Εχω προβληματιστει λιγο τωρα για το ποια σταση πρεπει να κρατα ο ανθρωπος για να μην ειναι ουτε εξουσιαστης ουτε εξουσιαζομενος αλλα για να μπορεσει να επιβιωσει αξιοπρεπως
Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App
Printable View
Εχω προβληματιστει λιγο τωρα για το ποια σταση πρεπει να κρατα ο ανθρωπος για να μην ειναι ουτε εξουσιαστης ουτε εξουσιαζομενος αλλα για να μπορεσει να επιβιωσει αξιοπρεπως
δεν πιστευω ότι υπαρχει βιβλιο που μπορει να αλλαξει την ζωη καποιου
αλλα υπαρχει βιβλιο που μπορει να σε κανει να δεις τα πραγματα πιο θετικα η κατι παραπλησιο
ωστόσο εγω θα προτείνω ένα βιβλιο πολύ καλο λεγεται ο πολεμιστης του φωτος και είναι του κοελιο...
επισης εχω να προτείνω και μια ταινια που πραγματικα σου δινει μια νοτα αισιοδοξιας ...λεγεται οδηγος αισιοδοξιας...===μπραντλει κουπερ τζενιφερ λορενς δειτε το
Προσωπικά το βιβλίο, "Ιωνάς και Νινευίτες", σύντομο αλλά το αγάπησα!
σιγουρα το βιβλιο του Τομας Χαρις ειμαι οκ εισαι οκ αυτο που ειχε ενα ροζ εξωφυλο το ειχα διαβασει πολες φορες παλια.
[QUOTE=maria4;694486]Εγω διαβαζω ξανα και ξανα το "αισθανθείτε καλα" του David Burns δεν ξερω αν το εχετε γραψει. Κανω προσπαθεια να αφομοιώσω και να υιοθετήσω τακτικές που ειναι προς οφελος μου. Το λατρεψα το βιβλιο! Βασιζεται στη γνωστικη ψυχοθεραπεια.
Χαιρετω... και αφου καποιος το ειχε αναφερει θα ηθελα να πω 2 λογια για το ...αισθανθειτε καλα....Το συγκεκριμενο βιβλιο επεσε στα χερια μου περιδο που δεν ημουν καθολου καλα και σε καμια περιπτωση δεν αλλαξε την ζωη μου( οπως και κανενα βιβλιο δεν προκειτε να το κανει μονο του) με εμαθε ομως κατι θεμελιωδες ,στην σελ.45 εχει ενα τιτλο που γραφει... Ορισμοι των γνωστικων διαστρεβλωσεων ποιο απλα θα το ελεγα τα λαθη της σκεψης.
Αυτη η ενοτητα μου αποκωδικοποιησε με απλα λογια τους κρυφους μηχανισμους και τις παγιδες στις οποιες πεφτουμε οταν δεν ειμαστε καλα.
O ανθρωπος σαν σκεπτομενο ον παντα ηθελε να ξερει το γιατι ,ριχνοντας φως δε θα ξημερωσει θα δουμε ομως προς τα που παμε...αυτο μου εκανε αυτο το βιβλιο προσθετοντας πολυτιμα οπλα ωστε να συνεχισω τον ανηφορο της ζωης...........
Δεν μπορει ενα βιβλιο ναλλαξει την ζωη σου ( εξαιρειται η Αγια Γραφη ) , αυτο που μπορει ναλλαξει ειναι την περιουσια του καθε συγγραφεα .( συνεπως και την ζωη )....................... ιδιως κατι ηλιθια βιβλια αυτοβελτιωσης ......
Αδερφε οποιοσ τα εμαθε απο βιβλια δεν εμαθε τιποτα ποτε
[QUOTE=Macgyver;1015592]Εχω καθε δικαιωμα να εκφερω γνωμη η οποια δεν προσβαλλει καποιο μελος κατα προσωπο ..... ε
κδοτης εισαι ?[/Q
οχι καμια σχεση ....και μαλλον δεν καταλεβαινεις το σκεπτικο μου..αν και προσπαθω να ειμαι κατανοητος..
Καταλαβαινω απολυτως το σκεπτικο σου , δεν ειναι και τοσο δυσνοητο ............. λες οτι ενα βιβλιο που εχει βοηθησει καποιον , δεν μππορω εγω να το απαξιωνω ......... επειδη εχω περασει απο το σταδιο των βιβλιων αυτοβοηθειας , νεωτερος , κατι τυπου Γουειν Ντυερ η Πωλ Ζαγκο ειναι χαμηλου επιπεδου ......... ομως πρεπει να παραδεχτω οτι υπαρχουν αξιολογα βιβλια αυτοβοηθειας , που δεν ειναι για απαξιωση ..... φαινεσαι καλοπροαιρετος, γι αυτο ανακαλω την πληρη απαξιωση μου για τα βιβλια αυτα , ειναι αδικο γι αυτους που εχουν βοηθηθει απο αυτα .........μην γενικευω λοιπον .......
Ταο τε τσινγκ , Λαο Τσε στα ελληνικα δημητρης πατσιλιας μεταφραση.Συμπηκνωμενη σοφια της ζωης .
https://www.politeianet.gr/books/978...llinika-232075
"Η δύναμη του υποσυνείδητου" - Joseph Murphy
&
"Οι φύλακες της παιδικής μας ηλικίας" - Alice Miller
Αναρωτιεμαι αν μπορει ενας ανθρωπος να βελτιωθει με ετοιμη μασημενη τροφη.
Παρτε για παραδειγμα τα οικοσητα ζωα οπως ενα αηδονι. Φαινομενικα δεν διαφερει απο τα υπολοιπα του ειδους του. Εχει συνηθισει ομως στην ετοιμη τροφη κ στο κλουβι του. Κελαηδαει ομορφα αλλα στην πραγματικοτητα δεν εμαθε να πεταει κ να επιβιωνει μονο του.
Ετσι κ ο ανθρωπος οτσν δεν διερωταται, αμφισβητει παρατηρει κ μενει εξαρτημενος μπορει εξωτερικα να φαινεται υγιης αλλα βαθεια μεσα του ειναι σκλαβος.
Ο λύκος της στέπας από το Χέρμαν Εσσε που διάβασα καμιά δεκαετία πριν από παραίνεση κολλητού μου.
Η θεραπεία του Σοπενάουερ από τον Ιρβιν Γιάλομ που διάβασα λίγους μήνες πριν από επιλογή.
Η αδράνεια από το Σωτήρη Μπουγιούκα (Ιωνά είχες δίκιο) που διάβασα λίγες ημέρες πριν σχεδόν ξώφαλτσα και τέλος,
Μια στεκιά στο μάτι του Μοντεζούμα που μόλις ξεκίνησα και ήδη απολαμβάνω το μέγιστο Νικολαίδη. Δεν ξέρω αν άλλαξαν ακριβώς τη ζωή μου αυτά τα βιβλία, ξέρω ότι τα απόλαυσα (και τ' απολαμβάνω) πολύ και κάτι που σου αρέσει τόσο, εντέλει σε διαμορφώνει και σε αλλάζει.
Δεν αλλαζουν οι ανθρωποι , οι καιροι αλλαζουν .........................
Το να αγοράσω ένα βιβλίο που το θεωρώ καλό φτιάχνει πάντα τη διάθεση μου.
Macgyver συμφωνώ μαζί σου, απλά είναι μεγάλο το θέμα που ανοίγεις κι άσχετο με ότι συζητάμε στο θρεντ. Το χω ήδη διαπιστώσει αυτό που λες όταν ξανασυνάντησα γνωστούς (συμμαθητες, συγγενείς κλπ) που πέρασαν αρκετά χρόνια να τους συναντήσω ενώ πέρασαν από διάφορες καταστάσεις. Σαν χαρακτήρες διαπίστωσα ότι δεν είχαν αλλάξει καθόλου!
Ένα βιβλίο που μου χε κάνει εντύπωση - το πάω σε βιβλία αυτοβελτίωσης - είναι του Dail Karneky "πως να κάνετε φίλους και να επηρεάσετε τους ανθρώπους". Το διάβασα όταν ήμουν μαθητής. Για να μπορέσεις να κάνεις πράξη τα όσα μαθαίνεις από τέτοιο βιβλίο είναι να έχεις την κατάλληλη ανταπόκριση από τους ανθρώπους στους χώρους όπου ζεις όταν τα εφαρμόζεις. Εγώ προσπάθησα να τα εφαρμόσω αλλά δεν υπήρχε ανταπόκριση. Χρόνια μετά, θυμάμαι αρκετά διδάγματα απ το βιβλίο, τα χω κάπως στο νου μου στις διαπροσωπικές σχέσεις, όμως προβλήματα όπως προείπα το ένα είναι η μη ανταπόκριση και το άλλο ότι εμείς ως χαρακτήρες στον πυρήνα δεν αλλάζουμε.
Διάβασα το βιβλίο Η Δυναμη του υποσυνείδητο.
Είχα διαβάσει ένα αντίστοιχο ποιο παλιά, νομίζω το 'The secret' πάνω κάτω τα ίδια λέει, υπάρχει κανείς που εγινε πλούσιος λέγοντας πριν κοιμηθεί 'Είμαι πλούσιος!!'
Εγώ δεν ξέρω.
Πως ένα τέτοιο βιβλίο μπορεί να σε βοηθήσει?
θα σου πω γτ ελεγε ειμαι πλουσιοσ αν ειχεσ λεφτα πολλα λεφτα και ταξιδευεσ σε ξενο μεροσ τι θα θελεσ να κανεισ επειχηρηση κλπ οτι κι αν ηθελεσ θα επρεπε να παρεισ και να δωσεισ πληροφοριεσ θα πηγαινεσ σε μια καφετερια θα γνωριζοσουν με τουσ σερβιτορουσ και θα ελεγεσ ιστοριεσ και θα σ λεγαν και θα μαθαινεσ για τον τοπο αυτοσ ελεγε ειμαι πλουσιοσ γτ αυτα γινονται χωρισ πολλα λεφτα με τα βασικα
αυτοσ το πιστευε απο μικρο παιδι δουλευε κι εγινε κατα λαθοσ τωρα πωσ εγινε ενεργεια τυχη καρμα οπωσ θεσ πεστο
Δεν ήταν υπερβολικός ο τρόπος που έγραψε.Ηταν απόλυτα κατανοητός ,με απίστευτες γνώσεις και χωρίς ίχνος κομπασμου
Όλα αυτά συμβαίνουν στην ζωή.Αλλωστε και η υπερβολή , είναι μέσα στην ζωή.
Εγώ είχα κάνει τόσα λάθη και μέσα από το βιβλίο είδα δικά μου λάθη , που θα μπορούσα να τα αποφύγω ή έστω να τα μετριασω.
Το κάθε βιβλίο τον καθένα τον επηρεάζει διαφορετικά ( εάν τον επηρεάσει )
Φυσικά δεν λέω να κάνεις ότι σου λέει το οποιοδήποτε βιβλίο , ούτε να είναι μόνο από κει οι γνώσεις σου , αλλά όσο να ναι , η γνώση είναι δυναμη και το παραμικρό που σε πάει πιο περα,το βάζεις στην φαρέτρα σου ως όπλο που θα χρησιμοποιηθεί την κατάλληλη στιγμή.
''Tο κεφάλαιο-Καρλ Μαρξ''
Για μενα παντα , το μονο βιβλιο ( που διαβαζα παλια ) που μουχει αλλαξει την κοσμοθεωρια μου , ειναι η Καινη διαθηκη ......
Παιδιά το "Τριανταφυλλάκι " έχω ακούσει ότι είναι πολύ ωραίο βιβλίο τριλογία και ο "μπρούτζινος καβαλάρης". Θα ήθελα να τα διαβάσω!!!
το βιβλιο πως θα κανετε σεξ με 3000 γυναικες πραγματικα αλλαξε την ζωη μου
βεβαια τωρα ειναι δυσευρετο αλλα εαν καποιος η καποια το θελει μπορω να το πουλησω
Το "τριανταφυλλακι" το έχω διαβάσει και εγώ
Τζέιμς Ελρόι «Λευκή Τζαζ»
Κάνω πλέον παρέα αποκλειστικά με φαντάσματα -κατά προτίμηση ανάπηρους ντετέκτιβ και μοιραίες γυναίκες με ραγισμένες καρδιές
"Πως να κάνετε φίλους και να επηρεάζεται τους ανθρώπους", του Dale Carnegie. Το αγόρασα με το που το είδα και αμεσως το διάβασα προσεκτικά και με ενθουσιασμό όλο, διότι είχα ανάγκη - θέμα μ' αυτά που πραγματευοταν. Δυστυχώς δεν βρήκα ανταπόκριση κατά την εφαρμογή του διότι η κοινωνία μας δεν είναι και ότι καλύτερο. Τόσο με γοήτευσε που ακόμα θυμάμαι κάποιες από τις ιστορίες του και πολλές από τις αρχές - συμπεράσματα που άβγαζε ο συγραφέας τις οποίες συνόψιζε στο τέλος του βιβλίου. Στην εφηβική μου ηλικία το διάβασα, και το συστήνω.
Συστήνω επίσης, την Καινή Διαθήκη, όσο κι αν σας φαίνεται γελοίο ή παράξενο ή πουριτανικό ή υποκριτικό. Ξεχάστε τους παπάδες όταν λέω τη συστείνω για μελέτη και δη προσεκτική, με εμβάθυνση στα διαδάγματα και στις αρετές. Είναι βιβλίο που με το που ξεκινάς να το μελετάς σου προκαλεί ηρεμία, γαλήνη και πολλές φορές δεν θες να σταματήσεις τη μελέτη της. Εκεί μέσα κρύβονται κατά την άποψη μου όλα τα μυστικά της ανθρώπινης ευτυχίας, η αρμονία και ισορροπία στη ζωή. Φτάνει ν ατην διαβάσεις καοπροαίρετα και όχι απλά σαν μελετητής.
"Ο βοσκός κι ο ρήγας", μικρό μυσθιστόρημα, κάπου στη μεσαιωνική Κύπρο. Δεν θυμάμαι καλά την ιστορία του αφού το διάβασα στην εφηβική ηλικία, αλλά θυμάμαι ότι με είχε γοητεύσει, με είχε ενθουσιάσει σε βαθμό που στη σκέψη μου είχα ταυτιστεί με την ιστορία λες και ήθελα να ήμουν ένας απ τους πρωταγωνιστες.
Θα ήταν χρήσιμο για τα άτομα που μπαίνουν στο φόρουμ να μας πουν αν τους αρέσουν τα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, όπως εμένα του Ιουλίου Βερν, αρκετά από τα μυθιστορήματα του οποίου διάβασα στην εφηβική μου ηλικία. Επίσης, αν τους αρέσει η ποίηση. Διότι έχω την εντύπωση πως κάθε άτομο με θέματα ψυχολογίας καταφεύγει έστω σε κάποιο βαθμό στη μελέτη βιβλίων πχ μυθιστορήματα, ποίηση, διηγήματα και αυτοβελτίωσης.
Η δυναμη του Τωρα
Για οποιος θελουν κα αντεχουν να αντιληφθουν την ουσια πολλων πραγματων και να αλλαξουν καποια απο τα στοιχεια της προσωπικοτητα τους
Stephen King's IT
Πήρα το βιβλίο του ι-σαικόλοτζι, Τα Μάτια Που Με Κοίταξαν. Και κατάλαβα τι μου έλειπε τόσο καιρό, μου έλειπε η Αγάπη, ο Έρωτας, η Λαίλαπα του Πάθους, το βούτηγμα στα καυτά νερά του Φτερωτού Θεού. Η ζωή μου άλλαξε και είδα το φως. Μέσα από αυτό το μεγαλείο θα βρω ξανά τον εαυτό μου στον πάτο της αναζήτησης. Που δεν έχει πάτο.
δεν μπορούν πια τα βιβλία να μου αλλάξουν τη ζωή, μόνο να πάνε το μυαλό λίγο πιο πέρα.
φέτος ήταν το Βιβλίο της ανησυχίας του Πεσσόα, πέρισυ το Ταξίδι στην άκρη της νύχτας του Σελίν -αντιπαθέστατος σαν προσωπικότητα.
"Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις "του Λέο Μπουσκάλια. Το είχα διαβάσει όταν πήγαινα σχολείο και με έκανε να δω διαφορετικά αρκετά πράγματα.