Συμφωνώ και δεν συμφωνώ... Για παράδειγμα όταν υπάρχει γενετική προδίαθεση για σχιζοφρένεια, η χρήση χασίς πυροδοτεί την εκδήλωση και την εξέλιξη της και δεν επανέρχεσαι....
Printable View
Συμφωνώ και δεν συμφωνώ... Για παράδειγμα όταν υπάρχει γενετική προδίαθεση για σχιζοφρένεια, η χρήση χασίς πυροδοτεί την εκδήλωση και την εξέλιξη της και δεν επανέρχεσαι....
Άμα είναι από ουσίες επανερχεσαι με φάρμακα
στο παρελθον πριν 5 χρονια περιπου εκανα τσιγαρα..τα εχω κοψει μαχαιρι εδω και χρονια.δεν τα εκανα με τη θεληση μου ουτως η αλλως.γι αυτο και τα εκοψα μαχαιρι με τη μια στην 1η ευκαιρια.μιλησα με τη γιατρο τωρα αλλα δεν εδωσε σημασια.μου ειπε κατσε και βλεπουμε δε θα πειραξουμε τιποτα ακομα γιατι το τελευταιο 2μηνο εχω πολλα σκαμπανεβασματα.
σκεφτομαι πως αυριο εχω δουλειες εξω..μαθηματα, ψυχολογο..και δε ξερω πως να βγω εξω και να ειμαι ηρεμη αναμεσα σε αλλους.θα ξαναρχισω τα ζαναξ
κατα τη διαρκεια της θεραπειας εδω και 3-4 χρονια δεν εχω πειραξει την αγωγη και δεν κανω καμια καταχρηση
boo καταρχην χαλαρωσε το προγραμμα σου. μη κανεις πολλα πραγματα. χαλαρωσε και δες κατι ωραιο και ομορφο π.χ. τη φυση, τον φρεσκο αερα, τον ηλιο.
μη σκεφτεσαι τους αλλους ανθρωπους, παντα ηταν και ειναι σκατα.
επικεντρωσου στα ομορφα της ζωης και να εισαι ανεκτικη με τον εαυτο σου. μη ζητα πολλα απο τον εαυτο σου. εχουμε προβλημα και πρεπει να το αποδεχτουμε. ειμαστε πιο ευαλωτοι για αυτο coolαρε και μειωσε τους ρυθμους και μην εχεις 100% εμπιστοσυνη στις νοητικες μας δυνατοτητες αλλα αμφισβητησε μερικες φορες τις ιδεες σου της καταδιωξης.
κανε ενα περπατημα, γυμνασου για να καψεις το αγχος...
εγω παντως το ξαναλεω...
η μανα μου ειχε βρει εναν τροπο να κανει διαλογο με αυτες τις σκεψεις και να τις αποδυναμωνει...
Το ξέρω μαρα μου κι εγώ βρήκα
η ψυχολογος σημερα μου ειπε οτι καθε επεισοδιο οφειλεται σε κατι.δε γινονται τα επεισοδια λεει ετσι στο ξεκαρφωτο.δε μπορω να βρω τι μου εφταιξε ομως αυτη τη φορα.επεστρεψα σπιτι πανικοβλητη.σε ολη τη διαδρομη προσπαθουσα να σκεφτομαι κατι αλλο.ενα τραγουδι να ξεχνιεμαι.αλλα δε βοηθησε ιδιαιτερα.πανικος
οτσν εψω προσπαθησει να κανω διαλογο με τις φωνες απλα γινονται πιο επιθετικες.δεν υπαρχει συνενοηση μεταξυ εμενα και αυτων
Μπράβο σου που κατάφερες και πήγες στην ψυχολόγο σήμερα! Είσαι πολύ δυνατή τελικά!
Συμφωνώ με την ψυχολόγο σου, μήπως αγχώνεσαι ή πιέζεσαι πολύ με το διάβασμα; Αυτό που έχει σημασία πρώτα απ' όλα είναι να είμαστε καλά, τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν.
βασικα τη γνωριζω λιγο.ηταν η 3η συνεδρια και ντραπηκα να της το ακυρωσω.εκανα και την υπερβαση και της ανοιχτηκα για την παρακολουθηση ενω στην πλεκτανη γυρω μου ανηκει κι αυτη και ολοι στην τελικη.δε ξερω τι συνεπειες θα εχει αυτο.
αγχωνομαι πολυ με το διαβασμα η αληθεια ειναι παρα πολυ αλλα τωρα που μπηκα στο χορο πρεπει να χορεψω.δεν εχω αλλη ευκαιρια.αν και ωρες ωρες τα βρισκω ολα τοσο ματαια
boo το διαβασμα σε αγχωνει. κανε το λιγοτερο. πανω απο ολα εχει σημασια να εχεις τα μυαλα σου σωστα.
πανω απο ολα υγεια, δε το εχεις ακουσει ;
τι να το κανεις το διαβασμα αμα μετα ακους φωνες κλπ.
κοιτα να ηρεμησεις, να πεσουν οι ρυθμοι, να ρυθμισεις τα φαρμακα σου και ολα τα αλλα επονται.
ειναι να μην αγχωνομαι?πρεπει να βγαλω υψηλη βαθμολογια και δεν μπορω να συγκεντρωθω.1-2 ωρες διαβασμα τη μερα και οχι καθεμερα κιολας.και οι καθηγητες ολο απαιτησεις ειναι
Μπράβο σου! Θα δεις οτι καμιά συνέπεια δεν θα έχει που της μίλησες, κάντη συμμαχο σου, να μπορείς να της μιλάς για όλα.
Με το διάβασμα μη το βλέπεις σαν τελευταία ευκαιρία, αν βλέπεις οτι πιέζεσαι πολύ κάνε διαλείμματα, να κάνεις κάτι όμορφο που σου αρέσει και να μπορείς να ηρεμείς έστω για λίγο. Προέχει η υγεία σου boo, αν δεν είσαι καλά, τίποτα άλλο δεν θα έχει σημασία, οπότε κοίτα πρώτα να είσαι καλά.
Μια χαρά θα τα πας, έδειξες μεγάλη δύναμη σήμερα :)
ελπιζω οπως λες να μη βγει σε κακο που της μιλησα.θα ειναι πολυ καλο αυτο.κατι θα σημαινει.κομπιασα λιγο οταν με ρωτησε αν σε αυτους που με παρακολουθουν ανηκει κι αυτη.κατεβασα το κεφαλι και ειπα ναι..ντραπηκα κι ενιωσα ευαλωτη.
δεν εχω να κανω κατι ευχαριστο.ολη την ωρα υπολογιστη.φορουμ, φεισμπουκ, μουσικη.θελω να πιω αλλα δε με αφηνουν οι δικοι μου.αμα ειχα εστω κι εναν φιλο καλο εδω που μενω θα ηταν πολυ καλα τα πραγματα.κλεισμενη στο δωματιο ειμαι.ουτε με τους δικους μου εχω ιδιαιτερες επαφες.δε θελω να τους βλεπω και να τους ακουω.με αγχωνουν, με πιεζουν, τσακωνονται.γενικα δε μπορω να ειμαι ο εαυτος μου μαζι τους.ολο θελω να απομακρυνομαι απο αυτους
τωρα εχω βαλει μουσικη να χαλαρωσω.βιολια.τα αγαπημενα μου.αν με απορροφησει ο ηχος και δε σκεφτομαι τον πετυχαμε τον σκοπο μας.θα δειξει.για την ωρα ειμαι πολυ αγχωμενη απο τις σκεψεις της παρακολουθησης.θα επιμεινω ως το βραδυ μηπως χαλαρωσω
ευτυχως για την ψυχολογο ειναι επαγγελματιας και φανταζομαι δεν την πειραξε που της το ειπα.τωρα σε καποιον αλλο δεν το λεω.οποτε δε στεναχωρω κανενα.τα κραταω για εμενα καλως ή κακως..
Μπράβο Boo! Κάνεις μεγάλο αγώνα. Μην ανησυχείς η ψυχολόγος είναι επαγγελματίας, έχει ακούσει πολλά τέτοια, δεν θα σε παρεξηγήσει, ίσα ίσα που μπορεί να γίνει σύμμαχος σου.
Κι εμένα μ αρέσει πολύ το βιολί... παίζεις κανένα μουσικό όργανο; Εγώ παίζω κιθάρα, όταν έχω άγχος με κάτι, με βοηθάει πολύ να μαθαίνω να καινούργιο κομμάτι, συγκεντρώνομαι εκεί και φεύγει το μυαλό μου. Ή να φτιάχνω κάτι με τα χέρια μου, μια ζωγραφιά, μια χειροτεχνία, κάτι..
ναι η ψυχολογος δεν εδειξε να ενοχλειται με αυτο που της ειπα.ισα ισα αυτη με ρωτησε ποου σημαινει οτι ισως το ψιλιαζοτανε κιολας..δε ξερω..
ειχα ξεκινησει να μαθω βιολι αλλα ειχα τοσο αγχος για να παιζω καλα που τα χερια μου τρεμανε και δε μπορουσα να παιξω.καπου 4 μηνες ειχα παει μονο.αν παρω το επιδομα θα το ξαναρχισω πιο χαλαρα
Ναι μην ανησυχείς για την ψυχολόγο καθόλου.
Ίσως μπορούσες να βρεις κάτι αλλο μεχρι τότε που να μην χρειάζεται χρήματα, όπως η ζωγραφική. Έχει πολλά βιντεάκια με μαθήματα για αρχάριους και θα σε βοηθάει να χαλαρώνεις και να συγκεντρώνεσαι εκεί ή μπορείς απλά να παίζεις με τα χρώματα κι οτι βγει.
Boo , για να σε παρακολουθουν πρεπει νασαι υποπτη για κατι , δεν παρακολουθουν τον οιονδηποτε , ετσι , επειδη τους ηρθε , υπαρχουν επικινδυνα ατομα που οντως παρακολουθουνται, εσυ δεν ανηκεις σε αυτα , οσο για τις φωνες , μην ανοιγεις διαλογο μαζι τους .......και οντως , δεν πειραζει που ειπες ετσ στην ψυχολογο , ψυχολογος ειναι , καταλαβαινει ...... οπως λεει κι η Ελισαβετ , δε υπαρχει κατι να καταπιαστεις , ωστε να ξεχνιεσαι ?
Boo σκεψου πως εγω που ολοι με εχουν αφησει στην μοιρα μου!μην αγχωνεσαι γλυκεια μου ολα ειναι του μυαλου ποιος να σε παρακολουθει; κανεις δεν μας παρακολουθει, κανεις δεν ασχολειται. Πιστεψε με κανεις ο καθενας κοιταζει την ζωη του
Βρε noumac , το εμπεδωσαμε , δεν εισαι της θρησκειας , τι το ξανα και ξαναγραφεις !!! καταλαβαμε ....
Η κατάθλιψη μου, αυτό μου λέει συνεχως πως κανεις δεν με παρακολουθεί κανεις δεν νοιαζεται ζω αν πεθαίνω ! Ο θεούλης ε ; ε αν μας παρακολουθούσε δεν θα μας άφηνε να ταλαιπωρούμαστε έτσι αφηστε τα!
εμενα και καποιους αλλους μπορει και καποιους αν οχι ολους απο εσας μας παρακολουθουνε γιατι ειμαστε τα πειραματοζωα τους.θελουν να μας δοκιμαζουν.τι λεμε, τι κανουμε, πως αντιδραμε σε κατι.προσπαθω να τους αποφυγω.αλλαξα δρομο οταν ημουν εξω χτες για να παρω λιγο κρασι να χαλαρωσω και πηγαινα απο τα πιο ερημωμενα στενα κι ομως ακομα κι εκει συναντουσα ανθρωπους.σε καθε δρομακι.δε με /μας αφηνουν.μας ελεγχουν συνεχεια.τι αλλο να δοκιμασω να κανω για να το αποδειξω?
με χαλαρωνει να χαζευω στο ιντερνετ βιντεακια αρθρα αυτο κανω.απλα πολλες φορες βαριεμαι.και δε κανω τιποτα.απλα ακουω μουσικη.
η μανα μου ολο μου τη λεει, δε διαβαζεις(διαβαζω οσο μπορω), πινεις (3-4 ποτηρακια μεσα σε 5-6 μερες), καπνιζεις πολυ (13-15 τσιγαρα τη μερα), παρατας το γυμναστηριο(ειμαι πτωμα μετα και δε μπορω να κανω τιποτα και μου φευγει ολη η μερα ετσι), την ορειβασια (φοβομουν, ηταν επεικινδυνα και χτυπησα και το χερι ασχημα), το διαβασμα(το βρισκω ματαιο ωρες ωρες και ανευ ουσιας), χαλανε λεφτα πολλα για εμενα(εγω τους δινω το χαρτζιλικι μου οταν ξεμενουν), δε θελουν να εχω φιλους(πιστευουν οτι δεν χρειαζεται καποιος να εχει), κρυφακουνε τι λεμε τους εχω πιασει στα πρασα
αυτα με κανουν να νιωθω οτι δε ειναι φυσιολογικα τα πραγματα στο σπιτι.δε ξερω γιατι τα εγραψα.ηθελα καπου να τα πω.δεν αντεξα αλλο σημερα.
οι γονεις μου δε ειναι οι γονεις μου και τους εχουν βαλει να με εχουν αυτοι απο πολυ μικρη ηλικια για να παρακολουθουν πως αντιδραω, τι κανω σε ολα αυτα.και γενικα να παρακολουθουν τη ζωη μου, την πορεια μου.τους εχω πιασει πολλες φορες στα πρασα να παρατηρουν τι κανω και να με κρυφακουνε και μετα να τα σχολιαζουν μεταξυ τους ή με αλλους.ειμαι πειραματοζωο στις καταστασεις τους.τους πραγματικους μου γονεις τους εχουν καπου φυλακισμενους μαζι με τους γονεις των αλλων που τους παρακολουθουν.
χτες πηρα πολλα χαπια για να μπορεσω να κοιμηθω.ξεκινησα παλι τα ζαναξ.δε γινεται αλλιως.απλα δε θελω να τα παιρνω μεσα στη μερα μηπως ξαναεθιστω.
παντως ειναι βασανιστικο να νιωθεις οτι οτι καθε τι που σου λεει καποιος, καθενας που περναει διπλα σου κλπ γινεται για καποιο λογο ωστε να βλεπουν τι θα κανεις εσυ και μετα να το δινουν αναφορα στον αρχηγο τους.
εχω και λιγες φωνες η γιατρος λεει να περιμενουμε.δε πειραζει την αγωγη ακομα.η ψυχολογος δεν ειναι σιγουρη ακομα αλλα αφησε να ενοηθει πως οι φωνες ειναι των γονιων μου.εγω δεν τις αναγνωριζω.μου ειναι ξενες.
δε θελω να ξαναπαω σε μαθημα.δε μπορω να λειτουργησω.με παρακολουθουν κι εκει.και δε μπορω να συγκεντρωθω και γινομαι χειροτερα.στους "γονεις" μου δε μπορω να το πω.σκεφτμαι την επομενη φορα που θα εχω μαθημα εξω να κρυφτω σε καποιο απομερο μερος να μη βλεπω κανεναν μεχρι να περασει η ωρα και να επιστρεψω σπιτι.με τα ιδιαιτερα δε ξερω τι να κανω.πως να τα αποφυγω εννοω.
Ποιοι ειναι αυτοί μπου και γιατι εχουν πειραματοζωα, δεν γινονται αυτα που λες μονο σε βιβλια και αν...
δε ξερω ακριβως ποιος ειναι.ειναι ενας πολυ δυνατος και σπουδαιος ανθρωπος μπορει και εξωγηινος που μπορει να κινησει τα νηματα και να στησει ολον το κοσμο να λειτουργει ετσι υπο τις διαταγες του και να κανουν οτι τους ζητησει.μας μελεταει
Α ας μου δωσουν ενα εκατομυριο ευρω να κανω χριστουγεννιατικες διακοπες δεν ζητω κατι αλλο και ας θεραπευσουν την καταθλιψη μου με τηλεπαθητικο τροπο! Μπου μην γυριζεις σε ερημα μερη πλιζ την νυκτα. Για τα αλλα μην στεναχωριεσαι, καποιοι στιγμη και αυτοι θα βαρεθουν εμεις δεν ειμαστε ηρωες σε βιβλιο επιστημονι.φαντασιας
μα ειναι απιστευτο.προσπαθησα να αμφισβητησω τι γινεται..μα σε αθε απομερο στεν να υπαρχει και καποιος???? πως γινεται?για να μας παρακολουθουν οπου κι αν ειμαστε.τι εξηγηση δινεις?
Μην πηγαινεις σε απομερα στενα οι γηινοι καμια φορα γινονται χειροτεροι απο τους εξωγηινους. Μπου δεν σε παρακολουθουν τα αλιεν εισαι ασφαλης.
Βοο ακόμα κι αν είναι έτσι όπως τα λες, εμεις τι μπορούμε να κάνουμε; Αν τα σκεφτομαστε αυτά συνέχεια, χαλάμε την ζωή μας. Ετσι κι αλλιώς δεν θέλουν να σου κάνουν κακό λες, μόνο παρακολουθούν, ας τους αφήσουμε λοιπόν κι ας ζήσουμε όσο πιο όμορφα μπορούμε.
Είσαι πολύ αγχωμένη και πιεσμένη για αυτό τα σκέφτεσαι όλα αυτά... είναι ένα κομμάτι σου που θέλει να κλειστείς μέσα, να μην κάνεις τίποτα, να είσαι άρρωστη, αγχωμένη, φοβισμένη. Αυτό το κομμάτι πρέπει να παλέψεις και να μην το αφήσεις να σου επιβληθεί. Γιατί σίγουρα υπάρχει και το άλλο κομμάτι σου που θέλει να ζήσει, να κάνει διάφορα πράγματα, να μην φοβάται, να μπορεί να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις... σιγά μη κωλώσεις στις παρακολουθήσεις...
Μπου τα αλιεν εχουν και αυτοι τα δικα τους να επιλυσουν που να ασχοληθουν και με μας δεν προλαβαινουν
Μπου πως ειναι αυτες οι φωνες; ειναι πολλες;
αυτο ειναι το κακο οτι δε μπορουμε να κανουμε τιποτα.εκτος αν μαζευτουμε πολλοι και τον εξοντωσουμε τον αρχηγο.τοτε ναι θα ηθελα παρα πολυ να κανω αληθινους φιλους να αγαπησω και να αγαπηθω να βγω εξω και να παρω μια μεγαλη ανασα ηρεμιας και ελευθεριας.. τι ωραιο συναισθημα.ανακουφιση..εξω δε μπορω να βγω, μεσα ειναι οι "γονεις"..που να παω πια?
2 ειναι οι φωνες.αγνωστες ομως.μια αντρικη και μια γυναικεια.καπου στα 30-35 χρονων τις κοβω
μου λενε τι να κανω, τι να μην κανω, ποτε να μιλησω, ποτε να φυγω απο καπου, με βριζουν, μου λενε οτι ειμαι αχρηστη και οτι δε θα τα κααφερω,χαρακτηριζουν και σχολιαζουν τους αλλους και οτι κανω.μου λενε να αυτοκτονησω, οτι στεναχωρω τους αλλου, μου λενε κοιτα τι εκανες.σχολιαζουν αυτα που ακουω απο αλλους, τους χαρακτηριζουν, μου λενε να κανω κακο σε αλλους, οτι οι αλλοι μου λενε ψεματα ή κανουν διαλογο απλα μεταξυ τους και μου λενε οτι δε θα σταματησω ποτε να τις ακουω
Και τι ακριβως λενε; μην πιανεις διαλογο μαζι τους αν σε φοβιζουν, αγνοησετες!
μου λενε τι να κανω, τι να μην κανω, ποτε να μιλησω, ποτε να φυγω απο καπου, με βριζουν, μου λενε οτι ειμαι αχρηστη και οτι δε θα τα κααφερω,χαρακτηριζουν και σχολιαζουν τους αλλους και οτι κανω.μου λενε κοιτα τι εκανες τωρα..λαθος, φυγε, κινδυνοςμου λενε να αυτοκτονησω, οτι στεναχωρω τους αλλου, μου λενε κοιτα τι εκανες.σχολιαζουν αυτα που ακουω απο αλλους, τους χαρακτηριζουν, μου λενε να κανω κακο σε αλλους, οτι οι αλλοι μου λενε ψεματα ή κανουν διαλογο απλα μεταξυ τους και μου λενε οτι δε θα σταματησω ποτε να τις ακουω και διαφορα αλλα που δε θυμαμαι και επαναλαμβανουν αυτα που λενε
δε πιανω διαλογο με τις φωνες γιατι οσες φορες το δοκιμασα απλα γινανε χειροτερες και πιο εντονες