Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει Θεός. Αυτός που έχει δημιουργήσει τον κόσμο και εμάς τους ανθρώπους.
Printable View
Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει Θεός. Αυτός που έχει δημιουργήσει τον κόσμο και εμάς τους ανθρώπους.
Υπάρχει φύση ζωή εμείς είμαστε ή ανώτερα δύναμη όλα είναι μέσα μας αν και τόσο πεισματικά το αποποιουμαστε.....!!!!!
Τι ακριβώς εννοείς με τον όρο "ανώτερη δύναμη"?
Το ερωτημα ειναι πως οριζει ο καθεις την ανωτερη δυναμη . Αν ρωτας εμενα , εννοω αν πιστευεις οτι υπαρχει μια ανωτερη δυναμη ,κατι πολυ μεγαλυτερο απο μας , δεν ξερω τι μορφης , που εχει δημιουργησει το συμπαν , τους ανθρωπους , το διεπει , δυσκολο να συλλαβει το μυαλο μου κατι παραπανω απο αυτο .
Προσωπικα το ονομαζω Θεο , αλλος μπορει να τονομαζει αλλιως , δεκτον , συμφωνω οτι χρειαζομαστε εναν Θεο να πιστευουμε , τωρα το ερωτημα ειναι , ειναι δημιουργημα μας , ο εκαστοτε Θεος , η υπαρχει πραματι . Εγω πιστευω οτι υπαρχει , προσευχομαι σε αυτην την ανωτερη δυναμη , η πιστη κινητοποιει δυναμεις που υπαρχουν σε λανθανουσα κλατασταση μεσα μας , και οπως ειχε γραψει η ρεμεντυ , το αστειο ειναι , οτι και να μην υπαρχει αυτη η ανωτερη δυναμη , η προσευχη παλι εχει αποτελεσμα .
Δεν πιστευω στο μπιγκ-μπανγκ , πιστευω οτι μια ανωτερη δυναμη εφτιαξε αυτο που ονομαζουμε συμπαν , αλλα ξαναλεω , δεν μπορει ενας θνητος να συλλαβει την μορφη , την υφη αν θελεις , αυτης της ανωτερης δυναμης . Οι δυνατοτητες του ανθρωπινου μυαλου , ειναι πεπερασμενες , οποτε η πιστευεις , η οχι .
Μην συγχεουμε το τι πρεσβευει η εκκλησια , με το τι πραγματικα υπαρχει . Μπορει να μην πηγαινω στην εκκλησια , αλλα προσευχομαι σεναν Θεο , και σε Αγιους .
Θα μπορουσε να υπαρχει αλλα δεν εχει νοημα να ειμαστε σιγουροι γι αυτο.
Με συγχωρείτε αλλά δεν είναι αστείο να περιγράφετε με τέτοιο τρόπο κάτι επειδή δεν σας εκφράζει. Κουλ . Όυτε εγώ είμαι της εκκλησίας αλλά για να σατυριζουμε πρέπει να έχουμε τις κατάλληλες γνώσεις ... και ως θεολόγος αμφιβάλλω για τις θεολογικες σας γνώσεις. Εκτιθεστε. .. Φιλικά