!! :)
μου ειπε οτι τα γκρουπ, ξεκινανε 15-20 οκτωβρη.
μου ειπε επισης οτι θα προηγηθει μια συναντηση ατομικη μισης ωρας απο βδομαδα (δωρεαν) , προκειμενου να δει αν "δενω" με το γκρουπ.
αυτο απο τη μια ειναι καλο γιατι δειχνει οτι κανει υπευθυνα τη δουλεια της, απο την αλλη παλι πολυ φοβαμαι μηπως μου πει οτι τελικα δεν ταιριαζω στο γκρουπ.:(
Όλα καλά, μην φοβάσαι...
Αμην κουχουμουξου....απλα δεν ξερω γιατι αλλα εχω ενα κακο προαισθημα.
μου τα μασαγε στο τηλ.
μου ελεγε οτι τα υπολοιπα μελη του γκρουπ (με θεμα αυτοεκτιμηση) , κανουν ομαδικη θεραπεια μαζι της χρονια και οτι το γκρουπ με θεμα "ανακαλυπτοντας τις κρυφες πτυχες του εαυτου μας" εχει κλεισει.