Quote:
Originally posted by giorgosdelta
Δυο λόγια για το βρωμοκέικ. Χρησιμοποίησα όσα υλικά είχα διαθέσιμα μπροστά μου. Το Αγάρ αγάρ κι η ρίζα κούζου είναι σταθεροποιητικά που χρησιμοποιούνται για φυτικά γλυκά, τα είχα πάρει παλιότερα και θα χαλάσουν αν δεν τα χρησιμοποιήσω, όπως και το ανθόνερο κι η ζάχαρη άχνη. Έχω μια μανία να μη πετάω τίποτα. Αντί γι αυτά μπορείτε να μη βάλετε τίποτα. Το ανθόνερο έδωσε λίγο άρωμα πάντως. Συνήθως κάνω οποιαδήποτε παραλλαγή ανάλογα με διάφορα φρούτα ιδιαίτερα αν κοντεύουν να χαλάσουν κάποια και με κάθε αλεύρι που μπορεί να έχω.
Υλικά σε γραμμάρια όπως πέσαν με τη μέθοδο του "ότι πέσει, έπεσε!":
Αγάρ Αγάρ / Κούζου Ρίζα 33
Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι 20σταγόνες
Ανθόνερο 66
Αλεύρι Βρώμης Ολικής 435
Αχλάδια 187
Γάλα Σόγιας 340
Ζάχαρη Άχνη 96
Ιπποφαές 7
Κακάο Σκόνη 10
Κανέλλα 11
Καφές Ελληνικός 8
Λιναρόσπορος 12
Μαχλέπι, Μαστίχα, Γαρύφαλλο, Κάρδαμο: μια ιδέα απ' το καθένα
Μέλι 214
Μήλα 138
Μούρα Διάφορα Σκόνη (Acai, Goji, Noni) 14
Ρεβυθάλευρο 98
Σησάμι Ολικής 17
Σόδα / Μπέικιν Σκόνη 30,5
Σταφίδες 267
Σφένδαμου Σιρόπι 25
Τσία Σπόρος Ολόκληρος 78
Χυμός Μανταρίνι 133
Διαδικασία.
Α. Ανακατεύω σε ένα δοχείο όλες τις σκόνες και τις σταφίδες και τα διάφορα σπόρια.
Β. Ανακατεύω τα υγρά σε ένα άλλο δοχείο.
Γ. Τρίβω καλά τα φρούτα με τη φλούδα τους και χωρίς κουκούτσια στο μπλέντερ.
Δ. Τα ανακατεύω όλα μαζί με ένα κουτάλι για 3 λεπτά.
Το μείγμα θα πρέπει απλά να στέκεται και να είναι αρκετά υγρό εύκολα εύπλαστο.
Δε βάζω καθόλου λαδί/'ελαια/λιπαρα. Παρόλα αυτά όαλ τα παραπάνω έχουν συνολική ποσότητα 88γρ λιπαρών, οπότε μην ανυσυχείτε!!!
Ψήνω στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. (εδώ μου ξέφυγε και βγήκε λίγο σκληρό, έ του έριξα λίγο νεράκι από πάνω να μαλακώσει αφού κρύωσε!!!
Έχω εγκράτεια μέχρι να κρυώσει για να φάω χωρίς να κατακαώ.
Εβγαλα 2 κιλά περίπου ψημένο κέικ!
Διατροφικα ανά 100γρ:
Θερμίδες 270
Πρωτείνες 5,5γρ
Υδατάνθρακες 54,7γρ
Λιπαρά 4,7γρ
Φ. Ίνες 6,2γρ
Προσοχή μεγάλη σε κάθε μπουκιά μην εκραγεί
η αντιοξειδωτική βόμβα.
Καλησπέρα φίλες/οι. Δήμητρα δε σε ξέχασα με το κέικ, τό έβαλα σε άλλη ενότητα που θεώρησα ότι ταιριάζει και πίστεψα ότι θα το διάβαζες. Καλά έκανες και το τόνισες πάντως ότι δεν το είδες. Ορίστε κι ο σύνδεσμος για τη διατροφή μου όπου θεωρώ λογικότερο να αναρτώ κάποιες από τις, πέρα βρέχει, συνταγές μου΅: