Καλώστον .
Κράτησέ μας ενήμερους πάντως αν θέλεις.
Printable View
Καλώστον .
Κράτησέ μας ενήμερους πάντως αν θέλεις.
Παιδια και εγω περιμενω πρεπει απο οτι εχω καταλαβει να περασουν 2-3 εβδομαδες
τουλαχιστον για να δεις κατι. Παντως νομιζω οτι ειμαι λιγο πιο ηρεμη αλλα μπορει να ειναι και η ιδεα μου.. Εσεις πως αισθανεστε?
Καλησπερα.Εγω παντως δεν ειδα καμια διαφορα εως τωρα.
Εχουν περασει μολις επτα μερες που τα παιρνω,οποτε ας αφησουμε το χρονο να δειξει..
Πολυβιταμινεσ περνετε? επειδη εγω και λογο τηχ χορτοφαγιασ μου αλλα και λογο γενικησ αδυναμιασ παιρνω και μια αναβραζουσα καθε πρωι ... για ενεργεια και αντοχη..δοκιμασμενα λειτουργει σε εμασ που ημαστε ολιγον τι υποτονικοι...
Ναι,παιρνω και γω πολυβιταμινες,αλλα δε βλεπω διαφορα..Ποιες παιρνεις?
καλησπερα σε ολους. Χτες το βραδι ειχα μια δυνατη κριση που με τρομαξε πολυ. δεν μπορουσα να ηρεμησω καθολου και κοιμηθηκα στις 6 το πρωι. ειχα και δουλεια το πρωι μετα. τελοςπαντων ελπιζω ολα αυτα να υποχωρησουν καποτε. Προς το παρον νιωθω οτι κανουν συνεχεια κυκλους.
Quote:
Originally posted by margo44
καλησπερα σε ολους. Χτες το βραδι ειχα μια δυνατη κριση που με τρομαξε πολυ. δεν μπορουσα να ηρεμησω καθολου και κοιμηθηκα στις 6 το πρωι. ειχα και δουλεια το πρωι μετα. τελοςπαντων ελπιζω ολα αυτα να υποχωρησουν καποτε. Προς το παρον νιωθω οτι κανουν συνεχεια κυκλους.
Φιλτατε margo44,μαλλον εννοεις πως ειχες μια δυνατη κριση πανικου και οχι κατι αλλο που αφορα τα συμπληρωματα και το θεμα του topic,σωστα? Προσεξε πως τοποθετησαι, γιατι καποιοι θα παρεξηγησουν το μηνυμα σου και θα νομισουν οτι επαθες κατι απο τις ψαροκαψουλες!Quote:
Για διαταραχες πανικου θα κανει λετε?
Anyway,σου ευχομαι περαστικα..
Oxi den miloysa gia ta simbliromata apla imoyn xalia. Den fantastika oti tha to sindesete etsi. Sorry gia ta greeklish eimai se xeno ipologisti. Isos na perimeno polla apo tis kapsoyles alla den mporo para na elpizo!!!
Pε παιδια κανενα νεο εχετε????? Tι γινεται? Eμενα τουλαχιστον σταματησε να με πειραζει στο στομαχι. Kακο δεν κανει παντως!!!
Χαιρετώ και πάλι. Ήρθαν τα χάπια (PuraEPA από mind1st), χτες πήρα 2 δοκιμαστικά το πρωί μετά το πρωινό, ένιωσα το στομάχι μου κάπως περίεργα για τις επόμενες 2-3 ώρες. Σήμερα πήρα 2 το πρωί και 2 τώρα το απόγευμα, το στομάχι μου δε με ενόχλησε ιδιαίτερα, και αισθάνομαι μια ευεξία (ελπίζω να μην είναι placebo!).
Έχω μια ερώτηση: στη συσκευασία γράφει για ενήλικες 2-4 κάψουλες τη μέρα και οι κάψουλες είναι 500mg η μία. Η περιεκτικότητα κάθε κάψουλας σε EPA είναι 300mg. Κάποιος φίλος παραπάνω γράφει πως θα πρέπει να προσεγγιστούν τα 2gr την ημέρα. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να παίρνω περίπου 6-7 κάψουλες ημερησίως. Τελικά ποιό είναι το σωστό;
Να ρωτησεις καποιον ειδικο αυτοπροσωπος ή να εμπιστευτεις την συσκευασια...αλλοιμονο αν ακουσεις την γνωμη του οποιουδηποτε σχετικα με τη δοσολογια...δεν παιζουμε με την υγεια μας.
εγω παιρνω 2 μετα το φαγητο...
Καλησπερα σε ολους. Εχει δει κανενας καμια διαφορα?
εγω οχι ρε γαμωτο τα ιδια ...
εγω ενδιαφερομαι περισσοτερο για την βοηθεια στην μνημη κ στην συγκεντρωση.....αν παρω μουρουνολαδο σε καψουλα θα βοηθησει??γνωριζει καποιος ??
Το κύριο (μοναδικό κατά άλλους) \"καύσιμο\" του εγκεφάλου είναι η γλυκόζη και όχι τα λίπη και οι πρωτείνες.
(Γιαυτό πριν από οποιοδήποτε τεστ που έχουμε να δώσουμε και απαιτεί σκέψη και συγκέντρωση καλό είναι να έχουμε ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες πχ ψωμάκι με μελάκι χωρίς να δυσκολεύουμε την πέψη και την καρδιά με λίπη και πρωτείνες)
Επίσης βασικό θέμα είναι η διατήρηση σταθερής ποσότητας γλυκόζης στο αίμα κατά την διαρκεια της ημέρας.
Τέλος θα σου συνιστούσα ανεπιφύλακτα για βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης την \"άσκηση\" του εγκεφάλου δηλαδή sudoku, παιχνίδια γνώσης, σταυρόλεξα κλπ
παντοσ πενουλα μου..Quote:
Originally posted by pennoula_v
εγω ενδιαφερομαι περισσοτερο για την βοηθεια στην μνημη κ στην συγκεντρωση.....αν παρω μουρουνολαδο σε καψουλα θα βοηθησει??γνωριζει καποιος ??
απο τοτε που περνω ω-3 σαλμον οιλ..ειναι σαν το μουρουνολαδο αλλα πιο εξελιγμενο...η μνημη μου και η δυνατοτητα συγκεντρωσησ μου οπωσ λεω και παραπανω..βελτιωθηκε αισθητα...λογικο..ειναι σαν να του δινουμε περισσοτερο καυσιμο...για να λειτουργισει καλητερα...
τα SALMON OIL Ω-3 εχουν καπου 6 ευρω...και παιρνεισ 2 καθε μερα...
...βεβαια με αυτο το καινουριο που δοκιμασα το epa plus1000..καμια σχεση...πολυ καλητερα..αλλα ειναι δυστιχωσ και πανακριβο...οπωσ βλεπεισ...
ματια μου!Quote:
Originally posted by justme
Το κύριο (μοναδικό κατά άλλους) \"καύσιμο\" του εγκεφάλου είναι η γλυκόζη και όχι τα λίπη και οι πρωτείνες.
(Γιαυτό πριν από οποιοδήποτε τεστ που έχουμε να δώσουμε και απαιτεί σκέψη και συγκέντρωση καλό είναι να έχουμε ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες πχ ψωμάκι με μελάκι χωρίς να δυσκολεύουμε την πέψη και την καρδιά με λίπη και πρωτείνες)
Επίσης βασικό θέμα είναι η διατήρηση σταθερής ποσότητας γλυκόζης στο αίμα κατά την διαρκεια της ημέρας.
Τέλος θα σου συνιστούσα ανεπιφύλακτα για βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης την \"άσκηση\" του εγκεφάλου δηλαδή sudoku, παιχνίδια γνώσης, σταυρόλεξα κλπ
τα ω-ε ειναι καλα λυπη..τα οποια αφωμοιωνονται σωστα απο τον οργανισμο ωσ στοιχειο που δυναμωνει το κεντρικο νευρικο συστημα αρα και τισ εκγεφαλικεσ λειτουργειεσ...
αλλα δεν λεω..κι εγω για πρωινο πρωω μουσλι με διαφορα σπορακια..μελι και ταχινι...αυτα τα λιγο παχυντικα..λολ...:P
μετα για την διαρκεια τησ μισησ μερασ δεν πειναω κι ολασ..χεχεχεχ...
καλο κανει βεβαια και η ελλατωση του κρεατοσ.
η αληθεια ειναι οτι οταν επαιρνα μουρουνελαιο πχ παννελληνιες και πρωτες εξεταστικες νομιζω πως γενικα ανταπεξερχομουν καλυτερα...δεν ηξερα οτι εχει εξελιχθει σε salmon oil ω-3....σκεφτομουν εδω και καιρο να παρω γιατι γενικα νιωθω μια αδυναμια(εχω κανει τις απαραιτητες εξετασεις) και καθως διαβαζα βρηκα αυτο το thread...νομιζω οτι θα δοκιμασω salmon oil ω-3...(φανταζομαι να ειναι σε καψουλες,γιατι οταν ηταν αρρωστο το σκυλακι μου του εδωσε ο γιατρος τετοιο κ βρωμαγε.........)και να ρωτησω κ κατι αλλο θα ζητησω τι ακριβως απο το φαρμακειο κ ποιας εταιριας ειναι καλεες???(δεν θυμαμαι κ εγω οταν επαιρνα ποιας εταιριας ηταν)αυτο αν επιτρεπεται να το πειτε...αλλιως στειλτε μοθ u2u να ξερω...σας ευχαριστω πολυυ
Αφού διάβασα το http://www.mednutrition.gr/nutrition/index.php?Itemid=56&id=558&option=com_cont ent&task=view
αλλά και το http://www.ediet.gr/html/141.html
το συμπέρασμα που ψιλοβγάζω είναι ότι τα ω3 (αλλά και άλλα στοιχεία) είναι πιο \"μακροπρόθεσμης\" δράσης καθώς αποτελούν συστατικά των κυττάρων (και μη έχοντας ικανές ποσότητες στην διατροφή δεν αναπτύσσονται όσα εγκεφαλικά κύτταρα θα μπορούσαν) ενώ η γλυκόζη πιο άμεσης δράσης καθώς αποτελεί την ενέργεια των ήδη υπαρχόντων κυττάρων.
http://www.amhealth.biz/
-Για παιδιά από 6 ετών και άνω βοηθούν στην αύξηση της ικανότητας συγκέντρωσης, στην μάθηση, στην μνήμη και στην συναισθηματική ισορροπία κάνοντας τα Ω-3 και ειδικά σε αυτή την περίπτωση τα ΕΡΑ, απαραίτητο σύμμαχο του μαθητή τόσο σε καθημερινή βάση όσο και σε περίοδο εξετάσεων. Οι Ιάπωνες που παραδοσιακά καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ψαριού έχουν υψηλό ΙQ.
-Δρουν βοηθητικά σε παιδιά με Δυσλεξία, Δυσπραγία, Υπερκινητικότητα, Επιθετικότητα, Αυτισμό.
-Δρουν βοηθητικά σε περιπτώσεις κατάθλιψης και σχιζοφρένειας.
-Μειώνουν την αρνητική επίδραση του Stress στον οργανισμό.
-Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα
θα τα βρω σε ολα τα φαρμακεια η κατοπιν παραγγελιας?? για το μορεπα απο το site που εδωσε ο/η adzik...και τιμη μηπως γνωριζεις??
πενουλα...τα εχουμε γραψει ολα στισ προιγουμενεσ σελιδεσ..δεσ...
σας ευχαριστω πολυ ολους...ευχομαι να μ βοηθησουν κ μενα..
Καλησπερα.Μολις συμπληρωσα και την τριτη εβδομαδα ληψης EPA (21 μερες δηλ.) και ακομη δεν εχω διαπιστωσει καποια διαφορα.Τρια πραγματα μπορει να συμβαινουν:
α)ή τα EPA γενικα δε βοηθουν την καταθλιψη,
β)ή το συγκεκριμενο προιον της biovita Ε-EPA δεν ειναι καλο,
γ)ή χρειαζομαστε περισσοτερα mg απο 1g/μερα.
Δεν ξερω για σενα φιλε margo44,αλλα εγω 2 καψουλες των 500 τη μερα παιρνω.
Ποσες παιρνεις εσυ?
Κονμαν,
Σχετικά με τα όσα ανάφερε στα αρχικά ποστ ο might straight (δηλαδή σχέση EPA kai DHA, βιταμίνες D kai Α) μπορείς να μας πείς για τα χάπια που παίρνεις???)
Σχετικα με το συμπληρωμα,λεγεται E-EPA και ανηκει στην Biovita (http://www.biovita.fi) και το πηρα απο το φαρμακιο της γειτονιας μου. Περιεχει 500mg EPA χωρις καθολου DHA και εχει 60 καψουλες.Επεισης περιεχει βιταμινη D= 5mcg per capsule και βιταμινη E 3mg per capsule.
Αρα τα 5mcg βιταμινης D που αναφερει στο κουτι,να ειναι 5mg ή κατι αλλο?
Γιατι αν ειναι mg,τοτε παιρνοντας 2 ή περισσοτερα χαπια,τοτε υπερβαινεις την %Σ.Η.Δ. κατα πολυ.Αλλα νομιζω ειναι μικρογραμμαρια,οποτε ειναι μαλλον αμελητεα?
Σε μενα δεν εχει δουλεψει παντως,εκτος κι αν χρειαζομαι αντι για 1γραμ τη μερα, 2γραμ.Εννοειται οτι τα παιρνω σταδιακα και οχι ολα μαζι.Αυτα..
Κονμαν,
Με αυτό το μύνημα δε θέλω να σε προτρέψω προς οποιανδήποτε κατεύθυνση αλλά σκεφτόμουν μήπως, επειδή παίρνεις 1 γραμ, (αντί για 2 που αναφέρεται ως μία δοσολογία που επιδρά θετικά) χρειαστεί περισσότερος χρόνος από 3 εβδομάδες?
Αρνητικές παρενέργειες είχες?
Κάνεις κάποιες ιατρικές εξετάσεις (συκώτι? αιματολογικές?)
Φίλε mindisbright, μήπως τυχαίνει να γνωρίζεις κάτι για το SAMe? (Mood elevator που το πέτυχα στο www.1fast400.com)
Τι αρνητικες παρενεργειες να εχεις απο ενα συμπληρωμα διατροφης?Απολυτως καμια.Quote:
Originally posted by justme
Κονμαν,
Με αυτό το μύνημα δε θέλω να σε προτρέψω προς οποιανδήποτε κατεύθυνση αλλά σκεφτόμουν μήπως, επειδή παίρνεις 1 γραμ, (αντί για 2 που αναφέρεται ως μία δοσολογία που επιδρά θετικά) χρειαστεί περισσότερος χρόνος από 3 εβδομάδες?
Αρνητικές παρενέργειες είχες?
Κάνεις κάποιες ιατρικές εξετάσεις (συκώτι? αιματολογικές?)
Δεν ειχα προσεξει οτι αναφερθηκε να χρησιμοποιουνται 2 γραμ αντι για ενα.Θα αυξησω τη δοσολογια,αν και πιστευω πως το συγκεκριμενο συμπληρωμα επειδη περιλαμβανει αρκετη βιταμινη D,ισως να μην ειναι το καταλληλο για τοσο μεγαλη δοσολογια.
Οποτε μαλλον θα βρω καποιο αλλο χωρις vitamin D και θα προχωρισω σε αυξηση της δοσολογιας..
Παρεπιπτοντως ουτε εγω εχω δει καμια διαφορα μεχρι τωρα...
Τι δοσολογια λαμβανεις?Σε ειχα ρωτησει ξανα αλλα δε μου απαντησες..:(Quote:
Παρεπιπτοντως ουτε εγω εχω δει καμια διαφορα μεχρι τωρα...
ριξε μια ματια εδω,σχετικα με την υπερκαταναλωση βιταμινης D ,γιατι το E-EPA της biovita εχει τη Σ.Η.Δ 5mcg ανα καψουλα.
http://health.ana.gr/articleview3.php?id=1392
Tην ιδια με εσενα Konman. 2 καψουλες των 500mg EPA. Aλλα δεν ειδα καμια αλλαγη περα απο το οτι ειχα τις περισσοτερες μερες καουρες και ναυτια. Προσωπικα ξαναγυρισα στην ομοιοπαθητικη που τουλαχιστον δεν μου κανει ναυτια και θα συνεχισω να παιρνω μια καψουλα μετα το φαγητο
Παιδια εγω που εχω δει καλλητερευση...παιρνω 2 καψουλεσ που εχουν απο 1 γρ..αρα 2 γραμ. αλλα καθαρα χωρισ βιταμινη δ
Adzik,
Αν δε γίνομαι φορτικός (ρωτόντας και ξαναρωτόντας) μήπως θα μπορούσες να μας πείς για πόσο χρόνο τα παίρνεις,
αν είχες κάποια παρενέργεια, αν τα 2 γραμ ήταν η συνιστόμενη δόση του σκευάσματος και τέλος αν έχεις δει (πως να το πώ) απτή βελτίωση??? (αλήθεια ο γιατρός που σε παρακολουθεί τι λέει?)
Kαλε μου τζαστμε..
μην το ξαναπεισ..
τα παιρνω οσο και ο κονμαν..ποσο ειναι? σχεδον 1 μηνα?..καπου εκει..
Παιρνω τα EPA1000 , 2 Καψουλεσ το γραφει ωσ συνιστομενη δοση
http://www.minami-nutrition.us/omega3/science.php
Depression and Bipolar Disorder*:
1 to 2 g EPA/day as supplementary treatment with standard therapy (3-5) ((φανταζομαι αναλογα τον οργανισμο... οι καψουλεσ.. τελικα ειναι 500 γρ ω3 και 500 γρ EPA ..ΑΡΑ 1000..ΑΡΑ ΛΟΓΙΚΑ.. θα επρεπε να παιρνω..απο 2 μεχρι 4 καψουλεσ..μαλλον..
Schizophrenia*:
2 g EPA/day as supplementary treatment with standard therapy (6)
Mood Disorder (aggression)*:
1 to 2 g EPA/day (7)
καμια παρενεργεια δεν εχουν και δεν ειχα..
οσο για απτη βελτιωση?..χμ..σιγουρα η συγκεντροση και η μνημη μου καλητερευσε πολυ..απλα νιωθω καλητερα , πιο..μαζεμενη να το πω?..
Λέτε κάτι να ήξερε γη μάνα μου που με τάϊζε καθε πρωί μουρουνέλαιο? Η μπας και τελικά είναι εθιστικό και μ\'εκανε ω3-μανή - εξ ού και οι καταθλίψεις με το που μεγάλωσα?
Αστειεύομαι βεβαια :-)
Λοιπόν, μόλις έφτασε και σε μένα το πρώτο πακέτο με τα περιβόητα EPA. Από Αγγλία παρακαλώ... Χαβαλέ έχει! Μένω σε νησί και οι παραγγελίες από εξωτερικό έρχονται γρηγορότερα και φτηνότερα...
Εδώ που τα λέμε, για επεξεργασμένο λάδι από σκουμπρί και μουρούνα μου φαίνεται μάλλον ακριβούτσικο. Ο έξυπνος, αγόρασα και πολλά - μην τύχει και ξεμείνω και καθυστερήσει η ....σωτηρία μου! Νομίζω πάντως ότι αξίζω κάποιες σπατάλες. Έκανα υπολογισμό ότι με το που παράτησα το τσιγάρο, γλυτώνω γύρω στα τρία χιλιάρικα το χρόνο.
Τώρα, τι περιμένω από αυτό? Απ΄ότι διάβασα πάντως δεν μπορώ να περιμένω κανένα κακό. Για τα καλά ... ο καιρος θα δείξει. Οποιεδήποτε επιπλέον πληροφορίες ή εμπειρίες από συμφορουμίστες όσον αφορά τα EPA είναι ευπρόσδεκτες.