πρεπει να ασκηθεις
αν δεν θελεις ---> πηγαινε στα bodyline
αν θελεις ---> γραψου γυμναστηριο ή κανε γυμναστικη μονη σου
Printable View
πρεπει να ασκηθεις
αν δεν θελεις ---> πηγαινε στα bodyline
αν θελεις ---> γραψου γυμναστηριο ή κανε γυμναστικη μονη σου
Δελφίνι δοκίμασε να μετράς θερμίδες.
Λέτε να παίρνω τίποτα χάπια αδυνατίσματος;
Εγώ λέω όχι. Έπαιρνε ένας γνωστός μου και έχασε πολλά κιλά αλλά μετά έπαθε λευχαιμία και πέθανε. Δεν είναι σίγουρο ότι το έπαθε από τα χάπια αλλά είναι πιθανό. Ο αδελφός μου μία φορά δοκίμασε (και μάλιστα του τα έγραψε γιατρός) και είχε φοβερούς ιλίγγους από την δεύτερη μέρα και τα πέταξε. Νομίζω είναι φάρμακα με πολλές παρενέργειες.
Υπάρχουν βέβαια και κάποια φυτικά, όπως ο πράσινος καφές σε χάπια. Αλλά αυτά δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικά είναι. Νομίζω είναι απλά μία μικρή βοήθεια.
παιδιά μπορείτε να μου πείτε κάποιο τρικ για να μην τρώω τόσο πολύ?
τρώω συνέχεια και βάζω κιλά κι εγώ σε μια μέρα αλλά όλως περιέργως εδώ και 2 χρόνια είμαι στα ίδια κιλά ένα πάνω ένα κάτω..
δεν ξέρω πώς τα καταφέρω ενώ τρώω πάρα πολύ μπορεί να πάρω 3 κιλά σε μια βδομάδα αλλά μετά δεν τρώω τόσο πολύ και τα χάνω μετά αρχίζω ξανατρώω τα ξαναπαίρνω μετά τα ξαναχάνω κλπ..κουράστηκαααααα!!!
είμαι τώρα 3 χρόνια σε αυτήν την κατάσταση,από τότε δλδ που έγινα καλά μετά το ψυχωτικό επεισόδιο..
έχω κουραστεί από το πολύ φαί..
να ρωτήσω τα διαλυτικά και ο τόνος πώς μπαίνουνε στο φαι?
είμαι απελπισμένη..δεν ξέρω πώς να γεμίσω τη ζωή μου και από τη βαρεμάρα μου κυρίως,επειδή δλδ δεν έχω τι να κάνω και επειδή βαριέμαι το ρίχνω στο φαι..
αντί να γεμίσω την ώρα μου με δραστηριότητες γεμίζω το στομάχι μου!!
πώς θα ξεφύγω από αυτόν τον κύκλο που έχω παγιδευτεί?
εν τω μεταξύ όταν είμαι μόνη μου στο σπίτι είναι χειρότερα..εκεί τρελαίνομαι απ'την ησυχία και τρώω για να σπάσω την ησυχία και τη βαρεμάρα..
και πολλές φορές περιμένω να φύγουν όλοι από το σπίτι για να φάω..
έχω ξεφύγει!!
τι να κάνω εν τέλει??
Γιατί δεν ξεκινάς μια διατροφή με έναν διατροφολόγο? Θα σε βοηθήσει να μ'αθεις πως να τρέφεσαι σωστά. Πολλοί κάνουν πολλά τραγικά λάθη όπως να τρώνε μια φορά την ημέρα...άλλοι να τρώνε 1 μικρό τυροπιτάκι κάθε μια ώρα ..άλλοι να τρώνε πριν κοιμηθούν...και στο τέλος απορούν γτ μένουν στα ίδια ή γτ παχαίνουν. Επίσης, favvel δεν γίνεται να μην έχεις κάποιο ενδιαφέρον στη ζωή σου...σκέψου! υπάρχουν τόσα πολλά γύρω μας από δραστηριότητες που σίγουρα κάτι από αυτα θα σου αρέσει...Πρέπει να δραστηριοποιηθείς..πρέπει να ενεργοποιήσεις με κάποιον τρόπο τον εαυτό σου...βρες τον! Όσο θα τεμπελιάζεις θα περνάνε τα χρόνια και θα αναρωτέσαι συνεχώς για τα ίδια πράγματα. Μόνο εσύ ξέρεις τον τρόπο..κανείς άλλος! Βρες κάτι που να σε ευχαριστεί..αν δεν ξέρεις τι είναι απλά προσπάθησε να δοκιμάσεις διάφορα και θα βρεις αυτο που ελκύει.
σ'ευχαριστώ Christina!όντως περνάν τα χρόνια και είμαι στα ίδια και στα ίδια..και περνάνε γρήγορα τα άτιμα..
έχω δοκιμάσει δυο τρία πράγματα αλλά δεν έμεινα σε κανένα από αυτά..
δεν ξέρω τι θα μου άρεσε..συνήθως ενθουσιάζομαι με μία ιδέα στην αρχή και όταν είναι να καταπιαστώ με αυτό λαγγάω..
έχω στο μυαλό μου από του χρόνου να ξεκινήσω κάτι σαν θεατρικό εργαστήρι που ίσως με βοηθούσε να κοινωνικοποιηθώ και λίγο..
απλά το πρόβλημα είναι ότι μέσα μου δεν περιμένω να ζήσω τίποτα παραπάνω από όσα έχω ζήσει μέχρι τώρα..
έχω ζήσει διάφορες έντονες καταστάσεις στο παρελθόν και είναι σαν να μην έχω το λόγο πια και το κίνητρο να ξαναζήσω κάτι ενδιαφέρον..
κι έτσι έχω βολευτεί με τα λίγα,με τα ελάχιστα,τα απολύτως απαραίτητα..
πραγματικά δεν ξέρω τι θα μου έδινε χαρά,δεν ξέρω πού να την ψάξω..
στους ανθρώπους?στα βιβλία και στη γνώση?σε δραστηριότητες και χόμπι?στα ζώα?
τα αντιμετωπίζω όλα με κρύα καρδιά και με άδειο μυαλό..ίσως φταίει που έχω περάσει τόσα και που παίρνω ακόμα φάρμακα,μπορεί κι αυτά να σε κάνουν απαθή..μας το'χε πει κι ένας καθηγητής στη σχολή που πάω ότι σε κάνουν απαθή..
Όσο για τη διατροφή είχα ξεκινήσει παλιά διατροφή αρκετές φορές,μόνο μία φορά κατάφερα να την τηρήσω..συνήθως τη χάλαγα..μου είναι πολύ δύσκολο να πειθαρχήσω σε ένα συγκεκριμένο μενού..αισθάνομαι ότι με περιορίζει..
Θα προσπαθήσω για άλλη μια φορά να κάνω μόνη μου διατροφή τώρα το καλοκαίρι,απλά δλδ να μειώσω τις ποσότητες και να κάνω και λίγη άσκηση..
κανε καμια δραστηριοτητα, ενταξου σε καμια ομαδα πχ ποδηλασια το freeday (αν εισαι απο Αθηνα) για παραδειγμα αριθμει πανω απο 1000 ατομα σε καθε βολτα και θα αθληθεις και θα ανοιξεις τον κοινωνικο σου κυκλο. Επισης υπαρχουν διαφορες εκδρομικες ομαδες οπως η combo που κανει εκδρομες σε ολη την ελλαδα.
Καταλαβαίνω πως νιώθεις...νομίζω οτι οι περισσότεροι έχουμε περάσει από μια τετοια ψυχολογική κατάσταση. Ξεπερνιέται όμως αρκεί να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου και μην καθήσεις με σταυρωμένα τα χέρια. Σιγά-σιγά και όλα θα φτιάξουν με λίγη υπομονη αν έχεις. Είναι πολύ θετικό το οτι έχεις μελλοντικές σκέψεις για πράγματα που θα ήθελες να κάνεις..Το κίνητρο για την ζωή θα σου έρθει σιγα σιγά..μην βιάζεσαι και μην απογοητεύεσαι. Ο εαυτό σου θέλει χρόνο..περνάς μια φάση. Μην το βάζεις κάτω και αγωνίσου. Υπάρχει χαρά γύρω μας σε όλα όσα έγραψες...στους ανθρώπους, στα βιβλία,στις γνώσεις,στα ζώα...στα χόμπυ...παντού! αρκεί να βρεις τον εαυτό σου μέσα σε αυτά...Κάνε βήμα βήμα τη φορά...
Όσο για την διατροφή..γνωρίζεις τίποτα γι αυτή? Αν δεν γνωρίζεις μην κάνεις το λάθος να ξεκινήσεις κάτι δικό σου γτ τα αποτελέσματα μπορεί να σε απογοητεύσουν και να σου ρίξουν την ψυχολογία ακόμα περισσότερο... Μπορώ να σου δώσω μερικές συμβουλές αν θες γτ γνωρίζω πράγματα σχετικά με την διατροφή και την γυμναστικη... Επίσης για την γυμναστική επειδή είναι δύσκολο για πολλούς να ασχοληθούν πρέπει να βρεις κάτι που σου αρέσει...εγώ θα σου πρότεινα ομαδικο αερόβιο και για να χάσεις αυτά που θες αλλά και για να βρίσκεσαι σε κόσμο το οποίο βοηθά...Όλα θα πάνε καλά! Λίγη πίστη στον εαυτό σου να έχεις!
αχχ ομαδικό αερόβιο είχα ξεκινήσει φέτος (πιλάτες έκανα)..πήγα λίγο στην αρχή και μετά ενώ είχα πληρώσει για ένα εξάμηνο σταμάτησα γύρω στα χριστούγεννα και δεν ξαναπήγα..
δεν είναι ότι δε μου άρεσε είναι ότι δεν είχα καθόλου σταθερή διατροφή,έτρωγα συνέχεια,οπότε συνήθως ήμουνα φαγωμένη και δεν μπορούσα να πάω..
έπειτα τις μέρες που δεν έτρωγα πολύ,ήμουν απογοητευμένη για την κατάστασή μου,σκεφτόμουν ότι με έχει κουράσει η όλη κατάσταση και τα παράταγα..έλεγα και τι νόημα έχει να πάω μια φορά αφού μεθαύριο θα ξαναπέσω στο φαί..
Οπότε το άφησα και καλύτερα γιατί δεν ήμουν έτοιμη να το ξεκινήσω..πρέπει πρώτα να σταθεροποιήσω τη διατροφή μου και μετά να ξαναπάω αν είναι..
Σχετικά με τη διατροφή δεν γνωρίζω πολλά πράγματα αν και υπάρχουν άπειρα να διαβάσω στο ίντερνετ..
Τώρα βρίσκομαι σε φάση που προσπαθώ να κόψω το κρέας..Τρώω τα πάντα εκτός από κρέας δλδ..
Μέχρι στιγμής δεν αισθάνομαι ότι μου λείπει κάτι..Αλλά και πάλι δεν κάνω σωστή διατροφή..
Σ'ευχαριστώ πολύ που θέλεις να με βοηθήσεις!αν μου δινες κάποια συμβουλή γενική σχετικά με τη διατροφή ή τη γυμναστική θα με βοηθούσε πιστεύω!
πχ να σε ρωτήσω μιας και είναι ευκαρία..για να χάσω κιλά,πρέπει να τρώω υγιεινά και σύμφωνα με αυτά που μας λένε οι διαιτολόγοι?δλδ σαλάτες και κοτόπουλα και ψάρια?
ή μπορώ πχ να αδυνατίσω και με αυτά που τρώω τώρα όποτε θέλω απλά να μειώσω τις ποσότητες?
εγώ βλέπω ότι αδυνατίζω και με αυτά που τρώω τώρα δλδ χάνω έως 3 κιλά αλλά μετά αρχίζω να τρώω πάλι οπότε τα ξαναπαίρνω!
αν συνέχιζα να τρώω λίγο από όλα θα τα έχανα πιστεύεις?και με λίγη άσκηση τώρα το καλοκαίρι?
Αυτό σκέφτομαι να κάνω αλλά φοβάμαι μην απογοητευτώ όπως λες αν δω ότι δεν χάνω..
Να αποφεύγεις το ιντερνετ...υπάρχει παραπληροφόριση. Το pilates δεν είναι αερόβιο. Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και δεν θα πρέπει να ακούς η να παίρνεις διατροφές από άλλους παρά μόνο απο κάποιον διατροφολόγο που σε έχει δει. Μπορώ να σε συμβουλεύσω εννοείται. Για το πως να τρέφεσαι σωστά. Το κρέας είναι λάθος να το κόψεις γτ αυτό μας δίνει δύναμη και μας κρατάει ωστέ να μην πεινάμε...το χρειαζόμαστε. Απλά να αποφεύγεις το κόκκινο και να τρως λευκά κατα κύριο λόγο...Αρχικά πες μου τι τρως και κάθε πότε....
Εγώ επειδή βρίσκομαι στην ίδια κατάσταση με σένα, και στη ζωή γενικότερα αλλά και με τα κιλά έχω θέμα, θα έλεγα να προσαρμόσεις τη δίαιτα στις δικές σου ανάγκες, φυσικά και θα χάσεις άμα τρως λίγο από όλα, εγώ αυτό κάνω όταν κάνω δίαιτα, και άλλοι άνθρωποι. Το να τρώμε υγιεινά είναι μεν στόχος, αλλά αν δεν μπορείς καλύτερα μην πιέζεσαι!
ναι κι εγώ αυτό λέω pillow να μην πιέζομαι να τρώω ό,τι θέλω από λίγο γιατί άμα πιεστώ μετά θα μου βγει σε υπερφαγία μετά..
Christina αυτό με το κρέας δεν ξέρω ακόμα τι είναι σωστό..μέχρι στιγμής είμαι καλά χωρίς αυτό και τα άλλα που τρώω με κρατάνε..
Γενικά εγώ έτρωγα πάρα πολύ ψωμί και φρυγανιές..τώρα μου τα'χουν κρύψει τις τελευταίες μέρες οπότε δεν τρώω..αλλά ευτυχώς δεν μου λείπουνε κιόλας..τα έτρωγα επειδή τα έβρισκα μπροστά μου..
Γενικά τρώω ό,τι βρίσκω έτοιμο..δεν κάθομαι να ετοιμάσω το φαγητό εκτός κι αν είναι να μαγειρέψω για όλους..
Το πρωί πίνω καφέ στιγμιαίο με γάλα νουνου και μπισκότα digestive (3-4),μετά τρώω ένα μήλο συνήθως,μετά μια μπανάνα μερικές μέρες,μετά πχ σήμερα έφαγα αμύγδαλα με γιαούρτι πρόβειο με μέλι και σταφίδες(δεν είχα ξαναφάει σταφίδες απλά τις βρήκα μπροστά μου),και τώρα έφαγα πατάτες στο φούρνο ντομάτα,αγγούρι,πιπεριά και θα φάω τώρα και δυο αυγά βραστά..
το βράδυ θα φάω από ένα γλυκό αααα και το πρωί σήμερα έφαγα ένα γλυκάκι..
θα φάω γλυκό το βράδυ γιατί έχει γενέθλια η αδερφή μου και ζελέ και δεν ξέρω τι άλλο!!
Τι ώρες τα τρώς όλα αυτά? Κάθε πότε? Κάθε πόσες ώρες?Αυτά που τρως δεν είναι τόσο σωστά...
πχ τον καφέ σήμερα τον ήπια στις 6μιση με τα μπισκότα,μετά στις 8 έφαγα το μήλο,μετά στις 11 έφαγα το γιαούρτι με τα άλλα και τέλος από τις 3μμ με διαστήματα μέχρι τις 4μμ έτρωγα τις πατάτες,την αγγουροντομάτα και τα αυγά..
και τώρα πίνω πάλι καφέ με νουνου..καφέ πίνω 2 φορές τη μέρα γιατί μ'αρέσει..
θα φάω τώρα και λίγη κουβερτούρα που περίσσεψε από το γλυκό που φτιάξαμε..
γενικά σήμερα ήταν μια καλή διατροφική μέρα για μένα..βέβαια εσύ λες πως δεν είναι σωστά αυτά που τρώω αλλά συγκριτικά με τις άλλες μέρες σήμερα τα πάω καλύτερα!
εσύ πώς έχεις στο μυαλό σου δλδ ότι πρέπει να τρώμε?
αυτά που λέει ο διαιτολόγος είναι πολύ περιοριστικά..έτσι αισθάνομαι..ότι πρέπει να κάνω τους τάδε συνδυασμούς τροφίμων,να τρώω ανά 3 ώρες και συγκεκριμένη ποσότητα..
favvel , τρως , τρως !! μην ακους τους διαιτολογους , θα σε μπερδεψουν . Τρωγε λιγο απ ολα , μην αποκλειεις ομαδες τροφων απο την διατροφη σου . Δωσε περισσοτερο βαρος στις πρωτεινες ( ψαρι , κοτοπουλο χωρις πετσα , αυγα , γιαουρτια 2% , και κρεας αμα θελεις ) . Περιορισε τους υδατανθρακες ( ψωμι , ρυζι , μακαρονια , πατατες ) , το νουνου φροντισε να ειναι 1.5% λιπαρα , κομμενα τα τηγανητα , κομμενα τα γλυκα ( κουβερτουρα τρωγε ) , τρωγε πολλα χοτραρικα , σαλατες , καλο το μηλο , φακες , και δεν υπαρχει λογος να τρως καθε 3 ωρες , ειναι υπερβολη , απλως μην υπερβαινεις τα 4-5 γευματα/ ημερα , 4 ειναι καλα . Πινε 2 λιτρα νερο την ημερα , αδυνατιζει , οχι αναψυκτικα , οχι ζαχαρες , παρε stevia , πουλανε σε σ.μαρκετ . Αλλη απορια ? Αγγελος .
χεχεε Άγγελε σ'ευχαριστώ για τις κατατοπιστικές σου συμβουλές!!
κι εγώ πιστεύω οι διαιτολόγοι θα με μπερδέψουν παραπάνω..
γενικά έχω πολλές απορίες για το τι πρέπει να τρώμε..
αλλά γενικά έχω καταλήξει πως το μεγαλύτερο ποσοστό της τροφής μας είναι ψυχολογική ανάγκη και πολύ λίγη τροφή χρειαζόμαστε πραγματικά ως σωματική ανάγκη καθαρά..
κι εγώ τρώω από ψυχολογική πείνα..αν καταφέρω να δαμάσω την ψυχολογική μου πείνα πιστεύω θα γίνω πιο υγιής και σωματικά και ψυχικά..
Aμα θες , εχω κι αλλες ( συμβουλες ) . Καταλαβαινω οτι τρως για ψυχολογικους λογους , οι περισσοτεροι γι αυτο τρωνε . Βεβαια αμα εισαι ασχετη απο διατροφη , δυσκολευει το πραμα . Παντως , αμα τρως σωστα , μπορεις να φας και λιγο παραπανω . Αμα θες ψωμι , παρε ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ , κραταει τα επιπεδα της ινσουλινης χαμηλα = δεν παχαινει . Πινε το νερο πριν τα γευματα , ωστε να μπουχτιζεις . Τρωγε ντοματες , αυγα βραστα , και τα δυο μπουχτιζουν , και δεν παχαινουν . Η σαλατουλα παντως απαραιτητη ( η χορτα , η λαχανο ) . Σου ειπα να τρως παραπανω πρωτεινες , γιατι αλλιως ο οργανισμος , θα αρχισει να καιει μυς , αντι για λιπος .
το να βαλεισ κιλα σε μια μερα ειναι ευκολο βαλε αμα μπορεισ μια μερα σε κατι κιλα
elis τι λες πάλι?να βάλω κιλά σε κάτι..βάζω κιλά στο σώμα μου!αυτό λέω..
Άγγελε..πρώτα καίει τους υδατάνθρακες?μετά το λίπος και μετά τις πρωτεϊνες?κάτι τέτοιο έχω καταλάβει..αν είναι έτσι έχω αρκετό λίπος για να κάψει πρώτα πριν κάψει τις πρωτεϊνες..
favvel , αυτο προσπαθω να σου δωσω να καταλαβεις . Τρωγωντας παραπανω πρωτεινες , ' ταιζεις ' τους μυς σου , συν οτι οι πρωτεινες δινουν ενα αισθημα πληροτητας ( χορτασμου ) , και ο οργανισμος αναγκαστικα θα στραφει στην καταναλωση του σωματικου σου λιπους . Αλλιως , η φυσικη ταση του οργανισμου , ειναι πρωτα να καταναλωσει μυς , και τελευταιο το λιπος . Τρωγωντας πρωτεινες εξτρα , το αποφευγεις αυτο . Οι υδατανθρακες το μονο που δινουν ειναι ενεργεια , ενω οι πρωτεινες , μυς . Αυτα τα ξερω , διοτι γυμναζομαι με βαρη καμμια 25αρια χρονια , και εχω διαβασει/μαθει παρα πολλα πραματα για την διατροφη , και μαθαινω ακομα .
Στο διευκρινιζω αυτο , γιατι γραφεις οτι ο οργανισμος καταναλωνει υδατανθρακες , δεν παει ετσι . Και συνεχιζεις γραφοντας οτι ο οργανισμος μετα καει λιπος και μετα πρωτεινες . Δεν καιει ο οργανισμος πρωτεινες , καιει μυς , οι οποιοι φτιαχνονται απο τις πρωτεινες . Το λιπος δημιουργειται απο τις εξτρα θερμιδες που καταναλωνεις + λαθος διατροφη + ελλειψη ασκησης , πχ ελλειψη περπατηματος .
Σε αντιθεση με οτι πιστευεται , η ασκηση ειναι μονο 20% υπευθυνη για την απωλεια κιλων , και το 80% ειναι σωστη διατροφη .
Πρέπει να τρως ανα 3-4 ώρες ασυζητητη για να μην πεινάς! Και ΟΧΙ ανα 1 με 2 ώρες γτ παχαίνει. Οι διαιοτολόγοι ειναι μια καλή λύση για ανθρώπους σαν εσένα...θα σε βοηθήσει πολύ. Δεν ξέρω γτ τους έχεις τόσο άσχημα στο μυαλό σου. Ο διαιτολόγος θα σου βάλει τροφές τις οποίες μπορείς να τρως ευχάριστα, να μην πεινάς και να τρως σωστα..δεν σε περιορίζει παρα μόνο τα τηγανιτά και τα γλυκά οπού αυτό εννοείται. Θα σου φτιάξει μια διατροφή στα μέτρα σου ανάλογα τα κιλά που είσαι..τους στόχους σου..τις διατροφικές σου συνήθειες..ιατρικό ιστορικό κλπ.
Στο επόμενο μνμ θα σου γράψω περίπου πως πρέπει να τρώμε αλλά ξεκαθαρίζω οτι είναι ενδεικτικό γτ δεν ξέρω λεπτομέρειες για σένα και το βάρος σου.
Πρωινο:
1 τοστ με 1 ποτήρι γάλα ή δημητριακά με 1 ποτήρι γάλα
Δεκατιανό:
1 φρούτο
Μεσημεριανό:
1 μερίδα κοτόπουλο (οποιοδήποτε μέρος του και μαγειρεμένο χωρίς την πέτσα)/1 μερίδα ψάρι/1 μερίδα μπιφτέκια + 1 πιάτο σαλάτα + 1 φρυγανιά και τυρί φέτα (όσο 1 σπιρτόκουτο/30gr)
λαδερα(οτι σου αρέσει) 2 φορές την εβδομάδα σε διαφορετικές μέρες +μισό πιάτο σαλάτα + μιαμιση φέτα ψωμί + τυρί φέτα (30γρ.)
Μια φορά την εβδομάδα κόκκινο κρέας
Στην σαλάτα 3 κουταλιές λάδι
Στα μπιφτέκια καθόλου λάδι αλλά μπορείς να το συνοδεύσεις με λεμόνι ή όση μουστάρδα θέλεις.
Δεκατιανό:
1 φρούτο
Βραδυνo:
1 τοστ με γάλα ή δημητριακά (8-10 κουταλιές) ή γιαούρτι 2% με 2 κουταλιές δημητριακά και 1 κουταλάκι μέλι ή την μισή ποσότητα του μεσημεριανού σου εκτός απο τις ημέρες που θα φας λαδερα.
Απορίες?
Πολυ καλες ιδεες Χριστινα και χορταστικο το βλεπω, μπραβο σου!
Kerasaki είναι τόσο απλά τα πράγματα και δεν χρειάζεται να πεινάς για να χάσεις κιλά η απλά να διατηρηθείς σε αυτά που είσαι με μια καλή διατροφή... καλό για την υγεία μας είναι! Απλά πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πως τι και πότε να τρώνε και έτσι χάνουν την μπάλα..
Δεν ξέρω τι με έχει πιάσει. Έχω παρατήσει την δίαιτα και το έχω ρίξει στο πολύ φαΐ ....θέλω να ξαναρχίσω δίαιτα και δεν μπορώ . Σκέφτομαι να κάνω tast and diet αλλά είναι πολλά τα χρήματα. Πρέπει οπωσδήποτε να χάσω αυτά τα 20 κιλά για να βλέπομαι γιατί τώρα δεν βλέπομαι. Τι να κάνω;
Μάλλον δεν σε βοήθησα ή αρνήσε να μπείς στη διαδικασία γτ μάλλον δεν είσαι έτοιμη. Μπορεί να κάνω λάθος αλλά μάλλον τα θέλεις όλα έτοιμα χωρίς να κοπιάσεις ιδιαίτερα...όμως εκεί είναι η ουσία. Οτι και να κάνουμε στη ζωή μας αξία έχει να κοπιάσουμε και λίγο και μετά θα είμαστε περήφανοι με τον εαυτό μας οτι τα καταφέραμε...Όταν λοιπόν θα είσαι έτοιμη να δεχτείς τότε ξεκίνα το οτιδήποτε. Τώρα οτι και να κάνεις θα τα κάνεις μισα ή με μισή καρδιά.. Αυτα λοιπόν καταλαβαίνω από το τελευταίο σου μνμ... Συγνώμη αν κάνω λάθος! Σου εύχομαι να βρεις βοήθεια όταν πραγματικά θα μπορείς να την δεχτείς... Τώρα είσαι τόσο εγκλωβισμένη που δεν είσαι ανοιχτή...
Σου εύχομαι τα καλύτερα!
Κάνεις λάθος! Αν θες βρίσκεις χρόνο να μαγειρέψεις...όπως εγώ. Έχω φουλ πρόγραμμα κι όμως θα βρώ τρόπο να κάνω την διατροφή μου σωστα. Δλδ δεν μπορείς να μαγειρέψεις 2 μπιφτέκια ή 1 ψάρι??? πόσο δύσκολο είναικαι πόσο χρόνο θα σου φάει??? Γιατί βάζεται εμπόδια στον εαυτό σας που δεν υπάρχουν?Μόνο το μυαλό μας μπορεί να μας εμποδισει και όχι ο χρόνος...
συμφωνω, αν εισαι ομως κουρασμενος πως θα βρεις την διαθεση να μαγειρεψεις? ημουν 67 κιλα και εχω ανεβει στα 75 επειδη δεν εχω χρονο-διαθεση (λογω κουρασης) να μαγειρεψω
Εγώ διάθεση έχω και μόνο που κάνω κάτι καλό για μένα. Τον χρόνο τον βρίσκεις. Δεν είναι δύσκολο να φτιάξει κοτόπουλο, ψάρι ή μπιφτέκια. Ή τα φτιάχνεις από το βράδυ ή μια ώρα που θα καθήσεις και το βάζεις στο φούρνο να γίνει...δεν χρειάζεται να είσαι από πάνω του...Αν δεν έχεις διάθεση τότε δεν έχεις χρόνο. Αν έχεις διάθεση χρόνος υπάρχει. Άρα πρώτα από όλα βρειτε την διάθεση και το κίνητρο...
βασικα δεν εχω διαθεση να καθαρισω αυτα που λερωσα για να μαγειρεψω. Στα 67 κιλα μου ημουν πολυ γυμνασμενος με προσεγμενη τερμα την διατροφη μου, ετρωγα μαγειρεμενα φαγητα στον ατμο, τωρα λογω αυξημενων υποχρεωσεων βλεπω τον ατμομαγειρα να καθεται :P
ντολφιν ναι εργαζομαι, μηχανικος δικτυων υπολογιστων ειμαι
deus δεν χρειάζεται να κάνεις οτι έκανες κάποτε και δεν χρειάζεται να κάνουμε υπερβολές...υγιεινή διατροφη ναι αλλά με όρια. Το καθάρισμα κάντο άλλη στιγμή..χαλάρωσε και κάνε το κάποια στιγμή...είναι απλά αυτά τα φαγητά,δεν έχουν μεγάλη διαδικασία και ούτε λερώνεις πολύ όσο άλλα...Σου εύχομαι να βρεις την διάθεση να μαγειρεύεις ξανα!
deus αν τρως έξω προτιμησε να τρως όσο πιο υγιεινα γίνεται...μια σαλάτα με καλαμάκια κοτόπουλο...ή πιτα σουβλάκι με αλάδωτη πιτα,κοτόπουλο και χωρίς σως ή πατάτες..υπάρχουν τρόποι!
Bρε παιδια , δεν χρειαζονται ειδικες γνωσεις , μην το κανουμε επιστημη . Ο πατερας μου , 90 χρ. , ασχετος απο διατροφες και λοιπα , απλως μειωσε τις ποσοτητες φαγητου , και σενα χρονο εχασε 10 κιλα , τρωγωντας και ζαχαρες , και τηγανητα , αλλα λιγο . Αλλα παραμενει δραστηριος , δεν καθεται ολημερις .
Ένας δραστήριος άνθρωπος δεν έχει πρόβλημα να τρώει τα πάντα. Μιλάμε για υγιεινη διατροφή όμως και για ανθρώπους που έχουν πρόβλημα να μειώσουν το φαγητό και που δεν είναι δραστήριοι. Εδω χρειάζεται η επιστήμη ή τα κόλπα διατροφής ωστε να μην πεινας και να χάσεις κιλά ή έστω για καλή υγεία. Μπορεί ο καθένας να τρώει τα πάντα με μέτρο. Το μέτρο και η πειθαρχία σε κάποιους ανθρώπους δεν υπάρχουν και χρειάζονται βοήθεια. Υπάρχει και η επιλογή να τρως υγιεινά τις 6 μέρες και την 7η να φας οτι θες..τηγανιτα, γλυκά κλπ