ναι ολη μερα, ακομα και σε μερικα μου ονειρα αισθανομαι ετσι.. δυσκολο πραγμα..να τρομαζεις με τον ιδιο σου τον εαυτο.. στην αρχη τρομαζα και με το περιβαλλον μου,ολα μου φαινοντουσαν σαν να ζω σε matrix
Printable View
ναι ολη μερα, ακομα και σε μερικα μου ονειρα αισθανομαι ετσι.. δυσκολο πραγμα..να τρομαζεις με τον ιδιο σου τον εαυτο.. στην αρχη τρομαζα και με το περιβαλλον μου,ολα μου φαινοντουσαν σαν να ζω σε matrix
ακριβος ετσι ενιωθα και εγω! στην αρχη ενιωθα ξενο το περιβαλλον μου και μετα τον εαυτο μου! πιστευω ειναι αποπραγματοποιηση και αποπροσωποποιηση και στον καθε ανθρωπο ερχεται με διαφορετικες εντασεις και διαρκεια αν θελεις να σου στειλω και ιστοσελιδες που γραφουν λεπτομερειες για τις διαταραχες εχτος αν το εχεις ψαξει!
στειλε μου αν θελεις αν και το εχω ψαξει και γω απλα δεν ημουν πολυ σιγουρη αν ισχυουν και στην δικη μου περιπτωση, σ ευχαριστω, εσυ πώς το αντιμετωπιζεις?
http://el.265health.com/conditions-t...l#.VDPlwxZ9vQs
http://www.feelokay.gr/2014/01/apopr...atopoihsh.html
http://www.iatronet.gr/iatriko-lexik...popoiisis.html
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%...B7%CF%83%CE%B7
ειναι παρα πολλες οι ιστοσελιδες που αναφερονται σε αυτο μας μοιαζει για πολυ περιεργο αλλα απο οτι φαινεται ειναι πολυ συχνη διαταραχη! εγω κανω υπομονη και προσπαθω να μην το σκεφτομαι! εσυ εχεις παει σε κανενα ψυχολογο?
σ ευχαριστω μαριε, τις εχω τσεκαρει ολες :)
αυτην την εβδομαδα θα κανω την 2η συνεδριαση με την ψυχολογο μου.αν και την ρωτησα ευθεως αν εχω αποπροσωποποιηση δε μου απαντησε το ιδιο. μου ειπε οτι αυτο θελει χρονο για να δουμε αν ισχυει. εσυ μπορεις να πας σε καποιον ειδικο?
δεν εχω παει ακομα αλλα με ολα αυτα που διαβασα ξερω τι εχω και επιδη ειμαι και πολυ αγχωδεις ανθρωπος καταλαβα και πως ηρθε! εμεινα και ανεργος τελευταια ολλα μαζι!! εσυ γενικα αγχώνεσαι ευκολα? ποσο χρονο εισαι?
οποτε ειναι δυσκολα απο αποψης οικονομικου ε? ναι ειμαι αγχωδης ανθρωπος,ολο αυτο εχει εππηρεασει και την δουλεια μου αφου σταματησα να πηγαινω :/, ευτυχως εχω την στηριξη του συντροφου μου και της οικογενειας μου.. 33 ειμαι αλλα οπως προειπα δεν ειναι η πρωτη φορα που μου συμβαινει..απλα τις αλλες 2 δεν ηξερα τι ειναι αυτο και δεν ηταν ισως τοσο εντονο
εγω δεν το εχω πει στην συντροφο μου το περναω μονος μου τουλαχιστον προσπαθω αλλα νομιζω δεν κανω καλα! εχεις σταματησει εντελως απο τη δουλεια σου η εχεις παρει αδεια ενοεις?
εχω σταματησει εντελως.. γιατι δε το μοιραζεσαι?θα σε ανακουφισει καπως
αν κανετε αναπνοες απο μυτη κ κρατησετε αερα μεσα μετρησετε εως το 4 κ μετα βγαλετε αργα αερα, θα παρατηρεισετε οτι θα νιωσετε μια χαλαρωση κ θα φυγει η αποπροσωποποιηση.
πολλες αναπνοες, τουλαχιστον 10 σε απολυτα ηρεμο περιβαλλον..
ειναι ασκησεις χαλαρωσης κ ειναι πραγματικα φανταστικο το πως περναει η αποπροσωποποιηση με αυτες τις ασκησεις.
η βλακεια ειναι οτι μολις ξαναερθει το στρες το ξανανιωθεις..
εγω εκανα πολλες φορες την ημερα ασκησεις χαλαρωσης κ μολις σταματαγα ενιωθα παλι κανονικη.
για προσπαθειστε κ πειτε μου.
ευχαριστω για το tip, βοηθαει καπως για χαλαρωση αλλα ειναι οντως εντονος ο φοβος κ το αγχος που νιωθω οταν ξαναερχονται οι σκεψεις..σαν ενας ιστος να ειναι μεσα στο μυαλο μου και να με εμποδιζει να νιωσω "φυσιολογικη" ξανα
ΒΟΟΜ εχεις δικιο φευγη λιγο και ηρεμας!! tg1 το ξερω κανω λαθος και δεν το λεω! αλλα φοβαμαι μην μεταδώσω τα προβληματα μου αλλου γιατι γενικα και η συντροφος μου αγχονεται υπερβολικα! και με την δουλεια τις εχει κατι θεματα τωρα δεν θελω να τις δωσω και αλλα...
καταλαβαινω, απλα ειναι που ειναι δυσκολο απο μονο του αν δε το μοιραστεις κιολας ειναι ακομα πιο δυσκολο.. παντως δε παθαινουν ολοι αποπροσωποποιηση, ειναι νομιζω και θεμα νευρων. ισως να εχει περασει και η συντροφο σου κατι τετοιο.οπως και να εχει εσυ ξερεις καλυτερα!
παντος και αυτη η κουβεντα που εχουμε εδω με ανακουφιζει λιγο γιατι ξερω οτι αυτο που περνω που μου φενεται τοσο παραξενο το περνουν τοσοι πολλοι! και εμαθα στη ζωη μου οτι ολα τα προβληματα εχουν τη λυση τους φτανει να εχεις πιστη στον εαυτο σου και πανο απο ολα στο θεο!
ναι οντως, πιστη και θεληση να επανελθεις! και γω σημερα που εμεθα οτι κι αλλος κοσμος ειναι ή ηταν οπως ειμαι εγω τωρα με ανακουφιζει καπως
tg1 δεν ξερω αν σε κουρασα κιολας απλα θελω να μαθω πριν να το παθεις αυτο ειχες και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή η εμμονες?
θυμαμαι ενα διαστημα που μου ειχε κολλησει η ιδεα οτι πασχω απο κατι και ετρεχα στους γιατρους αλλα αυτο εγινε πριν 5-6 χρονια!δε με κουραζεις don't worry
ρωταω γιατι εγω ειχα ιδεοληψιες και περιεργες σκεψεις αλλα μετα απο αυτο δεν μπορει το μυαλο μου να επεξεργαστη κατι αλλο! :) ισως να ειναι αληθεια που λενε οτι αυτο γινεται για να για να προστατευτουμε απο ολο το αγχος που μας κυριευει και τις σκεψεις... ενα απο τα link που σου εστειλα αυτο εξηγει οπως σου το λεω!
ναι και γω το σκεφτηκα αυτο,αλλα τωρα φοβαμαι και αγχωνομαι με τα παντα
φοβασαι με τον τροπο που νιωθεις τον εαυτο σου? γιατι εμενα αυτο με τρομαζει... γιατι με νιωθω ξενο σαν να ειμαι αλλος!
εγω νιωθω τον εαυτο μου σα ξενο αλλα με τρομαζουν και οι κινησεις που κανω ή οι σκεψεις ή η ομιλια μου, σαν να ειναι κατι παραξενο, δε ξερω αν μπορεις να το καταλαβεις..
πως να μην σε καταλαβω αφου ειναι σαν να τα γραφω εγω... και εγω ετσι νιωθω κανω μια κινηση και μετα λεω εγω την εκανα? ειναι αυτο που λεμε νιωθεις παρατηρητης του εαυτου σου! ολα ειναι στο μυαλο μας επειδη δεν νιωθουμε οπως πριν τα βλεπουμε ολα λες και δεν τα αναγνωριζουμε!
ισως επειδη το μυαλο μας και οι αισθησεις μας ειναι σε μεγαλη εγρηγορση λογω του αγχους και με αυτον τον τροπο, δημιουργειται ας πουμε υπεραντιληψη του σωματος αλλα με συνεπεια τον φοβο. καπως ετσι μπορω να ερμηνευσω.εμενα δεν με ενοχλει τοσο το οτι θεωρω τον εαυτο μου ξενο αλλα οσο το οτι τρομαζω με τις κινησεις και την σκεψη λες και ειναι παραξενα πραγματα
λες και πρωτη φορα τα κανεις ετσι??? εγω το ερμηνεύω σαν προσωρινη ψυχοσυναισθηματικη αμνησια ταυτοτητας απο το αγχος και το στρες που θα επανελθη σιγα σιγα! οταν φυγει και το αγχος και οι σκεψεις
Παρόλο που δεν έχω περάσει αποπροσωποποίηση και δε μπορώ να σχετιστώ με το συναίσθημα, αυτό που έχω διαβάσει σχετικά ειναι οτι συμβαινει λόγω υπερβολικού άγχους η κατάθλιψης επειδή το σώμα δεν αντέχει την πίεση και θέλει να "αποστασιοποιηθεί" κατά κάποιο τρόπο, σαν να σου λεει με τον τρόπο του οτι παραιτείται απο την προσπάθεια. Οσο φεύγει το άγχος και το στρές θα εξασθενήσει και αυτο.Εγώ πχ έχω ψυχοσωματικά μουδιάσματα και ζαλαδες εδω και 4 μήνες λόγω του αγχους που δεν είχα συνειδητοποιησει οτι εχω
σαν το μυαλο μου να επικεντρωνεται σε οποιαδηποτε κινηση κανω λες και ειναι το μονο πραγμα που εχει σημασια,οχι λες και ειναι η πρωτη φορα αλλα σαν να ειναι τρομακτικη εμπειρια επειδη μου μοιαζει παραξενο.. δε μπορω να το εξηγησω κιολας!! :) νομιζω κ γω οτι θελει δουλεια με τον ψυχολογο και σιγα σιγα καθως υποχωρει το αγχος, θα υποχωρει κι αυτο. σημερα εχω ραντεβου με τον ψυχιατρο και θα τον ρωτησω αν ειναι αποπροσωποποιηση οντως
τελικα το αγχος κανει πολυ κακο η στην ψυχη η στο σωμα το θεμα πως νικαμε το αγχος??
χρειαζεται συζητηση και υπομονη. δεν ησουν παντα αγχωμενος στη ζωη σου, οποτε θα φυγει κι αυτο καποια στιγμη
Το αγχος ειναι το νουμερο ενα κακο της εποχης μας και υπευθυνο για ολα αυτα ποθ μας συμβαινουν, καθώς και για τις περισσότερες αρρωστιες.Το καλύτερο είναι πιστευω οποιος εχει τη δυνατότητα να κανει ψυχοθεραπεία για να αγαγνωρισει τα αίτια (στον καθένα ειναι διαφορετικα), και απο εκει και περα νομιζω θελει πολυ δουλεια με τον εαυτό μας. (τα λέω για να τα ακουσω και γω γιατι και εμενα με ταλαιπωρει με συμπτωματα εδω και ποσο καιρο)
παντος οπως και να ονομαζεται αυτο που νιωθουμε δεν ειναι κατι σοβαρο ειναι το πολυ το αγχος που μας κυριευει! μην ανησυχείς!! :)
χρειαζεται συζητηση και υπομονη. δεν ησουν παντα αγχωμενος στη ζωη σου, οποτε θα φυγει κι αυτο καποια στιγμη
θα φυγουν ολα το ξερω! πρεπει να εχουμε πιστη και θετικη σκεψη!! χθες βρικα ενα παλιο προσευχηταριο νομιζω δεν υπαρχη καλυτερος ψυχιατρος απο το θεο.. σας συστηνω να το κανετε και εσεις η μεγαλυτερη θεραπεια ειναι η προσευχη! :)
ο καθενας με τον τροπο του, εγω κανω καποιες χαλαρωτικες ασκησεις!
Και γω το εχω ριξει στη γιογκα και τα διαφορα εναλλακτικα, δε μπορω να πω, με βοηθησε να απελευθερωσω πολυ απο το αγχος μου.
παντος tg1 αν θες να συζητήσουμε μετα η αυριο που θα τελειώσεις απο το ψυχιατρο για το τι σου ειπε η τι συμβουλες σου εδωσε εδω θα ειμαι εχω περιεργια γιατι εχουμε σχεδον ιδια συπτωματα! :) η με η με προσωπικο μηνυμα!
ναι οκ, αυριο μαλλον θα μπορεσω να ξαναμπω, θα σου πω τι μου ειπε. πμ δε μπορω να στειλω ακομα απ οτι φαινεται
ναι μαλλον επειδη τωρα εχουμε γινει μελος στο forum! οκ αν δεν μιλησουμε εδω στειλε μου στο email μου [email protected]
οκ μαριε αν δε σε βρω εδω θα σου στειλω τι μου ειπε ο ψυχιατρος
Αυτο προσπαθω να βρω ετσι ωστε να μπορεσω να το αντιμετωπισω, γιατι εχω πολύ έντονη σωματοποίηση του αγχους που δε με βοηθαει να δω τα πράγματα καθαρά. Νομιζω εχει να κανει με το γεγονος οτι εδω και 2 χρονια εχω φυγει απο το σπιτι, ζω μονη και εργαζομαι, και ολο αυτο συνεβη πολυ ξαφνικα, και μάλλον με αγχωσαν οι ευθυνες επειδη μεχρι πριν ολα τα αναλαμβαναν οι γονεις μου.Ενω τον πρωτο χρονο ολα ηταν ωραια, μετα το δευτερο χρονο ξεκινησαν τα ψυχοσωματικα. Οι δικοι μου με στηριζουν ακομα και με βοηθανε, και γενικα περασα καλη παιδικη ηλικια χωρις προβληματα.Δεν το εχω βρει ακομα το αιτιο, και αυτος ειναι ενασ λογος που ξεκινησα ψυχοθεραπεια!Εσυ?