Συμφωνω Ν. , ειναι δυο απο τα χαρακτηριστικα του εξυπνου ανθρωπου .
Φιλικα , Αγγελος .
Printable View
Oντως αυτο το ερωτημα μπορει να με χαλαει, γιατι μου θυμιζει οτι ολη η ζωη μου ειναι μια ανοησια, οπως και των περισσοτερων.
Δεν νοηται να ζουμε μια ζωη ανουσια μακρια απο τη θεια εκφανση μας, να μην αντιληφθουμε ποτε την αληθινη πραγματικοτητα την συνδεση μας με τον ανωτερο εαυτο, τη θεια χαρη.
Ειμαστε οι κολασμενοι επι της γης, παιρνουμε την ζωη μας στο ντουκου, ειμαστε συνεχως σε ληθαργο, κινουμαστε σαν τα ερπετα, ερμαια των ψευτικων απολαυσεων και των ηδονων χωρις νοημα.
Αξιζει να ζει κανεις ετσι?... και να θεωρει μετα τον εαυτο του εξυπνο?.. μεγαλη πλανη εχουμε ολη για τον εαυτο μας...
Ας ποσταρω και εγω ενα τργουδακι, που θα επρεπε να διδασκεται σε σχολες αυτογνωσιας.
https://www.youtube.com/watch?v=jKFNXRh-lXU
Προφανως ημουν και ειμαι αγχωμενος και απανταω αλλα ντι αλλων και ακουγομαι σαν τη Λουκα.
Τωρα στο δια ταυτα μπορει να βγηκαν στην επιφανεια κρυφοι καημοι, αλλα προσωπικα το ξερω δεν εχω καμια αρετη.
Γεια σου Σάκη, όλοι οι άνθρωποι έχουν αρετές, το θέμα είναι το αν το συνειδητοποιούν, τις καλλιεργούν, τις αφήνουν να βγουν στην επιφάνεια ή τις καταπνίγουν μέσα τους και αφήνουν μόνο τα πάθη και τη θλίψη, απελπισία να τους κυβερνούν. Και όχι δεν ακούστηκες σαν τη Λουκά (μου θύμησες που κυνηγούσε το συνονόματο σου τον Ρουβά κάποτε!) Δε θα συμφωνήσω με το κολασμένους επί της γης όμως... πολύ βαρύ ακούγεται. Αλλά ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πέσει σε ένα λήθαργο, σαφώς και συμβαίνει και χρειάζεται να ξυπνήσουν. Να δουν αλλιώτικα τις αξίες της ζωής και να δουλέψουν για αυτές, για να ανέβουν πνευματικά.
αλλα στο υπολυπο δε συμφωνω ολοι ειναι καλόι σε κατι αρκει να ανακαλυψουν πιο ειναι αυτο.
Σακη η ζωη σου σιγουρα δεν ειναι μια ανοησια, για αυτο να εισαι σιγουρος. Στα ειπαν καλα και ο Αλεξανδρος και ο/η (?? χιλια συγγνωμη) Breathe. Ο καθενας μας για καποιο λογο ειναι εδω και οταν λεω εδω εννοω στο χωρο και στο χρονο. Εχουμε μια ολοκληρη ζωη για να το ανακαλυψουμε..
το ηξερα οτι θα συμφωνισουμε... :-)
Μην αγχωνεστε για την εξυπναδα,εξασκηθειτε στο καμουφλαζ καλυτερα