Ε και?
Και πιο παλια ελληνας και δωδεκαθεο πηγαιναν μαζι για αλλα 2000 χρονια.
Και αυριο μεθαυριο που οι περισσοτεροι θα ειναι ανοιχτα αθεοι (τωρα ειναι κρυφοαθεοι που πανε εκκλησια 2 φορες το χρονο) παλι το ιδιο ελληνες θα μαστε.
Printable View
εισαι λιγο ανιστόρητος ειτε επίτηδες γιατι θες να βλέπεις μονο την μια πλευρα... ειτε λογο του ότι ποτε δεν σου εμαθαν την πραγματικη ιστορια... ε παρτην από τα λογια μιας ελληνιδας
https://www.youtube.com/watch?v=rYw7QMdqSZE
εκατομμύρια σφαγιασθεντες ελληνων από χριστιανικο σπαθι... το να αποκαλεισε ελληνας στην ανατολικη ρωμαικη αυτοκρατορια επεφερε την ποινη θανατου βλεπε ιουστινιανικο κωδικα...
και όπως ειπε ο γενναδιο σχολαριος... είμαι χριστιανος ως εκ τουτου δεν δυναμαι να είμαι ελληνας..... και εχει απολυτο δικιο ή χριστιανος η ελληνας....
Οι αρχαίοι Ελληνες δεν ήταν χριστιανοί! Σαν αρχαίοι Ελληνες όπως ας πούμε ο Σωκράτης,ο Πρωταγόρας, ο Θαλής κ.α δεν ήταν χριστιανοί όλοι αυτοί! Ηταν όμως μάγκες! Ο Χριστιανισμός μας έκανε δαγκες!Οι μόνοι λαοί που έχουν τον χριστιανισμό στο αίμα τους και είναι πολύ θρήσκοι είναι οι Αρμένιοι και οι Ρώσοι! Σε κανένα άλλο λαό δε ταιριάζει ο Χριστιανισμός! Αυτά από έναν αγνωστικιστη!
το νομοθετικο δικαιο εκεινης της εποχης, δεν ειχε τα χαρακτηριστικα που εχει το σημερινο δικαιο. οταν εφτιαχναν ενα νομο,μπορουσαν να τον τηρουν μπορυσαν και οχι αναλογα με τα συμφεροντα τους.
οταν ο θεοδοσιος εδωσε διαταγη εις εδαφος φερειν παν ελληνικον η διαταγη δεν εκτελεστηκε αλλιως δεν θα υπηρχε σε ελλαδα ιταλια τουρκια και μεση ανατολη σημερα τιποτα ελληνικο.εαν ομως καποιος παλαβος γρεμιζε κατι θα ηταν νομιμος. και να φανταστεις ηταν διαταγη αυτοκρατορα.η νομοθεσια τοτε, ειχε διαφορες ποινες για συγκεκριμενα αδικηματα αλλα δεν εκτελουνταν με τον τροπο που γινετε σημερα.ας πουμε μπορει να ελεγε ειναι αδικημα η κλοπη προβατων κτλ. εαν δεν υπηρχε νομος που να λεει ειναι αδικημα η κλοπη κατσικιων μπορουσες να κλεψεις οσα ηθελες κτλ
οι ελληνες στο θρησκευμα δεν πηγαιναν στρατιωτες λογο διαφορετικης θρησκειας δεν τους ηθελαν στα στρατευματα ως και τον 7 αιωνα αν θυμαμε καλα. αρα κανεις δεν τους ειχε σκοτωσει.
σχετικα με τον γενναδιο ριξε μια ματια εδω να δεις τι αλλο εχει γραψει για τους ελληνες στο ιδιο κειμενο με το αποσπασμα που εδωσες για αυτο παντα προσεκτικα οτι σε οτι πανε να μας πουλησουνhttp://www.elkosmos.gr/o-mithos-tis-...ou-scholariou/
Ο αληθινος Τριαδυκος Θεος ειναι ΕΝΑΣ. (Πατηρ,Υιος κ' Αγ.Πνευμα) Ο Θεος επιτρεπει στους δαιμονες να μας κυριευσουν για να δοκιμασει την πιστη μας....Εκεινος ειπε: ''Zητηστε και θα λαβετε''....Εσυ εχεις ζητησει ποτε μεσα απο την καρδια σου και την πιστη σου κατι απο Εκεινον???
Η σωστη Θρησκεια ειναι η Οροδοξια (το λεει και η λεξη=σωστη πιστη)
Γιατι δεν ζητησες τιποτα? Δεν εχεις εμπιστοσυνη στον Θεο?
Μολις προσυεχηθεις και του ζητησεις θα σου δωσει απλοχερα, εισαι το παιδι του!!!
Τωρα το ''γιατι"" σου :
Μην τα βάζεις με το Θεό. Φαίνεσαι καλός και έξυπνος άνθρωπος
-Αν υπάρχει, είναι κακός. Αν ήταν καλός, δε θα είχε φτιάξει έτσι τα πράγματα.
-Σκέψου, πόσο καλά τα έχει φτιάξει.
Έφτιαξε τον κόσμο μας όμορφο, αλλά ασχήμια τον γεμίσαμε.
Σκέψου ποιος φταίει, σκέψου ποιος μολύνει, ποιος χαλάει του Θεού την πλάση.
Ποιος φαρμάκωσε τα τρόφιμα, ποιος τα μετάλλαξε, ποιος πείραξε τα φάρμακα.
Εμείς καταστρέφουμε τα πάντα.
Εμείς κάνουμε τους πολέμους και αδιάκριτα σκορπάμε το θάνατο.
Εμείς σκορπάμε την ορφάνια.
Εμείς αδειάζουμε τις αγκαλιές των μανάδων.
Εμείς γεμίσαμε όλων των ειδών τους καρκίνους τον κόσμο.
Εμείς ευθυνόμαστε για εκατομμύρια θανάτους από πείνα, δίψα και αρρώστιες.
Μην τα βάζεις με το Θεό.
Μην αρνιέσαι τον Πατέρα σου και ορφανεύεις, τώρα που περισσότερο από ποτέ Τον χρειάζεσαι. !!!!!
Γιατι καλε μετρας σε αιωνες την υπαρξη σου ? πολυ αισιοδοξη εισαι ..........
Ασχετο/σχετικο , ειναι αξιοπεριεργο που η Αγ. Βαρβαρα , ειναι προστατης του πυροβολικου ...........γιατι δεν υπαρχει Αγιος που να προστατευει αυτους που βαλλονται απο αυτο ? τους πυροβολημενους δλδ ...........ειτε κυριολεκτικα , ειτε σχηματικα ....
Φυσικα και υπαρχει προστασια απο Θε΄ι΄κες Ιντοτητες και για πυροβολημενους και για οτι δηποτε αλλο σε απασχολει..
Αν ενδαφερεσαι να δοκιμασεις, στειλε μου pm να βρω τους καταληλλους για την περιπτωση σου.....Αναφερομαι στους ''Ψαλμους του Δαυιδ'' που ειναι πολυ ισχυροι και εμενα προσωπικα με εχουν βοηθησει σε πολλους τομεις της ζωης μου, πολλες φορες!
Από το βιβλίο "Αδερφοφάδες"
...Ε κακομοίρη άνθρωπε, μπορείς να μετακινήσεις βουνά, να κάμεις θάματα, κι εσύ να βουλιάζεις στην κοπριά, στην τεμπελιά και στην απιστία!
Θεό έχεις μέσα σου, Θεό κουβαλάς και δεν το ξέρεις - το μαθαίνεις μονάχα την ώρα που πεθαίνεις, μα 'ναι πολύ αργά... Ν. Καζαντζάκης
Όταν πολεμάς τον κατακτητή, όπως το 1940 τους Ιταλούς και τους Γερμανούς, δεν είναι δίκαιο να ζητάς την προστασία και την βοήθεια των αγίων και του Θεού για να απελευθερώσεις την πατρίδα σου; Βέβαια και οι άλλοι άνθρωποι δεν παύει όμως να είναι εισβολείς που προσπαθούν να σε εξοντώσουν άδικα, χωρίς να τους έχεις βλάψει.
Θελω να πω , οτι εχω τον δικο μου τροπο πιστης , δεν πιστευω στην τυπολατρεια , ουτε στους εκπροσωπους της εκκλησιας , εκτος φυσικα ολιγων εξαιρεσεων .......θεωρω τον εαυτο μου βαθια θρησκευομενο, δεν εχει σημασια για μεν αν δεν πηγαινω στην εκκλησια , δεν διαβαζω προσευχες , δεν βλεπω τον Θεο σαν φοβητρο , οπως κακως μας τον παρουσιαζουν , η καποιον Αγιο , και θα θυμωσω μαζι του , διοτι του απευθυνομαι σαν να μιλαω σεναν φιλευσπλαχνο πατερα , με δικα μου λογια , οτι ωρα μουρθη , συνηθως ξαπλα , το βραδακι , που μπορεις να συγκεντρωθεις ....................η εκκλησια χρειαζεται ενα γερο update , δεν μπορει εν ετει 2017 , που ο κοσμος , κινειται γυρω απο η/υ , να μιλαει η εκκλησια για πρωτοπλαστους , για παρθενογεννεσεις , και ολα τα κατασκευασματα των οκουμενικων συνοδων , που τα φτιαξαν ανθρωποι οπισθοδρομικοι και αστoιχειωτοι .....................πως να προσελκυσει η εκκλησια νεους ανθρωπους , οταν υπαρχουν ' εκπροσωποι ' που θελουν επι τοπου καθαιρεση , σαν τν Αμβροσιο , που λεει ' οποιος τρωει Μ. Παρασκευη κρεας , να του γινει πετρα στο στομαχι ' , ' οι παχεις εχουν χαμηλη νοημοσυνη ' η με τα απανωτα σκανδαλα τυπου Βατοπεδι , περιουσια εκκλησιας αφορολογητη , και δεν συμμαζευται , οχι , διαφωνω με ολη αυτην την κατασταση , την απαξιω , εχω τον δικο μου τροπο πιστης , ας πανε να πνιγουν ολοι τους..........................ουτε φιλαω το χερι παπα , ενας δημσιος υπαλληλος ειναι ( πλην ολιγων εξαιρεσεων ) , ουτε κανω γονυκλισιες , ο Θεος βλεπει , και ξερει ...............
Θυμαμαι αυτο το ανοητο επιχειρημα , για την υπαρξη Θεου , που μαθαιναμε μικροι στα θρησκευτικα , πως κινουνται οι πλανητες αρμονικα , και δεν συγκρουονται .............για γελια ειναι , η για κλαμματα , επειδη στην ' γειτονιτσα ' μας δεν εχουμε συγκρουσεις , τοτε δεν υπηρχαν τα μεσα για να δουμε λιγο μακρυτερα , που γινεται ενας χαμος στο συμπαν απο συγκρουσεις και γεννησεις νεων αστρων , βγαλαμε ευκολα το συμπερασμα οτι ΄οριστε, ποιος εκανε τους πλανητες να στριφογυρνανε αρμονικα και νη μην κοπανιουνται ' .................update επειγοντως ........
δεν το ξερουν λες, οτι ολη η βαση της εκκλησιας ειναι οπισθοδρομικες και αντιεπιστημονικες δοξασιες?
αν μπορουσαν να κανουν update θα το εκαναν. δεν μπορουν ομως, γιατι εχουν κανονισει ετσι τα θεματα πιστης που ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ βασιζονται σε αυτες τις βασικες παραδοχες.
αν τα παρουν πισω τα θαυματα, τις παρθενογεννεσεις κλπ, εχουν γκρεμισει την εκκλησια.
αυτοπαγιδευτηκαν.
Εχει βαση αυτο που γραφεις , ρεμ , δεν ειπα οτι ειναι ευκολο , θα μπορουσαν ' ναποσιωπηθουν ' οι τερατωδεις δοξασιες , και να ' ριξουν ' τους τονους οι εκπροσωποι της εκκλησιας ...........αλλωστε ολες οι θρησκειες παγκοσμιως, ειναι αναχρονιστικες , δεν ειναι μονον προβλημα του Χριστιανισμου , ειναι γενικοτερο , με αποτελεσμα ναχουμε πολλους αγνωστικιστες και αθεους ................... η πιστη σε οτιδηποτε , ειναι ενα τεραστιο εφοδιο για την ζωη , κινητοποιει δυναμεις που εχουμε σε λανθανουσα κατασταση .........
Δεν είναι αυτονόητο! Δεν μπορεί να πιστέψει πουθενά ή ν' αγαπήσει κανέναν και τίποτα αυτός που δεν έμαθε να πιστεύει ή ν' αγαπάει πρώτα τον εαυτό του. Και δεν εννοούμε τον παρτάκια, γιατί κι αυτός ένας "άρρωστος" είναι!...
Εκκλησία είναι κι όλοι αυτοί, που αν και γνωρίζουν το χάλι που επικρατεί, επιλέγουν ακόμα ν' ανάβουν το κερί!... Παντού χρειάζεται το γενικό ξεκαθάρισμα, ξεκινώντας ΠΡΩΤΑ από το σχολείο. Κι ας μην ξεχνάμε ότι μ' ένα σωρό σάπιες απόψεις μεγαλώνουν ακόμα τα παιδιά μας.
τιιιιι αιρετικεεεε θα σαπισεις στα καζανια της κολασης.... ακου εκει δεν πιστευεις στην παρθενογεννεση που σημαινει αυτομάτως ότι ο ιησους ηταν ανθρωπος...
αισχος τα καζανια της κολασης σε περιμενουν...
εδώ εγω που είμαι αθεος πιστευω στην παρθενογεννεση ναι ναι όλα είναι θεμα τεχνολογιας.... εξωγήινοι καναν τεχτητη εγκυμοσυνη στο μαρακι και γεννησε... και ολο το μυστηριο λυθηκε ο ιησους καρπος εξωγήινου σπερματος και μιας γηινης.... χεχεχεχε
τωρα κατά ποσο θεος είναι ο εξωγήινος ιησους είναι δικο σας θεμα...
περα από τη πλακα ποιο πιθανο ο θεος σας να είναι ενας τυπος σαν τον Q του σταρ τρεκ παρα τις μπουρδες που σας εμαθαν
ζητω ο Q....
ΥΓ.. ετσι εξηγητε και η ιστορια με τους πρωτοπλαστους.. ο αδαμ και η ευα είναι προιον γεννετικων πειραμάτων εξωγήινων και όπως ελεγε ο αειμνηστος γκιολβας από εκει προηλθε η φυλη των εβραιων
ρε φιλε φτανει πλεον με την ειρωνεια σου, αφου δεν πιστευεις στο Θεο το καταλαβαμε αυτο!!! Απο εκει και περα δεν ζητησαμε την γνωμη σου να μας πεις απο που προηλθαν, ουτε οι Πρωτοπλαστοι ουτε ο Χριστος...Οποτε καλυτερα να σωπαινεις απο το να ριχνεις το ακυρο σου, με τους εξωγηινους, που ακομα ο ανθρωπος δεν βγηκε εξω απο το δικο μας πλανητικο συστημα, για να μπορει να αποδειξει πως υπαρχει και αλλου ζωη, μεσα στην Αβυσσο του ατελειωτος συμπαντος!! Πανε να λυσεις κανενα μαθηματικο προβλημα και ασε τις εξυπναδες....
και χριστιανος και φασιστας? την γνωμη μας την ζητησε ο θεματοθετης... οποτε μπορω να λεω ότι θελω μεσα στα ορια του φορουμ και σιγουρα δεν θα με απαγορεψεις εσυ
δηλαδή θεωρεις ότι είναι πιθανοτερο να υπαρχει ο εξωκοσμικος σας μπαμπούλας παρα οντα από αλλους κοσμους? χμμ.... καλα θα μου πεις εσυ πιστευεις ότι ο κοσμος φτιαχτηκε πριν 7500 χρονια
ο γκιολβας ηταν από τους ποιο σημαντικούς ελληνες εφευρέτες... για να λεει ότι οι πρωτόπλαστοι ηταν τεχνητα φτιαγμένοι από αρνητικα εξωγήινα οντα και ότι από αυτους προηλθε η φυλη των εβραιων... ε κατι θα ξερει... ταιριαζει και με την εβραικη μυθολογια της παλιας διαθηκης... χα όλα τωρα εξηγουντε...
το παιδι που εθεσε το θεμα, ωραια και καλα περιμενει να ακουσει γνωμες αλλων ανθρωπων, αυτο δεν σημαινει πως περιμενει να δει και την κριτικη που ασκεις εσυ πανω στους αλλους...Απο εκει και περα δεν ειμαι εγω αυτος που θα σε απαγορευσω να λες την γνωμη σου, αλλα θα προσπαθησω κυριως να σου δωσω τον σεβασμο που δεν εχεις προς σε αυτα που οι αλλοι πιστευουν...
Αυτο παντως που συγκρινουν καποιοι τον Ιουδαισμο με την Ορθοδοξια με ξεπερναει.
Επισης αυτο που με ξεπερναει ειναι το μενος των αθεων . Ενας φυσιολογικος αθεος δηλωνει οτι δεν πιστευει γιατι μπλα μπλα μπλα μπλα και τελεια . Και τελειωνει η κουβεντα . Καποιοι κανετε λες και πληρωνεστε λες και σας πολεμουν τα συμφεροντα για να μην πω λες και δουλευετε για τον διαολο !
Μου εχει φερει απιστευτο γελιο το θρεντ γιατι καποιοι θα λογοδοτησετε για τον εγωισμο σας και οχι για την μη πιστη σας .
καλε που θα λογοδοτήσουμε? στον ανυπαρκτο θεο σας?
το πεισμα εναντια στις θρησκειες και ειδικα στον χριστιανισμο που μας αφορα προερχετε στο εξης απλο γεγονός... βιαζουν πνευματικα τα παιδια μας από την βρεφικη ηλικια, κρατουν εν υπνωση τις μαζες για τα δικα τους συμφεροντα... μια πολυεθνικη εταιρια με μονο σκοπο το κερδος και τιποτα άλλο ε καποιοι πρεπει να αρχισουν να μιλανε τερμα ο βιασμος του πνεύματος από κάθε λογης θρησκεια...
θα μας βρουν απέναντι...
οσο αφορα για τον ιουδαισμο.... μα η παλαια σας διαθηκη δεν είναι τιποτα άλλο από την εβραικη παραμυθολογια.... οι ιδιοι οι παπαδες το λενε... σε λιγο θα μας πειτε ότι ο αβρααμ, ο ιακωβ και ολο το κακο συναπαντημα ηταν ελληνες
πλακα κανεις? Οχι τελικα λεγε σε αυτους που γραφουν την δικη σου επιχειρηματολογια μιας και εισαι διαβασμενος, καταλαβες για ποια λεω...Αυτην την πνευματικη βια που μας κανουν απο βρεφη!!! Καλα που εχουμε και εσενα τον φωστηρα να μας λες γιατι εμεις που να δουμε φως, μεσα στο σκοταδι!!! Εσενα περιμεναμε..!!!
Ναι , Μαρκελα , το ναναψεις το κερι , για σενα και για μενα , ειναι αδιαφορον το χαλι που επικρατει , η γενια μου θα συνεχισει να πιστευει , δεν εχει σχεση τι λενε/κανουν η εκκλησια , για τα νεα παιδια το γραφω , που ειναι μεγαλωμενα με η/υ , δεν ειναι και τοσο αδιαφορον , μεγαλωνει συνεχως η αθεια στα νεα παιδια .................και φυσικα χρειαζεται ενα γενικο ξεκαθαρισμα , μια και τοφερε η κουβεντα ομως ......
Εγώ βλέπω ότι ο noumac εχει γνώσεις που όσοι δηλώνουν πιστοί εδω δεν δείχνουν να έχουν για το δόγμα που ακολουθούν, απλά παρασερνεται πολύ θερμά και χάνονται πολλά καλά επιχειρήματα μέσα στον "βρασμό"...αν θελεις τη γνώμη μου noumac θα πέρναγε το point σου καλύτερα με λιγότερο φορτισμένη γλωσσα...όχι ότι συμφωνω ή διαφωνω πλήρως μαζί σου.
Οσο για το κομμάτι της γνωσης...είναι πράγματα που θα σου έλεγαν και στη θεολογική σχολή mnimonio is back, ο χριστιανισμός είναι συνέχεια του ιουδαισμου...Το ξέρετε ότι ο Χριστος μεγάλωσε με την ιουδαϊκή θρησκεία έτσι; Το ξέρετε ότι ειχε περιτομή ετσι; Οταν ο Χριστος δίδασκε σε ναό μικρος και τον έχασαν οι γονείς του τι ναός νομίζετε ότι ήταν; Ιουδαϊκός...όταν τα έκανε ολα λίμπα στους εμπόρους εξω από το ναό τι ναός ήταν; Χριστιανικος; Σαφώς όχι δεν υπήρχε ακομα αυτή η έννοια καν! Όταν μιλούσε για τον Πατέρα του μιλούσε για τον ίδιο Θεο που διάλεξε το ισραηλ ως τον "εκλεκτο" Του λαό...υποτίθεται πως ήταν ο Μεσσίας που περίμεναν οι εβραίοι...απλά αυτοί τόν περιμένουν ακόμα και όσοι πιστεύουν πως ήταν ο Χριστος είναι οι χριστιανοί...
Ο χριστιανισμός και ο ιουδαϊσμός και κρατηθειτε...το ισλάμ, είναι και τα τρία παρακλάδια της ίδιας θρησκειας, είναι οι λεγόμενες αβραμικες θρησκείες και έχουν τον ίδιο Θεο που να χτυπάμε τον κώλο μας κάτω. Τώρα το πώς ερμηνεψε ο κάθε πολιτισμός αυτή την θρησκεία και αυτόν τον Θεό είναι μία άλλη ιστορία και ψιλά γράμματα...και αυτό που τις διαχωρίζει δεν είναι το ποιος είναι ο "πραγματικός" Θεος...αυτός είναι ίδιος. Είναι πολιτισμικα, πολιτικά, οικονομικά στοιχεία και ανθρωπινες μικρότητες και συμφέροντα που εκφράζονται με διάφορες ανόητες μικροδιαφορές στο δόγμα και αιρέσεις και κλαδιά και παρακλαδια και αηδιες...
Και θαρρω οι ακόλουθοι της θρησκείας την Αγάπης του Θεού δεν θα ήταν χωρισμένοι σε ένα σωρό παρακλάδια, θα ήταν πιο τσιλ...ούτε θα ετρωγα αγκονιες στην ουρά για την κοινωνία λολ...
Θέλω να πω ολα αυτά τα θεωρώ ανθρώπινες ανοησιες.
Δεν θεωρώ πως μπορώ να καταλάβω ούτε να βιωσω με το ανθρωπινο μυαλό μου το Θείο...και είμαι σίγουρη πως κανένα υπάρχον δόγμα δεν το καταφέρνει και δεν μπορεί να καλυψει αυτή την ανάγκη...είναι προσωπικό βίωμα κατά τη γνώμη μου...μόνο και μόνο το να είναι κάτι "δόγμα" του προσδίδει τα χαρακτηριστικα μίας cult...
Ανθρωποι κάνουν μηχανικά τελετουργικά χωρίς να ξερουν καν τι κάνουν και γιατί και τι τους προσφερει αυτο...το έχω δει με τα μάτια μου να γινεται...τοσο κούφιο και λυπηρο...απλά το κάνουν για να έχουν την ηθική ικανοποίηση ότι είναι καλοί χριστιανοί μουσουλμάνοι ινδουιστές ότι είναι...και για να στηριχτούν ψυχολογικά σε μία γονεϊκή φιγούρα που τους καθοδηγεί μεγάλοι άνθρωποι που έχουν απομυθοποίησει τους γιηνους γονεις τους και αποζητούν βοήθεια από ουράνιους...το βρεφικό ένστικτο που κουβαλά κάθε άνθρωπος μέχρι τη μέρα που θα πεθάνει.
Είναι ωραίο λοιπόν κατά τη γνώμη μου να αντιλαμβάνεται κανείς τον προσωπικο ρόλο του και την δική του ευθύνη και συνεισφορα σε αυτό που κάποιοι λενε "Θεία δύναμη" άλλοι "καλο" ή "δίκαιο", άλλοι "αλήθεια"...οι ορισμοί είναι ανουσιοι κατ'εμε. Από την άλλη ουτε η αλαζονεία είναι συνετή...υπάρχουν πολλά που δεν ξέρουμε και δεν θα μπορούσα ποτέ να θεωρήσω στα αλήθεια έξυπνο άνθρωπο κάποιον που θεωρεί ότι τα ξέρει όλα ή φέρεται σαν να τα ξερει όλα...