απο προσωπικη εμπειρια το λεω, με λιγη προσοχη διατηρουνται....όταν ειχα χασει 15 κιλα για 2 χρονια τα διατηρησα με μια αποκλιση +-2... κ δεν ηταν οτι μεσα σε αυτο το διαστημα εκανα αυστηρη διατροφη...απλα τηρουσα καποιους "μικροκανονες" που ολοι γνωριζουμε... πχ δεν ετρωγα καθε βραδυ απ'εξω, προσπαθουσα αυτο να γινεται 1-2 φορες την εβδομαδα, αλλα οτι γινοταν δεν στερουμουν κατι..ετρωγα κανονικα...προσπαθουσα να αποφευγω "τσαμπα" θερμιδες, στο σουβλακι ζητουσα πιτα αλαδωτη κι ας ετρωγα και 1 μεριδα πατατες, ζητουσα τη μεριδα μου με ρυζι αντι για πατατες γτ ηξερα οτι θα φαω απο τα ορεκτικα που θα ηταν κυριως τηγανητα, καθε σαββατο μεσημερι ετρωγα σαλατα με τοστ γτ ηξερα οτι κατα 99% το βραδυ θα φαω κατι απ' εξω, στις γιορτες ζητουσα μικρο κομματι τουρτα, συνεχισα τα λαιτ αναψυκτικα για να αποφευγω τη ζαχαρη ενω το μεγαλυτερο μερος σιγα σιγα το αντικατεστησα με ανθρακουχο νερο... μεσημερι-βραδυ παντα ετρωγα σαλατα, ενω τηρουσα τα ενδιαμεσα..κ γλυκο ετρωγα 2-3 φορες την εβδομαδα αντι για ενδιαμεσο...
τα προβληματα δημιουργηθηκαν οταν σταματησα τις σαλατες, τα γευματα μου απο 5/μερα έγιναν 1-2 "βαρβατα", κ γενικα οταν σταματησα να εχω φραγμο... πχ μπορει να ετρωγα 2 πιατα μακαρονια με κιμα το μεσημερι και αλλα 2 το βραδυ κ την υπολοιπη μερα τιποτα....το να τρωω απ'εξω σταματησε να τυχαινει κ εγινε συνηθεια, ενω τα φρουτα πλεον δεν μου ελεγαν τιποτα, κ ειχαν αντικατασταθει (πληρως ομως) απο σοκολατες/μπισκοτα/πατατακια κτλ..
κ εννοειται οτι μολις εβλεπα 2-3 κιλα πανω αντι να μαζευομαι, ελεγα "ε,δεν ειναι τιποτα" κ τελικα κατεληξα να ειμαι +28κιλα
γενικα θεωρω ότι ειναι καθαρα στο χερι μας να διατηρησουμε την απωλεια, αρκει η σωστη διατροφη να γινει τροπος ζωης κ οχι μεσο για απωλεια κιλων...κ εννοειται (κ αυτο το λεω με σιγουρια) με 5 γευματα τη μερα ετρωγα πολυ περισσοτερο κ καλυτερο ποιοτικα φαγητο απ'οτι όταν παχυνα... οταν παχυνα ετρωγα 1-2 φορες τη μερα κ ενιωθα μονιμως πεινασμενη...