Quote:
Originally posted by polinaki1983
sunflower καλησπέρα. Μόλις τελείωσα το διάβασμα όλου του τόπικ σου. Θα μου επιτρέψεις να κάνω κάπια μικρά σχολιάκια έτσι?
Καταρχάς θα συμφωνίσω με τα παιδιά ότι έχεις πολλούς υδατάνθρακες στην καθημερινή σου διατροφή, και αυτό δεν σε βοηθάει.
Επίσεις (με βάση την πείρα μου από τις άπειρες δίαιτες που έχω σπίτι, αλλά και από αυτή που ακολουθώ τώρα) πρέπει να τρως 2 φορές την βδομάδα όσπρια με λίγο τυράκι ή γιαούρτι, 2 φορές την βδομάδα ψάρι (μπορεί να είναι και τόνος), 2 φορές την βδομάδα αυγό (μπορεί να είναι ομελέτα όπως σου πρότειναν τα παιδιά) 1 φορά μακαρόνια και τις υπόλοιπες κρέας (μπιφτέκι, κοτόπουλο, βοδινό, σουβλάκι κτλ).
Εννοείτε όλα συνοδευμένα με μία όμορφη σαλατούλα.
(όλο αυτό είναι πρόχειρο, αλλά αφού δεν μπορείς να πας σε διατροφολόγο, λίγο ή πολύ μπορείς να ακολουθίσεις αυτό το μοτίβο.)
Τώρα, σχετικά με την μαμά που μαγειρεύει και τσακώνεστε, θα σου πρότεινα κάτι πολύ πολύ απλό. Ρωτάς μαμά, τί θα μαγειρέψεις σήμερα? Κοτόπουλο τηγανιτό, πχ σου λέει η μαμά. Οκ, μπορείς να μου αφήσεις το μπουτάκι πίσω να το φτιάξώ μόνη μου? λες εσύ. Και έτσι δεν μαγειρεύεις ούτε κάτι εκτώς προγράμματος, αλλά ούτε υπάρχει λόγος για καυγά. Η πχ έχει κιμά με μακαρόνια, πες της να σου αφήσει πίσω 100 γρ κιμά (μια παλάμη δλδ) και φτιάξε το εσύ σε μπιφτέκι. Με λίγη σαλατούλα είναι υπέροχο!
Η έχεις πατάτες? κάνε τις βραστές, όχι τηγανητές, και κόψε τες, βράσε και ένα αυγό και κόψε το μαζί, λίγη ντοματούλα, αγγουράκι και ότι άλλο χορτο τραβάει η ψιχούλα σου, και έχεις ένα πεντανόστιμο φαγητό!!!!
Δοκίμασέ το έτσι καλή μου, και θα δεις. Αμμα εσύ θες να αδυνατίσεις, κανείς δεν μπορεί να σε σταματίσει.
Πωλινάκι σε ευχαριστώ αλλά πχ μπιφτέκια δεν ξέρω να κάνω. Κρέας και κοτόπουλο τρώμε 2 φορές το μήνα. Όσο για τις πατάτες, εύκολο είναι οκ. Anyway, όπως είπα αποχωρώ, οπότε δεν υπάρχει νόημα.