marina38 ζήτησε πολλές φορές μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες την χρήση προφυλακτικού.
δεν ξέρω πως έπεισα τον εαυτό μου να ενδώσω χωρίς αυτό.
Printable View
marina38 ζήτησε πολλές φορές μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες την χρήση προφυλακτικού.
δεν ξέρω πως έπεισα τον εαυτό μου να ενδώσω χωρίς αυτό.
Ίσως γιατί τα λόγια του, το επίμονο ενδιαφέρον του και η δική σου ανάγκη να τον εμπιστευτείς σου δημιούργησαν μια ψευδαίσθηση ασφάλειας.
και να υποθεσουμε κρινο οτι εκανε καποια λαθη...αναμενομενο δεν ειναι αφου δεν ειχε αλλη εμπειρια ουσιαστικη απο σχεση?αλλοιμονο αν μας καταδικαζαν ολοι οι συντροφοι μας με το παραμικρο..ο ανθρωπος ηταν τελειως μα τελειως ωμος.και αυτο το σχολιο περι <ανοιχτης> λες και αυτο ειχε μονο σημασια αν τη βρηκε παρθενα η οχι ελεος ....
καποια στιγμη παντως Σιγα σιγα θα δεις οτι αυτο σε ωφελησε και σε κατι..οταν θα ερθει το καλυτερο στο μελλον θα εισαι πιο ωριμη μετα απο αυτη τη στραβη που ετυχε και θα το χειριστεις και θα το αξιολογησεις καταλληλα..αν δεν γνωρισεις το μαυρο δεν εκτιμας και τοσο το ασπρο που λενε
εγω τωρα θα κανω τον συνηγορο του διαβολου...Quote:
Originally posted by siga_siga
ναι Φοίβη, αυτό πιστεύω.
έπειτα από 4 χρόνια περίπου χωρίς να πω ναι σε μία σχέση,
και βλέποντας αυτόν τον άνθρωπο να με ενοχλεί συνέχεια. να μιλάει συνέχεια σε μία κοινή μας φίλη για εμένα, έπειτα που έκανε κάποια βήματα να γνωρίσει τους δικούς μου από μόνος του. έπειτα από τόσα που έδειξε έντονα για εμένα, ναι τα πίστεψα.
νόμιζα οτι ξέρω να ξεχωρίσω,
με πήγε σπίτι του. γνώρισα τους δικούς του.
το σχεδόν 2χρονο ανηψάκι του με έμαθε ως θεία, έτσι με αποκαλούσανε μπροστά του η οικογένεια του. να κοιμάμαι εκεί. να μην μπορέι να κοιμάται αν δεν τον έχω αγκαλιά.το λιγότερο είναι για εμένα που ήθελε να παντρευτούμε, ήθελε να έρθει να μείνει σε σπίτι κοντά στο δικό μου. να τρελλαίνεται αν δεν με ακουσει κάθε 3 ώρες.
και την τελευταία εβδομάδα, μετά που χωρίσαμε την πρώτη φορά, και ένιωσα τα πρωτόγονα συναισθήματα της εγκατάλειψης και οτι είμαι εκτεθημένη, όπως όταν ήμουνα σε νηπιακή ηλικία. και ήθελα να τον δω, να τον ακούσω πριν κοιμηθώ το βράδυ. και γυρνάει και μου λέει θέλω να τον ελέγξω; και οτι δεν το ανέχεται;όταν εκείνος με έπαιρνε άνω των 40 κλήσεων την ημέρα είχαμε what\'s up.
και διάφορα άλλα που έκανε. να μην πω από έξοδα, και στην τελική;
εγώ το έχαψα το παραμύθι, όλο αυτό ναι.
γιατί είχα να δεθώ με άνθρωπο 3-4 χρόνια. ήθελα σύντροφο. όχι έναν εραστή όπως και του είπα οτι μπορούσα να βρω ανα πάσα στιγμή. γυναίκα είμαι θα βγω έξω, θα βρω. αλλά δεν είμαι τέτοια.πήγα 25 και τον πίστεψα. παραμυθιάστηκα. νόμιζα οτι μπορώ να ξεχωρίσω.
με κοίταγε στα μάτια μου έλεγε σε αγαπάω, έκλαιγε μερικές φορέ ςπου μου το έλεγε. και γυρνάει και μου λέει από το τηλ οτι δεν με αγαπάει και οτι κάποιες στιγμές με θέλει.
εν κατακλείδι, ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ.ΑΝΩΡΙΜΟΣ,ΕΚΜΕ ΤΑΛΛΕΥΤΗΣ.ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ.ΕΓΩϊΣΤ ΗΣ.ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ.
και σε οικονομική κρίση που δέχθηκε τον στήριξα, ψυχολογικά. κατάλαβε οτι δεν είμαι γυναίκα που θέλωνα ξοδεύω, να μείνω σπίτι; ναι να μείνω σπίτι αγκαλιά να βλέπουμε ταινίες, το τί ντροπή νιώθω που μας έφερνε η μητέρα του φαγητό; το τί ντροπή νιώθω που έκατσα σε τραπέζι και έφαγα μαζί τους;
θέλει κάποιος να με πει υπερβολική,δραματική κ.α; ας με πεί. ας με πείτε.
την ψυχή μου όμως που την νιώθω εγκαταλελειμένη, εκτεθημένη, προσβεβλημένη, τα νιώθω εγώ. όλα αυτά από άλλον άνθρωπο όμως. δεν αναφέρομαι για την πίστη μου στον θεό μου.
και βρίσκομαι εδώ. να συνεχίζω τα αντικαταθληπτικά μου, τα αγχολυτικά μου. και αυτός εκεί στην δουλειά του λέγοντας μου οτι έχει κάνει νέες γνωριμίες και οτι δεν αισθάνεται τίποτα για εμένα.
ναι έκανα λάθη.
του είπα οτι φοβάμαι, σε φοβάμαι, οτι έχω καιρό να κάνω σχέση και φοβάμαι, δύσκολα θα σε εμπιστευθώ. ναι του μιλούσα απότομα, γιατί φοβόμουνα. δεν τον έβρισα όμως. δεν τον προσέβαλα. του μιλούσα κόσμια. ευγενέστατα.
και αυτή την στιγμή δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να σκεφτώ κάτι παραπέρα, του στυλ πωπω τί έγινε; και να βρω λεπτομέρειες, θα τρελλαθώ. δεν θα αντέξει άλλη κρίση το μυαλό μου.
πού είναι η αλήθεια του κόσμου;
η αλήθεια μίας σχέσης;
η αλήθεια μεταξύ δύο ανθρώπων;
και δεχομαι καθε κριτικη, καθως κι εγω αυτα που θα πω τα λεω με καθε επιφυλαξη ....
τα σημεια της ιστοριας που σκεφτομαι εδω και ωρα, ειναι:
1)το παραπανω αποσπασμα και κυριως το νοημα αυτων που υπογραμμισα,
2) το γεγονος οτι ΔΕΝ θεωρω οτι στις ερωτικες μας σχεσεις εχουμε ο ενας τον ρολο του ψυχολογου ουτε του γονεα του αλλου, ουτε εχουμε τετοιου ειδους ευθυνες, παρα μονο την ευθυνη να λειτουργησουμε ειλικρινως και καλοπροαιρετα απενανι του καλυπτοντας ομως ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ αναγκες και οχι νταντευοντας τον αλλο, ΚΙ ΑΝ ΣΥΜΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ, εχουμε σχεση....αν δεν συμπεσουν, απλα ο καθενας τραβαει τον δρομο του
3)το πολυ ευστοχο , για μενα, σχολιο της Θεοφανιας οτι καποιες κοπελες συνειδητα η μη, εχοντας πιθανως τις καλυτερες των προθεσεων, διαχειριζονται το θεμα της σωματικης τους επαφης με τους αντρες σαν τροπαιο, με αποτελεσμα (συνεχιζω) αφενος να τον πεισμωνουν σαν κυνηγο στο να κατακτησουν αυτο το τροπαιο, αφετερου να χανουν καθε ενδιαφερον για την σχεση μετα το σεξ, καθως ολο το τελευταιο διαστημα ολη τους η σχεση ειχε μεταμορθωθει σε μια συνεχη προσπαθεια για την κατακτηση του θησαυρου και στις αρνησεις που δεχοταν απο την κοπελα...
στο πρωτο μερος του παραπανω αποσπασματος διαβαζουμε μια περιγραφη που μπορει μεν να εκθετουν τον τυπο για την επιπολαιοτητα του (πχ. να ορκιζεται για αγαπη σε 2 μηνες) το ιδιο ομως συμβαινει και με την αντιληψη της φιλης για την πραγματικοτητα που ζουσε...δηλαδη ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ, ΠΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΙ προσωπικοι και οικογενεικοι(!) δεσμοι ειναι δυνατον να διαμορφωθηκαν μεσα σε δυο μηνες ΣΥΝΟΛΙΚΑ μιας τοσο ανωριμης σχεσης που δεν ειχε καν ολοκληρωθει, ωστε να μας περιγραφει εναν τυπο που ηθελε να γνωριστουν οικογενειακως, που δεν το αξιολογει μεν αλλα μας το σχολιασε οτι σκεφτοταν να την παντρευτει, κι ενα \"ανηψακι\" που δεν κοιμοταν πια παρα μονο στην αγκαλια της????
που το παω?
παντως οχι στο οτι η κοπελα μας ειπε καποιο ψεμα....
το παω ομως στην πεποιθηση μου, οτι περα απο την ανωριμοτητα ενος ενθουσιωδους μεγαλομπεμπεκου οπως ο τυπος που λεμε, υπαρχει και η ανωριμοτητα της κοπελας αυτης , που θεωρησε ως αποδεκτο ειτε με την λογικη ειτε με το συναισθημα οτι η συντομη και αδοκιμαστη γνωριμια της των δυο μηνων μ εναν τυπο που ελεγε τετοιους δρακους, ηταν ο ερωτας της ζωης της...
και οχι μονο αυτο...
πιθανολογω, οτι μια κοπελα που θεωρουσε το σωματικο της \"δοσιμο\" επιστεγασμα και επισημοποιηση μιας σχεσης απ οτι μου προκυπτει απο τις διηγησεις της, κι οχι αρχη και δοκιμη μιας σχεσης οπως ειναι μια τετοια πραξη,ακομα και να μη θεωρουσε \"δωρο\" προς τον τυπο το δοσιμο αυτο, το ειχε οπωσδηποτε πακετο με το ολοκληρωτικο της ΔΟΣΙΜΟ με ολα τα γραμματα κεφαλαια ψυχη τε και σωματι και πνευματι και κατι ψιλα....
κι αυτο τον τρομαξε...
κι οχι γιατι ειναι παλαβος
αλλα γιατι αυτο τρομαζει ολους τους αντρες και νομιζω και τις γυναικες......
εγω ετσι εξηγω, κι ας μην μπορει η κοπελα να εξηγησει τα σχολια του πρωην για ελεγχο και γενικως για φαινομενα \"ασφυκτικα\"...
θεωρω δλδ, οτι μετα το συμβαν, δεν αλλαξε μονο ο τυπος αλλα αλλαξε και η κοπελα την συμπεριφορα της...
μας λεει πως εμεινε 3-4 χρονια εντελως μονη, πως τον ειχε προειδοποιησει (!!!!!) (να μην σχολιασω και την κουβεντα της κοπελας οτι αν ηθελε εραστες μπορουσε να βρει αλλα δεν ειναι ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ αυτη...αρα ειναι αλλιωτικη....απο τις αλλες που διατηρουν τις ερωτικες τους στιγμες και ισως και την παρθενία τους ως το πολυτιμοτερο που εχουν (!)οτι ηθελε συντροφο και οχι εραστη! ωσαν το εραστης να ειναι υποτιμητικος τιτλος, ωσαν ο συντροφος να μην ξεκιναει απο εραστης αλλα να γινεται ενα ατυπο συμβολαιο συντροφικοτητας με την \"ολοκληρωτικη παραδοση ανευ ορων\"
του ειπε δυσκολευεται να τον εμπιστευθει και φοβαται...σαν να τον προειδοποιουσε οτι ΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ το κανει, θα ειναι δικια του ολοκληρωτικα και για παντα!!!
μα ποιος το θελει αυτο?
ποιος ξερει αν θελει τον αλλο δικο του ολοκληρωτικα και για παντα εις τους αιωνας των αιωνων , αμην, ακομα δεν τον ειδαμε?
ειναι απολυτα φοβιστικο να βλεπεις το ατομο που γνωρισες σαν αυτονομο και αυταρκες και χαρουμενο και ανεξαρτητο, απλα και μονο επειδη εκανε ερωτα μαζι σου, ξαφνικα να εχει γαντζωθει πανω σου και να ζει μονο για την σχεση σας και να φερεται σνα να εχει δικαιωματα επανω σου ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ απο αυτα που ειχε πριν το σεξ......γιατι εγω, αυτο πιστευω οτι εγινε και διαψευστε με...
ο τυπος ετσι κι αλλιως ειναι επιπολαιος, οκ,...αυτο το ειδαμε ολοι..
σιγουρα την ηθελε την κοπελα, δεν υπαρχει αμφιβολια γι αυτο...
την ηθελε διπλα του ομως....οχι στον σβερκο του...σορυ που γινομαι σξκληρη και σορυ που πιθανολογω πολα..το εχω δει ομως να συμβαινει παρα πολλες φορες και νομιζω οτι αυτο συνεβη και τωρα, και ειδικα λαμβανοντας υποψη την ιδιαιτερη συναισθηματικη φορτιση της φιλης μας απο ολο το στρες του συναισθηματικου παρελθοντος της που φυσικα και δικαιολογει παρα πολλα απο την συμπεριφορα της, αλλα δεν ειναι υποχρεωμενος ο ερωτικος συντροφος να το διαχειριστει αυτο αλλα ο φιλος της και ο συμβουλος της και ο γιατρος της..
καθε κριτικη δεκτη...
αλλα δηλωνω οτι ΑΝ τα πραγματα ειναι οπως τα παρουσιασα, κι εγω θα εφευγα αν ημουν αντρας ...
εστω κι αν δεν ειχα πριν κανει τοσες μα λακιες οσες ο τυπος αυτος
Remedy...
Συμφωνώ 100% μαζί σου!
Ακριβώς έτσι είναι, τουλάχιστον όσον αφορά στη δική μου άποψη.
Εγώ απ\' την αρχή εστίασα στο ότι η κοπέλα έφτασε 25 χρονών για να κάνει σεξ και μάλιστα με έναν άνθρωπο που την \"έψησε\" κάτι που το θεωρώ το μεγαλύτερο έγκλημα σε μια σχέση.
Κατά τη γνώμη μου, ο τύπος εκμεταλεύτηκε όλη αυτή τη θεωρεία της και το μόνο που τον τράβηξε ήταν η \"παρθενιά\", διαστροφή πολλών αντρών που θέλουν να είναι οι ΠΡΩΤΟΙ. Της έταξε πολλά για να την πείσει και μετά απλά έχασε το ενδιαφέρον του γιατί δεν είχε τίποτε άλλο να πάρει.
Δεν είναι τυχαίο το σχόλιο του μετά το σεξ περί \"ανοιχτής\" και τέτοια.
Όπως και να \'χει ο τύπος ήταν ανεγκέφαλος και μακάρι η φίλη μας να πάρει ένα μάθημα από αυτό...αν και κατά τη γνώμη μου πρέπει να αναθεωρήσει πολλά πράγματα σχετικά με τις σχέσεις των δύο φύλων...
Quote:
Originally posted by Helena
και να υποθεσουμε κρινο οτι εκανε καποια λαθη...αναμενομενο δεν ειναι αφου δεν ειχε αλλη εμπειρια ουσιαστικη απο σχεση?αλλοιμονο αν μας καταδικαζαν ολοι οι συντροφοι μας με το παραμικρο..ο
αγαπητε-η,
αν και περιμενα απαντηση απο την θεματοθετρια, καλοδεχουμενη απο οπου και αν προηλθε.
Γνωμη μου ειναι οτι μαθαινουμε απο τα λαθη μας και οχι απο τους αφορισμους.
Εκτος αν θελουμε να εξωραισουμε ολους τους διαβολους μηπως και μπουμε στο παραδεισο.....
Περαν τουτου,
εγω δνε εχω το δικαιωμα να καταδικασω κανενα και ουδεποτε ειχα τετοιο σκεπτικο.
Μακρια απο εμενα τα δικαστηρια....
καταρχήν remedy να σου πω οτι συμφωνω σε αρκετα σημεια με οσα γράφεις-με τη δικη μου οπτικη. ομως σε καποια αλλα διαφωνω κ γι αυτο κ γραφω δυο πραγματα.Quote:
Originally posted by Remedy
πιθανολογω, οτι μια κοπελα που θεωρουσε το σωματικο της \"δοσιμο\" επιστεγασμα και επισημοποιηση μιας σχεσης απ οτι μου προκυπτει απο τις διηγησεις της, κι οχι αρχη και δοκιμη μιας σχεσης οπως ειναι μια τετοια πραξη,ακομα και να μη θεωρουσε \"δωρο\" προς τον τυπο το δοσιμο αυτο, το ειχε οπωσδηποτε πακετο με το ολοκληρωτικο της ΔΟΣΙΜΟ με ολα τα γραμματα κεφαλαια ψυχη τε και σωματι και πνευματι και κατι ψιλα....
κι αυτο τον τρομαξε...
κι οχι γιατι ειναι παλαβος
αλλα γιατι αυτο τρομαζει ολους τους αντρες και νομιζω και
μπορει εσύ ή εγω να θεωρουμε το σεξ δοκιμη μίας σχεσης, η κοπέλα ομως προφανως μη εχωντας ολοκληρώσει κ εχοντας βιωσει καποιες καταστάσεις με τον δικο της τροπο που μονο η ιδια γνωριζει, το βλέπει αλλιως. Κ ειναι φυσικα δικαιωμα της. Εχοντας μιλησει οπως εχει μιλησει στον σύντροφο της (ας τον πω ετσι), γνωριζει κ αυτος την αποψή της επι του θέματος. Αλλα κ το πώς νιωθει. Εχει μυριστει με τί ανθρωπο εχει να κανει κ τί κολληματα, αναστολές εχει επι του θέματος. Γι αυτο το λογο κ πιστεύω πως εχει ευθύνη κ μαλιστα μεγάλη για το ότι έγινε κ οπως έγινε.
Και φυσικά επειδή ενας ανθρωπος εχει φερθεί με ανωριμότητα δεν σημαινει οτι ειναι αναμενομενο να φερθεί κι άλλος έτσι.Ωστε να ναι πάτσι. Αλλιως,αν βρεις εναν πληγωμένο ανθρωπο τον πατάς κ αλλο?Δεν τον σκέφτεσαι?
Δε νομίζω ότι είναι ώρα να συζητήσουμε αυτά τα θέματα. Πρώτα προέχει να σταθεί κάποιος ψυχολογικά στα πόδια του, να σταματήσει να τα λαμβάνει όλα εσωτερικά κατηγορώντας τον εαυτό του για τα πάντα και μετά όταν έχει επιτύχει κάποια συναισθηματική απόσταση από τα γεγονότα να προσπαθήσει να τα αναλογιστεί πιο αντικειμενικά.
Εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε έξω από το χορό και δε μπορούμε να νιώσουμε τη συναισθηματική φόρτιση και το χάος μέσα στο οποίο βρίσκεται η siga_siga. Μπορούμε λοιπόν πιο γρήγορα να φτάσουμε στο σημείο να προβληματιζόμαστε, αλλά κάθε τι που της λέμε μπορεί να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις για την ίδια γιατί φαίνεται να είναι ήδη προϊδεασμένη ανά πάσα στιγμή να κατηγορήσει τον εαυτό της.
ποιός το θέλει?????????εγώ προσωπικά γνωρίζω πολλους που ψάχνουν να γατζωθουν απο κάποιον ή καποια. Να σωθουν! Καποια σχέση να τους σωσει. Κ οταν τη βρουν τη σχέση αυτη της δίνουν αμεσως το βάρος κ τις διαστάσεις που σε καμια περίπτωση δεν εχει, αλλα θά θελαν να εχει. Πόσοι δεν ονειρεύονται (απο δική τους ομολογία) αιωνια πιστη κ ευτυχια αγνοώντας ή παραβλέποντας τις αλλαγές που μπορει να επελθουν, βάζοντας οι ιδιοι πρώτα φραγμο στην προσωπική τους εξελιξη αλλα κ στην εξελιξη της σχέσης τους?Quote:
του ειπε δυσκολευεται να τον εμπιστευθει και φοβαται...σαν να τον προειδοποιουσε οτι ΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ το κανει, θα ειναι δικια του ολοκληρωτικα και για παντα!!!
μα ποιος το θελει αυτο?
ποιος ξερει αν θελει τον αλλο δικο του ολοκληρωτικα και για παντα εις τους αιωνας των αιωνων , αμην, ακομα δεν τον ειδαμε?
ειναι απολυτα φοβιστικο να βλεπεις το ατομο που γνωρισες σαν αυτονομο και αυταρκες και χαρουμενο και ανεξαρτητο, απλα και μονο επειδη εκανε ερωτα μαζι σου, ξαφνικα να εχει γαντζωθει πανω σου και να ζει μονο για την σχεση σας και να φερεται σνα να εχει δικαιωματα επανω σου ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ απο αυτα που ειχε πριν το σεξ......γιατι εγω, αυτο πιστευω οτι εγινε και διαψευστε με...
Κ πνιγουν πρώτα οι ιδιοι τον εαυτο τους κ τις επιθυμιες τους κ στη συνεχεια του συντροφου τους...
Οσο για το ατομο που γνωρισες αυτονομο κ ανεξάρτητο οπώς λες, ειναι δική σου υποθεση, μιας κ που το άτομο αυτο μπορει να μην ήταν ανεξάρτητο ουσιαστικα κ αυτονομο.
Σε ότι αφορα το σεξ, σιγουρα δεν το βλέπουμε ολοι με τον ιδιο τροπο. Καποιους μπορει να βοηθα στο να δεθουν περισσοτερο, καποιοι να το βλεπουν καθαρά ως ευχαρίστηση. Κ ως τπτ άλλο. Οποτε αλλαζει κ ο χωρος που καταλαμβανει στη σχεση αλλα κ στον ψυχισμο του ανθρωπου.
Σκεψου οτι άλλοι θεωρουν το σεξ τροπο για να αποκτησουν δικαιωματα πανω σου,καποιοι άλλοι το \"σ αγαπω\"...Αναλογα με το τί αισθανεται κανεις οτι τον δενει με τον άλλο ή αναμενει να τον δέσει.
δεν μπορώ να περάσω ΚΑΘΟΛΟΥ στα ψιλά την επιπολαιοτητα του τύπου. η σιγα σιγά εκανε φοβερες -συγκλονιστικες- κατα τη γνωμη μου διαπιστώσεις για τα προβλήματα που έχει. εδω, σ ενα φορουμ, οποτε δεν μπορώ να μιλήσω εγω για ανωριμοτητα. προσωπικα τη θαυμαζω για το κουραγιο της να εμπιστευτει, να αναζητήσει βοήθεια, να ακουσει γνωμες, να κριθει μάλιστα κ να απαντησει. Πέρα απο το αν διαφωνω σε καποιες επιλογές της....Quote:
ο τυπος ετσι κι αλλιως ειναι επιπολαιος, οκ,...αυτο το ειδαμε ολοι..
σιγουρα την ηθελε την κοπελα, δεν υπαρχει αμφιβολια γι αυτο...
την ηθελε διπλα του ομως....οχι στον σβερκο του...σορυ που γινομαι σξκληρη και σορυ που πιθανολογω πολα..το εχω δει ομως να συμβαινει παρα πολλες φορες και νομιζω οτι αυτο συνεβη και τωρα, και ειδικα λαμβανοντας υποψη την ιδιαιτερη συναισθηματικη φορτιση της φιλης μας απο ολο το στρες του συναισθηματικου παρελθοντος της που φυσικα και δικαιολογει παρα πολλα απο την συμπεριφορα της, αλλα δεν ειναι υποχρεωμενος ο ερωτικος συντροφος να το διαχειριστει αυτο αλλα ο φιλος της και ο συμβουλος της και ο γιατρος της..
Και βασιζόμενη στα οσα γράφει για τον τυπο η σιγα σιγα, καθολου σίγουρη δεν ειμαι αν ο τυπος με την επιπολαιοτητα του την ήθελε δίπλα του. Αν την ειδε ισοτιμα δλδ.
Οσο για τον αν σύντροφος εχει υποχρέωση ή οχι να διαχειριστει το στρες του συναισθηματικου της παρελθοντος ή οχι, ας το σκεφτόταν αρχικα. Κ οχι μετεπειτα. Οταν ενδιαφερομαι για εναν ανθρωπο ομως, πιστεύω ακραδαντα οτι θέλω να μαι δίπλα του, να απαλύνω τον πονο του αν μπορώ. Κ οχι δεν μπαινω στο ρολο του θεραπευτη-ουτε θέλω ουτε μπορω.
Τώρα για το αν εχει καποιος υποχρέωση, οχι κανεις δεν εχει καμια υποχρέωση. Αν νιωθει οτι θέλει να σταθει σε καποιον θα το κανει ή θα προσπαθήσει. Αν οχι προφανως κ δεν θα το κανει. Κ ετσι θα πορευτει.
ολα οσα αναφερατε ειναι σεβαστα δεν πω ειναι σωστα γιατι ειμαι κ εγω τις αποψεις μην κρινεις για να μην κριθεις..
πιστευω οτι αυτο που πρεπει να κανουμε ειναι να στηριξουμε μια κοπελα να σταθει στα ποδια της κ να κοιταξει παλι καταματα την ζωη. το εγκλημα της το μεγαλο ειναι οτι ΑΓΑΠΗΣΕ.....
μπραβο σου που εκανες υπομονη τοσα χρονια κ μπραβο σου που αντεχεις,ξερεις ο καθε ανθρωπος ανεβενει τον δικο του γολγαθα,αλλα ολοι πστευουμε οτι ο δικος μας σταυρος ειναι ο πιο βαρυς απο ολους τους αλλους....
το κακο ειναι οτι σε αυτη την ******* την ζωη υαρχουν κ ανθρωποι με Α κεφαλαιο,με ευασθησιες κ αρχες.
ΚΟΥΡΑΓΙΟ......
παιδιά είμαι στην δουλειά δεν αισθάνομαι καλά, ήρθα σήμερα από της 7 όπως και χθες από της 6:30.
χθες το βράδυ πήγα στην ψυχίατρο μου.
έριξα πολύ κλάμα.
το βράδυ κοιμήθηκα 3 ώρες;
τον σκεφτόμουνα συνέχεια. τί είναι αυτό; γιατί συμβαίνει; γιατί τα άλλα βράδυα μπόρεσα να κοιμηθώ;
μόλις πήρα μισό lexotanil και την νέα μειωμένη φαρμακευτική μου αγωγή αντικαταθληπτικών.
έχω αρχήσει και φοβάμαι. δεν ξέρω γιατί, πηγάζει αυτή η αίσθηση. θέλω να κλάψω να ηρεμήσω, αλλά δεν μου βγαίνει, αισθάνομαι τρομοκρατημένη. θέλω να περάσει.
καλημερα. ειναι φυσιολογικο να τον σκεφτεσαι συνεχεια,εδω εγω εχω 9 χρονια προβληματα με καταθληψη κλπ. και τα σκεφτομαι συνεχεια.... ¨)) γιατι δεν κανεις μια προσπαθεια να βγεις μια βολτα να πιεις ενα καφε? οσο καθομαστε μεσα το μυαλο μας γυρναει..
αν εχεις εμαιλ στειλτο σε μυνημα να σου στειλο ενα εμαιλ εγο να δεις κατι που μπορει να σε βοηθησει ασχετο με ολα..
φιλια
παιδιά τί είναι αυτά;
γιατί αισθάνομαι περισσότερο χάλια; πως ένας έτσι με σχολιάζει και έχει μπερδέψει κάτι; δεν θέλω να αισθανθώ άσχημα εδώ μέσα.
άρχησα να γράφω για να ηρεμίσω, να εκφραστώ, μην μου το κάνεις αυτό σε παρακαλώ. δεν σου χρωστάω κάτι και μου το ξεπληρώνεις έτσι. δεν σε ξέρω καν.
αυτό που υπογράμμισες οτι του είπα οτι τον φοβάμαι. ναι είναι γενικό φοβάμαι έναν άντρα που θα με πλησιάσει. και δεν διάβασες κάτι καλά. μαζί είμασταν 2μήνες. ασχέτως οτι δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο για να αγαπήσεις κάποιον, είανι ανάλογα με την προσωπικότητα του κάθε ένα μας. υπάροχυνε άνθρωποι που δεν αγαπάνε ένα κοντινό τους πρόσωπο και ας το ξέρουνε και για χρόνια. έγραψα κάπου οτι γνωριζόμασταν από τον σεπτέμβριο.
επίσης, δεν ξέρω από που έβγαλες το συμπέρασμα οτι θεωρώ το σωματικό μου δώσιμο ως επιστέγασμα μίας σχέσης. τελείως άκυρο με την δική μου περίπτωση. και κάτι άλλο φίλτατε Remedy επειδής τώρα άρχισε να επιδράει το μισό lexotanil Που πήρα και σου γράφω ευγενικά. την επόμενη φορά που θα γράψεις την γνώμη σου την άποψη σου το σχόλιο σου σε ένα τέτοιο φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης. κάνε αυτό που γράφει η αρχική σελίδα FORUM ψυχολογικής υποστήριξης. και όχι ΚΡΙΤΙΚΗ.
καλή συνέχεια!
siga-siga
Είναι άλλο υποστήριξη και άλλο \"γούτσου-γούτσου κοριτσάκι μου, για όλα φταίνε οι άλλοι και όχι εμείς\".
Το θέμα είναι να μαθαίνουμε απ\' τα λάθη μας και να μπούμε στη διαδικασία πρώτα απ\' όλα να τα βάλουμε με τον εαυτό μας όταν μας συμβαίνει κάτι.
Αν θες να κάτσουμε όλοι μαζί και να βρίζουμε τον τύπο για να νιώσεις καλύτερα, απλά πέστο...
ʼλλωστε είναι πιο εύκολο για τον καθένα από το να χαλάει τη φαιά του ουσία για να σε βοηθήσει.
Μη ξεχνάς επίσης, ότι εδώ μέσα όλοι έχουμε προβλήματα και κανείς δεν μιλά εκ του ασφαλούς.
Πρόκειται για αλληλοβοήθεια και όχι για αλληλοχάιδεμα αν έχω καταλάβει καλά...
Η αλληλοβοηθεια πάντως δεν ειναι \"σου επισημαινω τα λάθη σου για να μην τα ξανακανεις\", ειναι ακουω κ προσπαθω να σε καταλαβω. Το λαθος το βλεπει μονος του ο καθενας-ΟΠΟΤΕ Κ ΑΝ ειναι έτοιμος.Quote:
Originally posted by Θεοφανία
siga-siga
Είναι άλλο υποστήριξη και άλλο \"γούτσου-γούτσου κοριτσάκι μου, για όλα φταίνε οι άλλοι και όχι εμείς\".
Το θέμα είναι να μαθαίνουμε απ\' τα λάθη μας και να μπούμε στη διαδικασία πρώτα απ\' όλα να τα βάλουμε με τον εαυτό μας όταν μας συμβαίνει κάτι.
Αν θες να κάτσουμε όλοι μαζί και να βρίζουμε τον τύπο για να νιώσεις καλύτερα, απλά πέστο...
ʼλλωστε είναι πιο εύκολο για τον καθένα από το να χαλάει τη φαιά του ουσία για να σε βοηθήσει.
Κ αλλωστε αυτο που οριζεις εσυ ως λαθος πολλες φορές για μενα μπορει να ναι κ σωστο.
Σοφία μου με κάλυψες πλήρως. Εξέφρασες με ακρίβεια και την δική μου άποψη.Quote:
Originally posted by Sofia
Η αλληλοβοηθεια πάντως δεν ειναι \"σου επισημαινω τα λάθη σου για να μην τα ξανακανεις\", ειναι ακουω κ προσπαθω να σε καταλαβω. Το λαθος το βλεπει μονος του ο καθενας-ΟΠΟΤΕ Κ ΑΝ ειναι έτοιμος.
Κ αλλωστε αυτο που οριζεις εσυ ως λαθος πολλες φορές για μενα μπορει να ναι κ σωστο.
siga_siga θα περάσει όλο αυτό, να είσαι σίγουρη. Μίλησες με την ψυχίατρό σου, άγγιξες κάποια θέματα και το μυαλό σου μετά θέλησε να τα επεξεργαστεί, για αυτό δε μπόρεσες να κοιμηθείς. Μη σε ανησυχεί αυτό. Όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο άνετα θα μπορείς να το αγγίζεις χωρίς να νιώθεις δυσάρεστα.
εχεις απολυτο δικιο σοφια.
δεν χρειαζετε να μιλαμε για ανθρωπους τριτους που δεν βιωνουν τα ιδια προβληματα με εμας.
καλο θα ειναι πιστευω παντα πρωσοπικα οτι οταν καποιος δεν αισθανεται καλα να του συμπαραστεκομαστε οχι να τον χαιδευω μου αλλα να προσπαθουμε να απαλυνουμε τον πονο του. σε καμοια περιπτωση να μην τον κριτικαρουμε αρνητικα κ τον κολαμε στον τοιχο. ενιωσα αυτο που μου λενε πολυ.. ξεκολα ρε μια χαρα παιδι με εργασια κλπ. τι σου λειπει?? δεν εχεις τιποτα!! το εισπρατω δηλαδη σαν να μην καταλαωενουμε τον αλλον.
σε καμοια περιπτωση δεν ειναι κ απολυτοσ σωστα αυτα που λεω ουτε ερχομαι σε αντιπαραθεση με κανενα απλα λεω την γνωμη μου.
Κοριτσάκι μου ,Quote:
siga-siga
αφού γυρεύεις μια αγκαλιά να .. ξαποστάσεις θάθελα ν΄ανοίξω τη δική μου ... όσο μπορεί, όσο χωράει ...
Ίσως τα πράγματα να μη (σ΄)έφταναν εκεί, ΑΝ επέλεγες άλλο χειρισμό, αν απέφευγες τις κακοτοπιές με λίγο \'σκέψη παραπάνω, αλλά ... έτσι ήξερες, έτσι μπορούσες υπό την πίεση κι εγώ δεν ξέρω ποιών (κατα)πιεσμένων βασικών αναγκών, ανθρώπινων, βιολογικών, ψυχοσωματικών .... κι έτσι τελικά (καλώς - κακώς ) έπραξες ...
Οτι έγινε , έγινε !
Κι επειδή είμαι σίγουρη οτι πρώτα απ΄ ολους ΕΣΥ μέσα σου έχεις ΗΔΗ κάνει την αυτοκριτική σου (που είναι κ η πιό αμείλικτη απ ΄όσα θα σου πουν οι άλλοι) ξέρω θάταν ΑΤΟΠΟ να κάτσω κ να σου πω για \'λάθη\' κ \'φταιξίματα\' τούτη την ώρα που ζητάς ... καταφύγιο απ΄τις ΔΙΚΕΣ σου ερινύες ...
Στην αντίθετη περίπτωση, θάταν κίνηση ... \'εντυπωσιασμού\' και μάθημα από ... \"καθέδρας ρητορεία\" που θάριχνε τα .. φώτα ΠΑΝΩ μου που .. ΞΕΡΩ και (στα)λέω ΚΑΛΑ ... γιατί είμαι ΔΙΚΑΙΑ (και καλά) κ ΔΕ ΧΑΡΙΖΟΜΑΙ ...!!!
Το θέμα είναι να σκεφτόμαστε για λάθη στο σωστό χρόνο.Quote:
Όταν είμαστε στη κατάλληλη ψυχική κ σωματική κατάσταση να τα δούμε από απόσταση (γι αυτό και πιό \'αντικειμενικά\') ώστε να κάνουμε λογικούς συσχετισμούς, να βγάλουμε συμπεράσματα, κι έτσι να μπορέσουμε να ΜΑΘΟΥΜΕ απ΄ αυτά για νάχουμε .. αντισώματα για το μέλλον ...
Κι όχι όταν ακόμα οι πληγές είναι \'ανοιχτές\' και η διαδικασία
αυτή λειτουργεί ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ξεσκίζοντας ακόμα περισσότερο τις σάρκες μας ...
Κοριτσάκι, επειδή εμείς εσένα \'ξέρουμε\' , στο΄δικό΄σου πρόβλημα μας έκανες την ...\"τιμή\" να γίνουμε e-κοινωνοί δείχνοντάς μας ... e-μπιστοσύνη ... Αν αυτό σε κάνει να νιώσεις καλύτερα - για να πάρεις τις αποστάσεις σου και να αποτιμήσεις κάποια στιγμή ΜΟΝΗ σου, τα συν και τα πλην στην όλη υπόθεση- αν θες έλα να κάτσουμε να βρίζουμε μαζί τον (όποιο) τύπο σε έκανε να χάσεις την εμπιστοσύνη σου στους ανθρώπους και να αμφισβητήσεις το αίσθημα της .. ανθρώπινης αξιοπρέπειας μέσα σου ...Quote:
... Από τα λίγα που θα μπορούσα να σκεφτώ, είναι οτι τα λόγια βοήθειας και παρηγοριάς από μένα (κι απ΄τον καθένα άλλωστε που είναι ΜΗ-επαγγελματίας ειδικός) ΔΕ βγαίνουν ... ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΦΑΙΑ ουσία αλλά απ΄το ΠΕΡΙΣΣΕΜΑ της καρδιάς και είναι κάτι που για νάχει ΑΞΙΑ πρέπει να γίνεται αυθόρμητα ...Quote:
Και μη ξεχνάς επίσης, ότι ΟΣΟΙ εδω μέσα ΕΧΟΥΜΕ (πραγματικά) προβλήματα μιλάμε ... ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ υπό την έννοια οτι ΚΑΤΕΧΟΥΜΕ το θέμα ΠΟΝΟΣ-ΜΟΝΑΞΙΑ -ΠΡΟΔΟΣΙΑ-ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ-ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ κι όχι ΔΑΣΚΑΛΕΜΑ μ΄ένα δείκτη-δεξιού-χεριού να πηγαίνει πέρα δώθε μπροστά στα μάτια μας ....Quote:
Μη ξεχνάς επίσης, ότι εδώ μέσα όλοι έχουμε προβλήματα και κανείς δεν μιλά εκ του ασφαλούς.
Δεν ξέρω πολλά από ... φάρμακα και γιατροσόφια αλλά ποιός θάλεγε οτι σε δύσκολες στιγμές το ΧΑΔΙ το ανθρώπινο έβλαψε ποτέ ..;;;Quote:
Originally posted by ΘεοφανίαΠρόκειται για αλληλοβοήθεια και όχι για αλληλοχάιδεμα αν έχω καταλάβει καλά...
Ποιός θάλεγε ποτέ ΟΧΙ σ΄ένα χάδι αν ήταν δυνατό κάποιος να το κάνει ... φάρμακο και το βάλει σε ... μπουκαλάκια ... ;;;;
Κοριτσάκι, πάρε το χρόνο σου ... πάρε τις αποστάσεις σου , στάσου στα πόδια σου ... κι έμεις θάμαστε εδώ να κάνουμε κουβέντα ή μάλλον ν΄ακούσουμε έσενα την ίδια να μιλάς για τα ΛΑΘΗ σου ... για όλα εκείνα που δε χειρίστικες καλά , όταν αυτό ΔΕ θα (σε) πονάει πιά ... κι όταν θάναι για σένα χρήσιμο σαν μάθημα για το μέλλον ...
psychangel με συγκίνησες. Σε ευχαριστώ.
( Μα Φοίβη μου ,
η χαρά δεν είναι μόνο στο λαβείν αλλά ενίοτε περισσότερο στο ΔΟΥΝΑΙ ... !! )
Πραγματικά συγνώμη που λέω τη γνώμη μου και δεν μπαίνω σε ένα φαύλο κύκλο όπου όλοι εμείς είμαστε οι καλοί και εκείνοι οι άνθρωποι έξω είναι κακοί δράκοι...
Λυπάμαι που δεν μπαίνω στο παιχνίδι της e-πνευματικού που μόνο καλά λόγια έχω να πω για τον πόνο του άλλου.
Λειτουργούμε σε ένα δημοκρατικό φόρουμ και πιστεύω ότι η γνώμη μας ειναι σεβαστή, αρκεί να μη προσβάλει ή θίγει κάποιον.
Τώρα, αν όλοι εσείς έχετε μάθει να ζείτε μες το πρόβλημα και να κατηγορείτε όλους τους άλλους εκτός απ\' τον εαυτό σας για αυτο, λυπάμαι δεν έχω την ίδια άποψη.
Όσο για την siga-siga, πιστεύω ότι είναι ΜΟΝΟ λάθος δικό της όλο αυτό και συγνώμη αν θίγω τα ιεραποστολικά σας αισθήματα που πολύ μικρή σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
αγαπητή μου εύχομαι ειλικρινα σύντομα να δεις οτι λάθος ΜΟΝΟ απο τη μια πλευρα σε σχεση των 2, ειναι λιγο δύσκολο να συμβει.Quote:
Όσο για την siga-siga, πιστεύω ότι είναι ΜΟΝΟ λάθος δικό της όλο αυτό και συγνώμη αν θίγω τα ιεραποστολικά σας αισθήματα που πολύ μικρή σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Οσο για το αν το αισθημα του να κατσω διπλα στον αλλο την ώρα που ποναει κ να προσπαθήσω να τον ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΩ, να τον ΚΑΤΑΛΑΒΩ, απο το να τον στήσω απεναντι κ να τον ΕΠΙ κρινω, βαφτίζεται ιεραποστολικο, λιγο με ενδιαφέρει-προσωπικα. Τωρα τα συγκεκριμενα αισθηματα τα ιεραποστολικά οπως τα βαφτίζεις μπορει να μην εχουν σχέση με την δική σου πραγματικοτητα. Με την δική μου πραγματικοτητα ομως εχουν κ επιλέγω να εχουν άμεση σχέση.
Το να πω την άποψη μου για μια κατάσταση, δεν το βρίσκω ούτε δακσαλίστικο, ούτε πιστεύω ότι βάζω απέναντι κανέναν.
Κατά τη γνώμη σας δηλαδή, πρέπει να της λέμε ψέμματα για να μη την πληγώσουμε- περισσότερο απ\' όσο είναι ήδη -και όταν με το καλό της περάσει, εδώ είμαστε να το πιάσουμε απ\' την αρχή και να βρούμε τον πραγματικό φταίχτη.
Αν η αυτογνωσία είναι απαγορευμένη λέξη για εσάς, εγώ δεν θα κάτσω να σας κάνω μαθήματα.
Επιμένω ότι αυτή είναι η άποψη μου
ευχομαι μονο αυτη η δυναμικοτητα που επιδεικνυετε εσεις οι δυο-και δεν εννοω τη σοφια-να ισχυει και εκτος φορουμ..γιατι απο λογια αλλο τιποτα.στα εργα λιγουλακι μας ερχεται δυσκολο το <κουστουμι>...και ο νοών νοείτο
Το ίδιο και αυτή η απεριόριστη ευαισθησία....
μα φυσικα κ ειναι αυτη η αποψή σου Θεοφανία. ποιος θα σου πει απο δω ποια ειναι η αποψή σου ή η αποψη μου...?
Το να λες σε καποιον την ωρα που ποναει οτι η ολη η κατάσταση ειναι ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΛΑΘΟΣ Κ ΜΟΝΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ, τί ειναι? τρόπος για να ερθεις πιο κοντά του? τροπος να τον ακουσεις? να τον βοηθήσεις να εκφραστεί?
Οσο για την αυτογνωσια καμια σχέση δεν εχει με το αυτοράπισμα, με την επικριτικοτητα στον ιδιο μου τον εαυτο, ουτε με το να του χαριζομαι.αλλα με την προσωπική αληθεια κ τον προσωπικο καθημερινο αγωνα παρατήρησης κ κατανόησης του εαυτου.
@Θεοφανία
Καλά κάνεις κ λες την άποψή σου, προσωπικά το εκτιμώ γιατί δε θάχε νόημα όλοι να είχαμε τις ίδιες απόψεις σε όλα ...
Από την άλλη, για μένα προσωπικά, δεν τίθεται θέμα να αναγκάσω κανέναν να μου κάνει ...\"μάθημα\" αλλά ούτε και να μου αποδίδει λέξεις που δεν είπα και σκέψεις που δεν έκανα ... (πχ περί απαγορευμένων λέξεων κλπ)
Αυτή είναι η γνώμη σου την είπες .
Είχα μια άλλη διαφορετική από σένα προσέγγιση και την είπα κι εγώ σ\' αναφορά των λεγομένων σου ...
Οι γνώμες μας είναι \"συνιστώσες\" ... η συνισταμένη (ίσως) βρίσκεται κάπου στη μέση ...
Το θέμα είναι \"ολο αυτό\" να λειτουργήσει εποικοδομητικά κι όχι αποθαρρυντικά για όλους και περισσότερο για την άμεσα ενδιαφερόμενη ...
Επιτέλους, αρχίσαμε να συννενοούμαστε.
Ούτε τη δασκάλα θέλω να κάνω, ούτε τη δυνατή, ούτε να πληγώσω το κοριτσάκι.
Εγώ ήμουν αυτή που απ\' την αρχή είπα πως ο τύπος είναι μεγάλος μ@@@ς γιατί πάτησε πάνω στην ευαισθησία της.
Από κει και πέρα όμως, δυστυχώς,΄ ζούμε σε μια ζούγκλα και το να οπλίσουμε τον εαυτό μας με δύναμη κάνοντας αυτογνωσία, δεν το θεωρώ και ιδιαίτερα τραγικό.
αν η siga-siga λειτουργήσει έτσι, την επόμενη φορά δεν θα τσιμπήσει απ\' τα λόγια του κάθε ανεγκέφαλου, όπως αποδείχτηκε αυτός ο τύπος που έστησε ολόκληρη παράσταση μόνο και μόνο για να κάνει σεξ μαζί της και μετά εξαφανίστηκε.
Η ένσταση μου ήταν στον τρόπο που εμείς οι γυναίκες χειριζόμαστε το σεξ-και αν το χειριζόμαστε που το θεωρώ έγκλημα για τις σχέσεις μας με τους άντρες.
Δεν το παίζω δυνατή, ούτε έξυπνη, έτσι λειτουργώ και στον εαυτο μου και στους φίλους μου....
πώς την εννοεις την αυτογνωσια?
Να ψάξουμε ποια λάθη κάναμε εμείς.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι φανερό ότι η κοπέλα-ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ-χρησιμοποιήσε το σεξ ως τρόπαιο-τουλάχιστον εγώ έτσι κατάλαβα.
Όταν φτάνεις μέχρι τα 25 για να αποφασίσεις κάτι τέτοιο, από μόνο του δεν είναι ένα πρόβλημα;
Ο τύπος πάτησε στα ρομαντικά ονειρά της και μπήκε σε ένα παιχνίδι κερδίζω-χάνω.
Με λίγα λόγια χάθηκε ο προσανατολισμός, που κατά τη γνώμη μου, είναι να έχουμε δίπλα μας έναν άνθρωπο με τον οποίο μοιραζόμαστε πράγματα-ένα σύντροφο.
Το να περνάμε τους άντρες από ιερα΄εξέταση μέχρι να τους δώσουμε το πολυτιμότερο, δεν είναι , (με συγχωρείτε), το λιγότερο αφελές;
Από κει και πέρα, εμείς πρέπει να την οδηγήσουμε, (σωστά ή λάθος απ\' τη στιγμή που η ΙΔΙΑ εξέθεσε τον εαυτό της), προς αναζήτηση των δικών της λαθών, γιατί τώρα πολύ μικρή σημασία έχουν τα λάθη του άλλου....
Θεοφανια, συγγνωμη
αλλα εγώ σε ρώτησα τί ειναι αυτογνωσια για σενα! πώς την εννοεις εσυ! κ οχι τί λάθη θεωρεις ΕΣΥ οτι εχει κανει καποιος αλλος
επισης να σου πώ πληροφοριακα οτι η σιγα σιγα απαντησε για το αν βλεπει το σεξ οπως τη ρωτησες οτι το βλέπει. Μονο που την απαντηση της δεν βλέπω να την λαμβανεις υποψην σου.
Ναι, γιατί είναι η δική της άποψη και όχι η δική μου, σύμφωνα με αυτά που λέει γι\' αυτό χρησιμοποιήσα τον όρο ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.
Όσον αφορά σε μένα, σε πληροφορώ, πως για ότι μου έχει συμβεί στη ζωή μου, κατηγορώ εμένα και μόνο γιατί αν σκεφτόμουν περισσότερο πριν κάνω κάτι, θα έκανα λιγότερα λάθη.
Επίσης, σίγορα θα έκρινα καλύτερα αν δεν λειτουργούσα τόσο πολύ με συναίσθημα και όχι με λογική.
Δεν λέω να γίνουμε ρομπότ, απλά λίγο μυαλό παραπάνω δεν έβλαψε ποτέ κανέναν...
ειρηνη μην.!! κυριοι κ κυριες οποιος οποια θελει ας μου στειλει σε u2u το email του,εχω ενα καταπληκτικο email που θελω κ νομιζω πρεπει να δειτε.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩ
Ίσως αυτά που λες στη σιγά σιγά, στην πραγματικότητα να τα λες στον εαυτό σου.Quote:
Όσον αφορά σε μένα, σε πληροφορώ, πως για ότι μου έχει συμβεί στη ζωή μου, κατηγορώ εμένα και μόνο γιατί αν σκεφτόμουν περισσότερο πριν κάνω κάτι, θα έκανα λιγότερα λάθη.
Επίσης, σίγορα θα έκρινα καλύτερα αν δεν λειτουργούσα τόσο πολύ με συναίσθημα και όχι με λογική.
Δεν λέω να γίνουμε ρομπότ, απλά λίγο μυαλό παραπάνω δεν έβλαψε ποτέ κανέναν...
κακώς που κατηγορεις εσενα μονο. ειναι το ιδιο με το αν κατηγορουσες συνεχως τους αλλους...
Εγώ τα έχω πει πριν πολλά χρόνια στον εαυτό μου και σε πληροφορώ ότι είδα αποτελέσματα.
Τώρα αν σε κάποιους δεν αρέσουν, λυπάμαι, αλλά αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα...
Sofia...
Το πιο εύκολο είναι να κατηγορούμε τους άλλους.
Δυστυχώς το μεγαλύτερο κομμάτι ευθύνης, το έχουμε εμείς οι ίδιοι.
Δεν είπα να αυτομαστιγωνόμαστε, απλά να κοιτάμε πρώτα τα δικά μας λάθη και μετά των άλλων.
αν δεν το επιτρέψουμε εμείς, κανείς δεν μπορεί να χορέψει πάνω στα συναισθήματα μας...
άλλο βλέπω τί κομματι ευθύνης μου αναλογει καθε φορά κ αλλο \"κατηγορώ εμενα και μονο\"...τα χωριζει το χαος αυτα τα δυο...