Καπνίζω ένα πακέτο την ημέρα ακατέβατο, ίσως και παραπάνω, αν έχω ζόρια..
Δώσε μου το site και σ' ευχαριστώ που με σκέφτηκες. Θέλω να το κόψω, αλλά είναι τρομακτική η εξάρτησή μου από αυτό.
Printable View
Δώσε μου το site και σ' ευχαριστώ που με σκέφτηκες. Θέλω να το κόψω, αλλά είναι τρομακτική η εξάρτησή μου από αυτό.
Και πάλι λιγότερο από μένα είσαι . ʼρα ..... μπορείς . Κάντο .Quote:
Originally posted by Ava
http://www.hlektronikotsigaro.com.gr/index.php?cPath=11
Ευχαριστώ ειλικρινά!
Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου!
Προτιμηστε τα ηλεκτρονικα τσιγαρα χωρις νικοτινη! Η νικοτινη ειναι ο εθιστικος παραγωντας και η τοξινη του τσιγαρου, τα υπολοιπα ειναι απλα βλαβερα, που θα τα αποφευγαμε αν δεν ηταν τοσο εθιστικη η νικοτινη (το οποιο θα μας βοηθαγε να το κοβαμε πιο ευκολα)
Ναταλία μου, ξέρω πως θα χαρείς με τα νέα μου. Επανέρχομαι δυναμικά με προσπάθεια διακοπής συμβατικού καπνίσματος Νο3! Παρήγγειλα το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Μου φάνηκε πολύπλοκο ως προς τα αξεσουάρ και τη χρήση του, αλλά η κοπέλα στο τηλέφωνο μου εξήγησε πως έχει μέσα οδηγίες χρήσης. Για να δούμε τι θα γίνει αυτή τη φορά!
Τόνισα ότι επιθυμώ την τσιγαρίλα, ότι θέλω να νιώθω βρώμα στα πνευμόνια μου, όχι μέντες, βανίλιες κλπ. Έτσι, θα μου στείλουν την αντίστοιχη βρωμερή γεύση. Όσο για τη νικοτίνη, ναι, τη ζήτησα.. Αν πάει καλά αυτή η προσπάθεια και δεν πάει άπατη, σαν τις άλλες δύο, θα ελαττώνω σιγά σιγά την ποσότητα, μέχρι να καπνίζω βανίλιες ανικοτίνωτες..
Για οποιο-α καπνιζει μου ειπαν οτι η μεθοδος του ΑLLEN CARR ειναι πολυ καλη.Την εχουν φερει στην Ελλαδα ψαξτε το στο διαδικτυο.
Το διάβασα το βιβλίο αυτό, αλλά δε με βοήθησε αρκετά. Έγραφε ωραία και χρήσιμα πράγματα, αλλά δεν δεν παρηγορεί τους πορωμένους καπνιστές στα στερητικά τους. Να αντιπροτείνω σε όσους ζουν στην Αθήνα να παρακολουθήσουν τα σχετικά σεμινάρια.
Χοντροτάτη μου!Τρίτη και φαρμακερή!Πάμεεεεεεε!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!Quote:
Originally posted by Ava
Ναταλία μου, ξέρω πως θα χαρείς με τα νέα μου. Επανέρχομαι δυναμικά με προσπάθεια διακοπής συμβατικού καπνίσματος Νο3!
Το Ιθακοκόριτσο και τα υπόλοιπα καμάρια μας πώς τα πηγαίνουν εντωμεταξύ;
Καλά για τη δικιά μου δε ρωτώ.Την πήρα την κρυάδα εδώ και καιρό στο τηλέφωνο...Αχ...
Αλήθεια, κορίτσι από την Ιθάκη, πώς τα πας με το νέο σου απόκτημα;
Σήμερα παρέλαβα το δικό μου και τώρα το φορτίζω. Είναι ψιλοπολύπλοκο. Ένιωσα τόσο ηλίθια... Ήρθε το κουτί, το άνοιξα όλη χαρά και αντίκρυσα χίλια δυο σκατολοϊδάκια, που δεν καταλάβαινα καν τι ήταν. Είχε και φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης, που επίσης δεν καταλάβαινα. Μιλούσε για αμπούλα και δεν έβλεπα καμία. Σε αυτό δε φταίω, γιατί πήρα ένα μπουκαλάκι, που γεμίζεις με υγρό το τσιγάρο απευθείας, χωρίς τη χρήση αμπούλας. ʼρα αυτή ήταν για άλλο τύπο τσιγάρου και όχι για το συγκεκριμένο που πήρα. Είδα και απόειδα και τηλεφώνησα στην εταιρία. Μου λέει η κυρία, έχει οδηγίες στα ελληνικά, τι ακριβώς δεν καταλαβαίνετε; Της απάντησα, ναι κοπέλα μου, αλλά είμαι μεγάλη γυναίκα και δεν τα καταλαβαίνω αυτά.. Μου είπε χίλια δυο, τα οποία επίσης δεν κατάλαβα, αλλά την προσανατόλισα ώστε να με βοηθήσει να το γεμίσω και να το φορτίσω, τουλάχιστον για αρχή. Έπειτα το ρεζιλίκι συνεχίστηκε.. Της είπα ρουφάω, αλλά δεν ανάβει η καύτρα, έχει ένα ασημένιο πώμα μπροστά. Απάντησε ότι αυτό δεν έχει καύτρα, γιατί δεν είναι κανονικό τσιγάρο, όσο για το ασημένιο πώμα, είναι το σήμα της εταιρίας..
Απογοητεύτηκα λιγάκι.. Δεν ξέρω αν στην πορεία καταλάβω τη χρήση του και αν θα το συνηθίσω. Δεν ξέρω καν αν θα καλύψει τις ανάγκες μου. Μόλις ρούφηξα δοκιμαστικά δεν ένιωσα και σπουδαία πράγματα. Βέβαια, είχαν προηγηθεί δύο τρία απανωτά κανονικά τσιγάρα, λόγω άγχους της μη κατανόησης των οδηγιών.. Το απόγευμα θα είναι έτοιμο προς χρήση. Θα σας ενημερώσω για τις εντυπώσεις μου. Α! Προκειμένου να ρουφήξω, θα πρέπει να πατάω και ένα κουμπάκι και να το αφήνω, μόλις τελειώσω την εισπνοή. Επίσης, κάνει ένα θόρυβο σα να ρουφάς από καλαμάκι.. ʼντε, ας μην εκφραστώ καλύτερα!
ΑΧAXAXAXAXAXA, αυτές είναι περιγραφές!!! Χωρίς πλάκα, είμαι σίγουρος οτι θα σε βοηθήσει ʼβα, αρκεί να το πιστέψεις κι εσύ!!!
Η αρχή του τέλους λέμε!
Θα σας πω σε λίγο .Ζόρικα λίγο τα πράγματα . Λεπτομέρειες πιο μετά γιατι τώρα έχω να κάνω κάμποσα τηλεφωνήματα ακόμη και παραγγελίες για το μαγαζί .Εις το επανειδείν .
ʼσε, Φίλιππε, πρώτη φορά στη ζωή μου ένιωσα τόσο κουτή! Μακάρι να με βοηθήσει, το θέλω πολύ! Ήδη έχω κλείσει "άκαπνο" ραντεβού με μία φίλη μου, που κάνει βελονισμό, για το ίδιο θέμα. Κανονίσαμε, μόλις περάσουν τα πρώτα ζόρια, να πάμε σε μπαράκι και να τα πιούμε, για να ξεπεράσουμε την τσατίλα μας!
Η κοπέλα δεν είναι καλά. Είπε χαρακτηριστικά ότι πέφτει άνετα από το μπαλκόνι. Ότι σήμερα κάπνισε ένα τσιγάρο, παρά τις αντίθετες οδηγίες. Ότι φοβάται να το πει στο θεραπευτή της. Όσο για το απόκτημά μου, μου είπε με γεια τη "μα#^ία"!
Λοιπόν τώρα που έχω λίγο χρόνο ...
Οπως έχω ξαναπει κάπνιζα 2,5 κακέτα 25ρια την ημέρα . Πάααααρα πολύ . Λένε πολλοί οτι το τσιγάρο είτε το κόβεις με τη μία είτε ποτέ . Δεν ξέρω αν ισχύει και δεν ξέρω αν γιατρος μου έβαζε το μαχαίρι στο λαιμό και μου έλεγε ή το τσιγάρο ή η ζωή σου τι θα έκανα .Για μένα το να το κόψω θα ήταν σαν να ήμουν 150Kg και να θέλω την άλλη μέρα να ξυπνήσω και να είμαι 60 .Κι απ την άλλη ναι κάνει κακό , ναι βλάπτει σοβαρά την υγεία ναι όλ αυτα τα ξέρω , ΑΛΛΑ απ την άλλη μου δίνει μια στιγμιαία απόλαυση , μια παρηγοριά ,είναι ένας φίλος που καίγεται για μένα . Ξέρω θα μου πείτε οτι στο μυαλό μου είναι και δεν λυνει κανένα πρόβλημα .Ακριβως όμως επειδή ειναι στο μυαλό μου είναι και πιο δύσκολο να το βγάλω . Έχω κάνει άλλες 2 προσπάθειςες με τα patch τα nicorette να το ελαττωσω τουλάχιστον . Είχαν βοηθήσει για κάποιες μέρες , μόλις χαλάρωσα και τα σταμάτησα σιγά σιγά το αύξησα πάλι . Το μόνο << θετικό >> ήταν οτι απο τρια πακετα κόκκινο ( οι καπνιστες ξέρουν οτι ειναι τα βαρια ) κάπνιζα 2,5 πακέτα light .Τώρα με το ηλεκτρονικό : Ο αδερφος μου που το έχει πάρει εδώ και 4-5 μήνες το έκοψε εντελώς , κάποιοι άλλοι μου είπαν οτι δεν τους βοήθησε καθόλου . Όσο για μένα ξαναείπα ότι η αίσθηση δεν είναι ακριβως η ίδια : Δεν έχεις την ιεροτελεστία του κανονικού τσιγάρου , βλέπεις καπνό αλλα δεν βλεπεις καφτρα , δεν ανάβεις , δεν το βλέπεις να λιγοστέβει δεν το σβήνεις στο τασακι . Τις πρώτες 3-4 μέρες το περιόρισα στα 5-6 τσιγάρα την ημέρα . Περνώντας οι μέρες χαλάρωσα και φτάνω το πακέτο . Γιατί ? Λίγο μου λείπει η νικοτίνη . 'Ετσι κι αλλίως το υγρό που πήρα είναι με νικοτίνη . Είναι η ιεροτελεστία που περέγραψα που μου λείπει . Αλλά και πάλι για μένα από 2,5 πακέτα το 1 πακέτο είναι μείωση . Κι απ την άλλη δεν θέλω και δεν μπορώ να πιεστώ περισσότερο . Πιέζομαι από χίλιες δυό πάντες άλλες . Δεν θέλω και δεν μπορώ να πιέσω και να καταπιέσω τον εαυτό μου περισσότερο . Ίσως πάλι εγώ δεν είμαι αρκετά δυνατή .:thumbdown::thumbdown::thumbdown:
Ava αυτό που θέλω να πώ είναι οτι πρέπει να το θέλεις πολύ για να το κάνεις . ʼν το θέλεις πολύ θα σε βοηθήσει . ʼν όχι τότε μετά απο μερικές μέρες θα το ξαναρχίσεις . Σου εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου . :thumbup::thumbup::thumbup:
Μόλις ξεκίνησα να το καπνίζω και αναρωτιέμαι αν το φόρτισα σωστά.. Βγάζει μια μικρή ποσότητα ατμού, πολύ χαζομάρα μου φαίνεται. Πάντως, για να μη λέμε μόνο τα άσχημα, να και ένα καλό: Πριν από λίγο κάπνισα το τελευταίο κανονικό μου τσιγάρο και προς στιγμή με έπιασε πανικός ότι πρέπει να πάω στο περίπτερο να πάρω πακέτο. Μετά θυμήθηκα ότι δε χρειάζεται πια, τουλάχιστον μέχρι αύριο το απόγευμα. Εννοώ ότι σήμερα θα τη βγάλω με αυτό, όσο για τα πρωινά.. Δε θα καπνίζω συμβατικά τσιγάρα εκεί.
Συνοψίζοντας, η πρώτη εντύπωση είναι ότι δεν είναι ρεαλιστικό, ως προς την αίσθηση καπνίσματος. Είναι ένα υποκατάστατο, που μπορεί να βοηθήσει να μειώσουμε τις ώρες του κανονικού καπνίσματος. Εννοείται πως θα προσπαθήσω να το παλέψω χωρίς κανονικό τσιγάρο, αλλά δε βλέπω να το καταφέρνω.
Εύχομαι να είναι - να ήταν μάλλον πράγματι το τελευταίο σουQuote:
Originally posted by Ava
Μόλις ξεκίνησα να το καπνίζω και αναρωτιέμαι αν το φόρτισα σωστά.. Βγάζει μια μικρή ποσότητα ατμού, πολύ χαζομάρα μου φαίνεται. Πάντως, για να μη λέμε μόνο τα άσχημα, να και ένα καλό: Πριν από λίγο κάπνισα το τελευταίο κανονικό μου τσιγάρο και προς στιγμή με έπιασε πανικός ότι πρέπει να πάω στο περίπτερο να πάρω πακέτο. Μετά θυμήθηκα ότι δε χρειάζεται πια, τουλάχιστον μέχρι αύριο το απόγευμα. Εννοώ ότι σήμερα θα τη βγάλω με αυτό, όσο για τα πρωινά.. Δε θα καπνίζω συμβατικά τσιγάρα εκεί.
Συνοψίζοντας, η πρώτη εντύπωση είναι ότι δεν είναι ρεαλιστικό, ως προς την αίσθηση καπνίσματος. Είναι ένα υποκατάστατο, που μπορεί να βοηθήσει να μειώσουμε τις ώρες του κανονικού καπνίσματος. Εννοείται πως θα προσπαθήσω να το παλέψω χωρίς κανονικό τσιγάρο, αλλά δε βλέπω να το καταφέρνω.
συμβατικό τσιγαρο .
Ντόρα, να σε ρωτήσω κάτι τεχνικό; Το τσιγάρο πρέπει να το τοποθετούμε όρθιο, μεταξύ των εισπνοών; Ρωτάω γιατί υπερχείλισε το υγρό και φοβήθηκα. Η νικοτίνη ξέρω πως είναι πάρα πολύ επικίνδυνη αν τη φας απευθείας.. Το σκούπισα, το άνοιξα, το καθάρισα και πάλι τα ίδια. Τελικά άλλαξα φίλτρο, το γέμισα με άλλο υγρό και το τοποθέτησα στο τσιγάρο. Μήπως το παράκανα και ρούφηξα δυνατά; Μήπως το τσιγάρο μου είναι ελαττωματικό; Τι στο καλό συνέβη;
Α, ρε Ντόρα, συναγωνίστρια.. Σκέφτομαι ότι η αίσθηση που έχω είναι αυτή της πληρότητας - μη πληρότητας.. Κάτι παρόμοιο με αυτό που ένιωθα με τις τσίχλες nicorette. Το είχα κόψει για 22 μέρες και ήμουν μόνο με τις τσίχλες. Η νικοτίνη σίγουρα δε μου έλειπε. Μάλιστα, μια φορά που είχα πάει σε ένα μπαρ με πολύ καπνό, είχα τρελαθεί. Λες και είχαν βαλθεί όλοι τους να με ξεκάνουνε. Κάπνιζαν τα τσιγάρα δυο-δυο. Από τη λύσσα μου μάσησα τρεις τσίχλες μαζί και έντονα και ένιωσα πολύ δυσάρεστα. Η ουσία δε λείπει και τώρα, αλλά κάτι λείπει..
1) Ναι καλύτερα όρθιοQuote:
Originally posted by Ava
Ντόρα, να σε ρωτήσω κάτι τεχνικό; Το τσιγάρο πρέπει να το τοποθετούμε όρθιο, μεταξύ των εισπνοών; Ρωτάω γιατί υπερχείλισε το υγρό και φοβήθηκα. Η νικοτίνη ξέρω πως είναι πάρα πολύ επικίνδυνη αν τη φας απευθείας.. Το σκούπισα, το άνοιξα, το καθάρισα και πάλι τα ίδια. Τελικά άλλαξα φίλτρο, το γέμισα με άλλο υγρό και το τοποθέτησα στο τσιγάρο. Μήπως το παράκανα και ρούφηξα δυνατά; Μήπως το τσιγάρο μου είναι ελαττωματικό; Τι στο καλό συνέβη;
2) Όταν γεμίζεις το φίλτρο ( επισστόμιο ) , όπως το γυρίζεις ανάποδα για να το κλείσεις , έτσι κρατημένο ανάποδα θα βάζεις και τον ατμοποιητη , για να μην έχει διαρροή . Το έκανα κι εγώ αυτό το λάθος αρχικά και μ αυτο μειώθηκε η διαρροή . Στη σύνέχεια μετά από συμβουλή του αδερφού μου παρήγγειλα επιστόμια σιλικόνης και δεν έχω καθόλου διαρροή τώρα .
Δεν είναι το τσιγάρο ελαττωματικό , τα επιστόμια αυτά που έχει μέσα η συσκευασία είναι μάπα .
Σ' ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Η συσκευασία έχει μέσα κάτι σιλικονάτες αηδίτσες, αλλά δε νομίζω πως κάνουν. Μου είπαν ότι είναι για άλλο τύπο γεμίσματος. Πήρα ένα μπουκαλάκι με ρύγχος πολύ λεπτό, που γεμίζεις από κει απευθείας το επιστόμιο. ʼρα μόνο το συγκεκριμένο πρέπει να χρησιμοποιώ κι ας είναι μάπα. Αυτό με το όρθιο και το ανάποδο γέμισμα θα τα κάνω.
Αβα καλημέρα , Πως πηγε η πρώτη μέρα ?
A , καλά , άστο αυτό . Αν πιάσω αυτά που λείπουν πραγματικά θ΄αρχίσω τα βαρυά ναρκωτικά , όχι τη νικοτίνη .Quote:
Originally posted by Ava
Η ουσία δε λείπει και τώρα, αλλά κάτι λείπει..
Αυτά που πραγματικά λείπουν είναι περασμένα .. ξεχασμένα .
Αντέχω, Ντόρα, το παλεύω! Αλήθεια, είναι μια στέρηση, αλλά δεν είναι και κάτι τρομακτικό τελικά.. Τηλεφώνησα το πρωί στην εταιρία και μου είπαν ότι η υπερχείλιση έγινε γιατί ρούφηξα δυνατά. Μέχρι στιγμής δεν έχω καπνίσει κανένα συμβατικό τσιγάρο και δε σκοπεύω να αγοράσω πακέτο, για να βρίσκεται.. Ξέρω πολύ καλά πως τώρα θα το καπνίσω όλο μαζί. Ίσως αργότερα.. Τις πρώτες μέρες θα το παλέψω μόνο με το ηλεκτρονικό.
ʼβα μου μπράβο σου για την προσπάθεια σου! Σημασία έχει ότι δεν το βάζεις κάτω και προσπαθείς να βρεις τον τρόπο και το βοήθημα που θα σε απαλλάξει από τον βραχνά του καπνίσματος! Σου εύχομαι ολόψυχα αυτή η προσπάθεια σου να είναι αποτελεσματική και να επιτύχεις τον στόχο σου!!! Ήδη διάβασα ότι τα πας καλά και ακόμη συμβατικό τσιγάρο δεν έχεις πάρει. Μπράβο σου Αβουλίνα μου, άντε μία μία οι μέρες, μικροί οι στόχοι, σιγά σιγά θα προχωράς, χάραξε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε αναπόφευκτα και οι υπόλοιπες!
Δε λέω τίποτα με σιγουριά μέχρι τις 5 Απριλίου. Αν ξημερώσει αυτή η μέρα και δεν έχω καπνίσει ακόμη, τότε θα πω πως κάτι γίνεται.. Αυτό είναι το διάστημα που είχα αντέξει άκαπνη στην πρώτη μου προσπάθεια. Στη δεύτερη άντεξα δύο μέρες, δηλαδή παταγώδης η αποτυχία μου. Τώρα; Βρίσκομαι ήδη στην τρίτη μέρα ακαπνίας.
Το καλό είναι ότι το νέο υγρό που προμηθεύτηκα, εκτός του ότι είναι φυτικό, άρα πιο υγιεινό, έχει και εντονότατη καπνική γεύση. Το δοκίμασα και ανυπομονώ να τελειώσει αυτό που έχω, για να ξεκινήσω το καινούριο. Ευτυχώς το αντιμετωπίζω σαν παιχνίδι. Μπαίνω σε αυτοκίνητα και καπνίζω, μπαίνω σε χώρους άκαπνους και κάνω επίδειξη του νέου μου αποκτήματος.. Μόνο σήμερα είχα μία δυσάρεστη, αλλά και αναμενόμενη επιπλοκή. Ξύπνησα στις τέσσερις τα ξημερώματα, με έντονη την επιθυμία να καπνίσω. Αυτό το θυμάμαι με τρόμο από την προσπάθεια Νο1. Είχα σχεδόν ένα μήνα να κοιμηθώ. Σήμερα δεν υπέκυψα. Δεν άναψα καν το φως. Είπα, εδώ θα μείνεις, μέχρι να κοιμηθείς. Και κοιμήθηκα κανονικά. Για να δούμε τι θα δούμε αυτή τη φορά..
Και δεν το πήρες το π@παράκι να το καπνίζεις και στον ύπνο σου; :lol:
Θα ξυπνάς Αβούλα μέσα στα άγρια χαράματα και θα κάνεις 2-3 τσούρες ατμού και μετά πάλι για ύπνο! Είπες πήρες υγρό με νικοτίνη σωστά; Όταν το καπνίζεις μετά από ώρα νιώθεις ζαλάδα όπως με το πρώτο τσιγάρο της ημέρας ή όχι;
Και εγώ πάντως έχω καταφέρει κάπως να το ελαττώσω, σήμερα ξύπνησα και το πρώτο τσιγάρο το κάπνισα μετά από 4 ώρες! Μόνο έξω στον καφέ το παρακάνω, κάνω 3-4 τσιγάρα αλλά σε διάστημα 2 ωρών περίπου. Με τα στριφτά ασυναίσθητα το έχω ελαττώσει γιατί είναι πιο βαριά και κρατάνε και πολύ περισσότερο από τα συμβατικά τσιγάρα.
Δε μένω και πολύ χωρίς να καπνίζω, Eli μου.. Πάντως μια ελαφριά ζαλάδα την έχεις με τη νικοτίνη.
Αφού τα καταφέρνεις με τα στριφτά, μπράβο σου! Εννοείται πως έτσι καπνίζεις λιγότερα. Το πρώτο τσιγάρο της ημέρας το θέλω πέντε λεπτά μετά το πρωινό μου ξύπνημα, όσο για τον καφέ, θέλω τρία με τέσσερα τσιγάρα.. Γι'αυτό αποφάσισα ότι δε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.
Εγώ πάλι τα σκ@τωσα από χθες ως σήμερα το μεσημέρι .
2 πακέτα , γκρρρρρ:sniffle::flaming:
Τώρα τέλειωσε το πακέτο πριν μια ώρα
Δεν πάω να πάρω άλλο , δεν πάω , δεν πάω .
Για να δουμε ποση ώρα θ΄αντέξω ?
Πάλι με ενοχλεί όμως η ριμάδα η συνήθεια και η βρώμα που έρχεται μαζί της! :flaming:
Με τις μέρες μου είμαι και εγώ τι να πω...Ευτυχώς που τα βράδια πάω γυμναστήριο και ξεχνιέμαι και μετά δεν θέλω να καπνίζω, αν καπνίσω θα καπνίσω ένα και αυτό θα με αηδιάσει κιόλας. Σήμερα πάλι σηκώθηκα και πήγα να χασμουριθώ δυνατά και ένιωσα βάρος στα πνευμόνια μου. Είμαι περίεργη πλέον και φαντάζομαι πως θα είναι η αίσθηση στα πνευμόνια μου και στις αντοχές μου χωρίς αυτό το διάολο στην ζωή μου. Πάω γυμναστήριο και μετά από μία ώρα έντονης αεροβικής έχω τσιγαρόβηχα και εκνευρίζομαι!
Eli μου, η δραματική ώρα του καπνιστή είναι το πρωί, μόλις ξυπνάει.. Εκεί έχεις τον τσιγαρόβηχα και τα φλέγματα. Αυτές τις μέρες έχω έντονα και τα δύο συμπτώματα και μου είπε πνευμονολόγος ότι ο οργανισμός βρήκε τη χαρά του και αγωνίζεται να διώξει τα σκουπίδια του παρελθόντος. Σκέψου τι τραβάνε τα πνευμονάκια σου, κατέληξε..
Ντόρα μου, προσπάθησε να εφαρμόσεις στρατηγική. Μην έχεις πουθενά τσιγάρα, ούτε στο σπίτι, ούτε στη δουλειά. Πάρε και ένα υγρό με μεγαλύτερη ποσότητα νικοτίνης. Το ήξερες ότι κυκλοφορεί και φυτικό; Σήμερα το ανακάλυψα. Το δοκίμασα κιόλας και έχει αρκετά ικανοποιητική γεύση, πολύ καλύτερη από αυτή που μου έστειλαν αρχικά.
Εγώ ευτυχώς συνήθως δεν έχω φλέματα το πρωί και ο τσιγαρόβηχας με πιάνει μόνο μετά από έντονη αεροβική άσκηση ή αν έχω καπνίσει πολύ, έχω όμως πονάκια στα πνευμόνια συχνά πυκνά τα πρωινά όταν χασμουριέμαι και μπορεί να με πιάσει και βήχας. Πάντως το έχω ακούσει και εγώ αυτό ότι όταν τα κόβεις στην αρχή γίνεται πάρτι στα πνευμόνια στην προσπάθεια τους να καθαρίσουν. Καλή επιτυχία και πάλι ʼβα μου πάλεψε το!!!!
Ντόρα, κρατήσου! Σκέψου τι στερήσεις τραβάμε όλοι μας.. Κι εγώ στερούμαι, το παραδέχομαι. Δε μπορεί αυτό το μαραφετάκι να είναι ισάξιο με τα κανονικό τσιγάρο! Αλλά φρόντισα και κάπνισα όλα τα αποθέματά μου σε πακέτα, τόσο στο σπίτι, όσο και στη δουλειά. Χθες, πήγα στο περίπτερο, όπου κοιτούσα τα τσιγάρα με μάτι που γυάλιζε. Έφυγα με ένα πακετάκι καραμέλες. Προσπάθησέ το, δώσε του μια ευκαιρία! Κοίτα τι έγραψες στην αρχή της προηγούμενης σελίδας και προσπάθησε να το πιστέψεις ξανά!
Θα το παλέψω , δεν τ΄αφήνω , αλλα νευρίασα με μένα και δεν με νοιάζει ρε αδερφέ να το κόψω εντελώς , να το ελαττώσω τουλάχιστον , να μου μείνει και κανένα ευρώ στην τσέπη. 9 ? την ημέρα Χ 30 μέρες το μήνα χ 12 μήνες το χρόνο = 3240 ? το χρόνο :puzzled::puzzled::puzzled:
3+ μισθοί το χρόνο για τσιγάρα , για καπνό , για στάχτη , :grind::grind::grind::grind::grind:
Και πάνω απ΄όλα τα πνευμόνια μου ποιος ξέρει πόσα δάχτυλα πίσσας έχουν πάνω ??:wow::wow::wow:
Καπνίζω είκοσι χρόνια τώρα. Στην αρχή δεν κάπνιζα σοβαρά, ούτε τσιγάρα με μεγάλη περιεκτικότητα σε πίσσα και νικοτίνη. Τώρα τα τσιγάρα μου είναι 5άρια και θέλω ένα πακέτο και παραπάνω, καθημερινά. Τους κινδύνους για την υγεία μας τους γνωρίζουμε, γι' αυτό και δεν επιμένω. Η τσέπη μας, πρώτη φορά χτυπήθηκε έτσι. 4 ευρώ το πακέτο; Για πόσο μα%*ες μας περνάνε; Ήδη γλίτωσα 12 ευρώ και χαίρομαι πάρα πολύ γι'αυτό.
Πάω να ξαπλώσω λίγο.. Θα σκέφτομαι αυτό..
Ας το σκεφτούμε όλοι μαζί, ας κάνουμε μία προσπάθεια..
Βρίσκομαι στην έκτη μέρα διακοπής του συμβατικού καπνίσματος. Έχω τρελαθεί. Δεν αντέχω άλλο! Το παλεύω με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, αλλά μου λείπουν οι 4000 ουσίες του κανονικού τσιγάρου. Σήμερα είχα μία δύσκολη μέρα και γνωρίζω πως ακολουθούν και άλλες τέτοιες και αναρωτιέμαι πώς θα τα καταφέρω.. Προσπαθώ ακόμα, με το σαχλαμαράκι μου.. Θεωρώ σοφή απόφαση το ότι δεν υπάρχουν συμβατικά τσιγάρα στους χώρους μου, γιατί εννοείται πως θα τα είχα ήδη καπνίσει...
Έχει βιώσει κανείς αυτή την άθλια εμπειρία; Αν ναι, σας παρακαλώ, πείτε μου πώς την ξεπεράσατε, υποφέρω..
Πώς τα πάμε,κοριτσάρες μου;
ʼντε σιγά σιγά να γινόμαστε και περισσότεροι εδώ μέσα...
Τσιγάρα σβησμένα στις μνήμες...Ελπίζω...
ʼχ , ουτε αυτή η εικόνα με σοκάρει πλέον . Μάλλον το μυαλό μου είναι τόσο καμμένο πλέον που δεν το αγγίζει τίποτε .
Δεν πέφτω κάτω απ το ένα πακέτο κι αυτό όταν είμαι σχετικά ήρεμη - πράγμα σπάνιο . Χθες που η μέρα γ@......κε πάλι , 2 πακέτα .Πάλι καλά που ξεσπάω στον ένα δαίμονα μόνο , το τσιγάρο , κι όχι και στο άλλο καρκίνωμα μου την υπερφαγία . ʼλλες εποχές μια μέρα σαν τη χθεσινή θα έφτανα 3 πακέτα και θα έτρωγα κι ότι βρισκόταν στην ακτίνα του χεριού μου . Τι θα γίνει με μένα , θα σταματήσω ποτέ να με καταστρέφω ?