το Ζαναξ ειναι πιο εθιστικο απο το Centrac?
Printable View
το Ζαναξ ειναι πιο εθιστικο απο το Centrac?
Κοιτα να δεις, εαν παιρνεις ηρεμιστικα 1-2 φορες την εβδομαδα δεν θα εθιστεις, τουλαχιστο σωματικα. Εαν ομως παιρνεις πιο συχνα ναι το ζαναξ ειναι το πιο εθιστικο, γιατι ενω πχ με το ζαναξ σε 3 ωρες εχει περασει η δραση του, με το Stedon που εχει τη μεγαλυτερη ημιζωη στον οργανισμο που παει στις max 200 ωρες, θα θες να παιρνεις πιο συχνα ζαναξ γιατι δρα και πολυ πιο γρηγορα. Το Centrac ας πουμε θελει 1-2 ωρες ενω το ζαναξ 5-20 λεπτα αναλογα με το τι εχεις φαει.
Αποψη μου ειναι να μεινεις μακρια απ αυτα, εγω ας πουμε ενω σωματικα δεν εχω εθιστει στο ζαναξ, ψυχολογικα το ζηταω καθε φορα που ειναι να βγω εξω λογω κοινωνικης φοβιας. Την επομενη φορα που θα παω στο ιατρο θα του πω να μου γραψει Rivotril, για να κραταει πολυ περισσοτερο η δραση του.
Παιδια σας Ευχαριστω ολους για τις χρησιμες συμβουλες και την κατανοηση ......!!....φευγω για διακοπες για 15 μερες....ευκαιρια να σταματησω τελειως το Ζαναξ......να περασετε καλα και εσεις οπου και να πατε....τα λεμε σε 15 μερες ξανα......Cheers!!!!
Τελικά τι ισχύει για το θέμα με τα ζαναξ; Για να εθιστείς πρέπει να παίρνεις μεγάλη ποσότητα ή εθίζεσαι και με τις πολύ μικρές ποσότητες των 0,25 με 0,5 λίγες φορές την εβδομάδα;
Η ποσοτητα δεν εχει σχεση οσο εχει η συχνοτητα. Πανω απο 4 φορες την εβδομαδα και δεν εισαι σε καλο δρομο. Βεβαια τα 0,25 ειναι πολυ μικρη ποσοτητα, αλλα ναι μπορεις να εθιστεις και σε αυτην απλα οι ενοχλησεις αμα το κοψεις ετσι θα ειναι μικροτερες. Αυτο που με απασχολει εμενα ειναι η ανοχη, δηλαδη μεγαλυτερη δοση για το ιδιο επιθυμητο αποτελεσμα. Phenibut (συμπληρωμα γ-αμινοβουτυρικου οξεως με νιασινη που περναει τον εγκεφαλικο φραγμο και ειναι οτι καλυτερο εχει βγει συγκεκριμενα για την κοινωνικη φοβια, εξαφανιζει αγχος, δεν προκαλει υπνηλια, κανεις κεφαλι και προκαλει ευφορια. Πωλειται σε μερικα μαγαζια συμπληρωματων για αθλητες αλλα και στο ιντερνετ αβερτα, πολυ κακως κατα τη γνωμη μου γιατι εθιζει κ αναπτυσεις αντοχη πολυ ταχυτερα απο το ζαναξ) και Xanax προκαλουν ταχιστη ανοχη λογω του μικρου χρονου δρασης, δηλαδη αν υποφερει καποιος απο γενικευμενη αγχωδη διαταραχη μπορει να χρειατει να παρει 2-3 χαπια των 0.25 - 0.50 τη μερα, σε σχεση με καποιον που θα επαιρνε πχ stedon μιας και θα κρατουσε πολυυυ περισσοτερο η δραση του.
Κατα τη γνωμη μου μακρια απο το ζαναξ εκτος αν εχετε κοινωνικη φοβια και παιρνετε ενα για 2-3 εξοδους την εβδομαδα. Το ζαναξ προοριζεται κανονικα για κρισεις πανικου, και καλυτερα υπογλωσσια σε αυτη την περιπτωση.
κατάλαβα... Οκ ευχαριστώ πολύ. Εγώ σκεφτόμουν απλά πως θα ήταν να το έπαιρνα όχι τόσο για τον ύπνο όσο για λίγες φορές τη εβδομάδα για να μπορέσω να επανέλθω στις δραστηρίοτητες μου όπως παλιά και να ηρεμήσω. αλλά δεν θέλω να ρισκάρω εθισμούς και τέτοια σε καμία περίπτωση!
Θα σου ελεγα να δοκιμαζες Rivotril, η δραση του ειναι σχεδον ιδια με το ζαναξ, με τη διαφορα ομως οτι ζαναξ θα σε πιανει για 2-3 ωρες ενω το Rivotril για κανα 8ωρο. Αυτο θα πω να μου γραψει ο ιατρος την επομενη φορα.
Το έχεις δοκιμάσει; Όντως κάνει δουλειά; Επειδή το ζαναξ σίγουρα κάνει αλλά όντως δεν πάει πολύ. Και σε πιάνει αμέσως ή θέλει χρόνο;
Δεν το εχω δοκιμασει, απλα περασα τον τελευταιο χρονο ψαχνοντας για φαρμακα στο internet σε forum, γνωμες κτλ και κατεληξα στο συμπερασμα οτι το Rivotril ειναι καλυτερο απο το ζαναξ, γιατι δεν προκαλει τοση υπνηλια και κραταει πολυ περισσοτερο. Θελει ομως περισσοτερο χρονο για να δρασει, αν το ζαναξ ειναι στο 20 λεπτο, αυτο ειναι στη μια ωρα περιπου.
Χθες που πηρα ζαναξ οταν γυρισα στο σπιτι επεσα για υπνο και εκανα τετοιο βαθυ υπνο που οταν ξυπνησα σημερα ηταν λες και ξυπνουσα απο τη ναρκωση, το σωμα μου ηταν τοσο βαρυ οσο ποτε. Εξω ημουν πολυ χαλαρος, ομιλιτικος, και ολα αυτα με 0.5mg. Υπνηλια εξω δεν ειχα γιατι πριν φυγω ειχα πιει μια κουπα Yerba Mate τσαι (70mg καφεινη) και μια μικρη κουπα πρασινο τσαι αλεσμενου φυλου (τυπου matcha, αλλα 50mg) oποτε ημουν ηρεμος χωρις υπνηλια.
Ο συνδιασμος παντως ζαναξ και καφεινης ειναι αρκετα καλος για να καταπολεμησεις την υπνηλια, εφοσον δεν παρεις πανω απο 150mg, αν και διαβασα οτι μακροπροθεσμα δεν ειναι καλος αυτος ο συνδιασμος για την υγεια, διεγερτικα δηλαδη και ηρεμιστικα. Παντως στην κατασταση μου αλλη λυση δεν βρισκω. Το Lexotanil που δεν προκαλει καθολου υπνηλια, δεν με κανει τιποτα, οποτε καθομαι με το ζαναξ.
Πόσο καιρό παίρνεις το ζαναξ αν επιτρέπεται και πόσο συχνά;
Ξεκινησα να τα παιρνω απο Απριλη, τωρα η συχνοτητα ποικιλει. Αλλα συνηθως 2-3 φορες την εβδομαδα x 0.5mg.
Οκ σε ευχαριστώ πολύ!