Κορίτσια τι μπισκοτάκια είναι αυτά?
θέλω και εγώ την συνταγή αν γίνεται..
Printable View
Κορίτσια τι μπισκοτάκια είναι αυτά?
θέλω και εγώ την συνταγή αν γίνεται..
Κουκλίτσα μου τι κάνεις?
Θα τη σκανάρω κ θα την ανεβάσω αργότερα?
εαν τα καταφέρω δηλ χαχαχαχα:bigsmile::bigsmile:
Λοιπόν είναι όντως άδικο να μην κυκλοφορήσει αυτή η θεσπέσια συνταγή!
Λοιπόν πάρτε χαρτί και σημειώστε...
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
1 κ.σ. τριμμένους ξηρούς καρπούς (ανάλατους - άψητους)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού βρώμη
2 κ.σ. σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα ή σταφίδες
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και βάζετε και δυο σας τα χεράκια και τα ανακατεύετε μέχρι να παντρευτούν όλα μαζί και μετά φτιάχνετε γύρω στα 10 μπισκότα. Τα πλάθεις στρόγγυλα και τα πατάς ελαφρά να γίνουν λίγο πλακουτσωτά αλλά όχι πολύ (ούτως ή άλλως στο ψήσιμο απλώνουν από μόνα τους). Τα βάζετε σε ένα ταψί αφού έχετε βάλει μία λαδόκολλα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά όχι παραπάνω!!! Πρέπει να είναι μαλακά όταν θα βγούν. Αφήστε τα λίγα λεπτά να κρυώσουν πριν τα μετακινήσετε γιατί αλλιώς θα σας μείνουν στο χέρι :lol:.
Φάτε 2 για πρωινό μαζί με ένα φρούτο ( ή φρεσκοστυμμένο χυμό) και ένα ποτήρι γάλα (ή γιαούρτι ή ξινόγαλο)
Ή φάτε 1 για σνακ (πρόγευμα ή απογευματινό) αφού πρώτα έχετε φάει το φρουτάκι σας ή έχετε πιει τον χυμό σας.
Είναι σίγουρο ότι για τις επόμενες τρεις ωρίτσες που θα είναι το γεύμα σας ούτε που θα σας απασχολήσει το φαγητό ;-)
Καλή επιτυχία!!!! :thumbup::thumbup:
αχ ευχαριστώ πολύ..!!
Γενικώς σήμερα το απόγευμα ψαχνόμουν για κανένα μπισκοτάκι ή κείκ και να που μόλις μπήκα εδώ κάτι βρήκα..!!
θα ήθελα να έρθω και εγώ την Κυριακή να σας γνωρίσω αλλά έχω σε γιορτή να πάω..
ελπίζω να υπάρχει και άλλη συνάντηση..!!
ααααα break σε πρόλαβαααα :D πως τα πήγες; Περιμένω εντυπώσεις!!!!
Έχω και μία άλλη δική μου συνταγή για κουλουράκια βρώμης που είναι επίσης θεονόστημα αν και η συγκεκριμένη είναι πιο θρεπτική ;-)
ευτυχώς που την ανέβασες γιατι μέχρι να το κάνω εγώ θα μας πάρει το ξημέρωμα :lol::lol::lol::lol:
Έχω μια ιδέα :eureka::eureka::eureka:
Μπορείς να βάλεις τη συνταγή κ στο θέμα: "συνταγές με λίγες θερμίδες" (κάπως έτσι δεν το θυμάμαι κ πολύ καλά), ώστε να μη χαθεί μέσα στα τόσα μνμ!!!!!!!
Θέλω κ την άλλη:fake sniffle::fake sniffle::fake sniffle::fake sniffle:
Κάνε καλέ πρώτα αυτή ! Σιγά σιγά τα μυστικά θα ξεδιπλώνονται :P
οκ θα βρω το τόπικ και θα την αναρτήσω. Φιλιάαααα
ΑΑααααα να μην ξεχάσω να σας πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ με έχετε εμπνεύσει τόσο θετικά αυτές τις μέρες!!! Ειδικά εσύ γλυκιά μου break! Μέχρι που σήμερα έκανα ελλειπτικό που το είχα αφήσει να σκονίζεται εδώ και 2 μήνες! Και ένιωσα ΥΠΕΡΟΧΑΑΑΑ
Ένα μεγάλο μπράβο μας !!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
Quote:
Originally posted by Eli
Κάνε καλέ πρώτα αυτή ! Σιγά σιγά τα μυστικά θα ξεδιπλώνονται :P
οκ θα βρω το τόπικ και θα την αναρτήσω. Φιλιάαααα
ΑΑααααα να μην ξεχάσω να σας πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ με έχετε εμπνεύσει τόσο θετικά αυτές τις μέρες!!! Ειδικά εσύ γλυκιά μου break! Μέχρι που σήμερα έκανα ελλειπτικό που το είχα αφήσει να σκονίζεται εδώ και 2 μήνες! Και ένιωσα ΥΠΕΡΟΧΑΑΑΑ
Ένα μεγάλο μπράβο μας !!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
Είμαι λίγο ανυπόμονη εεεεε :starhit::starhit::starhit:
Είναι ένα απο τα ελαττωματά μου χχιχιχιχιχι:yawn::yawn::yawn:
Elafaki κρίμα που δεν θα μπορέσεις και εγώ ελπίζω να έχουμε και άλλες ευκαιρίες :-), άντε καλή επιτυχία με την συνταγή περιμένουμε εντυπώσεις :DQuote:
Originally posted by elafaki20
αχ ευχαριστώ πολύ..!!
Γενικώς σήμερα το απόγευμα ψαχνόμουν για κανένα μπισκοτάκι ή κείκ και να που μόλις μπήκα εδώ κάτι βρήκα..!!
θα ήθελα να έρθω και εγώ την Κυριακή να σας γνωρίσω αλλά έχω σε γιορτή να πάω..
ελπίζω να υπάρχει και άλλη συνάντηση..!!
Κυρίες και κύριοι νιώθετε αρκετά sexy σήμερα???? :bigsmile::bigsmile:
Ένας ακόμη τρόπος για να ξορκίσουμε τα διαολάκια μας put on your dancing shoes!!!!
http://www.youtube.com/user/LMFAOVEV.../0/wyx6JDQCslE
:D:D:D:D:D οι τύποι δεν υπάρχουν είναι ξεδιάντροποι εντελώς χαχαχαχαχα
ποπο break το πρωτο μηνυμα που εγραψες στο τοπικ θα μπορουσα ανετα να το εχω γραψει εγω... Τελικα τι εκανες?? Αντε ρε παιδια κουβεντα στην κουβεντα θα το παλεψουμε ολοι! Ενα χρονο αυτο λεω και δεν μπορω να συνεχισω την προσπαθεια μου... Μετα τις 5 μερες πεφτω με τα μουτρα λες και εχω αποστολη να τελειωσω τα τροφιμα του κοσμου ολου!!!
tonaki με τη βοήθεια των παιδιών από εδώ μέσα πήρα δύναμη κ συνεχίζω τον αγώνα!!!!!
:yes::yes::yes::yes:
Μου άρεσε αυτό που είπες <Μετα τις 5 μερες πεφτω με τα μουτρα λες και εχω αποστολη να τελειωσω τα τροφιμα του κοσμου ολου!!! >
Πολλές φορές έτσι αισθάνομαι κ εγώ :D:D:D:D:D
ti kaneis twra? ti trws? exeis xasei katholou?
τονάκι μου ,μην περιμένεις από τις πρώτες μέρες να δεις μεγάλη απώλεια!!σε άλλους η απώλεια είναι άμεση και σε άλλους παίρνει λίγο περισσότερο μέχρι να φανεί!Μην απογοητεύεσαι και να σκέφτεσαι πόσο όμορφα θα νιώθεις αφού χάσεις τα κιλά που σε ταλαιπωρούν
to thema einai na epimeinw stin prospatheia kai na min ta parataw... oso gia tin apwleia ekrypsa ti zygaria kai de zygizomai katholou!!! alla kai pali ta parataw!
εγώ πάντως ζυγαριά στο σπίτι δεν είχα τα τελευταία 10 χρόνια :D και αγόρασα μόλις πριν από 4 μήνες που πλέον ήξερα πως η απώλεια θα είναι δεδομένη;)
Tonaki καλημέρα! Μην το βάζεις κάτω το ταξίδι μας είναι μεγάλο και θέλει υπομονή :-)
Πρώτα απ'όλα μην στερείς από τον εαυτό σου περισσότερο από ότι αντέχεις. Ο πρώτος και κυριότερος λόγος που χαλάμε την δίαιτά μας είναι επειδή στερούμαστε γεύσεις και αγαπημένα φαγητά. Όλα χωράνε σε μία ισορροπημένη διατροφή. Το λάθος μας είναι ότι βάζουμε πολλούς στόχους δύσκολους και όταν δεν τους πετυχαίνουμε βαράμε τον εαυτό μας ή καταφεύγουμε σε ένα τρελό υπερφαγικό είτε από αντίδραση είτε από στέρηση. Μας πιάνει ο πανικός να χάσουμε τα κιλά μας μέσα με μικρό χρονικό διάστημα, αλλά αυτό δυστυχώς στο μόνο που μας οδηγεί είναι να χαλάμε την δίαιτά μας νωρίτερα και μετά να ταλαιπωρούμαστε με τύψεις και σιγά σιγά με τα χρόνια μετά από πολλές δίαιτες και κιλά που μπαινοβγαίνουν το μόνο που καταφέρνουμε είναι να αποκτήσουμε εκτός από περισσότερα περιττά κιλά και μία περιποιημένη διατροφική διαταραχή και πιθανότατα και έλλειψη επαρκών βιταμινών και ιχνοστοιχείων από το σώμα μας λόγω κακής διατροφής.
Συνεπώς όταν έχουμε ταλαιπωρήσει έτσι τον εαυτό μας, (όπως εγώ έκανα για πολλά χρόνια!) δεν είναι δυνατόν ο πρώτος μας στόχος να είναι να χάσουμε κιλά! Ναι ναι ξέρω σε βαραίνουν και δεν τα αντέχεις επάνω σου και έχεις κουραστεί κτλ. Και εγώ έτσι ένιωθα αλλά δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι. Το θα κάνω μία δίαιτα και θα χάνω 4 κιλά το μήνα είναι για κάποιους ανθρώπους εφικτό, κάποτε το κατάφερνα και εγώ άλλες φορές με ευκολία και άλλες φορές με πολύ αγώνα και κόπο. Αλλά πάντα μα πάντα κατέληγα να παίρνω πίσω όλα τα κιλά και λίγα παραπάνω. ʼρα κατάλαβα ότι μάλλον κάνω κάτι λάθος χμμμμ. Ναι το λάθος είναι ότι μπορείς να χάσεις όλα τα κιλά που σε βαραίνουν αλλά για να τα διατηρήσεις θα πρέπει να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα αργά και σταθερά, με σωστή διατροφή και θρέψη και πρώτα μα πρώτα απ' όλα θα πρέπει να αποβάλλεις την διαταραγμένη σου σχέση με το φαγητό.
Εγώ έχω χάσει μέσα τον τελευταίο χρόνο 7 κιλά και ναι για κάποιους φαίνονται πολύ λίγα αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι παλεύω με την διατροφική μου διαταραχή και έχω καταφέρει να την περιορίσω πάρα πολύ. Νιώθω ισορροπίες μέσα μου οι οποίες νόμιζα ότι θα έρθουν χάνοντας τα κιλά μου αλλά τελικά ήρθαν μέσα από τις ισορροπίες που βρήκα στην διατροφή μου. Έβαλα την καθημερινή ήπια άσκηση στην ζωή μου και νιώθω το σώμα μου να αλλάζει ακόμη και χωρίς να χάνω κιλά. Και το πιο σημαντικό από όλα tonaki μου είναι ότι αυτά τα κιλά δεν τα ξαναβάζω με τίποτα!!!! Ακόμη και αν καταλήξω κάποια στιγμή σε υπερφαγικό επεισόδιο ακόμη και αν το ΣΚ πλακωθώ στο φαγητό δεν βάζω γραμμάριο. Το σώμα μου έχει ισορροπήσει και ο μεταβολισμός μου έχει βρει τους ρυθμούς του. Η ενέργεια μου έχει αυξηθεί κατακόρυφα σα να έχω χάσει 20 κιλά και η διάθεση μου είναι ανεβασμένη και χαρούμενη. Πριν ένα χρόνο ήμουν υπό μία συνεχή ήπια κατάθλιψη και δεν το είχα καν πάρει χαμπάρι!!!
Δική μου συμβουλή λοιπόν σταμάτα να σκέφτεσαι πως θα χάσεις 2 κιλά, 4 κιλά 35 κιλά και ξεκίνα να σκέφτεσαι πως θα χτίσεις μία υγιή σχέση με το φαγητό. Εμείς εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε σε αυτό, αλλά προς Θεού ας σταματήσουμε να μετράμε την επιτυχία του καθένα από εμάς με το πόσα κιλά έχασε!!!! Σημασία δεν έχει πόσα κιλά χάνεις αλλά πόσα κιλά κρατάς χαμένα!!!! Τι κι αν έχασα 30 κιλά στην τελευταία μου προσπάθεια, κατάφερα και τα έβαλα και τα τριάντα + ακόμη 5 από πάνω. Και έχω κάνει και άλλα δύο σκαμπανευάσματα αντίστοιχα πριν από αυτό. Και όλοι μου λέγανε μπράβο που έχανα κιλά και θαυμάζανε την δύναμή μου και την αυτοκυριαρχία μου και τελικά τι έγινε; Όσο μεγαλύτερη η πίεση τόσο περισσότερα τα κιλά που μπαίνανε μετά! Ρε παιδιά ας ηρεμήσουμε λίγο έχουμε και μία ζωή να χαρούμε :bouncy:!
Πολύ φιλικά και με πολλή αγάπη, Tonaki μου ελπίζω να βοήθησα λίγο :love::love::love:
Δικιο εχεις eli... Αυτο προσπαθω να κανω γι αυτο εβγαλα τη ζυγαρια λεω να σταματησω να λογαριαζω τους αριθμους και να καταλαβαινω τι παιζει κοιταζοντας με στον καθρεφτη απλα! Ελπιζω να μπω στη λογικη σου σιγα σιγα... Για την ασκηση ουτε λογος ακομα αλλα νομιζω πως μπαινοντας στη λογικη αυτη ερχεται και η ασκηση χωρις ιδιαιτερη προσπαθεια!
Tonaki μου δεν μιλάω για τρελά πράγματα περί άσκησης. Κάτι ελαφρύ και ευχάριστο που να σε χαλαρώνει και να σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Εγώ ξεκίνησα κάνοντας τις εξωτερικές μου δουλειές με τα πόδια και όχι με τα ο αυτοκίνητο. Πήρα ποδήλατο και άρχισα να προσπαθώ να το εντάξω στις κοντινές μου μετακινήσεις, λαική, ψώνια, καφές, βόλτες. Και κάποια στιγμή πήρα και το ελλειπτικό μηχάνημα που είχε η αδερφή μου στην αποθήκη της να σκονίζεται και το έβαλα σε περίοπτη θέση στο σαλόνι μας. Οπότε έδωσα στον εαυτό μου εναλλακτικές για να μην βρίσκω δικαιολογία να μην κινούμαι. 30' την ημέρα είναι αρκετά. Μπορεί η άσκησή σου να είναι απλά δουλειές στο σπίτι. Αλλά 30΄λεπτά την ημέρα να σηκώνεσαι και να κάνεις κάτι που να περιλαμβάνει κίνηση. Για γυμναστήριο προσωπικά ούτε συζήτηση το έχω σκυλοβαρεθεί έκανα εντατικά 2 χρόνια και έχω κάνει ότι μπορείς να φανταστείς από γυμναστική, τα βάρη, τον διάδρομο και το αερόμπικ τα είχα ξετινάξει και ναι είχα φτιάξει κορμί και είχα χάσει πολλά κιλά με προσεγμένη διατροφή τότε. Δεν είναι όμως κάτι που μπορώ να το εντάξω στην καθημερινότητά μου για πάντα. Γι'αυτό και τα ξανάβαλα και τα κιλάκια μου όταν το έκοψα :grind::grind:. Η λογική πλέον είναι να κάνω μικρές αλλαγές τις οποίες τις κρατάω για μία ζωή :tumble:
Και θα συμφωνήσω μαζί σου δεν είναι εύκολο, εμένα μου πήρε μήνες, αφού μου είχε ζαλίζει το κεφάλι ο διαιτολόγος μου καθ' όλη τη διάρκεια των μηνών αυτών, για να αρχίσω να το κάνω. Θέλει χρόνο για να κάνεις τις αλλαγές αυτές μπορεί να φαίνονται μικρές αλλά δεν είναι. Ένα όμως θα σου πω, αν καταφέρεις και κάνεις μία τέτοια μικρή αλλαγή στο μάτι αλλά τεράστια στην ζωή σου μετά θα σου βγαίνει αυτόματα! Και θα ψάχνεις στην κυριολεξία δικαιολογία για να κουνηθείς!
Εδώ στις καλοκαιρινές διακοπές μας φέτος με έπιασε μία μούρλα επειδή κάθε μέρα ήμασταν σε μια ταβέρνα και σαβουριάζαμε και έπεισα την παρέα και 2 μέρες τις βγάλαμε στον Όλυμπο κάνοντας πεζοπορία. Μία αναπνοή πριν τον Μύτικα φτάσαμε!!!! Και ναι είμαι περήφανη να πω ότι μετά από 2 βδομάδες διακοπές και άπειρες ταβέρνες και γλυκάκια δεν έβαλα ούτε ένα κιλό για πρώτη φορά στην ζωή μου, αλλά στη μέση των διακοπών μου έκανα ένα διάλειμμα και περπάτησα στο βουνό 28χλμ! Ναι ναι γίνεται και στα 98 κιλά να το κάνεις αυτό ψυχή θέλει! Και έχασα και μερικούς πόντους από περιφέρεια και στομάχι χεχεχεχε :tumble::tumble:
Θέλει προγραμματισμό στην διατροφή και μικρές αλλά σταθερές αλλαγές στην καθημερινότητά μας και μετά από μερικούς μήνες θα κοιτάς πίσω και θα βλέπεις πως έχεις αλλάξει και δεν θα το πιστεύεις!
γειααααααααααααααα!!!
ειμαι εκτος εδρας κ δεν εχω προσβαση αλλα ριχνω κ καμια ματια μην δω πεσμενη ψυχολογια!!!
ψηλα τα κεφαλια κ τα ηθικα ε?
(ε, κ τα ανηθικα :P )
Κοριτσάρες μου τι κάνετε?
smart όλα ψηλά................ τα έχουμε προς το παρών!!!!!!!!!!!!!:yes::yes::yes:
Eli είσαι έτοιμη για τη συνάντηση?
χαχαχαχα όντως είναι λίγο πεσμένο το foroum αυτό το ΣΚ έχουμε πιάσει όλοι τους δρόμους :spin:
Smart εδώ ανεβασμένα και ηθικά και τα ανήθικα χεχεχεχε :smirk:
Break σε λιγότερο από ώρα εχω εξαφανιστεί από το σπίτι πάω να πάρω την αδερφή μου και ερχομαστεεεεεεεεεεεεε!!!!!
Υ.Γ. μα κανείς να μην σχολιάσει το ξεκαρδιστικό video clip που ανάρτησα χτες;;;; :shocked2:
είχε κολλήσει κ δεν μου άνοιγε τη σελίδα!!!!!!!!
Περιμένω το αίτημα!!!!!!!!!!:P
Με βρήκες?
Quote:
Originally posted by Eli
Κυρίες και κύριοι νιώθετε αρκετά sexy σήμερα???? :bigsmile::bigsmile:
Ένας ακόμη τρόπος για να ξορκίσουμε τα διαολάκια μας put on your dancing shoes!!!!
http://www.youtube.com/user/LMFAOVEV.../0/wyx6JDQCslE
:D:D:D:D:D οι τύποι δεν υπάρχουν είναι ξεδιάντροποι εντελώς χαχαχαχαχα
κ πάνω που ήθελα να σου πω πως μου αρέσουν τα κολάν τους.............. τσουπ τα βγάζουν!!!!!!!!!!!!! κ μένουν με τα σλιπάκια:shocked2::shocked2::shocked2::sho cked2:
οπότε δεν το λέω για να μην παρεξηγηθώ:starhit::starhit:
Yes, I'm sexy & I know it!!!!!!!!!:tumble::tumble:
ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ αυτή είμαι!!!!!!!!!!!!!!!
κ πάνω που ήθελα να σου πω πως μου αρέσουν τα κολάν τους.............. τσουπ τα βγάζουν!!!!!!!!!!!!! κ μένουν με τα σλιπάκια:shocked2::shocked2::shocked2::sho cked2:
οπότε δεν το λέω για να μην παρεξηγηθώ:starhit::starhit:
Yes, I'm sexy & I know it!!!!!!!!!:tumble::tumble: [/quote]
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
Quote:
Originally posted by dora_th
Eli ευτυχώς είδα το μηνυμά σου αυτό και θυμήθηκα να πιώ νερό . Τι κακό είναι αυτό . Δεν διψάω ποτέ !!!! Το πίνω σαν φάρμακο . Το καλοκαίρι στην πολυ ζέστη αν μ΄αφήσω μπορεί να πιω 1-2 ποτήρια , το χειμώνα τα υγρά μου είναι οι καφέδεςQuote:
Originally posted by Eli
Προσπαθώ να θυμάμαι να πίνω και νεράκι γιατί αν δεν το θυμηθώ μπορεί να την βγάλω όλη μέρα με ένα ποτήρι πφφφφφ.
Παιδιά όλοι με δαίμονες παλεύουμε . Αλλα που θα πάει θα τους νικήσουμε . Δύναμη !!!!
:smilegrin:
χαχαχα dora δεν είχα δει το μήνυμά σου τώρα που το είδα άντε να πιω και ένα ποτηράκι νερό στην υγεία σου που μου το θύμισες εσύ αυτή τη φορά χεχεχεχε:smilegrin::smilegrin::smilegrin:
καλέ εκείνη τη μέρα μαύρα μεσάνυχτα είχα τώρα το είδα το άρθρο που ανάρτησες, χμμμ ετοιμάζομαι να το μελετήσω :thumbup::thumbup::smilegrin::smilegrin:Quote:
Originally posted by break
κ ένας τρόπος για να απαλλαχτούμε απο τους δαίμονες είναι κ αυτός
http://www.e-psychology.gr/selfhelp/336-self-esteem
Τι έγινε ρε παιδιά τι νέκρα είναι αυτή τα καταφέραμε και απαλλαχτήκαμε όλοι από τους δαίμονές μας και έπεσε αναδουλειά στο τόπικ :lol::lol::lol::lol::lol:
χαχαχα Έλλη!!
Εδώ είμαστε..εχθές έφτιαξα και τα μπισκοτάκια με μέλι και ταχίνι!
Περιττό να σου πω οτι δεν έμεινε κανένα..ευτυχώς ήρθε και μία φίλη μου και δεν τα έφαγα όλα μόνη μου..
Πόσες θερμίδες να έχουν στο περίπου??
Quote:
Originally posted by Eli
Τι έγινε ρε παιδιά τι νέκρα είναι αυτή τα καταφέραμε και απαλλαχτήκαμε όλοι από τους δαίμονές μας και έπεσε αναδουλειά στο τόπικ :lol::lol::lol::lol::lol:
χαχαχαχαχαχα Το παλεύουμε Eli :spin::spin::spin:
Eμένα γιατί μου ψιλοξεράθηκαν στο ψήσιμο?
κ ήθελα να δοκιμάσω από αυτό που είχες μαζί σου αλλά το ξέχασα, δεν πειράζει όταν ξανασυναντηθούμε ;););)
elafaki το σημαντικό σε αυτά τα μπισκότα είναι πως είναι πολύ υγιεινά κ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά!!!!!
Eli ρίξε μια ματιά στο τόπικ τι έφαγα σήμερα κ πες μου τη γνώμη σου :bisou::bisou::bisou:
Elafaki αααααα τα φάγατε όλα μονομιάς;;;χαχαχαχαχαα:lol::lol ::lol::lol:
Από θερμίδες δεν ξέρω να σου πω πόσο έχουν και να σου πω δεν με ενδιαφέρει κιόλας γιατί απλα δεν μετράω θερμίδες σε αυτά που τρώω και δεν θα το κάνω ποτέ. Δεν είμαι αυτής της λογικής θεωρώ ότι είναι πολύ δεσμευτικό και δεν είναι και σωστό να μετράς θερμίδες. Ίδιο είναι να τρως 500 θερμίδες πατατάκια και ίδιο είναι να τρως τις ίδιες θερμίδες σε φρούτα και ξηρούς καρπούς και μπισκοτάκια βρώμης;; Το πρώτο είναι άχρηστη τροφή που το σώμα μας δεν μπορεί να το αξιοποιήσει πουθενά παρά να το κάνει λίπος και τα άλλα είναι τροφές θρεπτικές που είτε θα γίνουν δομικά υλικά και θα χτίσουν τα κόκαλά μας και τους μύες μας είτε θα δώσουν ενέργεια στον εγκέφαλό μας να λειτουργήσει σωστά. Μπορώ όμως να σε συμβουλέψω για το πως να φας τα μπισκοτάκια για μην σε παχύνουν γιατί η αλήθεια είναι ότι αν φας στην καθισιά 4-5 μπισκοτάκια εεεε είναι πολλές θερμίδες φαντάζομαι και δεν τα χρειάζεσαι και όλα μαζί χεχεχεχεχε. Μπράβο σου πάντως που τα μοιράστηκες και εύχομαι να τα απολαύσατε :thumbup:.
Την επόμενη λοιπόν φορά που θα τα κάνεις προσπάθησε να τα φας όπως αναφέρω κάτω από την συνταγή και θα με θυμηθείς.... Είναι ζωτικής σημασίας για να αποφύγουμε τα υπερφαγικά επεισόδια να περιλαμβάνουμε στην καθημερινή μας διατροφή πρόγευμα και απογευματινό εκτός από τα βασικά γεύματα που είναι απαραίτητα πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Τα συχνά γεύματα ανά τρεις ώρες κρατάνε την γλυκλόζη στο αίμα μας σταθερή και δεν έχουμε λιγούρες. Ένα μπισκότο βρώμης μαζί με ένα φρούτο είναι ένα τόσο θρεπτικό και ισορροπημένο πρόγευμα ή απογευματινό που όταν θα έρθει μετά από τρεις ώρες η στιγμή για το μεσημεριανό μου ή το βραδυνό μου αντίστοιχα τρώω πιο ψύχραιμα και μικρότερες ποσότητες. Και έχω και λιγότερες υπογλυκαιμίες γενικά με έχουν σώσει :starhit::starhit::starhit: !
Τι μου κάνετε?
Πως τα πάτε με τους δαίμονες του μυαλού σας? :grind::grind::grind:
Εγώ το παλεύω κ προς το παρόν τους ελέγχω :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
Μπράβο break!!!!! Δεν ξέρεις τι χαρά μου δίνεις!!!! :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
Και σε σκεφτόμουν σήμερα καθώς περνάνε οι μέρες... Σήμερα έβαλα και εγώ στο ψυγείο μου το προγραμματάκι μου και αποφάσισα να κάνω μία προσπάθεια να είμαι πιο τυπική στο διατροφολόγιο μου! Θα την κάνω την προσπάθεια να το πάω κατά γράμμα και να δούμε πως θα πάει. Στόχος είναι 2 βδομάδες να το κάνω τυπικά και απαρέγκλιτα αλλά έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι ακόμη και να μην το καταφέρω δεν θα απογοητευτώ ή αν πεινάσω πραγματικά θα φάω λίγο παραπάνω.
Για να δούμε....
Ωραία θα κάνουμε μαζί τη προσπάθεια :roll::roll::roll:
Μη νομίζεις πως κ εγώ ακολουθώ το πρόγραμμα καταγράμμα :blush::blush::blush:
Ακολουθώ τις γενικές οδηγίες (κάθε τρεις ώρες κ από τις τρεις ομάδες)που μου έδωσε κ έχω κόψει τα γλυκά κ τις άλλες βλακείες!!!!
Eli θυμάσαι εαν κ στο πρόγευμα είχε πει για τριάδα ή μόνο στα κύρια γεύματα? (δεν θυμάμαι καθόλου) π.χ για πρόγευμα έφαγα 1/2 κουλούρι Θεσσαλονίκης με λίγο γραβιέρα κ 1 ακτινίδιο είναι καλά?:rolleyes::rolleyes:
Τριάδες με κάτι φρέσκο (βιταμίνη C), πρωτεΐνη και υδατάνθρακα θα κάνεις στα τρία βασικά γεύματα της ημέρας που είναι το πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό. Στο πρόγευμα και απογευματινό θα κάνεις δυάδες δηλαδή φρούτο και ξηροί καρποί ή φρούτο και μπισκότο.
Η λογική είναι ότι πρέπει να ελέγχεις δύο πράγματα στο σώμα σου με την διατροφή, την παραγωγή σεροτονίνης και την γλυκλόζη στο αίμα. Η σεροτονίνη παράγεται και πηγαίνει στο εγκέφαλο με τις τριάδες. Τα αποθέματα σεροτονίνης στον εγκέφαλό μας εξαντλούνται κάθε έξι ώρες γι' αυτό και πρέπει κάνουμε τριάδες στα βασικά γεύματα πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό που ουσιαστικά έχουν απόσταση μεταξύ τους 6 ώρες. Η γλυκόζη όμως στο αίμα εξαντλείται κάθε 3 ώρες οπότε γι αυτό έχουμε και τα ενδιάμεσα μικρά γευματάκια πρόγευμα και απογευματινό για να κρατάμε σταθερή την γλυκόζη στο αίμα και να μην κάνει μεγάλα σκαμπανεβάσματα γιατί μετά μας πιάνουν λιγούρες και καταφεύγουμε σε υπερφαγικά επεισόδια. Έτσι τα ενδιάμεσα γευματάκια δεν πρέπει να είναι τριάδες γιατί σκοπό δεν έχουν την παραγωγή και μεταφορά σεροτονίνης στο εγκέφαλό μας αλλά να μας κρατάνε ισορροπημένες μέχρι να έρθει το επόμενο βασικό μας γεύμα στο οποίο θα φτάσουμε πιο ψύχραιμες και πιο ήρεμες θα κάνουμε πιο υγιεινές επιλογές και θα φάμε και μικρότερη ποσότητα από τι αν δεν είχαμε φάει το πρόγευμα ή το απογευματινό.
Π.χ. εγώ σήμερα μέχρι τώρα έχω φάει
Πρωινό (10.00): Κρέμα βρώμης με 1/2 μπανάνα
Πρόγευμα(13.00): 1 αχλάδι και ένα μπισκότο βρώμης
Μεσημεριανό (15.30): 2 αυγά ομελέτα με πιπεριά, μανιτάρια, φρέσκο κρεμμύδι, 1 κ.σ. βρώμης, 50γρ φέτα και 2 μικρά κρίθινα παξιμάδια
Το απόγευμα κατά τις 18.00 έχω σκοπό να φάω 1/2 μπανάνα με 1 μπισκότο βρώμης και το βράδυ κατά τις 21.00 θα φάω κοτόπουλο ψητό με 1/2 πατάτα και μαρουλοσαλάτα.
Ελπίζω να βοήθησα :smilegrin:
Καλή συνέχειαααααα:tumble:
Τώρα που το βλέπω έχω πήξει στην βρώμη σήμερα :lol::lol::lol::lol:
Σίγουρα δεν είναι ίδιο οι 500 θερμίδες πατατάκια και 500 θερμίδες απο αυτά τα μπισκοτάκια αλλά το ρώτησα για νά ξέρω στο περίπου πόσες καταναλώνω.Quote:
Originally posted by Eli
Elafaki αααααα τα φάγατε όλα μονομιάς;;;χαχαχαχαχαα:lol::lol ::lol::lol:
Από θερμίδες δεν ξέρω να σου πω πόσο έχουν και να σου πω δεν με ενδιαφέρει κιόλας γιατί απλα δεν μετράω θερμίδες σε αυτά που τρώω και δεν θα το κάνω ποτέ. Δεν είμαι αυτής της λογικής θεωρώ ότι είναι πολύ δεσμευτικό και δεν είναι και σωστό να μετράς θερμίδες. Ίδιο είναι να τρως 500 θερμίδες πατατάκια και ίδιο είναι να τρως τις ίδιες θερμίδες σε φρούτα και ξηρούς καρπούς και μπισκοτάκια βρώμης;; Το πρώτο είναι άχρηστη τροφή που το σώμα μας δεν μπορεί να το αξιοποιήσει πουθενά παρά να το κάνει λίπος και τα άλλα είναι τροφές θρεπτικές που είτε θα γίνουν δομικά υλικά και θα χτίσουν τα κόκαλά μας και τους μύες μας είτε θα δώσουν ενέργεια στον εγκέφαλό μας να λειτουργήσει σωστά. Μπορώ όμως να σε συμβουλέψω για το πως να φας τα μπισκοτάκια για μην σε παχύνουν γιατί η αλήθεια είναι ότι αν φας στην καθισιά 4-5 μπισκοτάκια εεεε είναι πολλές θερμίδες φαντάζομαι και δεν τα χρειάζεσαι και όλα μαζί χεχεχεχεχε. Μπράβο σου πάντως που τα μοιράστηκες και εύχομαι να τα απολαύσατε :thumbup:.
:starhit::starhit::starhit: !
Γενικά έχω περάσει απο όλα τα στάδια..Και να μετράω θερμίδες και να κάνω κάτι 'δίαιτες' που ο θεός να τις κάνει δίαιτες..και να τρώω απο όλα αλλά με μέτρο.
Μετά απο όλα αυτά έχω καταλήξει οτι καλύτερο είναι το τελευταίο αλλά οι συνήθειες δύσκολα κόβονται και έτσι που και που μου αρέσει να ξέρω πόσες θερμίδες έχει αυτό που τρώω..
ʼσε που ακόμα δεν μπορώ να φάω 1-2 μπισκοτάκια και να πω τέλος!Για αυτό ρώτησα..
Αύριο είναι η επίσημη μέρα ζυγίσματος και θέλω να δω πως τα πήγα αυτήν την εβδομάδα που έτρωγα σχεδόν απο όλα αλλά με μέτρο,για να δούμε..
Break μήπως τα έψησες λίγο παραπάνω και σου ξεράθηκαν?
ή δοκίμασε να τα βρέξεις με ελάχιστο νεράκι πριν τα ψήσεις.. ;)