Quote:
Originally posted by konina
τωρα ομως ειναι σαν να γινομαστε ρατσιστες με τους αδυνατους.... το να ειναι καποιος ωραιος εξωτερικα δεν σημαινει απαραίτητα οτι εχει παραμελησει τον εσωτερικο του κοσμο ούτε ότι είναι ρηχός....όπως και το ότι κάποιος που δεν ενδιαφέρεται για την εξωτερική του εμφάνιση έχει απαραίτητα κι ένα καλο πνευματικό επίπεδο.... για το λόγο αυτό μιλάμε για προσωπικές εμπειρίες, όπου είμαστε ακριβως οι ίδιοι άνθρωποι απλά αλλάζουν τα κιλά μας... εγω για παράδειγμα όπως προανέφερα ο ίδιος άνθρωπος ήμουν και στα 60 και στα 85 κιλά.... οι άλλοι όμως με αντιμετώπιζαν διαφορετικά...κ όσο για αυτό που λες για το βιβλίο και το άσχημο εξώφυλλο, αν δεν γνωριζεις τιποτα για ένα βιβλιο, αν σου τελείως άγνωστο, δεν νομίζω ότι θα μπεις στην διαδικασία να το διαβάσεις και να ανακαλύψεις τις οποιες ομορφιες του...χωρις αυτο να σημαινει οτι το οποιο ωραιο εξωφυλλο δεν μπορεί να βγει και μαπα...απλα θεωρω ότι ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΙΟΝ ανθρώπου γίνεται περισσότερο αποδεκτό στην κοινωνία και έχεις περισσοτερες ευκαιρίες αν βρίσκεται σενα σώμα αδύνατο εως παχουλό και όχι ανορεκτικο ή παχυσαρκο...Quote:
Originally posted by anna65
Το μυστικό είναι ακριβώς εδώ : με τα ίδια χαρακτηριστικά, εσωτερικά και εξωτερικά. Όσο προσπαθείς να αλλάξεις τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, στερείς τον εαυτό σου από την προσπάθεια να αλλάξεις τα εσωτερικά. Και όσο πιέζεις τον εαυτό σου να μετρήσει μια-μια τις μπουκιές για να μην πάρεις άλλο ένα μισόκιλο, τόσο κάποια άλλη απολαμβάνει μαζί με τον άντρα που ίσως ήθελες ένα ακόμη σουβλάκι στο χέρι. Γιατί σε κάποιον να του αρέσει το λίπος; Μήπως γιατί δεν θα τον πρήζει για την μπάκα που έκανε με τις μπυρόνια που κατεβάζει συνέχεια; Μήπως γιατί δεν αντέχει άλλο γυμναστήριο; Μήπως γιατί θέλει να απολαμβάνει κι αυτός τις "παράνομες" λιχουδιές; Ή μήπως γιατί τον τράβηξαν τα εσωτερικά χαρακτηριστικά;Quote:
Originally posted by liana12345
Επίσης, ένας άντρας που έχει να διαλέξει ανάμεσα σε μια παχουλή και σε μια κανονική γυναίκα με την ίδια ποιοτητα χαρακτηριστικών εσωτερικά και εξωτερικά, υ΄πάρχει ποτέ περίπτωση να επιλέξει την παχουλή?
Αυτό δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω.
Γιατί κάποιος, (Εκτός και αν έχει φετίχ), να του αρέσει το λίπος?
Τα εξωτερικά χαρακτηριστικά είναι ελκυστικά. Τραβάνε, πουλάνε εξώφυλλα. Αλλά μόλίς τα ξεφυλλίσεις, αν δεν έχει τίποτα μέσα τα πετάς. Ενώ ένα βιβλίο με άσχημο εξώφυλλο μπορεί να κρύβει θησαυρούς μέσα του. Μην κρίνεις τον άνθρωπο από το εξώφυλλο. Ναι, υπάρχουν αρκετοί που τόσο τους κόβει, τόσο κάνουν. Δεν πρέπει να χαλιόμαστε με αυτούς. Είναι τόσο ρηχοί, που χάρη μας κάνουν που δεν τους "αρέσουμε".
και όσο για την "μπάκα" και το λίπος, επέτρεψε μου να έχω την απαίτηση από τον άντρα που έχω δίπλα μου να φροντίζεται και να είναι όμορφος για εμένα, όπως κ εγώ θέλω να φροντίζομαι και να είμαι όμορφη δίπλα του... δεν μου λέει κάτι το να έχω δίπλα μου ένα άντρα που δεν το νοιάζει το πως είμαι επειδή εκείνος έχει "δέσει το γάιδαρό του" και παραμελείται....
και δεν μιλάω για καταναγκασμούς του στυλ τρεφομαι μόνο με μπρόκολα κι αυτά αλάδωτα.... μιλάω για την στοιχειώδη αντίληψη του να σου βαρανε καμπανακια όταν παίρνεις 10 κιλά...
τέλος σύμφωνω 1000% με τη λιανα12345 στο θέμα του ρατσισμού, απλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει καλύτερη αντιμετώπισή του από τη στάση της πωλίνας...
....ακριβώς...!!!
Μη πιάνουμε τα άκρα. Δε συγκρίνουμε μια γυναίκα όμορφη αλλά ηλίθια με μια παχουλή αλλα πανέξυπνη και τον καλύτερο άνθρωπο.
Εγώ μιλησα για δυο γυναίκες με ίδιο χαρακτήρα/ψυχη/μυαλό αλλά διαφορετική εμφάνιση. Ποια θα διάλεγε ένας άντρας?
Εννοείται πως δεν είμαι της άποψης του να είμαστε μοντέλα και να ζούμε γύρω από αυτό το άγχος. Αυτό είναι άλλη αρώστια. Επιμένω όμως πως πρέπει να σεβόμαστε τον εαυτό μας και τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας και όχι, δεν θα ήθελα να είμαι με ένα τύπο με μπυροκοιλιά που τρώει και πίνει ότι θέλει επειδή εγώ έχω παραπάνω κιλά και νιώθει άνετος.
Θέλω να είμαι με έναν άντρα που να μη φοβάται αν ομορφύνω και να με βοηθάει σε αυτό, όπως και να σέβεται και ο ίδιος τονε ατό του.
΄
Σήμερα έκανα αυτή την κουβέντα με μια φίλη μου ψυχολόγο και τη ρώτησα πάνω στο θέμα των αντρών που προτιμούν παχουλές γυναίκες. Τι μπορεί να τους ωθήσει σε μια τέτοια σχέση εκτός από την σεξουαλική προτίμιση τους στις παχουλές?
Ξέρετε τι μου απάντησε?
Η χαμηλή αυτοπεποίθηση.
Ένας άντρας που για τον α β γ λόγο δεν πιστεύει στον εατό του, νιώθει πως μια γυναίκα με περισσότερα κιλά έχει λιγότερες επιλογές και είναι πιο εύκολο να την κατακτήσει από μια άλλη που η εξωτερική της εμφάνιση της επιτρέπει να έχει μεγαλύτερη γκάμα επίδοξων συντρόφων λόγω εμφάνισης.
Φυσικά τίποτα δεν είναι πανάκεια. Κουβέντα κάνουμε και πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις.