κυριολεκτικα !!!
αχαχαχαχαχαχαχαχ!
καλα να περασετεεε !!!
Printable View
θεεενξξξξ !
Η ανωριμότητα,ανευθυνότητά κ η βλακεία δεν έχουν κάτι το ταξικό. Είναι ανθρώπινα χαρακτηριστικά ορισμένων.
Θα σου πω τι θεωρώ εγώ ταξικό.
Ταξικό είναι το μνημόνιο οπου το 97% βυθίζεται στην φτώχια,χάνονται τα εργασιακά κεκτημένα,αυτοκτονουν κ το 3% έχει αύξηση του πλούτου του.
Ταξικό ατύχημα είναι όταν ένας εργολάβος δεν λαμβάνει μετρα προστασιας για το κέρδος κ έχουμε θανάτους.Όταν πολυεθνικές που πατανε στην ανέχεια του κόσμου καταστρέφουν περιβαλλον κ ζωές για να αυξήσουν τα κέρδη της μειοψηφίας.
Γράφονται πολλές βλακειες κατα καιρους κ παντού βλέπουμε τον διαχωρισμό κ διχασμό.
Τα αυτοκινητιστικα ατυχήματα στην Ελλάδα πιστεύω έχουν να κανουν πρωτίστως με την παιδεία κ νοοτροπία του Έλληνα κ δευτερευόντως με την αναγκη επίδειξης που ίσως είναι αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης.
Παιδιά αυτό με την ευθύνη την ηθική εννοώ, είναι πολύ μπέρδεμα και δεν μπορεί να είναι απόλυτο σε κάθε περίπτωση. Νομικά, ναι οι γονείς είναι υπεύθυνοι για ό, τι κάνει το παιδί τους μέχρι τα 18, αλλά ηθικά....μπερδεύει πολύ το πράγμα.
Δεν ξέρω την συγκεκριμένη περίπτωση καθόλου, αλλά οτι υπάρχουν και περιπτώσεις γονιών με εγκληματική συμπεριφορά όσον αφορά στα παιδιά τους, δε το συζητώ. Εγώ τουλάχιστο βλέπω συνεχώς γονείς να δίνουν το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι στο παιδί από τα 15. Ή να οδηγούν οι ίδιοι μεθυσμένοι και να του δίνουν το καλό παράδειγμα. Τότε δεν έχουν ευθύνη;
Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις σαν αυτές που λέτε, που ο γονιός μια χαρά μπορεί να μεγάλωσε το παιδί του, να το δίδαξε να είναι υπεύθυνο, προσεκτικό κτλ αλλά...στην εφηβεία το αίμα βράζει! Οι δικοί μου γονείς ήταν πολύ προσεκτικοί, δεν μας έμαθαν να οδηγούμε πριν τα 18 (άσχετο που είχαμε μάθει ήδη από φίλους) και γενικά πρόσεχαν πολύ. Μια μέρα ο αδερφός μου σε ηλικία 8-10 χρονών και παιδί με ειδικές ανάγκες, βγαίνει στο πάρκινγκ, πάει στο αυτοκίνητο κάποιων που είχαν έρθει επίσκεψη στο σπίτι μας και το είχαν αφήσει ξεκλείδωτο, βρίσκει μέσα μια καραμπίνα(? αεροβόλο? κάτι τέτοιο τελοσπαντων δεν εχω ιδέα από όπλα) το οποίο ο τύπος είχε αφήσει μέσα στο αμάξι του και μάλιστα γεμάτο και έριξε μια στον αέρα!!! Από θαύμα δεν χτύπησε κάποιον ή δεν σκοτώθηκε ο ίδιος! Αν γίνοταν το οτιδήποτε φυσικά οι γονείς μου θα πήγαιναν φυλακή...αλλά είχαν όντως ευθύνη; Εκτός κι αν θεωρούμε οτι πρέπει να είναι πίσω από το παιδί 24/24 το οποίο και πρακτικά δεν γίνεται.
Ζουμε σε μια κοινωνια που το να εισαι ή εστω να φαινεσαι πλουσιος ειναι το παν. Αυτο εχει απο μονο του μια ταξικοτητα.
Το αμαξι ειναι ο πιο ευκολος τροπος να φανεις γαμαω-ταω χωρις να ξοδεψεις στην πραγματικοτητα πολλα χρηματα. Ο πιτσιρικας των δυτικων προαστιων αναπληρωνει την ελλειψη στατους και χρηματων κανοντας πολυ θορυβο με το φτιαγμενο saxo-ακι του, ο πιτσιρικας των ΒΠ κανει επιδειξη το στατους του και τα φραγκα του κανοντας πολυ θορυβο με την slk του....
Οποτε συνοπτικα ναι, εχουν ταξικο προσημο, αλλα αυτο δεν αναιρει την ανθρωπινη πλευρα των δυστυχηματων.