Δεν έχει πρόβλημα ορμών remedy, πρόβλημα εμπιστοσύνης στους ανθρώπους έχει.
της λείπει η οικογένεια, και αυτό ακριβώς αποζητάει.
Printable View
Δεν έχει πρόβλημα ορμών remedy, πρόβλημα εμπιστοσύνης στους ανθρώπους έχει.
της λείπει η οικογένεια, και αυτό ακριβώς αποζητάει.
εμένα πάλι η δική μου (χωρισμένη) μητέρα, μου στάθηκε βράχος, και συνεχίζει να στέκεται ... Σχετικό είναι Ναταλία.
Σε ευχαριστώ για την ευγενική σου απάντηση.
Δεν ειπα οτι δεν σου σταθηκε βραχος...και η δικη μου μου στεκεται βραχος. Το κατα ποσο αισθανονταν και αισθανονται πληρεις εκεινες ομως μονο εκεινες το ξερουν. Το να "γινεις θυσια" για το παιδι σου ειναι κατι που δεδομενων συγκεκριμενων συνθηκων νοηματοδοτει τη ζωη σου και σου δινει κουραγιο, οπως εγινε και στη περιπτωση της δικης μου μητερας. Αλλα αυτο ειναι περιπτωση "απο ολοτελα καλη και η παναγιωταινα", δεν ειναι κατευθυνση που αξιζει να παρει στη ζωη της συνειδητα μια νεα γυναικα που εχει ακομα πιθανοτητες να τα ζησει ολα...γιατι να εγκαταλειψει τοσο νωρις; θελει και να νιωθει γυναικα η θεματοθετρια, ερωτευσιμη, επιθυμητη, γοητευτικη, ενδιαφερουσα...το να μετατρεπεις την ερωτικη σου ενεργεια σε αλλου ειδους δημιουργικη ενεργεια οπως η μητροτητα (η η καριερα για αλλες γυναικες) και να την κατευθυνεις αλλου ειναι εφικτο, αλλα οχι επιθυμητο σε πρωτη φαση...κααατσε να επουλωθουν τα τραυματα της, κααατσε να ερωτευτει, κατσε να βρει τον εαυτο της και να μαθει να τον αγαπα και να θετει ορια, να απαιτει απο τις σχεσεις της αλλα και να δινει με τροπο που μπορει να εκτιμηθει, και θα γινει και μητερα αμα το θελησει...γιατι να κανει παρακαμψη απο τη φυσικη ροη των πραγματων; Την πηραν τα χρονια; Η δεν της αξιζει κι ο ερωτας και μια ποιοτικη σχεση ζωης;
προβλημα ελλειψης συντροφου εχει αις, οχι οικογενειας.
και η οικογενεια απο εναν συντροφο ξεκιναει, οχι απο ενα παιδι.
προβλημα καλης επικοινωνιας με ερωτικους παρτενερ εχει.
με τις παρεες τα παει μια χαρα.
ενα παιδι δεν θα της λυσει το ερωτικο της προβλημα.
το ερωτικο θεμα δεν ειναι μονο σεξουαλικο, ειναι και συναισθηματικο μαζι αλλα εχει αλλη χροια ο ερωτας κι αλλη η μητρικη στοργη.
δεν θα παψει να αναζητα εναν ανδρα να ερωτευτουν αμοιβαια, επειδη θα κανει ενα παιδι.
Ερώτηση : Πιστεύεις πως η μητρότητα μπορεί ή πρέπει να αντιμετωπίζεται ως λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα;
Απάντηση δική σου : Πότε το είπα αυτό;
Κι αμέσως μετά : Ναι πιστεύω πως θα τη βοηθήσει στα αδιέξοδα της κ θα αποκαταστήσει την πίστη της προς τους ανθρώπους κτλ
Αυτό δεν είναι αντίφαση; Ή θεωρείς πως η μητρότητα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μέσο επίλυσης των προβλημάτων της μητέρας ή όχι. Δεν γίνεται και τα δύο ταυτόχρονα.
Δεν έχω καμιά διάθεση να σου αλλάξω ή να μου αλλάξεις αντιλήψεις, να καταλάβω την θέση σου προσπαθούσα που δεν ήταν σαφής μέχρι εκείνη την στιγμή.
Και όχι η προσωπική μου θέση είναι πως είναι άκρως εγωιστικό να αντιμετωπίζεται η μητρότητα ως μέσο επίλυσης/βελτίωσης των προβλημάτων/ελλείψεων/αδιεξόδων της μητέρας. Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να κάνει κανείς δυστυχισμένο ένα παιδί. Αν ίσχυε η θεωρία σου θα έπρεπε να βλέπουμε γύρω μας μόνο ευτυχισμένες μανάδες και υγιή παιδιά. Δεν τα βλέπουμε όμως, δεν αρκεί η μητρότητα για να σε κάνει ευτυχισμένο ή πλήρη. Ίσα ίσα που απαιτεί να τα έχεις βρει πρώτα με τον εαυτό σου για να μπορέσεις να δώσεις στο παιδί σου. Προυποθέτει το να νιώθεις ήδη γεμάτος, χορτασμένος από ζωή για να μπορέσεις να αφήσεις τον εαυτό σου στο πλάι και να δώσεις οτι έχεις και δεν έχεις σε ένα νέο πλάσμα, διαφορετικά θα προσπαθείς πάντα να πάρεις από εκείνο όσα δεν πήρες από αλλού γιατί αυτή είναι η ανθρώπινη φύση. Ελλείψεις προσπαθούμε να καλύψουμε πάντα! Ατέλειωτα τα παραδείγματα τέτοιων μανάδων γύρω μας και γνωστά τα αποτελέσματα στα παιδιά τους.
ετσι δεν προκειται να νιωσεις ποτε . η ψυχη σου θα ειναι για παντα νεα και θα διψαει για εμπειριες.
οχι δεν ειναι λυση για οποιοδηποτε προβλημα , ειμαστε σε ενα συγκεκριμενο θεμα και συζηταμε για μια συγκεκριμενη κατασταση.
Γιατί αναρωτιέστε αν την πήραν τα χρόνια. Φυσικά. Η γονιμότητα της γυναίκας μετά τα 33 αρχίζει πέφτει σημαντικά. Η ηλικία ειναι ο σημαντικότερος παράγοντας της γονιμότητας, κι ο κύριος λόγος της υπογονιμότητας στην Ελλάδα.
και του ανδρα η γονιμοτητα πεφτει και μαλιστα απο πολυ νεαρη ηλικια. εχει πικ κοντα στα18 και μετα πεφτει σταδιακα, με αργο ρυθμο βεβαια.
τι σημαινει αυτο?
οτι πρεπει να καθοριζονται ολες οι αποφασεις της ζωης μας απο το μηπως εχει μειωθει η γονιμοτητα μας, και να τρεχουμε να κανουμε παιδια, ενω δενε χουμε λυσει θεμελιωδη ζητηματα της προσωπικοτητας μας, οπως το πως σχετιζομαστε με το αλλο φυλο και ακομα περισσοτερο, το αν εχουμε ΚΑΝ τον καταλληλο συντροφο?