Καλημέρα κορίτσια. Στις επάλξεις και εγώ. Εγώ δίνω τη μάχη μου με νευρική ανορεξία εδώ και 25 μέρες έχω επανέλθει στο σωστό δρόμο, τρώω κανονικά και δεν πισωγύρισα ούτε μία φορά αν και βασανίζομαι αρκετά ψυχολογικά. Βουλιμικά επεισόδια ή εμετούς δεν έκανα ποτέ απλά παρακολουθώντας το συγκεκριμένο τόπικ αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω και εγώ και ελπίζω να μη σας ενοχλεί πιο πολύ για να πω στη φίλη ΡΟΖ να μην απογοητεύεται και να μην αποθαρρύνεται. Χάθηκε μια μάχη όχι και ο πόλεμος. Και είναι ένας πόλεμος που πρέπει να τον κερδίσουμε. Διάβασα το περιστατικό πόυ έγραψες με τισ φίλες σου. Αχ καλή μου Ροζ και εγώ έχω υποφέρει τα ίδια και τώρα που το σκέφτομαι αυτή ακριβώς η απογοήτευση που αισθάνθηκα από φίλους και παρέες ήταν εν μέρει και από τους λόγους της κατηφόρας μου. Το να χάνω κιλά με έκανε ευτυχισμένη, είχα ένα στόχο να εκπληρώσω όταν στους υπόλοιπους τομείς ήμουν δυστυχισμένη και στο φιλικό δε τομέα είχα βαρεθεί να βγάζω τα μαχαίρια από την πλάτη.
Τελικά όμως δεν κατάφερα τίποτα. Χάλασα την υγεία μου, στενοχώρησα τους γονείς μου που με έβλεπαν να αργοπεθαίνω και τώρα είμαι πιο μόνη από ποτέ τουλάχιστον έτσι αισθάνομαι γιατί οι αποτυχημένες μου φιλίες σε συνδυασμό με την αρρώστεια μου με έκαναν να χω κλειστεί στον ευατό μου, να αποκλείσω πρόσωπα από τον κοινωνικό μου κύκλο που άξιζαν μια ευκαιρία. Έχασα τη διάθεση μου ακόμη και να ζω αλλά όχι ΡΟΖ μου δε θα κάνουμε τη χάρη σε κανέναν έτσι. Είμαστε δυνατές και σύντομα όλα θα είναι ένα μακρινό παρελθόν.
Επίσης σε βλέπω πως αγχώνεσαι πολύ με το θέμα της περιόδου. Θα μου πεις κοίτα ποιος μιλάει. Είμαι και απο τη φύση μου νευρική και αγχώδης και όντως δεν είναι καθόλου ευχάριστο θέμα αλλά πίστεψε με τόσα χρόνια αγχωνόμουνα, αρρώσταινα από το άγχος και περίοδο δεν έβλεπα. Τώρα που έχω μπει σε μια σειρά προσπαθώ να το αποβάλλω το άγχος και το χω καταφέρει. Τουλάχιστον δεν το σκέφτομαι 24 ώρες τη μέρα.
Αν πάντως σε ανησυχεί τόσο το θέμα θα σου πρότεινα και εγώ να πεις στη γυναικολόγο σου να σου γράψει αντισυλληπτικά για να αιδαθετήσεις. Αυτό σίγουρα θα σε ηρεμήσει. Εγώ που έκανα 7 μήνες θεραπεία με το gynofen και αδιαθετούσα κάθε μήνα αισθανόμουνα πιο καλά ψυχολογικά. Με φάρμακα μεν αλλά σκεφτόμουν πως αφού δουλεύουν τα φάρμακα και ιατρικά δεν έχω ΄κάτι αργά ή γρήγορα θα έρθει και η περίοδος. Παθολόγος, γυναικολόγος και διαιτολόγος με διαβεβαιώνουν πως με καλή διατροφή και καλή ψυχολογία θα έρθουν οπωσδήποτε.
Καλή συνέχεια ΡΟΖ μου και αν χρειαστείς να μιλήσεις μέ κάποιον εμείς είμαστε εδώ.
Και πάλι συγνώμη για το οφ τόπικ.