Originally Posted by
Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα
Βλέπω μια μικροειρωνία, αλλά την προσπερνώ. Όχι δεν έχω πει ποτέ μου, ότι απαξιώ το σεξ ή το σώμα γενικότερα, τώρα εσύ διαστρεβλώνεις τα λεγόμενά μου ή ίσως να μην το κατάλαβες, οπότε και θα το εξηγήσω καλύτερα. Ίσως να με επηρέασε λιγουλάκι ο Πλάτωνας, αλλά όχι δεν πιστεύω ότι το σεξ είναι κακό και το σώμα αμαρτία, όπως απάντησα και στην ελισάβετ που έβαλε μπροστά λανθασμένα την Εκκλησία, γιατί ο Χριστιανισμός δεν έχει καμία σχέση με τον πουριτανισμό που είναι μια αίρεση του πρωτεσταντισμού στις ΗΠΑ. Ο Χριστιανισμός λέει ότι το σώμα και η ψυχή είναι εξίσου σωτήρια και δεν είναι αμαρτία ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Γι'αυτό και ο Χριστός Αναστήθηκε και με το σώμα, όχι μόνο με την ψυχή, αλλά ας μην μπλέκουμε θεολογικά και πάει αλλού η συζήτηση. Το θέμα είναι στις περιπτώσεις που προανέφερα παραπάνω, όχι δεν υπάρχει έρωτας με την ρομαντική διάσταση του έρωτα. Δεν είναι έρωτας όταν θέλει το "σαμιαμίδιο" του γυμνασίου, να είναι η πρώτη πίπα στο σχολείο για να το παίζει μεγάλη και έμπειρη στα αγόρια, αλλά ξεπεσμός. Δεν είναι έρωτας, όταν κάνει σεξ με την κοπέλα του ο άλλος και ο φίλος του είναι στην βεράντα να ακούει. Δεν είμαι αχάριστος, δεν το παίζω έξυπνος και ηθικιστής απέναντι στους άλλους. Απλά πιστεύω ότι για να κάνει κάποιος σεξ και για να λέμε ότι είναι ερωτευμένος, πρέπει να υπάρχει και συναισθηματικό δέσιμο, όχι μόνο σωματικό, αλλιώς βλέπει την κοπέλα ως δοχείο ηδονής και άρα δεν μιλάμε για έρωτα εκεί. Δεν είπα ότι είναι αμαρτία ο έρωτας ή το σώμα ή οτιδήποτε άλλο σκέφτεσαι, είπα απλώς σε πολλά μηνύματά μου, ότι θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει και συναισθηματικό δέσιμο. Δεν υπάρχει έρωτας στο one night stand, ακόμα και αυτοί που το κάνουν το one night stand, λένε ότι δεν είναι ερωτευμένοι, αλλά θέλουν μόνο να ξεκαυλώσουν, τίποτα παραπάνω. Όλοι το λένε αυτό όσοι κάνουν σεξ με αυτόν τον τρόπο. Απλά περίμενα στη αρχή τουλάχιστον διαφορετικό τον έρωτα, όταν τον αντίκρισα κατάματα τον έρωτα κατάλαβα ότι δεν είναι αυτό που λένε όλοι. Τέλος, έχεις αναφέρει ότι οι περισσότεροι άντρες θέλουν να ξεκαυλώνουν και μετά φεύγουν, αυτό έχεις αναφέρει στα μηνύματά σου. Και το πιστεύω αυτό, δεν πιστεύω ότι την γυναίκα πρέπει να την βλέπει κάποιος ως ένα δοχείο ηδονής, αν θέλεις να σε βλέπουν εσένα έτσι μπράβο σου, εγώ δεν θέλω να βλέπω τις γυναίκες έτσι, παρόλο που δεν πιστεύω στην έννοια του έρωτα με την ρομαντική διάσταση που δήθεν έχει. Δεν κλαίω καμία "μοίρα", όλα τα μηνύματά μου είναι γεμάτα προβληματισμούς γι'αυτά που βλέπω έξω, το θεωρείς κακό; Θεωρείς ότι στο φόρουμ ήρθα εδώ, για να "κλαίω" ή για να εκφέρω μια άποψη και τους προβληματισμούς μου; Εσύ γιατί συμμετέχεις στο φόρουμ; Μήπως επειδή δεν έχει αναγνωρίσει ο πραγματικός κόσμος την αξία σου, ως μία γυναίκα με μόρφωση και γνώσεις ή επειδή σε απαξιούν, οπότε συμμετέχεις εδώ που έχεις κερδίσει το σεβασμό κάποιων και μία αναγνώριση; Όλοι μας ήρθαμε στο φόρουμ, εξαιτίας κάποιων συμβάντων στην πραγματική ζωή. Εγώ για παράδειγμα ήρθα εδώ για την ανάγκη μου για επικοινωνία, επειδή δεν μιλάω με κανέναν σχεδόν. Εσύ έχεις κοινωνική ζωή φαντάζομαι, αλλά δεν σου έχουν δώσει την σημασία που σου αρμόζει, κάτι τέτοιο διαισθάνομαι.