Originally Posted by
avgeris
Η ζωή που ζούσε η κοπέλα και με εξέφραζε και με απωθούσε. Πολλές φορές, όταν αναρωτιόμουν τι στο καλό συνέβη, έπιανα τον εαυτό μου να σκέφτεται ότι ΑΝ την είχα γνωρίσει προσωπικά μέσω ενός πιο "φυσιολογικού" τρόπου (π.χ. γνωριμία,μέσω φίλων, σε ένα μπαρ κλπ.) και θα με εντυπωσίαζε και θα ήθελα να μπω στον κύκλο της και στον τρόπο ζωής της αλλά και θα με απωθούσε, θα με εκνεύριζε ίσως, η υπερβολή της σε όλο αυτό. Το έχω βιώσει και άλλοτε, με άλλες κοπέλες, και το βιώνω και τώρα συχνά, γυναίκες που μου αρέσουν πολύ επειδή είναι "μποέμ τύπισσες" να με απωθούν εξίσου πολύ επειδή....είναι "μποέμ τύπισσες". Με αυτές, μου αρέσει να "παίζω" ερωτικά, να της φλερτάρω, να τις προσεγγίζω, να νιώθω όμορφα με την παρουσία τους δίπλα μου, αλλά ταυτόχρονα να κρατάω αποστάσεις και να μην προχωρώ σε πιο έντονο ερωτισμό μαζί τους. Κάτι τέτοιο μάλλον θα συνέβαινε και με εκείνη στην περίπτωση που την είχα γνωρίσει αλλιώς. Οπότε, ναι, μπαίνει έντονα μέσα το στοιχείο του φλερτ που παίχτηκε μέσω μηνυμάτων, του "παιχνιδιού" μεταξύ μας, όταν ακόμα δεν μπορούσα καν να διανοηθώ τι συνέβαινε στην πρααγματικότητα. Και η απόσταση μεταξύ μας εξασφάλιζε το ότι η όποια σχέση μας θα ήταν απλώς ερωτική και δεν θα χρειαζόταν να περάσω στο στάδιο του "κρατάω αποστάσεις". Όταν πλέον έμαθα τι συνέβαινε (σχεδόν 3 μήνες μετά) είχα ήδη δεθεί συναισθηματικά, δεν ήξερα ακόμα το πόσα άλλα προβλήματα παρουσιάζονταν ως συνοδά της διαταραχής της. Στην αρχή πίστευα ότι το κλείσιμο στο σπίτι οφειλόταν στην κατάθλιψη, που κάποια στιγμή θα περνούσε και θα την έκανε να ξαναβγεί, γι αυτό το λόγο άλλωστε πήγα ως την πόλη της με την ελπίδα ότι τουλάχιστον θα την έβλεπα στο κατώφλι της. Αρκετά αργότερα (2 μήνες σχεδόν μετά το ταξίδι) συνειδητοποίησα ότι μένει κλεισμένη μέσα λόγω άλλου αιτίου, της φοβίας της προς τους άντρες και γενικότερα προς τους ξένους (που αν το ήξερα από πριν, πριοφανώς και δεν θα έκανα το ταξίδι). Ήδη όμως, μέρα με τη μέρα, πριν ακόμα υποπτεφθώ οτιδήποτε, είχε χτιστεί μια έντονη διαδικτυακή σχέση και μια προσμονή (από την πλευρά μου) με ένα ιδανικό σενάριο (πανέμορφη, "μποέμ τύπισσα" με την οποία ήδη είχε γίνει η ερωτική προσέγγιση χωρίς όμως την ανάγκη να την ακολουθήσω στον τρόπο ζωής της, αφού θα είμαστε μακριά). Όταν έμαθα ολόκληρη την αλήθεια (αρκετά πρόσφατα), μάλλον ήταν αρκετά αργά να ξεφύγω από όλο αυτό το σκηνικό που είχα δημιουργήσει στο μυαλό μου. Και ήδη είχα δεθεί τόσο πολύ μαζί της που δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα την άφηνα μόνη.
Πολλά δεν κολλάνε τελείως σε όλο αυτό, αλλά είναι μια πιθανή εξήγηση που έδωσα στα γιατί και τα πως αυτής της ιστορίας.