http://www.youtube.com/watch?v=ajM2fgPXIYo
Printable View
Ομολογώ ότι μένω με το στόμα ανοιχτό γιατί ήξερα γενικά ότι αυτά τα καταξιωμένα άτομα δεν παίρνουν φράγκο, παρά ψίχουλα για την έρευνα που κάνουν! Γενικά αυτό που εισπράττω είναι πως αυτοί οι άνθρωποι κάπως έφτασαν εκεί - πραγματικά έχουν μυαλό που αξίζει πολλά και με το να βρεθούν από ένα πανεπιστήμιο Ελλάδας που βρίσκεται χαμηλά στα rankings παγκοσμίως => στο Μ.Ι.Τ. αξίζουν συγχαρητήρια... με τη θέληση και το μυαλό τους κατάφεραν αυτό που πολλοί θα θεωρούσαν απίστευτο. Άλλη η επιρροή της μητέρας Τερέζα κ άλλη του Δασκαλάκη - δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν. Τώρα για το ότι είναι ελίτ και συστιμικοί... με βάζεις σε σκέψεις πως έχεις δίκιο.
Δεν έχεις άδικο ΑΛΛΑ! Ξεχνάς πως δεν επεξεργάζονται όλα τα μυαλά με τον ίδιο τρόπο. Δεν μπορείς να κατακρίνεις τον παππού που ψηφίσει 50 χρόνια πασοκ γιατι "ετσι έχει μάθει". Αυτά τα ζώα ασφαλώς τα ψήφισε ο λαός ΑΝ λαβουμε υπόψη πως τα εκλογικά αποτελέσματα είναι ακαίραια κ έγκυρα... Όμως ακόμα κ έτσι, ο μέσος όρος διανοητικής επεξεργαστικής ισχύος του λαού είναι χαμηλός... δεν υποβιβάζω κανέναν, απλά πιστεύω πως η πλειοψηφία του κόσμου δεν έχει την ικανότητα να καταλάβει τι είναι το σωστό και τι το λάθος - σκέπτεται επιφανειακά, παραδοσιακά και συναισθηματικά (αυτόν ψήφιζε ο πατέρας μου, αυτόν ψηφίζουμε στο χωριό κτλ.) και ελάχιστοι λογικά. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις τη χαζομάρα του λαού, αλλά αυτούς που την εκμεταλλεύονται προς όφελός τους.
Όταν ο εφοριακός λαδώνεται και σου λέει "έλα μωρέ, όλοι το κάνουν, πως θα σπουδάσω τα παιδιά μου", καταλαβαίνεις πως δεν έχει επίγνωση του τι κάνει. Δεν έχει άγνοια, απλά είναι χαζός. Και δεν μπορούμε να κατακρίνουμε τους χαζούς. Απλά έτσι γεννήθηκαν κ το καλλιέργησαν στην πορεία. Δεν είχαν και το έναυσμα από το κράτος, την κυβέρνηση, τους νόμους, την κουλτούρα, τη μόρφωση να το αλλάξουν. Βλέπει ο άλλος 15 διπλοπαρκαρισμένους και δε σκέφτεται κάτι ΠΟΛΥ απλό : ο άλλος μπορεί να έχει άρρωστο άνθρωπο και να πρέπει να ξεπαρκάρει επειγόντως - δεν είναι σωστό να τον κλείσω, πρέπει να υπακούσω στους νόμους για μια καλύτερη κοινωνία - αλλά λέει "δε θα αργήσω, για έναν καφέ θα πάω αμα είναι θα κορνάρει". Χαζός απλά, και να του εξηγήσεις δε θα πάρει στροφές. Δυστυχώς, η πλειοψηφία έχει χαμηλό IQ.
Lou! το σύστημα αυτοσυντηρείται: οι πολιτικοί συντηρούν τη διαφθορά και ο λαός συντηρεί τους πολιτικούς. ο λαός συντηρείται από τη διαφθορά κ όλο μαζί είναι ένας κύκλος ! Προσωπικά δεν μπορώ να κατακρίνω το λαό καθώς όπως προείπα η πλειοψηφία έχει χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, σε αντίθεση με τους πολιτικούς που είναι έξυπνοι αλλά τους έχει διαφθείρει η εξουσία και το χρήμα! Κατά την ταπεινή μου άποψη τα εκλογικά αποτελέσματα δεν είναι ακέραια.. αλλά μιλάμε για συνομωσιολογία κ εκεί δεν υπάρχουν αποδείξεις.
Τιβι δεν έχω και εκτός από ματιές σε βιτρίνες στο media markt έχω να δω τουλάχιστον 5 χρόνια, δεν έχω καν στο σπίτι. Τι σημασία έχει, αφού όλοι μας έχουμε internet και διαβάζουμε ειδήσεις... Το σύστημα μας χειραγωγεί με τον τρόπο που πασάρει τα πράγματα, με τις ειδήσεις, με τις ιδέες κυρίως που μολύνουν τον κόσμο σαν επιδημία ! Η κατάθλιψη επιδημία, η απελπισία και το άγχος επίσης... Προπαγάνδα και μαζικός έλεγχος, media, διαφημίσεις σε δρόμους, ταινίες hollywood, σειρές (άπειρες), μουσική, εκπαίδευση, όλα μολυσμένα. Τα βιβλία της ιστορίας αλλοιώνονται και παραποιούνται, η θρησκεία υποβιβάζεται, η ανηθικότητα ανυψώνεται. Πιστεύεις ότι δε σε επηρεάζει τίποτα; Ακόμα και να συμβαίνει, σκέψου, εσύ μπορεί να έχεις τη δύναμη, τη νοημοσύνη και τη μόρφωση/γνώση ώστε να τα επεξεργαστείς, παρόλα ανήκεις στη μειοψηφία.
βούντερ, με πολλά από αυτά που γράφεις συμφωνώ. βασικά συμφωνώ στο ότι οι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι, όπως επίσης και στο ότι το σύστημα προσπαθεί να εξαπατήσει. πχ συνήθως οι μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν ένα κανάλι, μια εφημερίδα και μία ποδοσφαιρική ομάδα. το κανάλι και την εφημερίδα για να ελέγχουν τις ειδήσεις και την ποδοσφαιρική ομάδα για να έχουν την εύνοια μεγάλης μάζας λαού, όταν θα χρειαστούν λαϊκή υποστήριξη.
τώρα για τη χαζομάρα του μέσου ψηφοφόρου μάλλον δεν διαφωνώ, αλλά είναι μόνο θέμα χαζομάρας; δηλ πιστέυεις ότι πραγματικά δεν καταλαβαίνουν τι είναι σωστό και τι είναι λάθος; δεν ξέρω, εδώ προβληματίζομαι. πάντως υπάρχουν άνθρωποι που είναι χαζοί αλλά με καθαρή καρδιά [πχ κάποιοι με νοητική στέρηση που μένουν με καρδιά παιδιού], όπως και έξυπνοι, αλλά πονηροί. εξυπνάδα και εντιμότητα δεν είναι δύο μεγέθη που κινούνται παράλληλα πάντα.
οπότε ουσιαστικά θεωρείς τον πολύ κόσμο αθεράπευτα χαζό, δεν θα αλλάξει τίποτα, διότι ο μόνος τρόπος να αλλάξει κάτι θα είναι να αλλάξουν τακτική οι πολιτικοί, πράγμα που δεν θα γίνει! πάντα οι πολιτικοί θα προσπαθούν να εκμεταλλεύονται το λαό. θα του δίνουν κάποια πράγματα από αυτά που ζητάει και μετά θα κάνουν αυτά που θέλουν.
νομίζω είναι και θέματα ψυχολογίας μέσα σε όλο αυτό το παιχνίδι και όχι αμιγώς ευφυϊας. μάλιστα τα ψυχολογικά σκαλώματα είναι και πολύ πιο ισχυρά από τα νοητικά.
ναι, κι εγώ επηρεάζομαι, δεν γίνεται να μην επηρεάζεσαι από το περιβάλλον στο οποίο ζεις, αλλά νομίζω πολύ λιγότερο από ό,τι άλλοι. ούτε τι βι βλέπω, δεν έβλεπα ποτέ, ούτε ήμουν ποτέ της μόδας και του mainstream. έχω περάσει βέβαια κάποιες φάσεις υπερκαταναλωτισμού, αλλά ευτυχώς δεν κράτησαν πολύ! δεν είναι και οι φίλοι και οι γνωστοί μου έτσι, διότι δεν τραβάω τέτοιο κόσμο! φυσικά σε αυτή την κοινωνία ζω. αν ζούσα σε πρωτοχριστιανική κοινότητα, πιθανώς να ήμουν πιο πολύ της μοιρασιάς και της κοινοκτημοσύνης.
ίσως να κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια. αλλά εγώ την αμφισβήτιση την έχω στο αίμα μου, δεν θα κάτσω να πιστέψω κάτι αν δεν το διασταυρώσω και δεν εξετάσω αν ισχύει σε κάποιο βαθμό στην πράξη. οπότε δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να μην σκέφτονται οι άλλοι και να πιστέυουν ότι τους σερβίρει η τηλεραση, οι διαφημίσεις, ακόμα και το σχολείο! δεν θα διάβαζα σήμερα ιστορία από τα σχολικά βιβλία. όταν ήμουν μικρή, διάβαζα φυσικά.
ΥΓ: η έρευνα και η διδασκαλία πληρώνονται αδρά στις ΗΠΑ! για αυτό είμαι εντελώς σίγουρη. τώρα αν κάποιος καθηγητής θέλει να τα εισπράττει από το πανεπιστήμιο και μετά να τα δίνει σε φιλανθρωπίες και να ζει ο ίδιος λιτά, φυσικά και μπορεί να το κάνει! σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ τις ικανότητες, την επιμονή και τον όγκο της δουλειάς που πρέπει να ρίξει κάποιος για να βρεθεί καθηγητής σε καλό αμερικάνικο πανεπιστήμιο, πόσο μάλλον και στο ΜΙΤ! και το σύστημα είναι πολύ πιο αξιοκρατικό από το ελληνικό! το κείμενο το έγραψα, διότι όπως το βλέπω εγώ είναι άλλο πράγμα η προσφορά για το κοινό καλό και άλλο η λαμπρή σταδιοδρομία στο χώρο της ακαδημαΪκής ελίτ!
επίσης μεγάλο ρόλο μέσα στο υπάρχον καπιταλιστικό, οικονομικό σύστημα παίζουν και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. βαρδινογιάννης, κόκκαλης, μπόμπολας, κουρής, λάτσης και δεν ξερω ποιοι άλλοι. δεν είναι τυχαίο που όλοι αυτοί έχουν από ένα κανάλι τηλεοπτικό, μια εφημερίδα και μια ποδοσφαιρική ομάδα!
παρ' όλα αυτά πέφτει πολύ λίγο η προσοχή σε αυτούς. όλοι τους πολιτικούς κράζουν, ενώ ακόμα και οι πολιτικοί διαισθάνομαι ότι είναι πιο χαμηλά στην πυραμίδα της ιεραρχίας, από ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες. δεν έχω αποδείξεις βέβαια, απλά αυτό διαισθάνομαι. αλλά βλέπω ελάχιστα την οργή του κόσμου εναντίον των μεγαλοεπιχειρηματιών.
μήπως αυτά τα άτομα δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους μόνα τους στην εκάστοτε φάση της ζωής τους; σου έχει περάσει ποτέ κάτι τέτοιο από το μυαλό;
σου έχει περάσει ποτέ επό το μυαλό ότι μια βαριά παθολογική κατάθλιψη, η οποία σου στερεί κάθε επιθυμία να κάνεις ο,τιδήποτε και σε κάνει να νιώθεις άχρηστος 24/7 μπορεί να φέρει έναν ενήλικα στη θέση να σκέφτεται να αυτοκτονίσει και να μην είναι απλά ένα παιδιάστικο καπρίτσιο; :P
τυχερούλα! δεν έχεις πάθει βαριά κατάθλιψη! αλλιώς δεν θα έγραφες τέτοιες .... !!!!! :P
εγώ προτείνω να σε βάλουμε στο 1018 να στηρίζεις τους αυτοκτονικούς! :P
Επειδή δεν ανηκεις στο μπουλούκι που ανηκουν αυτοι, δεν εισαι ενα copy απ αυτους, έχεις ήδη διαπιστωσει ότι μεταξυ τους, ο ενας απ τον αλλο ειναι περιπου πανομοιοτυποι σαν χαρακτηρες. Διαφερεις απ αυτους και το εχεις προσεξει όπως κι αυτοι εχουν προσέξει ότι εισια διαφορετική απ αυτους γι αυτο δε νιωθεις και δε βλεπεις συναδελφικότητα, γι αυτο σου συμπεριφερονται αλλιωτικα (πχ σε κοροιδευουν ανουσια) απ ότι συμπεριφερονται μεταξυ τους. Κι ακολουθει το σωστο σου συμπέρασμα ότι ανθρωποι με αυτα τα ωραια χαρακτηριστικα που περιγραφεις δυσκολευονται να ζησουν μ αυτους τους ανθρωπους και πονάνε. Κι οπως λες στην τελευταια πρόταση, με αλλα λόγια, να εισαι ο εαυτος σου και να μη φοβάσαι ουτε να ντρεπεσαι γι αυτο, επειδη εχεις στα χερια αυτο που αξίζει, όμως να διεκδικας και να μην τους επιτρεπεις.
+100 !
Οι πολιτικοί είναι πιόνια των μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλοστρατιωτικών κτλ. Θα έλεγα κάτι για λέσχες κτλ. αλλά κολλάω λίγο να μιλήσω δημόσια γι' αυτά.. Αποδείξεις δεν έχουμε ούτε ότι βγαίνουν αυτοί που ψηφίζουμε, ούτε ότι το πόθεν έσχες είναι αληθινό και σωστό και πολλά άλλα !
Πίστεύω πραγματικά ναι, όπως το λές, είναι αθεράπευτα χαζοί και δεν το λέω υποτιμητικά. Δε θεωρώ τον εαυτό μου ιδιοφυία αλλά πιστέυω ότι ξέρω τι μου γίνεται. Και βλέπω γύρω μου την πλειοψηφία να κάθεται να ασχολείται αν η λίστα Λαγκάρντ ήταν στο στικάκι αναλλοίωτη και ότι "εγώ πάντα στη ζωή μου ήμουν τίμιος" ζητώντας να μην του κόψουν απόδειξη για καλύτερη τιμή, σέρνοντας έπιπλα στις 03.00μμ ενώ ξέρει ότι από κάτω μένει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, ανοίγοντας το παράθυρο και πετώντας απέξω τσουπ το πακέτο με τα τσιγάρα κτλ. Ο σεβασμός και η τιμιότητα στους ανθρώπους με χαμηλή νοημοσύνη ίσως είναι απόρροια της οικογένειας κάποιου και ενδοοικογενειακής κουλτούρας. Υπάρχουν χωριά στην Ελλάδα που μπορεί να έχουν αμόρφωτους και πρωτόγονους κάτοικους χωρίς πισιά αλλά λειτουργούν για το καλό του χωριού, βοηθώντας ο ένας τον άλλον άμεσα και έμμεσα. Το στηρίζω κάθετα αυτό, ο καθένας περνάει το γολγοθά του και δε θέλω να τον κατηγορήσω για την ηλιθιότητά του να καταλάβει τι σημαίνει κοινό συμφέρον, εξέλιξη, καθαροί δρόμοι, πάρκινγκ όπου επιτρέπεται και σεβασμός στον κοκ ! Βλέπεις η άγνοια και η χαζομάρα είναι γενική και όχι μόνο στην εφορία και στις αυθαιρεσίες.
Κοίτα μην είσαι και τόσο σίγουρη, ότι κι όλα τα άτομα, που απειλούν ότι θα αυτοκτονήσουν το κάνουν μόνο γιατί έχουν βαριά κατάθλιψη..
Μπορεί να το κάνουν όπως ήδη είπαμε, για να τραβήξουν την προσοχή των υπολοίπων ή ακόμα και για να κάνουν πλάκα!.. Επομένως, ξαναλέω δεν μπορείς νάσαι τόσο σίγουρη!
Επίσης, μην είσαι ξανά τόσο σίγουρη γιατί δεν μπορείς να γνωρίζεις, π.χ. αν εγώ με κάποια απ' αυτά.. επειδή πόσταρα σε θέματά τους και είπα τη γνώμη μου, μετά από ενδιαφέρον
δεν μίλησα μαζί τους με π.μ. για να τους προτείνω εκτός των άλλων.. και την λύση ειδικού!
Κι ό,τι γράφω.. σε διαβεβαιώ ξέρω πολύ καλά γιατί το γράφω!.. Δικαίωμά σου να το λογοκρίνεις, αλλά μην εκτίθεσαι!
Μαρκέλα έχω υπάρξει αυτοκτονική και έχω γνωρίσει και άτομα που έχουν κάνει απόπειρες στα νοσοκομεία που έχω νοσηλευτεί για αυτό το λόγο, και δεν συνάντησα ποτέ άνθρωπο που έλεγε ότι θα αυτοκτονήσει για πλάκα! η αυτοκτονία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση! τώρα αν εσύ γνώρισες ανθρώπους που ήθελαν να σπάσουν πλάκα, τι να πώ, εγώ έχω άλλη εμπειρία!
"Κι ό,τι γράφω.. σε διαβεβαιώ ξέρω πολύ καλά γιατί το γράφω!"
εγώ πάλι σε διαβεβαιώ ότι δεν ξέρεις καθόλου τί γράφεις! απλά κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια! έχω διαβάσει πολλά ποστ σου, δεν έχω διαβάσει ένα και δύο. δεν νομίζω ότι έχεις ενσυναίσθηση, δηλ να μπορείς να καταλάβεις πώς νιώθει ο άλλος. βλέπεις μόνο τον τρόπο σκέψης και τη συμπεριφορά. και μετά συμβουλευεις τα αυτονόητα, δηλ αυτά που ένας άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει λόγω ψυχολογικών παραγόντων, τους οποίους παντελώς αγνοείς!
δηλ όταν πιστεύεις και το έχεις ποστάρει επανειλλημένα εδώ μέσα ότι τα φάρμακα είναι όλα φαρμάκια, οι ψυχίατροι απατεώνες, οι φαρμακοβιομηχανίες απατεώνισσες [σε αυτό συμφωνώ, ότι τους ενδιαφέρει κυρίως το κέρδος και πιθανώς τίποτα άλλο], και ότι λες ότι όλα τα ψυολογικά είναι ανύπαρκτα και είναι κάλυμμα για να αποφεύγει ο άλλος τις ευθύνες του [το "καταπληκτικό" βιβλίο του φάρου που σε ενθουσίασε τόσο πολύ, αυτό ακριβώς λέει, το έχω διαβάσει], πιστεύεις στα αλήθεια ότι ξέρεις τι γράφεις;
σε εμένα είναι απόλυτα προφανές ότι δεν έχεις ιδέα τι θα πει βαριά ψυχιατρική διαταραχή. σόρι κιόλας.
γράφε ό,τι θέλεις, αλλά μην περιμένεις να σε πάρουμε και στα σοβαρά, όταν αυτά που γράφεις είναι εκτός τόπου και χρόνου!
εδώ έχεις μειώσει και έχεις βγάλει σκάρτη όλόκληρη τη σύγχρονη δυτική ιατρική, η οποία μας δηλητηριάζει με τα φαρμάκια της, ξεχνώντας φαίνεται ότι μέχρι πριν 100 χρόνια το προσδόκιμο ζωής ήταν πάντου στην υφήλιο κάπου στα 40 έτη!
και τώρα στις δυτικές χώρες έχει πάει στα 74-78 έτη, για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία!
οκ, έχεις τις πεποιθήσεις σου για τους προσωπικούς σου λόγους, ποστάρεις βιντεάκια και ντοκουμέντα που στηρίζουν τις πεποιθήσεις σου, αγνοείς συστηματικά το γεγονός ότι υπάρχουν άλλα τόσα βιντεάκια και βιβλία που ισχυρίζονται την ανάποδη άποψη και στην τελική, κάθε πεποίθηση πρέπει να δοκιμάζεται αν λειτουργεί στην πράξη!
κάνε μια εμπεριστατωμένη έρευνα, διερευνώντας όλες τις υποθέσεις εργασίας, μετά δες και τα κλινικά περιστατικά για να δεις ποια υπόθεση εργασίας αγγίζει πιο πολύ την πραγματικότητα και μετά μπορείς να λες: "γνωρίζω πολύ καλά για τι πράγμα μιλάω!"
θα σου συνιστούσα να πας σε ένα ψυχιατρείο να δεις ζωντανά ψυχιατρικά περιστατικά σε οξεία φάση, να μιλήσεις και με παιδιά από το φόρουμ που έχουν κάποια σοβαρή διαταραχή, να πας για καφέ να συζητήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, και μέτα ξαναέλα να δούμε αν θα γράφεις ότι με παιδεία, σωστή ασκηση, υγειεινή διατροφή και κοινωνικοποίηση δεν υπάρχει χώρος για ψυχολογικά!
Λες τελικά αστεία πράγματα!
Ο μέσος όρος ζωής που αυξήθηκε τελευταία δεν οφείλεται σε πληροφορώ ούτε στους γιατρούς, ούτε στα φαρμάκια!
Αν έχεις ανοίξει ποτέ κάνα βιβλίο της προκοπής, θα δεις ότι τελικά αυτός ο μύθος/καραμέλα του προσδόκιμου..
οφείλεται μόνο στη μείωση της παιδικής θνησιμότητας!
Πρώτα, λοιπόν τα ζευγάρια έκαναν 5-10 παιδιά κι από αυτά πέθαιναν τα 2-3, ενώ τώρα δεν κάνουν ΚΑΝΕΝΑ!
Έτσι, π.χ. όταν ένας άνθρωπος πεθάνει 80 χρονών και ένα παιδί 2 χρονών, προσθέτουμε 80+2=82 διαιρούμε διά του πλήθους 2,
των ανθρώπων = 41 έτη μέσος όρος ζωής. Εάν όμως δεν ΥΠΑΡΧΕΙ παιδί (για να πεθάνει) ο μέσος όρος ζωής θα είναι 80!
Με πλασματικά στοιχεία?.. Πλάκα έχεις λοιπόν! :P
ο καθένας μπορεί να εκφραζει ελεύθερα την άποψη του, όσο άχρηστη και ας είναι, όσο αντίθετοι και ας είμαστε. Ας μην ξεχνάμε και το EQ - κάποια άτομα έχουν υψηλό κ άλλα χαμηλό δείκτη. Θα έλεγα ότι έχετε και οι δύο δίκιο και δεν υπάρχει λόγος να τσακώνεστε :)
ενδιαφέρουσα η παρατήρησή σου Μαρκέλα! θα το σκεφτώ και θα σου απαντήσω τη γνώμη μου εμπεριστατωμένα στο κατά πόσον η μείωση της παιδικής θνησιμότητας οφείλεται εξ ολοκλήρου στο ότι οι γυναλικες γεννάνε λιγότερο από παλιά, και αν αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που αυξάνει το προσδόκιμο ζωής!
επί τροχάδην να πω ότι η μείωση της παιδικής θνησιμότητας θα μπορούσε να οφείλεται και σε άλλους λόγους, πλην της μειωμένης τεκνοποιίας, όπως πχ καλύτερες συνθήκες υγειεινής και διαβίωσης για τα μωράκαι τα παιδιά, καλύτερη φαρμακευτική περίθαλψη που προλαμβάνει θανάτους από γρίπες και παιδικές ασθένειες, καλύτερη ιατρική περίθαλψη κατά τη διάρκεια του ξεγεννήματος. δηλ θα μπορούσε άνετα να οφείλεται και σε παράγοντες που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της ιατρικής, αλλά και παράγοντες που είναι άσχετοι με την ιατρική.
το δεύτερο σημείο που χρήζει διερεύνησης είναι αν η αύξηση του προσδοκίμου ζωής οφείλεται εξ ολοκλήρου στη μείωση της παιδικής θνησιμότητας, όπως ισχυρίζεσαι εσύ, ή αν υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που αυξάνουν το ρποσ΄δοκιμο ζωής των ενηλίκων, όπως πχ φαρμακευτική ή χειρουργική αντιμετώπιση ασθενειών που παλιότερα μάστιζαν κόσμο [πχ φυματίωση], πιο υγειεινή διατροφή, λιγότερη σωματική καταπόνηση από εργασίες που σήμερα τις κάνουν πια τα μηχανήματα αντί των ανθρώπων κλπ
θα επανέλθω! :)
έιτε με θεωρείς αστεία, είτε όχι, τις προκλήσεις σου τις αντιμετωπίζω σοβαρά και τις επεξεργάζομαι με όση κριτική σκέψη διαθέτω!
Όταν λες την άποψή σου κι ο άλλος, επειδή δεν συμφωνεί, αρχίζει και λέει ό,τι νάναι.. εκτός των άλλων..
επιβεβαιώνει κι ότι τελικά η καλύτερη άμυνα είναι η προσωπική επίθεση. Είναι κι αυτό απογοητευτικό σήμερα..
..επί τροχάδην να σου πω κι εγώ, ότι είναι ολοφάνερο, πως το ερμήνευσες και λάθος με το να το απομονώσεις!
Κι όσο για το δεύτερο σημείο σου, πάλι κάνεις λάθος, γιατί δεν είπα, ότι ο ενήλικας του παραδείγματος
πέθανε πρόωρα.. αλλά στα 80 του! Οπότε δλδ όλα όσα είπες, είναι μάλλον άκυρα!
Να ρίξεις με την ευκαιρία και μια ματιά για το σοβαρό εθνικό θέμα, το δημογραφικό πρόβλημα
στην Ελλάδα! Αυτό κι αν είναι ενδιαφέρον.. μια και σχετίζεται άμεσα στην προκειμένη περίπτωση!..
Όπως επίσης και στη σχέση σήμερα της οικονομικής κρίσης με το προσδόκιμο ζωής στη χώρα μας.
Lou και ο καρκινος φαρμακα χρειαζεται,τον πολεμαει ομως?Μονο αυτο θα σου πω και βαλε λιγο φαντασια στο τι συμβαινει με τις φαρμακευτικες εταιρειες και τις ασθενειες γενικοτερα!Ξερω δεν σου αρεσουν οι "θεωριες συνομωσιας" ομως για ψαξε το λιγο..Σαφως ομως συμφωνω και μαζι σου,ομως μην στεκεσαι στο φαρμακο,αλλα στο τι φταιει και εχουμε τοσες συγχρονες αρρωστιες που "πρεπει" να παρεις το φαρμακο..Ξερω στα γραφω λιγο μπερδεμενα αλλα δεν μπορω να πω παραπανω,μιας και ειναι θεματα που οι περισσοτεροι δεν δεχονται!