ωχ λααααααθος παλι;
Printable View
ωχ λααααααθος παλι;
Δεν ξέρω παιδιά, εμένα η διατροφολόγος μου προχτές, αν και η πίεση μου είναι οριακή, μου είπε πως το αλάτι είναι απαρέτητο φτάνει να έιναι με μέτρο.
βρε λεσινγκ
εσυ ψαγμενη κοπελα
μηπως υπερφορτωνεσαι με πληροφοριες? λεω εγω μηπως
καθεσαι διαβαζεις τα απαντα και εχεις χαοθει εντελως σ'αυτο
υγρα κατακρατει... οχι λιπος..Quote:
Originally posted by lessing
χα χα καπου διαβασα οτι το αλατι κανει κατακρατηση
Μα ναι υγρα εννοω
Μα ΣΠΕΙΣ μου να μην ενημερωνομαστε;Να εγω σε λιγο θα κλεισω για τοΡιο γιατι στατιστικα οφειλω να ειμαι στο 1%
Κλεισε κ συ το γραφειο......Δεν εχει νοημα.......Ολοι οι παχυσαρκοι ανηκουν στο 1%......:regan:
εγω παντως αν και γενικα δε μαρεσει να πολυβαζω αλατια, ακομα και με μια νορμαλ ποσοτητα, εχω προβλημα.Quote:
Originally posted by smart
παιδια γιατι δε βαζετε αλατι?
εγω εχω την εντυπωση οτι το αν μη βαζεις καθολου αλατι ειναι υπερβολη, διοτι κ αυτο, σε λογικες, ποσοτητες χριεαζεται.διασφαλιζει οτι ο οργανισμος θα εχει καλλια νατρια κ κ ο,τι τελος παντων κανειτο αλατι .
σε καποιες περιπτωσεις μαλιστα ο γιατρος συνιστα αυξημενη καταναλωση-πχ υποταση.
μηπως η αποχηαπο το αλατι ειναι αλλη μια μ@λ@κια που συνιστουν καποιοι προκειμενου να φανει γρηγορη μεγαλυτερη απωλεια βαρους.
αλλα αφου θα ναι μονο υγρα, τι μας αφορα?
τωρα πιθανως να λεω εγω μ@λ@κιες, οποτε ας μας ενημερωσει καποιος ειδημων-η πιο ειδημων τελος παντων..
ορθοστατικη πιεση.
ζαλαδες με το παραμικρο ανασηκωμα.
αν δε φαω κατι με αρκετο αλατι δεν την παλευω.
σπαστικο, αλλα συμβαινουν και αυτα
και η μανα μου ειναι υποτασικη.
ορθοστατικη υποταση κλικλικω κ οχι ορθοστατικη πιεση :P
εχω το ιδιο προβλημα, εχει τυχει να χασω κ τις αισθησεις μου για το λογο αυτο.
εκτος απο αυτο ομως γενικα εχω κατι τιμες της ταξεως 8,5 -6 , οποτε αν κοψω κ το αλατι δεν ξερω που θα φτασω :S
α μια φορα ειχα κ 7 κ κατι κ συμφωνα με τη γιατρο δε θα πρεπε καν να περπαταω... αλλα προφανως εχω συνηθισει κατα την εκτιμηση της :S
πωλινάκι μου θέλω τη βοήθεια σου. Μια από τις μόνιμες αποτυχίες μου όταν μπαίνω στην κουζίνα είναι η μαρέγκα. Δεν την πετυχαίνω σχεδόν ποτέ μα ποτέ. Έχω κάνει όλα τα κόλπα αλλά τίποτα. Επειδή το σαβ/κο θέλω να κάνω μια συνταγή που απαιτεί μαρέγκα πες ρε φιλενάδα πως στο διάολο θα την φτιάξω σωστά γιατί εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Από ότι ξέρω για μια επιτυχημένη μαρέγκα πρέπει να προσέξεις να μην πέσει καθόλου κρόκος στα ασπράδια καθώς τα ξεχωρίζεις και ρίχνεις μέσα στα ασπράδια και λίγο ( ελάχιστο χυμό από λεμόνι) γίνεται η υφή του καλύτερη
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:Quote:
Originally posted by Magdalena
Από ότι ξέρω για μια επιτυχημένη μαρέγκα πρέπει να προσέξεις να μην πέσει καθόλου κρόκος στα ασπράδια καθώς τα ξεχωρίζεις και ρίχνεις μέσα στα ασπράδια και λίγο ( ελάχιστο χυμό από λεμόνι) γίνεται η υφή του καλύτερη
Μαρακι μου συμφωνώ με την Μαγδαλένα. Επίσεις θέλει πολύ καλό κτύπημα στο μιξερ. Βάλε τα ασπράδια σου στο μιξερ και άσε το να κτυπάει μέχρι που θα δεις ότι ξεκολλάει από τα τυχώματα και δεν είναι νερουλλή.
Θέλει πολύ χτύπημα συμφωνώ γλυκιά μου, η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν γέρνεις λίγο το μπόλ και μένει σταθερή δεν χύνεται..η υφή της είναι κρεμώδης
Μαράκι μου νομίζω κάπιος προσπαθεί να με αντικαταστήσει........ :(:(:(
:bouncy::bouncy:
Πωλινάκι μου.. Σε εμένα αναφέρεσαι?? Συγνώμηηη
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΛΑΦΡΥ ΜΕ ΛΕΥΚΉ ΣΑΛΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ:
Κοτόπουλο στήθος
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμυδάκι
μανιταράκια κομμένα σε φεττούλες
Μαιντανό
1.5 ποτήρι γάλα
2 κουταλιές κοφτές corn flour
πιπέρι, μοσχοκάρυδο, αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε με το χέρι σε πιο μικρά κομματάκια.
Σε μια κατσαρόλλα θα βάλετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και θα τσιγαρίσετε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Θα ρίξετε μέσα τα μανιτάρια να μαραθούν. Μόλις μαραθούς ρίχνετε το κοτόπουλο και το ανακατέβετε για 1-2 λεπτά.
Θα προσθέσετε το ένα ποτήρι γάλα και θα το αφήσετε να τραβήξει ανακατέβοντας συχνά (περίπου 5 λεπτά θα πάρει.)
Θα προσθέσετε και το υπόλοιπο μισό ποτήρι γάλα ανακατεμένο με τις 2 κουταλιές κοφτές corn flour.
θα το ανακατέψετε και θα προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και αλάτι.
και θα το σβήσετε.
Επιλογές για σερβίρισμα
1 επιλογή:
πουρές πατάτας
2 επιλογή:
Πατάτες τζάκετ
3 επιλογή:
Ρύζι σπιρωτό
Σημείωση: Ετσι για να ξέρετε, το γάλα με το corn flour είναι ένα μυστικό για να αντικαταστήσετε την φρέσκα κρέμα στα φαγητά, και είναι και πολύ πιο ελαφρύ.
Σε πειραζω βρε!!!!!!! Αλλοστε κανείς δεν μπορεί να πάρει την θέση μου σαν Master chef στην καρδιά την μαρίας!!!!!Quote:
Πωλινάκι μου.. Σε εμένα αναφέρεσαι?? Συγνώμηηη
το καταλαβα βρεε!!!!
Καμια συνταγή για τυραμισού έχεισ?
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ
ΥΛΙΚΑ:
Μακαρόνια τριβελάκια ή πέννες (είναι πολύ ωραίο και με τα χρωματισμά, όχι μόνο τα άσπρα.)
Κοτόπουλο βρασμένο
1 κονσέρβα Καλαμπόκι
1 κονσερβα Μανιτάρια σε φετουλες
4-5 φέτες Ζαμπόν
100 γραμμάρια Τυρί
100 γραμμάρια Φέτα
1/2 ποτήρι γάλα
2 κουταλιές corn flour κοφτές.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια.
Οσο βράζουν ταμακαρόνια ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά ώς εξής:
Κόβουμε το βρασμένο κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και το βάζουμε σε ένα βαθύ μπώλ. Προσθέτουμε την κονσέρβα καλαμποκιού και την κονσέρβα μανιταριών (στραγγισμένα). Προσθέτουμε το ζαμπόν κομμένο σε λεπτές λωρίδες και τα ανακατέυουμε.
Μόλις ψηθούν τα μακαρόνια, τα στραγγύζουμε και τα βάζουμε στο μπωλ και αυτά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε ένα πιρέξ.
Από πάνω βάζουμε την φέττα σε μικρά κομματάκια και το τυρί τρυμμένο.
Βάζουμε το μισό ποτήρι γάλα με τις 2 κουταλιές της σούπας κοφτές corn flour ανακατεμένο μέσα στο γάλα, και το ψύνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει από πάνω. περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
[align=center]ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ [/align]
Από που το κατάλαβες? Δεν είμαι και πολύ των γλυκών αλλά να σου βρω αν θες.Quote:
το καταλαβα βρεε!!!!
Καμια συνταγή για τυραμισού έχεισ?
΄Το κατάλαβα από τον τρόπο που έγραφες ότι ήταν πείραγμα.. και εγώ μαγειρευω αλλά πιο πολύ μ αρεσει να φτιάχνω πίτες και γλυκά..
Magdalena, σου βρήκα ένα χαμηλό σε θερμίδες! (ξέρεις λόγω και του περιεχομένου το φόρουμ :P)
Τιραμισού
Υλικά
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
2 κουταλιές σούπας καφές στιγμιαίος εσπρέσο
32 μπισκότα σαβουαγιάρ
3 ασπράδια αβγών
1 φλιτζάνι φρουκτόζη
3 κουταλιές σούπας κρύο νερό
120 gr. τυρί μασκαρπόνε
1/4 κουτ. γλυκού κρέμα ταρτάρ (κρεμόριο)
120 gr. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλιά σούπας νιφάδες σοκολάτας ή κακάο
(12 μερίδες)
Ελτελεση
1.Αδειάζουμε το ζεστό νερό και τον εσπρέσο σε ένα μικρό μπολ και με ένα πινελάκι ζαχαροπλαστικής αλείφουμε τα μπισκότα σαβουαγιάρ.
2.Ρίχνουμε λίγο νερό σε ένα μεγάλο σκεύος και το αφήνουμε να σιγοβράζει.
3.Παράλληλα, σε ένα φαρδύ πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε τα ασπράδια των αβγών, τη ζάχαρη, το κρύο νερό και την κρέμα ταρτάρ.
4.Στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω σε ένα σκεύος με το νερό που σιγοβράζει και χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ ελαφρά για 4 λεπτά.
5.Χτυπάμε για άλλα 8 λεπτά.
6.Βάζουμε το μασκαρπόνε και το τυρί κρέμα σε μεγάλο μπολ.
7.Τα χτυπάμε με μίξερ μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
8.Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από το μείγμα των αβγών και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει.
9.Σιγά-σιγά, ρίχνουμε και το άλλο μείγμα.
10.Τοποθετούμε τα 16 μπισκότα σαβουαγιάρ σε ένα μακρόστενο σκεύος, απλώνουμε το 1/4 της κρέμας.
11.Από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα μπισκότα και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
12.Γαρνίρουμε με την σοκολάτα ή το κακάο.
13.Καλύπτουμε το σκεύος με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να σφίξει.
Εγώ φτιάχνω τα πάντα, αλλά επειδή έχω οικογένεια, προέχει το φαγητό και μετά τα γλυκά. Και επίσεις είμαι σε δίαιτα, δεν γίνετε να φτιάχνω και να μην δοκιμάζω:)Quote:
΄Το κατάλαβα από τον τρόπο που έγραφες ότι ήταν πείραγμα.. και εγώ μαγειρευω αλλά πιο πολύ μ αρεσει να φτιάχνω πίτες και γλυκά..
Πωλινάκι σε ευχαριστώ γλυκιά μου, θα το φτιάξω σίγουρα, να είσαι καλα
Θέλω φωτογραφία και εντυπώσεις!!! Μην το ξεχάσεις έτσι?
Οχι Πωλινάκι, κ πάλι ευχαριστω, θα επιστρεψω με νεότερα
Ναι κορίτσια μου το ξέρω αυτό και ξέρω και αυτό με το αναποδογύρισμα του μπωλ το θέμα μου όμως είναι ότι εμένα σχεδόν ποτέ δεν ασπρίζει. Τι λεμόνια έχω βάλει τι ζάχαρη άχνη πάντα μένει νερουλή. Μήπως παίζει ρόλο πόσο δυνατά το χτυπάς; Τι σκατά μα να μην την πετυχαίνω ποτέ? Μονίμως όπως βάζω τα ασπράδια έτσι μου μένουν
Δεν την κτυπάς καλά καλή μου. δεν γίνετε να μένουν έτσι. Ακόμα και με σύρμα στο χέρι να τα κτυπίσεις στο 10λεπτό θα σου γίνει μαρέγκα. Χρησιμοποιάς τα σωστά κτυπητήρια του μίξερ σου?
Οταν χωρίζεις τα ασπράδια από τους κρόκους τότε θα σου πέφτει έστω και μικρή ποσότητα από τον κρόκο και έτσι δεν ασπρίζει, την έχω πάθει και εγώ, το χτυπούσα στο μίξερ για μισή ώρα περίπου και τίποτα, στο τέλος το πέταξα, κρίμα τα αυγά...δεν εξηγείται αλλιώς..
Μπορει να μου πει καποιος τη συνταγη για τη ΜΑΡΕΓΚΑ;Εχω ακουσει οτι ειναι απο τα πλεον ολιγοθερμικα γλυκα.
Πωλινα αυτα τα τυρια στο τυραμισου τα μασκαρπονε κ κρεμα δεν ειναι τιγκα στο λιπος;Η κανω λαθος;
Από εκεί που βρήκα την συνταγή λέσσινγκ μου λέει πως είναι 157 θερμίδες ανά μερίδα, και ότι βγαίνει 12 μερίδες.Quote:
Μπορει να μου πει καποιος τη συνταγη για τη ΜΑΡΕΓΚΑ;Εχω ακουσει οτι ειναι απο τα πλεον ολιγοθερμικα γλυκα.
Πωλινα αυτα τα τυρια στο τυραμισου τα μασκαρπονε κ κρεμα δεν ειναι τιγκα στο λιπος;Η κανω λαθος;
Τώρα τι να σου πω. Θες να αναλύσουμε να δούμε αν είναι και αληθή τα στοιχεία που μας δείνει?
Βρήκα αυτά.
120 γρ μασκαρπόνε = 421 θερμίδες.
120 γρ τυρί κρέμα με χαμηλά λυπαρά = 277 θερμίδες
Φρουκτόζη κάθε κουταλάκι = 14 θερμίδες (τώρα πόσα κουταλάκια είναι το 1 φλιτζάνι δεν ξέρω)
Τώρα για τα υπόλοιπα δεν ξέρω που να τα βρώ....
http://www.sintagespareas.gr/sintage...i-maregka.html
Αυτό ψάχνεις λέσσινγ?
Η μαρέγκα φτιάχνεται μόνο με ασπράδι αυγού και ζάχαρη. Τώρα δεν έχω μπροστά μου συνταγή αλλά μπορώ να σου βρώ γιατί είχα φτιάξει. Έχει όντως ελάχιστε θερμίδες και μπορείς να βάλεις χίλια αρώματα. π.χ. μαστίχα, τριανταφυλλόνερο, ανθόνερο, λίγη σοκολάτα, άρωμα πορτοκάλι κτλ.Quote:
Θέλει πολύ προσοχή στο ψήσιμο ... εμένα μου είχαν κιτρινίσει θυμάμαι
ΔΗΛ.χτυπας ασπραδια με ζαχαρη κ ψηνεις τοσο απλο;Και τι πειραζει αν κιτρινισουν;Εγω θα βαλω μαυρη ζαχαρη ασπρη εχω να φαω χρονια.Για ποση ωρα ψηνεις κ σε τι θερμοκρασια;
Αμαν ειναι 6.30 και η Πωλινα δεν ειναι μεσα!Ειναι δυνατον;
ΠΩΛΙΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΠΩΛΙΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Καταλαβες φιλε μου ειναι δω οι μαγειροι κ λειπει ο Σεφ!
Λέσσινγκ μου καλημέρα!!!!! 6μιση ήμουνα μπροστά στον καθρέφτη και θαύμαζα την ομορφιά μου!!!!!!! Σου έβαλα ζυνταγή για μαρέγκα καλή μου. Την είδες? Δεν ξέρω φυσικά αν είναι αυτό που ψάχνεις. Αλλά μου φάνηκε πολύ ωραία!
http://www.sintagespareas.gr/sintage...i-maregka.html
Για ρίξε μια ματιά και ενυμέρωσέ με!
eyxaristv poly τελειο αλλα δεν σε πηρα για την μαρεγκα ανησυχησα που ελειπες απο το φορουμ!Γιαυτο σε εβαλα σε σηριαλ.Ποια ειναι η ημερομηνια της επεμβασης σου;Τι εγινε με το πεταγμα των τσιγαρων του αγαπημενου;Συνεχιζει;:starhit:
Ναι το είδα ότι με έβαλες σε σήριαλ!!!!! Δεν έχω ημερομηνία καλή μου, αύριο (ελπίζω πως) θα έχω που θα πάω στον χειρούργο. Καλά το ότι ξεκίνησα διατροφή και πώς πάω δεν σε ενδειαφέρει? :(:(:(:(:( Ξεκίνησα 12.1 και αυριο θα περάσω απλα για ζύγισμα μιας και θα πάω για τον χειρούργο στο νοσοκομείο. Ο "αγαπημένος" δεν καπνίζει αλλα μου τάραξε τα νεύρα!!!! καλύτερα που κάπνηζε ηληκρινά!
αυριο περιμενουμε τα καλα νεα!!!!
και για την ημερομηνια και για το ζυγισμα!
μην τα χαλασεις σημερα