απορία :D πόσα χρήματα θέλουν για να κάνουν λιπομέτρηση στο υγεία?
Printable View
27.9% , στόχος τώρα είναι να χάσω τα 4 κιλά λίπος για να πω ότι είμαι σε καλό δρόμο. BMR 2100 και επόμενη λιπομέτρηση όταν θα είμαι 80-85 κιλά (ελπίζω να φτάσω στον στόχο μου) .
σου έχω στείλει u2u σχετικά με αυτό που ρώτησεςQuote:
Originally posted by aggeloydaki
Νομίζω περίπου αναμενόμενα, ίσως προς το καλά τα αποτελέσματα. Σκέψου οτι κάθε κιλό λίπους που χάνεις, χανεις και 1% περίπου, σε 4 κιλά είσαι average και σε 10-11 κιλά θεωρείσαι fit.
Kι εγώ μες στη βδομάδα μάλλον θα μετρηθώ εκτός απροοπτου, άντε να δούμε...
φιλιππε μια μικρή διόρθωση , BMR 2039 και όχι 2100 , μικρή διαφορά βέβαια , και παλι το νούμερο είναι πολύ καλό αν προσθέσεις και τις 400-500 του τζυμ , τότε πάμε πολύ καλά για τον στόχο
http://en.wikipedia.org/wiki/Harris-...dict_Principle
Mε βάση το BMR σου και αναλογα το πόσο ενεργός είσαι ο μεταβολισμός σου υπολογίζεται από τα παραπάνω, δε προσθέτεις δλδ απλά τις θερμίδες του γυμναστηρίου αλλά πρέπει να υπολογιστούν και όλες σου οι υόλοιπες δραστηριότητες στην ημέρα. Εγώ αν και πιθανότατα είμαι στη moderate exercise κατηγορία στη πραγματικότητα πολλαπλασιάζω με 1.375 για να είμαι σίγουρος.
ωραίο άρθρο της wiki , σε ευχαριστώ πολύ , πάντως όταν υπολογίζεις θερμιδική «κατανάλωση» και γενικότερα ισοζύγιο καλύτερα είναι να κάνεις λάθος τις συνολικές θερμίδες που καις προς τα κάτω παρά το αντίθετο , εξάλλου όλα αυτά είναι απλώς δείκτες και δεν μπορείς να ζεις την ζωή σου με μαθηματικά , ακόμα και που εμφανίζεσαι στο gym αυτό είναι κάτι, να σε ρωτήσω κάτι filippe ??? που και με πια συσκευή κάνεις λιπομέτρηση ??? έχεις ζυγαριά στο σπίτι , έχεις υπόψη σου τις οικιακές ζυγαριές που μετράνε το BF ή το κάνεις έξω ...ουπς , είπα μια ερώτηση και μετράω ήδη 1 ,2,3.....ciao
Σε ένα διαιτολόγο πάω και μου κάνει μόνο τις μετρήσεις, δλδ έχω πάει μια φορά και θα πάω δεύτερη τη Παρασκευή(έκλεισα ραντεβού btw, ελπίζω να επιβεβαιωθεί το <25%). Μετρήθηκα και μια φορά σε ένα ξενοδοχείο που βρέθηκα πριν 20-25 μέρες και είχαν κάποιο μετρητή στα 96 κιλά και με εβγαλε 24,8%. Ξέρω για τις ζυγαριές που λες αλλά απ'όσα αντιλαμβάνομαι δεν είναι ιδιαίτερα έγκυρες οι μετρήσεις τους*
Με τι συσκευή θα σε γελάσω τώρα αλλά θα το σημειώσω μεθαύριο να σου πω
*Πλατιάζω τώρα αχρείαστα αλλά στη πραγματικότητα εμείς που δεν είμαστε αθλητές ή bodybuilders δε χρειαζόμαστε έγκυρες μετρήσεις(δλδ. να μας δείχνει ακριβώς το ποσοστό του σωματικού μας λίπους) αλλά αξιόπιστες μετρήσεις(δλδ ακόμα κι αν έχει λάθος να κάνει το ίδιο λάθος κάθε φορά ώστε να βλέπουμε την εξέλιξη μας, ενώ είμαστε π.χ. 25% να δείχνει 28% και μετά από 2 μήνες που θα είμαστε 20% να μας δείχνει 23%.Ο lab geek μερικές φορές δε σταματιέται με τπτ... ειδικά όταν δε πατά πια σε εργαστήριο ποτέ....
Λοιπόν πήγα σήμερα και τα νέα είναι διάφορα, καλά και λιγότερο καλά.
Από τη τελευταία λιπομέτρηση έχω χάσει σχεδόν αποκλειστικά λίπος. Ζυγίστηκα με τα ρούχα 94.4 κιλά και μου βρήκε 24.8% λίπος(επιβεβαιώθηκε μεν το <25% που ήθελα, απογοητεύτηκα λίγο γιατί με είχε παραπλανήσει η μέτρηση που είχα κάνει με το άλλο μηχάνημα και πίστευα οτι θα είμαι λιγότερο). Το βάρος στόχος έπεσε λίγο στα 83.6 κιλά λόγω της μικρής αυτής απώλειας μύ. Αυτά ήταν τα αναμενόμενα
Το καλό είναι οτι χάνω σχεδόν αποκλειστικά λίπος, από τη προήγούμενη μέτρηση έχω χάσει 700γρ. μυς και 9,7 κιλά λίπος, not bad at all. Δεύτερο ευχάριστο οτι η σχέση μέσης-γοφών μου είναι πλέον σε υγιή είπεδα και δεν είμαι σε υψηλού κινδύνου ομάδα για καρδιαγγειακά προβλήματα, Ολέ!!! Επίσης το σπλαχνικό λίπος έπεσε κατακόρυφα από 155 σε 119, φυσιολογικό θεωρείται κάτω από 100
Είχα κι ενα κάπως δυσάρεστο νέο, ο βασικός μεταβολισμός μου έχει πέσει παραπάνω από το αναμενόμενο. Δεν είναι χαμηλός, είναι ακριβώς ο αναμενόμενος( 2045) ενώ την άλλη φορά ήταν 2400, 10% πάνω από το αναμενόμενο.
Αυτάααααα
μια χαρά τα ακούω όλα αυτά Φίλιππε! μπράβο!!!καλη συνέχεια, είσαι παράδειγμα για όλους μας εδώ μεσα!
Τhanks redish, εσύ κι αν είσαι παράδειγμα!:thumbup::thumbup: